Ko orkestrira navijačke nerede u BiH?

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

navijači
67
34%
uprave klubova
7
4%
političari
91
46%
kakvi neredi?
31
16%

Ukupno glasova: 196

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 07 okt 2011, 10:31

Za uvod u temu kopiraću postove koje sam prije 3 dana pisao na temi Borac - Banja Luka. Na žalost, pokazao sam se kao odličan prognozer, s tim što sam u svojoj naivnosti zaboravio na utakmicu Željo - Hajduk.

Po mom mišljenju, svime ovim rukovodi politika, a cilj je dokazati da je zajednička država nemoguća, te da Sarajlije nikad ne trebaju ići u Banjaluku, Mostar, i obrnuto. Lako je pronaći par budala i narkomana koji će napraviti sranje za 50km, a kad iskra jednom upali plamen, onda sve ide dovraga.
cikac je napisao/la:
braoolyo je napisao/la: I drugovi sa tribine mi kazu da je istina ovo za upad na teren, za ostalo ne znam.
Ono o čemu niko ovdje ne govori, jeste zašto je to urađeno, a to je mnogo bitnije nego ko je organizovao upad na teren.

moja razmišljanja su da sigurno nije da bi se otjerao Cvetković (desilo se nakon što je Željo poveo, a bolje je i igrao, za jednog trenera gore bi bilo da je izgubio na terenu nego za zelenim stolom, da je cilj bio diskreditovati Cvetkovića dovoljno je bilo sačekati još sat vremena i sve bi se samo riješilo... ako ništa, moglo se čekati do eventualnog izjednačenja).

Također, vrlo sličan scenarij viđen je u Mostaru, samo 7 dana kasnije (i tu su huligani upali na teren poprilično neometano) samo što još niko nije istupio da kaže da je i to namješteno.

Sad se namješta teren da se sranje ponovi u Gabeli, to je valjda svima koji imaju trunku mozga jasno.

vjerujem da se i na ovoj temi mogu naći zreli i pametni sagovornici, da analiziramo problem u korjenu, da se ne prepucavamo oko gluposti i ne radujemo muci koja je danas tuđa, a sutra će biti naša. Očigleno je da neko sve ovo orkestrira, a svima koji želimo dobro bh. fudbalu nam je u interesu da se ovakve stvari ne dešavaju. Mene zanima imate li vi neke konkretnije informacije: ko? zašto? šta je cilj? kako izbjeći?
cikac je napisao/la:
braoolyo je napisao/la:
cikac je napisao/la: Ono o čemu niko ovdje ne govori, jeste zašto je to urađeno, a to je mnogo bitnije nego ko je organizovao upad na teren.

moja razmišljanja su da sigurno nije da bi se otjerao Cvetković (desilo se nakon što je Željo poveo, a bolje je i igrao, za jednog trenera gore bi bilo da je izgubio na terenu nego za zelenim stolom, da je cilj bio diskreditovati Cvetkovića dovoljno je bilo sačekati još sat vremena i sve bi se samo riješilo... ako ništa, moglo se čekati do eventualnog izjednačenja).
Ja koliko sam cuo, upravo zbog toga je organizovano.
nema logike.

neredi su samo spasili Cvetkovića. da se desilo na 0:0 ili kod vodstva Borca, imalo bi smisla. ovako, djeluje samo kao da je zamaskirano neznanje trenera a on spašen pravog sportskog poraza. morao se sačekati sportski poraz, onaj u Gradačcu da bi mu se uručio otkaz - to je logično.

da se razumijemo, ne govorim ja kako je željo razvalio borac. to nije tema ove diskusije. govorim da je Cvetković bio u gorem položaju pred nerede, nego nakon njih.
cikac je napisao/la:po mom mišljenju, priča iz Ivan sedla samo je uvod, tačnije povod za ono što treba da se desi u Gabeli. daj bože da sam u krivu i da mi se svi za 10 dana smijete zbog sulude teorije zavjere.
Molim osobe mlađe od 21 godine da ne uzimaju učešća u diskusiji, a moderatore da uklanjaju sve postove agresivaca i trolova.

Tema je vrlo ozbiljna, dotiče se navijača svih klubova iz svih gradova, ali i običnih stanovnika BiH. Nadam se da možemo diskutovati onako kako to ovakva tema i zaslužuje.

Adin_BiH
Kontakt:

Re: Ko orkestrira navijačke nerede u BiH?

Post Postao/la Adin_BiH » 07 okt 2011, 11:46

A ko ce dirigirati osim onoga kome je u cilju ponavljati razdoblje 1992-1995 , nazalost takvih je mnogo i vidimo da djeca od 9-10 godina koriste rijeci chetnik ustasha i to , evo moja glava ako 99,9% njih uopste zna o cemu je rijec , dakle to nisu ni od koga mogli cuti nego od roditelja . Mislim da je nered u BL dirigiran , a u Mostaru i Sarajevu ne , nego da je to jednostavno izljev maloljetnika koji nemaju pametnijeg posla u kojem bi ''ispuhali'' tu svoju negativnu energiju .
Rodjen u Mostaru,u najljepse doba , Mostar u srcu Velez do groba !

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 07 okt 2011, 12:00

Legendrani "Švabo" nakon sinoćnjih nereda

Osim: Slabi su režiseri

Na tribinama stadiona Grbavica sinoć je bio prisutan i legendarni Ivica Osim, koji trenutno obavlja dužnost predsjednika Komiteta za normalizaciju.
Legendarni "Švabo" razočaran je napustio Grbavicu.

"Ovo je da čovjek pomisli da je kraj fudbala, ali i normalnog života u našoj zemlji.Strašno! Utakmica se nije mogla odigrati s obzirom na sve što se dešavalo", istakao je za Dnevni avaz, Ivica Osim.

Prije nekoliko dana Osim je rekao da ga dešavanja na našim stadionima (Banja Luka, Mostar) sve više podsjećaju na rane devedeseta, kada su se na stadionima pravile probe kasnijih ratnih bitaka, a na pitanje da li je tako bilo i sinoć u Sarajevu, odgovorio je:

"Režija je slična onima iz tog nesretnog perioda, ali i nedavno iz Banja Luke i Mostara. Međutim, slabo su režirali, sve je tako očito. Okreću se protiv običnog naroda, koji je tako ranjiv i frustriran, lako manipuliraju s njim, a onda, kada ga iskoriste, više ga se i ne sjećaju", istakao je Osim i dodao:

"Sve što ide u pravcu integracije i pomirenja želi se rušiti iz određenih centara moći. Još kada se tome dodaju naši političari, koji su samo deklarativno za suživot, dobijete ovo što iz dana u dan gledamo."

Kolega iz Avaza pitao je Osima ima li kraja crnoj fudbalskoj jeseni?

"Iz ove perspektive teško. Još sam pod dojmovima nereda i čini mi se da nema izlaza. Ako ne možeš slobodno hodati po svojoj zeemlji, ići na utakmice bez obzira na to jesi li navijač nekog kluba ili samo voliš fudbal, onda se stvarno moraš zabrinuti. Bojim se da će se nastaviti sa ovakvim režijama, ali nećemo se predati. Izaći će naš fudbal na zelenu granu. Teško i sporo, ali hoće. Moramo tako razmišljati", zaključio je Osim.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 okt 2011, 12:12

Adin_BiH je napisao/la:A ko ce dirigirati osim onoga kome je u cilju ponavljati razdoblje 1992-1995 , nazalost takvih je mnogo i vidimo da djeca od 9-10 godina koriste rijeci chetnik ustasha i to , evo moja glava ako 99,9% njih uopste zna o cemu je rijec , dakle to nisu ni od koga mogli cuti nego od roditelja . Mislim da je nered u BL dirigiran , a u Mostaru i Sarajevu ne , nego da je to jednostavno izljev maloljetnika koji nemaju pametnijeg posla u kojem bi ''ispuhali'' tu svoju negativnu energiju .
za BL se slazem da su nemiri dirigirani, al ubjedjen sam da je i ovo od juce namjesteno...

jer pazi dodju navijaci iz Mostara, Livna, Viteza, Kiseljaka, i naprave belaj, napadnu ljude koji postavljaju koreografiju..i eto ti pocetak belaja,

a to su sve odredjeni politicari, kao Covic, namjestili, da bi pokazalo kako "oni" ne mogu sa "nama"
jer puno je budala, koji bi za nekih 50-100 KM napravili belaj...
znas kako kad se napijes ili nadrogiras (kao vecina navijaca) sve ti je ravno do mora, zaletices se na 1000 ljudi...
a sto je najgore ovi sto su poceli nemire vjerovatno su se izvukli, a neki drugi dovbili batine...tako to obicno bude...

a manijaci kad su culi da su neki tamo poceli da tuku njihove...ovi krenuli da prebiju bilo koga ko bi mogo da ima veze sa tim...

znas kako kad imas dvije budale nema kraju budalastini...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 okt 2011, 12:38

Moj Strauss, nema ovdje normalnog života, niti će ga ikada biti.
Hayley <3

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 07 okt 2011, 14:05

Ja sam uvjeren da je dio ovog jučer i onaj napad na navijače GOŠK-a.

Valja uzburkati stvari. U nečemu se mora naći opravdanje za prvi incident, tj. napad Hercegovaca na djecu koja su stavljala koreografiju na Grbavici. U njihovim glavama, vraćali su za Ivan Sedlo, a vjerovatno je onaj ko je poveo sve primio malo keša... poslije toga sve samo dolazi. Najdeblji kraj su izvukli momci koji su tek pristigli iz Hrvatske, a vjerovatno nisu znali ni šta sedešava, dok su oni koji su zakuhali ostali zaštićeni na stadionu.

Sad tek dolazi gostovanje u Gabeli, a to će ko da gledam "zaboraviti" da označe utakmicom visokog rizika.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 okt 2011, 17:21

ZELJO DO GROBA je napisao/la: znas kako kad se napijes ili nadrogiras (kao vecina navijaca)
Velika većina navijača nisu alkosi ili narkići.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 07 okt 2011, 18:26

politiak i jedino politika je kriva za sve,mislim i da se neredi mogu ocekivati u gabeli,jer htjet ce vratiti za ono kad su ih napali na ivan sedlu------
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 okt 2011, 19:44

Virtu4l je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la: znas kako kad se napijes ili nadrogiras (kao vecina navijaca)
Velika većina navijača nisu alkosi ili narkići.
ma jasta...
veci dio Manijaka, Hordi i ostalih grupa prvo odu da s3e napiju, a neki i nadrogiraju i onda tek moze se na utakmicu...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 okt 2011, 19:54

Žali Bože razbijenih glava i prolivene krvi, ma čija ona bila.
Ne bih da se zamaram time ko stoji, i ako neko stoji zašto stoji iza ovih nereda posljednjih dana, ali aktuelna atmosfera na stadionima u BiH je mnogo gora nego što je bila kad se tek formirala zajednička liga i kad su svi bili maksimalno nabrijani jedni protiv drugih. E to je ono što mi nije jasno i što me brine.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 07 okt 2011, 20:02

alan_kardec je napisao/la:Žali Bože razbijenih glava i prolivene krvi, ma čija ona bila.
Ne bih da se zamaram time ko stoji, i ako neko stoji zašto stoji iza ovih nereda posljednjih dana, ali aktuelna atmosfera na stadionima u BiH je mnogo gora nego što je bila kad se tek formirala zajednička liga i kad su svi bili maksimalno nabrijani jedni protiv drugih. E to je ono što mi nije jasno i što me brine.
ako saznamo ko stoji iza svega, saznaćemo i zašto, a ako saznamo zašto, znaćemo i kako da to spriječimo.

moje mišljenje je da je razlog destabilizacija zemlje i poruka da ne možemo skupa. ako to shvatimo (i ako je stvarno tako), onda će poneko biti dovoljno pametan da odbije da bude uruđe u tuđim rukama. najtužnije je što nafuravaju djecu na mržnju koja je u stvari od početka do kraja izmišljena i orkestrirana.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 okt 2011, 20:10

Ništa se neće saznati to budi siguran, ko što se nije saznalo i za mnoge druge ozbiljnije stvari koje su se dešavale ranije. U stvari, kad bolje razmislim, u ovoj zemlji se jako malo toga zna.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 07 okt 2011, 21:30

pa nisam ni mislio da ću sve saznati na prvoj stranici ovog threada, ali može se barem diskutovati, iznjeti mišljenje, ideja?

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 07 okt 2011, 21:41

Znaci opet Srbi krivi za sve? Evo cirkusa i na Grcka-Hrvatska. Mislim da je to Sipovac sredio, jer zna se da zaova njegove babe vuce korijene iz Soluna.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 07 okt 2011, 22:06

molio bih da bar na ovoj temi ljude ne dijelimo na Srbe, Hrvate i Bošnjake. Ako je jedan Srbin sredio utakmicu u Banjaluci, ne znači da su svi. To ti inputiraš, a ne ja.

samo razvodnjavate bezveze. ako nemaš neko mišljenje na temu, zar moraš pisati bilo šta?
i ne znam čemu takav defanzivan stav. Vi Banjalučani ste najviše oštećeni neredima u vašem gradu, trebali biste biti kivni na one koji su to uradili a ne tražiti izgovore i opravdanja.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 07 okt 2011, 22:32

Sve ovo mirise na politicare ... Ko bi drugi imao bilo kakvih interesa, osim njih, da dignu malo tenzije nacionalne, da se onda nebi previse mi bavili uzasnom ekonomskom i socijalnom slikom nase drzave. Ovo mislim na sve politicare ... Svi su oni ista stoka.
Postovanje treba zaraditi.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 07 okt 2011, 22:36

Pogazati svakog ko napravi nered , proziva drugu drzavu na teritoriji jedne jedine donosi zastave pa da vidimo kako Mujo dere jarca ! ;)
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 07 okt 2011, 22:55

cikac je napisao/la:Ako je jedan Srbin sredio utakmicu u Banjaluci, ne znači da su svi. To ti inputiraš, a ne ja.
Ti inputiras da je Sipovac sredio nerede, ja ti kazem da nije. Mene zaboli ko je koje nacionalnosti. Ali me nervira forsiranje jednih te istih glupih teza.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 okt 2011, 23:08

IgorBL je napisao/la:
cikac je napisao/la:Ako je jedan Srbin sredio utakmicu u Banjaluci, ne znači da su svi. To ti inputiraš, a ne ja.
Ti inputiras da je Sipovac sredio nerede, ja ti kazem da nije. Mene zaboli ko je koje nacionalnosti. Ali me nervira forsiranje jednih te istih glupih teza.
pa to ovdje niko nije reko, to je reko vas bivsi trener...

a samo jedna stvar..
u ovoj drzavi kad se nauci da se ne trazi opravdanje u nacionalnoj ugrozenosti, mnoge ce stvari krenuti naprijed...
ovo se naravno odnosi na sve tri debilske grupe...

a kako da je trazim opravdanje, ovdje su samo konstitutivni narodi ugrozeni...a mi Bosanci...
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Derim

Post Postao/la Derim » 07 okt 2011, 23:10

Vece! Rijetko pisem ali znam ponesto o ovim stvarima pa cu pomoci. Nema ovdje nista nepoznato, jer ovo su klasicne metode obavjestajnih sluzbi... Kod nas su vrlo aktivne obavjestajne sluzbe susjeda, dodaju li se njima i para-obavjestajne sluzbe u BiH onda je to puna kapa destrukcije. Vodje ovih navijackih skupina su gotovo svi clanovi odnosno zaposlenici pomenutih. Misljenja sam da treba ostati miran i nedozvoliti im da nas izbace iz kolosjeka jer sve ce brzo proci (izbori u Hrvackoj i Srbiji su jako blizu)a potom lopta skace na njihovom terenu.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.