vec dugo vremena ponavljam ovu pricu, ali eto da opet ponovim:
Talentirani bh. košarkaši Alen Omić i Simo Atanacković danas su članovi mlađih selekcija Slovenije jer ih u njihovovoj matičnoj državi niko nije želio ni pogledati, tvrdi Ozren Selesković.
Dnevni avaz, Tuzlanski trener, koji je sa ovom dvojicom igrača radio na individualnom usavršavanju, kaže da se nijedan od klubova, kojima je skrenuo pažnju na krilo Atanackovića (20 godina, 209 centimetara) i centra Omića (18, 213), nije ni počešao da bi ih angažirao. - Trenerima ekipa sa tuzlanske regije ukazivao sam na potencijal Omića, koji u tom momentu nije imao klub, ali su mi odgovorili "da od njega neće biti ništa i da je on već propao". Taj propali košarkaš sada je prvi centar slovenskih juniora - ističe Selesković. Atanacković i Omić članovi su slovenskog prvoligaša Zlatoroga iz Laškog, koji je doveo još jednog bh. igrača, po riječima Seleskovića, gotovo pa NBA potencijala. - Odgovorno tvrdim da je Jusuf Nurkić, koji je rođen 1994. godine, a sada je visok 205 centimetara, ogroman potencijal. Oko njega se već vrte NBA skauti. Nurkića su zvali na pripreme slovenskih kadeta, jer u BiH niko za njega nije pokazao interes - rekao je Selesković.
inace seleskovic je nudio omica i atanackovica bosni, naravno ovi su radije uzeli neke krusline i radice, a nurkic je hvala bogu pozvan u nasu repku, a nije zaigrao radi povrede i inace davno mi je rekao ako sve bude OK zaigrati ce za svoju maticnu repku
a neno i ja kao papagaj ponavljam da kuzmica moramo zadrzati pod obavezno ili su bas imbecili
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10