Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

samson
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la samson » 02 okt 2011, 22:31

Brate Dzeko je nas, al ga ne treba dizati u nebesa ;) , tu su oni negdje u 10 deka sad, al da je dzeko pametniji u svakom pogledu ,u tome nema ni zrno sumnje :lol:[/quote]
Taj Baloteli još ništa nije pokazao, tu i tamo da koji gol, godine mu nisu opravdanje, pa i Pato, Miler i mnogi su mladi, pa igraju dobro i ne glupiraju se. Ovaj mali ima samo dobar marketing i vec godinama nas truju kako je aman talenat, a u suštini još ništa nije toliko pokazao, smiješno ga je porediti s Džekom[/quote]

Ipak mislim da je to previse na Balonjin racun. Jedini njegov "dobar marketing" jesu budalastine koje cini svako toliko casa. Ako je to razlog, da je on kao talenat i nogometas prenapuhan, sta bih trebao o pojedinim misliti .. Ti si ga sada prenapuhao u kontra ..

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 03 okt 2011, 01:13

nista ja njega prenapuhao nisam, momak je sirovina u mozgu a i fizicki... mnogo lakse odrzava formu od dzeke , mozda se bode sta ja znam, elem znam de se ne moze poredit sa dzekinom karijerom ali ja sam govorio u prezentu ;)

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 04 okt 2011, 14:28

Balotelli-u netreba još puno, sve više pokazuje volju da igra i to ga je jedino kočilo. Ovo će biti stvarno interesantno, jer ukoliko Džeko nebude igro, mi imamo problem u Ukrajinji (nije sa kurvama) ;)

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 04 okt 2011, 14:37

kobe24 je napisao/la:
Iker C je napisao/la:Baloteli je jučer nažalost pokazao da je bolji igrač od Džeke. Bez pravih lopte sam je sebi stvorio par šansi i to će biti dovoljno da i u slijedećoj utakmici bude u startnih 11.
Nisam gledao utakmicu, tako da ne mogu pricati o Balonjinoj jucerasnjoj igri, ali sigurno mogu reci da on nema ni priblizne kvalitete Edinovim, tako da mene Mario uopste ne zabrinjava.
I da, promijeni potpis! :D
Aha, hajmo jednu objekvino oplest. U kojoj "kvaliteti" (pričamo valjda o sportskim osobinama?) je Džeko bolji od Balotelli-a odnosno koja kvaliteta Džeke je toliko superiorno izražena da Balotelli nema?

Jedino što ih razlikuje (smješkanje pred kamerama se ne broji) je trenutna forma, dok u sportskim "kvalitetima" Balotelli ima više prednosti.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 04 okt 2011, 15:28

Ne slažem se s tobom, Džeko je bolji igrac od Balotelija, ne zato što je naš nego zato što je to cinjenica

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 okt 2011, 16:31

marseille7 je napisao/la:Aha, hajmo jednu objekvino oplest. U kojoj "kvaliteti" (pričamo valjda o sportskim osobinama?) je Džeko bolji od Balotelli-a odnosno koja kvaliteta Džeke je toliko superiorno izražena da Balotelli nema?

Jedino što ih razlikuje (smješkanje pred kamerama se ne broji) je trenutna forma, dok u sportskim "kvalitetima" Balotelli ima više prednosti.
Evo, necemo mi pricati jer mozda i ne mozemo biti toliko objektivni, zato cemo uzeti u obzir sta je Edin pokazao i kako....
Edin je startovao u jednoj od najslabijih liga na svijetu i u jednoj od najsiromasnijih drzava Evrope. Za razliku od Bale kojem su mnoge stvari bile servirane, Edin se morao mnogo vise pokazati da bi sada zavrsio tamo gdje jeste.

FK Zeljeznicar: Jedan od malobrojnih igraca koji je kao maloljetan prekomandovan u prvi tim. To se kod nas ne praktikuje bas cesto, da neko sa 17 godina bude prebacen u prvi tim. Znaci da je vec tada odskakao od vrsnjaka.
Ceska (FK Teplice i FK Ústí nad Labem), Edin Dzeko izabran za najboljeg stranog igraca lige.
Wolfsburg, Edin je dvije godine dominirao u Bundes Ligi. Osvojio titulu sa "malim" Wolfsburgom a kolege iz Bundes Lige su ga proglasile za najboljeg igraca lige. Bio je i najbolji strijelac lige.
Poslije Wolfsburga prelazi u City a njegov transfer je najveci transfer Bundes Lige, veci nikad niko nije napravio a znamo kakvi su sve igraci igrali tamo.
U dvije godine je postigao 48 golova (u Bundes Ligi, ne racunam kup i evropske tekme). To je vise nego Balotelli u cijeloj karijeri.
Manchester City: prvo pola godine i nije bas puno pokazao ali ove sezone je startovao furiozno. U pripremama ali i u zvanicnim tekmama, Dzeko je postizao golove i zasluzeno je izabran za igraca mjeseca u najjacoj ligi na svijetu.
Balo je zavrsio na klupi. Mislis da je to zato sto je bolji? :D

Ono sto pravi razliku je to sto Edin zna dati gol, bolje nego sto to Balo zna. To i jeste ono sto se od spica ocekuje. Naravno da je i Balo dobar i da razlika nije ogromna ali je ima, u korist naseg Edina. Pored toga je i bolji igrac od Bale. Ako stvari budu isle kako treba, Edin ce biti ono sto je Rooney u Unitedu. 8-)
Znam da je Balo mladji i da za njega ima vise vremena da se pokaze/dokaze ali sad za sad jos nije pokazao ono sto je nas Edin.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 okt 2011, 16:47

marseille7 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Nisam gledao utakmicu, tako da ne mogu pricati o Balonjinoj jucerasnjoj igri, ali sigurno mogu reci da on nema ni priblizne kvalitete Edinovim, tako da mene Mario uopste ne zabrinjava.
Aha, hajmo jednu objekvino oplest. U kojoj "kvaliteti" (pričamo valjda o sportskim osobinama?) je Džeko bolji od Balotelli-a odnosno koja kvaliteta Džeke je toliko superiorno izražena da Balotelli nema?

Ma ti si covjece bolestan, definitivno! Nemam ja tebi sta govoriti o toj superiornosti Edina nad Mariom, koju ti negiras, jer to svaki, iole normalan, covjek, koji prati fudbal ove planete zna i razumije. Ali kad' si ti tako uporan, navedi ti meni eventualne inferiornosti Dzeke u odnosu na Balonju!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 04 okt 2011, 16:55

SamoZeljo je napisao/la:
marseille7 je napisao/la:Aha, hajmo jednu objekvino oplest. U kojoj "kvaliteti" (pričamo valjda o sportskim osobinama?) je Džeko bolji od Balotelli-a odnosno koja kvaliteta Džeke je toliko superiorno izražena da Balotelli nema?

Evo, necemo mi pricati jer mozda i ne mozemo biti toliko objektivni, zato cemo uzeti u obzir sta je Edin pokazao i kako....
Edin je startovao u jednoj od najslabijih liga na svijetu i u jednoj od najsiromasnijih drzava Evrope. Za razliku od Bale kojem su mnoge stvari bile servirane, Edin se morao mnogo vise pokazati da bi sada zavrsio tamo gdje jeste.

FK Zeljeznicar: Jedan od malobrojnih igraca koji je kao maloljetan prekomandovan u prvi tim. To se kod nas ne praktikuje bas cesto, da neko sa 17 godina bude prebacen u prvi tim. Znaci da je vec tada odskakao od vrsnjaka.
Ceska (FK Teplice i FK Ústí nad Labem), Edin Dzeko izabran za najboljeg stranog igraca lige.
Wolfsburg, Edin je dvije godine dominirao u Bundes Ligi. Osvojio titulu sa "malim" Wolfsburgom a kolege iz Bundes Lige su ga proglasile za najboljeg igraca lige. Bio je i najbolji strijelac lige.
Poslije Wolfsburga prelazi u City a njegov transfer je najveci transfer Bundes Lige, veci nikad niko nije napravio a znamo kakvi su sve igraci igrali tamo.
U dvije godine je postigao 48 golova (u Bundes Ligi, ne racunam kup i evropske tekme). To je vise nego Balotelli u cijeloj karijeri.
Manchester City: prvo pola godine i nije bas puno pokazao ali ove sezone je startovao furiozno. U pripremama ali i u zvanicnim tekmama, Dzeko je postizao golove i zasluzeno je izabran za igraca mjeseca u najjacoj ligi na svijetu.
Balo je zavrsio na klupi. Mislis da je to zato
sto je bolji? :D

Ono sto pravi razliku je to sto Edin zna dati gol, bolje nego sto to Balo zna. To i jeste ono sto se od spica ocekuje. Naravno da je i Balo dobar i da razlika nije ogromna ali je ima, u korist naseg Edina. Pored toga je i bolji igrac od Bale. Ako stvari budu isle kako treba, Edin ce biti ono sto je Rooney u Unitedu. 8-)
Znam da je Balo mladji i da za njega ima vise vremena da se pokaze/dokaze ali sad za sad jos nije pokazao ono sto je nas Edin.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jel tebi jasno da je Dzeko 4 godine stariji od Balotellija?

i de bogati pogledaj šta sam napisao
Jedino što ih razlikuje je trenutna forma.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 04 okt 2011, 16:58

Kad Edo sav svoj bjes iskali na Luxima i Francuzima ... ooo jadna im majka. :lol:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 04 okt 2011, 17:04

kobe24 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: Nisam gledao utakmicu, tako da ne mogu pricati o Balonjinoj jucerasnjoj igri, ali sigurno mogu reci da on nema ni priblizne kvalitete Edinovim, tako da mene Mario uopste ne zabrinjava.

Ma ti si covjece bolestan, definitivno! Nemam ja tebi sta govoriti o toj superiornosti Edina nad Mariom, koju ti negiras, jer to svaki, iole normalan, covjek, koji prati fudbal ove planete zna i razumije.
Kao prvo, smiri se balavac jedan. Ako neznaš diskutovati, nemoj ni pokušavati.
kobe24 je napisao/la:Ali kad' si ti tako uporan, navedi ti meni eventualne inferiornosti Dzeke u odnosu na Balonju!
PACE, definitivno. Balotelli je superioran u svakom pogledu brzine.
SHOOT Balotelli ima još bolju šut tehniku.

i u ostalim osobinima su slični, obojica imaju odlicnu viziju, pass igru i kontrolu lopte, dok Balotelli možda bolje igra golu okrenut leđima.
Zadnja izmjena: marseille7, dana/u 04 okt 2011, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 okt 2011, 17:08

Baloteli je talenat, al' svojim neradom je i dalje ostao samo na tome "talenat". Da je kojim slučajem Nijemac, sigurno bismo danas o njemu čitali i pisali hvalospjeve. Dakle, samim tim što ne radi na sebi i što svakog dana napravi neku glupost, njegova zvijezda gubi sjaj.

Ima bolji udarac od Džeka. Svjedoci smo njegovih golova postignutih upravo razornim udarcima sa distance. Lucidniji je, to svakako. Al' ja ne vidim više neku prednost u odnosu na Džeka. Možda neko drugi vidi.

Rad, završnica, skok igra, nesebičnost, građenje, šutiranje sa obje noge -> sve to ide na vodu našem centarforu.

Možda sam subjektivan, al' Džeko je kompletniji igrač od Balotelija i u svakom trenutku bih se odlučio za njega. U svakom. Ne zato što je naš, već zato što je kvalitetniji.

Baloteliju na ruku idu godine. Al' koče ga gorepomenute bubice i gluposti. Tja, kao da je neiživljen. Ok, bitno je zabaviti se (to podržavam u svakom trenutku), sportista je pa mora malo pobjeći od šabloniziranog života, al' to što on radi ga udaljava od tima. To ga je udaljilo iz Mourinhovog Intera, to ga polako šalje van talijanske reprezentacije, a i u City-ju je im'o nekoliko ispada (kako na terenu, tako i van njega). Eh, da je njemu jedan psiholog ili čvrsta ruka koja će mu opaliti šamar nakon svake gluposti, vjerujem da bi post'o član besmrtnih.

Za kraj, nemojmo zaboraviti da nije Baloteliju sve bilo servirano. Zamislite da je ostao u Gani. Šta bi se desilo s njim? Možda bi umr'o nakon godinu-dvije životarenja. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zeljovac
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac » 04 okt 2011, 17:08

Kakva trenutna forma :lol:

Edin od kako je dosao u City ne igra najbolje sto moze. Razlika je izmedju Dzeke u Bundesligi i EPL, jer ovo sta Edin pruza u City-u je nekih 70% (nekad i manje) Edina iz Bundeslige u kompletnoj igri, ne samo golovi. Mario s druge strane igra isto kako je igrao u Italiji, ni bolje niti gore.

Uglavnom i jedan i drugi imaju isti broj golova u dresu City-a, s tim da Mario ima neznatno vise odigranih utakmica jer je i dosao u Englesku 4-5 mjeseci prije Edina. Znaci u ovom trenutku Balo igra bolje od Dzeke koji nikako nije na svom nivou od kad je stigao u taj klub i opet su postigli jednako golova, Edin je sve golove postigao iz igre, dok je Mario izvodio i penale, da ne spominjem asistencije gdje je Edin opet bolji.

Dzeko kad je in the zone, malo je napadaca koji su bolji od njega. Hoce li Mancini znati iz Edina izvuci najbolje, to samo Bog zna, ona galama Dzeke na njega u Minhenu nije obecavajuca, nesto nije dobro u njihovom odnosu, bojim se da je povjerenje izmedju njih dvojice upitno, jer da Edin vjeruje Mancini-u, ne bi dovodio njegove odluke u pitanje pogotovo ne vikom i galamom pred sirokim auditorijem.

Nego nek se Safet pripazi, nek ne izvodi gluposti sa Edinom. Izgalamio se na Mancinia, nece mu biti problem izgalamiti se i na njega. :lol:
Zadnja izmjena: Zeljovac, dana/u 04 okt 2011, 20:46, ukupno mijenjano 3 puta.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 okt 2011, 17:11

SamoZeljo je napisao/la:

Balo je zavrsio na klupi. Mislis da je to zato sto je bolji? :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jel tebi jasno da je Dzeko 4 godine stariji od Balotellija?

i de bogati pogledaj šta sam napisao
Da li je tebi jasno da pises ogromne gluposti?? Znam ja da je Balo mladji, to sam i rekao ali to ga ne pravi boljim igracem od Edina.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

RAZLIKUJE IH TO STO SE EDIN VEC DOKAZAO KAO VRHUNSKI IGRAC A BALO JE JOS UVIJEK TALENAT KOJI JE POSTIGAO NEKOLIKO DOBRIH GOLOVA I TO JE TO. MOZDA CE BITI BOLJI OD EDINA? TO NE ZNAMO ALI ZNAMO DA SAD ZA SAD SIGURNO NIJE BOLJI!!

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 04 okt 2011, 17:27

Monolog je napisao/la:Baloteli je talenat, al' svojim neradom je i dalje ostao samo na tome "talenat". Da je kojim slučajem Nijemac, sigurno bismo danas o njemu čitali i pisali hvalospjeve. Dakle, samim tim što ne radi na sebi i što svakog dana napravi neku glupost, njegova zvijezda gubi sjaj.

Ima bolji udarac od Džeka. Svjedoci smo njegovih golova postignutih upravo razornim udarcima sa distance. Lucidniji je, to svakako. Al' ja ne vidim više neku prednost u odnosu na Džeka. Možda neko drugi vidi.

Rad, završnica, skok igra, nesebičnost, građenje, šutiranje sa obje noge -> sve to ide na vodu našem centarforu.

Možda sam subjektivan, al' Džeko je kompletniji igrač od Balotelija i u svakom trenutku bih se odlučio za njega. U svakom. Ne zato što je naš, već zato što je kvalitetniji.

Baloteliju na ruku idu godine. Al' koče ga gorepomenute bubice i gluposti. Tja, kao da je neiživljen. Ok, bitno je zabaviti se (to podržavam u svakom trenutku), sportista je pa mora malo pobjeći od šabloniziranog života, al' to što on radi ga udaljava od tima. To ga je udaljilo iz Mourinhovog Intera, to ga polako šalje van talijanske reprezentacije, a i u City-ju je im'o nekoliko ispada (kako na terenu, tako i van njega). Eh, da je njemu jedan psiholog ili čvrsta ruka koja će mu opaliti šamar nakon svake gluposti, vjerujem da bi post'o član besmrtnih.

Za kraj, nemojmo zaboraviti da nije Baloteliju sve bilo servirano. Zamislite da je ostao u Gani. Šta bi se desilo s njim? Možda bi umr'o nakon godinu-dvije životarenja. ;)
Odličan post. Ja sam ovo mislio naglasiti u prvom postu, na onaj kommentar kako su Müller etc svi već nešto postigli, dok je Balotelli samo ništarija iz novina.

Jednom Mülleru sve od rođenja gurano u šupak, najbolji medicinski tretman, najbolji treneri, najbolje kopačke u djetinstvu. Dok je Balotelli u tim godinama proživio pakao, em usvojen u Palermu, gdje budimo fer nije najlaše odrasti.

Tu je taj problem, svaki ljakse gleda i poredi igrače prema sportskim osobinama a istovremeno unosi antipatiju prema problematičnim karakterima u ta poređenja. Nije ovo **** šoker, nisu svi isti.

Slažem se, Džeko jest kompletniji igrač. Ali jednostavno zato što ima prednost nad Balotelliju, iskustvo. To možda daje Cityju sad bolju mogućnost, jer Edin poboljšava timski duh etc. Ali Balotelli već sad ima bolje izražene osobine, ima superioran pace u odnosu na Džeku. Ima i bolju šut tehniku. Ali su po osobinama tu negdje, nijedan nije toliko bolji od drugog. Već je toliko blizu da su razlike toliko male, da sama forma odlučuje ko je bolja varijanta za igru Citya.

I nemojte se varati, pod Mancinijem je debutiro, pod Mancinijem sad ima priliku da igra. Oba su im potrebna, ali je Mancini sigurno će bolje tretirati Balotelija, nebitno u kakvog igrača će taj izrasti.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 okt 2011, 18:50

Ja ne vidim nijednog ozbiljnijeg trenera koji bi u nekoj velikoj/vaznoj utakmici uopste razmisljao da li ce igrati Dzeko ili Balotelli.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 okt 2011, 20:03

Kao prvo, smiri se balavac jedan. Ako neznaš diskutovati, nemoj ni pokušavati.
kobe24 je napisao/la:Ali kad' si ti tako uporan, navedi ti meni eventualne inferiornosti Dzeke u odnosu na Balonju!
PACE, definitivno. Balotelli je superioran u svakom pogledu brzine.
SHOOT Balotelli ima još bolju šut tehniku.

i u ostalim osobinima su slični, obojica imaju odlicnu viziju, pass igru i kontrolu lopte, dok Balotelli možda bolje igra golu okrenut leđima.
Kao prvo, rječca "ne" se uz glagol piše rastavljeno! Kako katastrofalno pises moram maksimalno napregnuti svoje mozdane gyruse da bih skontao bit onoga sto zelis reci! Kao drugo, ne nazivaj me balavcem, jer nisi ni svjestan kakve glupsti pises, i to mi je dovoljno da shvatim tvoju godisnju dob, i da se ocigledno radi o nekom, otprilike, 13-ogodisnjem djetetu (ja necu biti nekulturan kao ti, i upotrijebiti, dakako, znatno grublji termin - "balavac"). A na sve navedene argumente koji svjedoce Balonjinu superiornost se samo mogu iz dna duse nasmijati, jer preko 90 % njih nema nikakvog osnova (bio ja subjektivan, ili ne, vjeruj mi da je tako)! Posebno sto me podstaklo na smijeh je ovo: "Dok Balotelli možda bolje igra golu okrenut leđima". Pa djecace, nije ovo kosarka, gdje ti je potrebna igra ledjima, niti je ovo plivanje, pa da imas ledjni stil. :mrgreen:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 okt 2011, 20:25

Ma ne znam sto se trudis. Pokusavao sam i ja ali vidim da on nije bas ni sebi jasan a kako ce tek nama biti.
Prvo kaze kako je Balo bolji igrac pa onda kaze kako je Edin kompletniji igrac.
Valjda je igrac koji je kompletniji i bolji?! :mrgreen:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 okt 2011, 22:04

SamoZeljo je napisao/la:Ma ne znam sto se trudis. Pokusavao sam i ja ali vidim da on nije bas ni sebi jasan a kako ce tek nama biti.
Prvo kaze kako je Balo bolji igrac pa onda kaze kako je Edin kompletniji igrac.
Valjda je igrac koji je kompletniji i bolji?! :mrgreen:
:lol: :lol: Ma znam druze, ali jednostavno ne mogu da presutim na sve! To je najgore sto ni on sam sebe ne razumije, ali nije mu ni zamjeriti, dijete je to neko. ;)

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 04 okt 2011, 22:24

'francuz' ocigledno misli na potencijal kad poredi dzeku i balotellija... tu se njih dvojica i mogu poredit'.. ali jos uvijek samo tu... dzeko je dokazan igrac... balotelli to tek treba da postigne... cinjenica je da je mladji, medjutim da nije mancinijev miljenik nikad u ne bi ni zaigrao u klubovima poput intera i sada city-a...

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 04 okt 2011, 22:29

definitivno Džeko, Mario ako poraste može nešto napraviti ali meni se čini da će njegova životna priča biti kopija Casanovog načina,genijalac sa žešćim mentalnim problemima
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.