Po mom mišljenju, svime ovim rukovodi politika, a cilj je dokazati da je zajednička država nemoguća, te da Sarajlije nikad ne trebaju ići u Banjaluku, Mostar, i obrnuto. Lako je pronaći par budala i narkomana koji će napraviti sranje za 50km, a kad iskra jednom upali plamen, onda sve ide dovraga.
cikac je napisao/la:Ono o čemu niko ovdje ne govori, jeste zašto je to urađeno, a to je mnogo bitnije nego ko je organizovao upad na teren.braoolyo je napisao/la: I drugovi sa tribine mi kazu da je istina ovo za upad na teren, za ostalo ne znam.
moja razmišljanja su da sigurno nije da bi se otjerao Cvetković (desilo se nakon što je Željo poveo, a bolje je i igrao, za jednog trenera gore bi bilo da je izgubio na terenu nego za zelenim stolom, da je cilj bio diskreditovati Cvetkovića dovoljno je bilo sačekati još sat vremena i sve bi se samo riješilo... ako ništa, moglo se čekati do eventualnog izjednačenja).
Također, vrlo sličan scenarij viđen je u Mostaru, samo 7 dana kasnije (i tu su huligani upali na teren poprilično neometano) samo što još niko nije istupio da kaže da je i to namješteno.
Sad se namješta teren da se sranje ponovi u Gabeli, to je valjda svima koji imaju trunku mozga jasno.
vjerujem da se i na ovoj temi mogu naći zreli i pametni sagovornici, da analiziramo problem u korjenu, da se ne prepucavamo oko gluposti i ne radujemo muci koja je danas tuđa, a sutra će biti naša. Očigleno je da neko sve ovo orkestrira, a svima koji želimo dobro bh. fudbalu nam je u interesu da se ovakve stvari ne dešavaju. Mene zanima imate li vi neke konkretnije informacije: ko? zašto? šta je cilj? kako izbjeći?
cikac je napisao/la:nema logike.braoolyo je napisao/la:Ja koliko sam cuo, upravo zbog toga je organizovano.cikac je napisao/la: Ono o čemu niko ovdje ne govori, jeste zašto je to urađeno, a to je mnogo bitnije nego ko je organizovao upad na teren.
moja razmišljanja su da sigurno nije da bi se otjerao Cvetković (desilo se nakon što je Željo poveo, a bolje je i igrao, za jednog trenera gore bi bilo da je izgubio na terenu nego za zelenim stolom, da je cilj bio diskreditovati Cvetkovića dovoljno je bilo sačekati još sat vremena i sve bi se samo riješilo... ako ništa, moglo se čekati do eventualnog izjednačenja).
neredi su samo spasili Cvetkovića. da se desilo na 0:0 ili kod vodstva Borca, imalo bi smisla. ovako, djeluje samo kao da je zamaskirano neznanje trenera a on spašen pravog sportskog poraza. morao se sačekati sportski poraz, onaj u Gradačcu da bi mu se uručio otkaz - to je logično.
da se razumijemo, ne govorim ja kako je željo razvalio borac. to nije tema ove diskusije. govorim da je Cvetković bio u gorem položaju pred nerede, nego nakon njih.
Molim osobe mlađe od 21 godine da ne uzimaju učešća u diskusiji, a moderatore da uklanjaju sve postove agresivaca i trolova.cikac je napisao/la:po mom mišljenju, priča iz Ivan sedla samo je uvod, tačnije povod za ono što treba da se desi u Gabeli. daj bože da sam u krivu i da mi se svi za 10 dana smijete zbog sulude teorije zavjere.
Tema je vrlo ozbiljna, dotiče se navijača svih klubova iz svih gradova, ali i običnih stanovnika BiH. Nadam se da možemo diskutovati onako kako to ovakva tema i zaslužuje.