U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

nedžad
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la nedžad » 05 okt 2011, 20:20

ima prenos i na BHT1
Uvjek može biti gore od goreg
i zato glavu gore
bori se za svoje
i uvjek budi čovjek

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 okt 2011, 20:31

Ne volim teorije zavjere i ostale neprovjerene gluposti.
Medjutim u oci mi pada jos prije nego sto je komitet zasjeo na vlast ona prica iz RS.Mi moramo dobiti selektora ili dva u mladjim selekcijama.Ok izabran je Jagodic koji je neosporan kvalitet iako opet ovi iz RS nisu bili za vec za onog Tulica ponovo.
Prvo odnos par igraca mladih je vise nego sraman,neko preko interneta a neko i na terenu.
Drugo nepozivanje par igraca koji su vise nego odlicni u svojim klubovima na ustrb nekih koji nemaju mjesta ni na tribinama.
Trece opet se desavaju neprofesionalni odnosi selektora i sumnja na ''plati da bi zaigrao''.
Piric i Osim bi pod hitno morali ovu stvar izvesti na cistac,inace imalo bolji igraci ce nam izbjegavati totalno nasu repku.Ionako je vec godinama to slucaj.Govorim za njih jer se njihovo slusa i jer vjerujem da nisu u ''talu''kao ovi ostali.
A od mladjih selekcija i zavisi buducnost repke.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 okt 2011, 20:35

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/imsi ... ktan/65658

Opet se uzimaju pare od kvaziigrača da bi se isti prodali negdje, dok reprezentacija trpi. Šta ovaj Karačić misli, da je neko budala? Odma ovo treba ispitat i dat u sve medije, dosta se mešetarilo sa našom reprezentacijom!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 05 okt 2011, 21:23

Zelim nesto reci sto mi je na umu..
Ne razumijem zasto se kod nas kada se vidi u imenu kluba omladinskoga reprezentativca Fortuna Düsseldorf,Breda ili Luzern,odma se radi o novome Ronaldu koji je 3x bolji od igraca iz omladinskih selekcija BiH.

Uvijek isticem primjer onog lika kojeg se vazda guralo u prvu postavu reprezentacije U21,ko fol clan nekog holandskog prvoligasa,a ni na googlu ga nisi kako treba mogao naci,vjerujem da se slabo ko sjeca njegovog imena a jedno solidno vrijeme je igrao u prvih 11 mlade reprezentacije,a i naumpade mi onaj lik sto je hud upozoravao da ce na kraju morati postati reprezentativac Svicarske,a vrhunac karijere mu bio nastup u mladoj reprezentaciji BiH i crveni karton u debiju za nju,a posebno mjesto ima zabiljezen nastup za novinarsku selekciju BiH.

A tu je i onaj samoproglaseni kapiten neke od Njemackih omladinskih reprezentacija..

Iskreno,smucilo mi se vise od toga da se svaki klinac iz Njemacke,Austrije,Svicarske u startu smatra boljim od Juniora Zeljeznicara,Leotara,Veleza..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 okt 2011, 22:14

Dylan Dog je napisao/la:Zelim nesto reci sto mi je na umu..
Ne razumijem zasto se kod nas kada se vidi u imenu kluba omladinskoga reprezentativca Fortuna Düsseldorf,Breda ili Luzern,odma se radi o novome Ronaldu koji je 3x bolji od igraca iz omladinskih selekcija BiH.

Uvijek isticem primjer onog lika kojeg se vazda guralo u prvu postavu reprezentacije U21,ko fol clan nekog holandskog prvoligasa,a ni na googlu ga nisi kako treba mogao naci,vjerujem da se slabo ko sjeca njegovog imena a jedno solidno vrijeme je igrao u prvih 11 mlade reprezentacije,a i naumpade mi onaj lik sto je hud upozoravao da ce na kraju morati postati reprezentativac Svicarske,a vrhunac karijere mu bio nastup u mladoj reprezentaciji BiH i crveni karton u debiju za nju,a posebno mjesto ima zabiljezen nastup za novinarsku selekciju BiH.

A tu je i onaj samoproglaseni kapiten neke od Njemackih omladinskih reprezentacija..

Iskreno,smucilo mi se vise od toga da se svaki klinac iz Njemacke,Austrije,Svicarske u startu smatra boljim od Juniora Zeljeznicara,Leotara,Veleza..
Ja mislim da si ti okrenu priču u pogrešnom pravcu. Pitanje je bilo otkud da se pozvani igrač vraća kući, to se nikad nigdje nije desilo osim u slučaju povrede ili nediscipline, zamisli kad bi Sušić sutra rek'o dvojici igrača eto ne računam na vas, haj'te vi kući. A s druge strane radi se o igraču koji je već skupio 17 nastupa, znači standardan je cijelo vrijeme i sad odjednom ne valja... dakle, uopšte se ne radi o tome gdje on igra...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 05 okt 2011, 22:20

Hawking je napisao/la:

Ja mislim da si ti okrenu priču u pogrešnom pravcu. Pitanje je bilo otkud da se pozvani igrač vraća kući, to se nikad nigdje nije desilo osim u slučaju povrede ili nediscipline, zamisli kad bi Sušić sutra rek'o dvojici igrača eto ne računam na vas, haj'te vi kući. A s druge strane radi se o igraču koji je već skupio 17 nastupa, znači standardan je cijelo vrijeme i sad odjednom ne valja... dakle, uopšte se ne radi o tome gdje on igra...
A gdje sam ja spomenuo poveznicu sa time :?
Radi se o slucaju odnosa prema igracu,dok ja pricam o necemu drugom..
Los tajming za post,ocito :)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 okt 2011, 22:32

Dylan Dog je napisao/la: A gdje sam ja spomenuo poveznicu sa time :?
Radi se o slucaju odnosa prema igracu,dok ja pricam o necemu drugom..
Los tajming za post,ocito :)
Očito :mrgreen:

Stvarno sam mislio da si o ovome govorio, sve se uklapalo...

Glory glory Man United!

nihco

Post Postao/la nihco » 06 okt 2011, 00:31

jer barem 70% kvalitetnih igraca reprezentacije bih,od nastanka, su proizvodi dijaspore ili nekog drugog sistema, to je valjda razlog sto su oci ljubitelja reprezentacije uprte u inostranstvo, ne u domacu ligu. cinjenica je i da su u nasoj "najuspjesnijoj " u21 ekipi , okosnica bili "stranci".
Sent from my Commodore 64

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 06 okt 2011, 10:39

slika

Jel prva 2 idu na EP 2013?

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 okt 2011, 10:58

koji igraci su pozvani za utakmicu sa njemcima ?

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 06 okt 2011, 11:27

I ja sam prije postavljao pitanja kao @Dylan Dog jer fakat ni ja ne kontam te neke stvari.
Neki nazalost imaju misljenje da je sve tudje bolje, pa tako i neki bosanac iz tudjine je automatski bolji od domaceg. Pa nije bas da svi ti dijasporci pohadjaju barceloninu skolu nego treniraju u nekim malim klubovima.
Vidio sam na primjer da se na nekim sportskim stranicama forsira neki mladi golman iz Francuske, igra u nekom njihovom znj klubu za kojeg je malo ko cuo.. ali svako mjesec dana novi clanak o njemu. Ludilo.

Evo mozemo i pogledati sadasnju reprezentaciju u kojoj su okosnica igraci stasali u domacim klubovima: Spahic, Dzeko, Rahimic...... 3 mozda najvaznija igraca u reprezentaciji. A tu su i drugi: Hasagic, Papac, Pandza, Zahirovic, Avdukic, Stilic, Maletic, Ibricic, Zec.
Znaci treba prestati sa tom histerijom da cim se pojavi neki bosnjo iz Luzerna po automatici je bolji od svih mladih igraca iz bh klubova i po toj prici takodje automatski zasluzuje poziv.

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 06 okt 2011, 11:37

Ljudi sta je vama , pa ima slucaj u nas jedan momak zivio ovdje ma veze frajer nije imao bolji bio ja od njega... I ode on u Italiju na gradjevinu , i hajd imao je on ciste papire tj za rad i upise se u neki klub 5. liga italije u juniore ma nidje veze... I hajd ga znaj kako on sebe svoj profil stavi na ono bhtalenti , kad odjednom pocese treba u mladu repku ovo ono tj on poceo preko foruma :lol: :lol: Ajd nema veze al vratio se on sad iz italije i lafo on ce sa ovim jednim lokalnim timom trenirati 10 dana dok se nevrati u italiju ( odrzavanje forme :D ) ocami nije da lozim al je bio najlosiji od svih meda lik nije mogo nezna lopte dodati ... i sad to jest cim zivi vani znaci kofol valja ma sipak otada nevjerujem nikom... :D Video kad vidim , npr seferovic jbga U19 svjetsko prvenstvo osvojio i hajrovic to je vec nesto al ovo ostalo za popisati...

ma cuo sam za onog malog sto lafo u engleskoj igra , ma nidje veze prosjecan igrac u visokom bio sa repkom u kampu nista posebno nije pokazao . a pojedini portali ga dizu u nebo... :?
>>No body likes us but we dont care<<

nihco

Post Postao/la nihco » 06 okt 2011, 11:41

calcio je napisao/la: Evo mozemo i pogledati sadasnju reprezentaciju u kojoj su okosnica igraci stasali u domacim klubovima: Spahic, Dzeko, Rahimic...... 3 mozda najvaznija igraca u reprezentaciji. A tu su i drugi: Hasagic, Papac, Pandza, Zahirovic, Avdukic, Stilic, Maletic, Ibricic, Zec.
Znaci treba prestati sa tom histerijom da cim se pojavi neki bosnjo iz Luzerna po automatici je bolji od svih mladih igraca iz bh klubova i po toj prici takodje automatski zasluzuje poziv.
pa ne moze se reci da je spahic proizvod bih fudbala, prije hrvatskog. niti rahimic koji pripada drugom sistemu rada, pogotovo ne ibricic i zec. dzeko ,kloc, je prodan sa 19 godina i to mu je spasilo karijeru.......mislim, pitanje je perspektive, raja, kada hvale premijer ligu, spominju i modrica kao naseg igraca.......realno, proizveli smo 1-2 europska igraca, ostalo je treca liga racunajuci i vecinu ovih koje si nabrojao.
Sent from my Commodore 64

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 06 okt 2011, 12:47

calcio je napisao/la:I ja sam prije postavljao pitanja kao @Dylan Dog jer fakat ni ja ne kontam te neke stvari.
Neki nazalost imaju misljenje da je sve tudje bolje, pa tako i neki bosanac iz tudjine je automatski bolji od domaceg. Pa nije bas da svi ti dijasporci pohadjaju barceloninu skolu nego treniraju u nekim malim klubovima.
Vidio sam na primjer da se na nekim sportskim stranicama forsira neki mladi golman iz Francuske, igra u nekom njihovom znj klubu za kojeg je malo ko cuo.. ali svako mjesec dana novi clanak o njemu. Ludilo.

Evo mozemo i pogledati sadasnju reprezentaciju u kojoj su okosnica igraci stasali u domacim klubovima: Spahic, Dzeko, Rahimic...... 3 mozda najvaznija igraca u reprezentaciji. A tu su i drugi: Hasagic, Papac, Pandza, Zahirovic, Avdukic, Stilic, Maletic, Ibricic, Zec.
Tako je.

I ne shvacam odnos medija,pa koji god nas igrac trenira u tim svicarskim,austrijskim timovima pojavi se clanak o njemu,u kojem redovno citamo da on zeli igrati za BiH ali su ga vec kontaktirali iz svicarskog saveza,da ga mnogi porede na terenu sa Dzeko,da mu je uzor Barbarez,blabla..

Ja sam prije par mjeseci prisustovao jednom turniru za mladje kategorije,bilo je dosta ekipa iz raznih krajeva BiH,i bio je jedan mali iz ekipe "klub 7"koji kad god primi loptu prakticki bude opasnost za protivnicki gol,u finalu je postigao hat-trick i bio proglasen igracem turnira..

E sad,ovo dajem samo primjer,naravno da o njemu i takvima necemo nista procitati na nasim portalima,iz nase lige jedino se spominje onaj veliki talenat Zeljeznicara koji je pred potpisom za Liverpool,dok ako zivis u Njemackoj dovoljno je da si igrac juniora nekog drugoligasa da budes na naslovnoj strani :roll:

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 06 okt 2011, 14:41

Sretno večeras našim mladim reprezentativcima i želim da pruže što bolju partiju večeras u Ingolstadtu.

Direktni prijenos možete gledati na BHT1 i **** (D:SF) od 20:00h !
Livin' La Vida Loca ;)

ever
Kontakt:

Post Postao/la ever » 06 okt 2011, 14:42

Momci do 19 godina deru Rusiju 2:0 :) Kukavica i Sivsic strijelci .. Igraj BOSNO !

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 06 okt 2011, 14:44

Rusija(U 19)-Bosna i Hercegovina(U 19) 0-2 Prvo poluvrijeme :P
BosnaE

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 okt 2011, 14:45

Upravo i ja htio to da napisem. :P
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 okt 2011, 14:48

A ja danas u kladionici i sa prijateljem se ubjedjujem da li da odigramo na Ruse ili ne, na kraju smo se odlucili za ovo drugo, izgleda da nas je Bosanska krv natjerala da ne odigramo protiv svojih. :D

Momcima svaka cast, nadam se da ce uspjeti odrzati ovaj rezultat ako nista drugo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 06 okt 2011, 15:04

newton_heath_lyr je napisao/la:Rusija(U 19)-Bosna i Hercegovina(U 19) 0-2 Prvo poluvrijeme :P
Gdje pratiš?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: adrenaline323, Coolpanda24, eaglebvb09, zikerrz21 i 40 gostiju.