FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Stole iz Bora » 08 avg 2009, 23:55

Seyo_TM je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la: ps zna li iko hoce li sutra biti prodaja salova, ako zna, od kad do kad?
Trebalo bi se sutra prodavati. Ulaznice su od 16:00h. Vjerovatno će se u tom terminu moći uzeti i šalovi.
Jesi li vidio kakvi su?
To su salovi od prije par godina, nista novo .. !
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 avg 2009, 23:56

Koji je tim u Japanu Amar trenirao? Koliko dugo i da li je imao kakav zapazen rezultat?

sasatm87
Kontakt:

Post Postao/la sasatm87 » 09 avg 2009, 00:00

19TM87 je napisao/la:nisam trazio jos po you tube...ali mislim da preko vikenda nema emisaja tv zeljo...mozda i grijesim a to mislim jer na pinku preko vikenda nema ni onih emisija tippa sarajevo on line, sportisimo i to
Zeljo TV bude i vikendom na PINKU u istom terminu kao i radnim danom...a bude i na RTV Vogosca prije hronike oko 18h i oko 22:30h samo sto oni obicno kasne po jednu emisiju,taki su ti oni :x ....a trebalo bi da bude i na TVSA i NTV99
Zeljo je sampion!!!!!!!!!!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 09 avg 2009, 00:00

Jef United. Ne znam koliko dugo, ali znam da je uzeo Kup s njima. Inače radi se o truba klubu kojem je uspjeh i da ostane u ligi, a o Kupu da ne govorim. To je bilo senzacionalno.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 avg 2009, 00:02

Onda je dobio otkaz, jer su navodno bili nezadovoljni 13. mjestom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 09 avg 2009, 00:05

čamac je napisao/la:Jef United. Ne znam koliko dugo, ali znam da je uzeo Kup s njima. Inače radi se o truba klubu kojem je uspjeh i da ostane u ligi, a o Kupu da ne govorim. To je bilo senzacionalno.
Hvala.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 avg 2009, 00:16

Stole iz Bora je napisao/la:
Bil bio ljubazan pa nasao sliku tog sala, jer ja imam neke stare salove pa da ne idem dzaba ranije na stadion...

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

sasatm87
Kontakt:

Post Postao/la sasatm87 » 09 avg 2009, 00:16

ma amar je zvijer...ako Bog da naredne godine u ovo doba ocekujte da igramo kvalifikacije za Ligu prvaka :D :D :D :D
Zeljo je sampion!!!!!!!!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 09 avg 2009, 00:20

Seyo_TM je napisao/la:
Bil bio ljubazan pa nasao sliku tog sala, jer ja imam neke stare salove pa da ne idem dzaba ranije na stadion...
Vrlo rado ali sam uzeo dobar film i upravo sam krenuo da ga gledam .. :D

Nemam pojma kako izgledaju, ovo mi je rekao Dino Pekic danas na treningu! Ja sam mislio da je nesto novo ali eto nije ..
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 09 avg 2009, 00:23

Seyo_TM je napisao/la:
Vrlo rado ali sam uzeo dobar film i upravo sam krenuo da ga gledam .. :D

Nemam pojma kako izgledaju, ovo mi je rekao Dino Pekic danas na treningu! Ja sam mislio da je nesto novo ali eto nije ..
Dabogda ti prevod kasnio :mrgreen:
**** HINA onda...hvala u svakom slucaju

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

dolina cupova
Kontakt:

Post Postao/la dolina cupova » 09 avg 2009, 01:50

Onih koji se ovdje smatraju kao velikani, ali to nisu. Upravu je, u potpunosti. Velikan jedan Željo?

Bio jeste, sada ne! I tako za sve...Može se Zrinjskom reći da je velikan, ostalo su "velikani", da, dobro si pročitao, sa navodnicima.

knele ti se navodis kao navijac zelje sad a vidis li sta si pisao prije 2-3 mjeseca...smijesno

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 avg 2009, 01:53

Pa gdje nađe Zrinjski...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dolina cupova
Kontakt:

Post Postao/la dolina cupova » 09 avg 2009, 01:54

Virtu4l je napisao/la:Pa gdje nađe Zrinjski...
ali brate moj najsmjesnije je kad zelji ide tu je odma javlja se definise se kao navijac ovo onog kluba...to su jad navijaci...

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 09 avg 2009, 08:59

Osim prekino trening rijecima; "Jel' vam uredu teren, ne svidja vam se trava, mozda lopta nije uredu, nesto fali...? Igrajte fudbal, prestanite drkat ku.rac".......nakon tih rijeci igraci se zaputili prema svlacionici, Osim i strucni stab ostali jos 10tak minuta na terenu.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 09 avg 2009, 09:15

Derbi na Grbavici
Sarajlije će na krilima dobrog rezultata iz Zenice tražiti drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu

Danas su na programu tri preostale utakmice 2. kola Premijer lige BiH. Derbi je svakako dvoboj na Grbavici gdje se susreću Željezničar i Široki Brijeg. Sarajlije će na krilima dobrog rezultata iz Zenice (slavili 1-0 protiv Čelika) tražiti drugu ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, dok će tim sa Pecare učiniti sve da dođe do povoljnog rezultata.

Plavi ovaj dvoboj dočekuju u sjajnoj atmosferi. Svi su svjesni da utakmica protiv tima iz Hercegovine neće biti nimalo laka, ali tri boda su nužno potrebna ukoliko žele nastaviti niz. Trener Amar Osim kaže kako će igrati isti sastav kao i onaj koji je sa Bilinog polja donio tri boda. „Željezničar ima kvalitet, čeka nas duel u kojem moramo dati sve od sebe kako bi došli do konačnog cilja, odnosno tri boda. U udarnoj postavi neće biti izmjena. Tim koji pobjeđuje se rijetko kada mijenja“.

Navijači tima sa Grbavice optimistično očekuju ovaj okršaj i najavljuju veliku podršku sa tribina.

rajvosa-x.com
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 09 avg 2009, 09:42

Osim: Neka utakmica bude i loša ako ćemo uzeti tri boda
Igrači će valjda biti rasterećeniji i agresivniji nego protiv Čelika, kaže menadžer "Plavih"...
09.08.2009. 08:58

Posljednje dvije utakmice Željezničara i Širokog Brijega za vrijeme njegovog prethodnog mandata menadžeru Željezničara Amaru Osimu sigurno neće ostati u lijepom sjećanju.

U pretposljednjoj, u maju 2003. Široki je prekinuo Željin i dan-danas najduži niz nepobjedivosti jednog kluba u Premijer ligi od 20 utakmica, a što je bitnije, direktno je utjecao i da titula prvaka, umjesto na Grbavici, završi na trebinjskim Policama.

Solidan budžet

Poraz Želje od Širokog u prvom dijelu sezone 2003/04. bio je jedan od četiri u nizu koji su doveli do smjene sadašnjeg trenera. U derbiju kola protiv istog protivnika, a u sasvim drugim okolnostima, danas Želji treba pobjeda da bi se produžila euforija na Grbavici, nastala prije osam dana pobjedom nad Čelikom u Zenici (1:0)

- Široki je jedini klub u BiH koji od formiranja zajedničke lige igra u evropskim kupovima, organizovan je klub koji, za naše uslove, ima solidan budžet, kvalitetne uslove za treniranje... što Željo trenutno nema. Mi, opet, imamo nešto što Široki nema - kaže menadžer Željezničara Amar Osim.

O današnjem protivniku govorio je najviše kroz prizmu prošlog meča sa Čelikom, u kojem je Željo nakon dvije sezone osvojio prve gostujuće bodove.

- Utakmica u Zenici bila je ružna, a mi smo, u najmanju ruku, pola utakmice. Nadam se da ovaj meč neće biti toliko ružan, mada ne bih imao ništa protiv i da bude, a da ostvarimo identičan rezultat kao protiv Čelika.

Isti sastav

Široki je ako ne kvalitetniji, onda barem uigraniji. Odigrali su četiri zvanične utakmice, a mi samo jednu. Od svojih igrača očekujem da budu rasterećeniji i agresivniji nego u prvom kolu, a promjena u sastavu neće biti. Eventualno jedna, jer svakako imamo 12 igrača na koje se može pouzdano računati, a 11 ih igra - dodao je Osim.

Utakmica počinje u 20.15 sati, a TV prijenos, iako je bio upitan, bit će realiziran na BHT 1.

Originalni dresovi

Od jučer se na stadionu Grbavica mogu kupiti originalni dresovi Željezničara, čiji je proizvođač španska kompanija "Joma".

Proteklih godina takvo što je bilo prava rijetkost, a ovim korakom u Željezničaru žele još više doprinijeti stvaranju brenda na bh. prostorima. Također, nakon emitiranja 12 emisija "Željo TV", klupskom rukovodstvu stižu pohvale čak i od sportskih kolektiva izvan BiH.

volim te ŽELJO
Kontakt:

Post Postao/la volim te ŽELJO » 09 avg 2009, 09:54

trebevic je napisao/la:Osim prekino trening rijecima; "Jel' vam uredu teren, ne svidja vam se trava, mozda lopta nije uredu, nesto fali...? Igrajte fudbal, prestanite drkat ku.rac".......nakon tih rijeci igraci se zaputili prema svlacionici, Osim i strucni stab ostali jos 10tak minuta na terenu.
Milina je bilo gledati ovog novog kondicionog trenera kakve im zadaje vježbe a vidi se i na igri i na većini igrača da ih je napuco a Amar je bio upravu, jesu malo nonšalantno igrali

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 09 avg 2009, 10:23

Osimi su ''bogovi''!!! Ivica je genije,on je moj bog ne samo zbog uspjeha sa Željom vec i zbog njegove genijalnosti,a prvenstveno dobrote i postenja,a mali Osim je pokupio neke manire svog oca,osjeti se ta ''Osim žica''!!!Ovo pisem jer smatram da u bliskoj buducnosti na Grbavici mora osvanuti statua najvece legende kluba velika k'o neboder i to ne smije biti skromno odradjeno neg'bogovski,a po mom misljenju bi to trebali isfinansirat i klub i navijaci!!!Vjerovatno se kralj Želje nebi slozio sa tom idejom cisto radi njegove velike skomnosti i bas zbog toga treba to uraditi!!!S'tim mislim da bi zivotni rad tog velikog covjeka konacno bio zaokruzen i siguran sam da bi tamo u dubini duse osjetio da je uspio!!! I NE ZABORAVITE DA ON JOS UVIJEK SMATRA DA NIJE USPIO!!! Volio bi da se ova prica ne zavrsi ovim postom i da se to uradi za njegova zivota!!!
Jug je naša sveta strana,plavom bojom obasjana...!!!

@tekk
Kontakt:

Post Postao/la @tekk » 09 avg 2009, 11:29

...i jos nesto!!!Pratim ovu temu od kad sam registrovan,za Zeljom sam bolesno lud jos '89-te kad sam prvi put kao sestogodisnjak doveden na Grbavicu,( da bio sam i kao beba al'toga se ne sjecam )a mojih postova na ovoj temi ima ponajmanje.Ne mogu reci da je ovo na losem nivou,daleko od toga,mada zna biti nebuloznih rasprava i postova sto je i normalno,ali vecinom se sve svodi na informacije,predvidjana,rasprave itd. Nigdje prijedloga i ideja barem onih sitnih recimo to realnih ili ostvarivih!!! Mozda ih je i bilo al'ja neprimjetih...Dobra ideja je dobra ideja bez obzira sto dolazi od nekog ''anonimnog'' navijaca koji misli da nista sam ne moze pokrenut'ili promjenit' i da sve udruzenje navijaca ili klub mora smislit'...!!! Da se ne pravim vise pametan smatram da bi pored uobicajenih rasprava ova tema morala biti maksimalno iskoristena tj.bogatija za vizije,prijedloge,ideje,pa ne mora se sve realizirat'niti moze,al'ako se barem jedna sprovede u djelo ovaj forum tj.tema je postigla vise neg'sto u sustini treba da ponudi!!! Ovaj klub se nenormalno voli,ima tu ''dusu i miris'' koji svaki ISTINSKI ZELJIN FANATIK (vjerujem da ih ovdje ima barem 30%) osjeti,pa zar to nije dovoljan razlog da se misli i vise neg'sto treba?
Evo ja sam vec dao jedan prijedlog u gornjem postu istina i nije bas skroman,ali je velik ko planina,a ima ih jos sto mi se motaju po glavi...Pa eto...!!!
Jug je naša sveta strana,plavom bojom obasjana...!!!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 09 avg 2009, 12:02

Ma prijatelju mudro si ti rekao, i ja mislim da Ivica zasluzuje jedan spomenik,statuu,kip, da se zna da je on nas, i da smo mi njegovi. Ali mi tu kao navijaci stvarno ne mozemo nista uraditi, jedino klub, ili SD Zeljeznicar. Ne mozemo mi skupiti lovu i sad doci graditi na necijem vlasnistvu, a i tesko da bismo skupili ista love, jedva skockamo za karte,sad eo godisnje, pa gostovanja itd. Ivica ce dobiti "statuu" ali vjerovatno tek kad nas napusti.

Uglavnom, prijedlog je dobar, ali neizvediv iz vise razloga, cak ne nzamo ni hoce li se stadion renovirati, i kako ce to sve izgledati na kraju..Kad ima Bobby Robson, mora imati i gospodin Ivica Osim.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.