EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la tony-mortale » 08 okt 2011, 11:03

ponovo stavljam i ovdje za neke

Qualifying play-offs

The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying – which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 – UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:

40% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
40% of the average ranking points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
20% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.

Dakle nije kriterij za odabir nosioca u baražu plasman na uefa listi već čudna kombinacija 40-40-20% sa zadnja tri kvalifikacijska ciklusa, kao i sa nastupa na zadnjem SP i EP, a kao što znamo nas tu nije bilo i šanse da mi pri toj čudnoj matematici budemo nosioci su minimalne, ma zapravo i ne postoje-ovo je i uvedeno da bi se "male" reprezentacije što teže plasirale, a da ovi redovni učesnici, ako slučajno odigraju jedne kvalifikacije malo lošije opet dobiju drugu šansu :roll:

Dakle ovo su pravila kako se biraju nosioci samo za Qualifying play-offs ili u našem narodu čuveni baraž, nema nikakvih uefa fifa nasa i sl tabela nego ovo 40% bodovi u ovom kvalifik. ciklusu, 40% u prošlom + nastupi na SP, 20% u prošlim kvalif. za EP + nastup na EP.
nema na čemu ;)
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

ever
Kontakt:

Post Postao/la ever » 08 okt 2011, 11:04

Meni se svidja sto svi pricamo o barazu..I ja sam sinoc sjedio i racunao hocemo li biti nosioci ili ne..Kad mlatnemo Pijetlove u Parizu,uhhh :)

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 08 okt 2011, 11:05

tony-mortale je napisao/la:ponovo stavljam i ovdje za neke

Qualifying play-offs

The play-off ties will be played over two legs, with the first legs on 11 and 12 November and the second legs on 15 November 2011. The four winners are found according to the standard rules for the knockout phase in European competitions, and the winners will qualify for the Euro 2012 tournament.
After confusion caused by the UEFA play-offs for 2010 FIFA World Cup qualifying – which was originally to be an unseeded draw, but was seeded by FIFA in September 2009 – UEFA have announced that the draw for the play-offs will be seeded. The four runners-up with the best positions in the UEFA team coefficient ranking system will be seeded and will play their second legs at home. Each nation's coefficient and ranking position for the draw and final Euro 2012 draw will be calculated per results up to and including 11 October 2011:

40% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2012 qualifying stage.
40% of the average ranking points per game earned in the 2010 FIFA World Cup qualifying stage and final tournament.
20% of the average ranking points per game earned in the UEFA Euro 2008 qualifying stage and final tournament.

Dakle nije kriterij za odabir nosioca u baražu plasman na uefa listi već čudna kombinacija 40-40-20% sa zadnja tri kvalifikacijska ciklusa, kao i sa nastupa na zadnjem SP i EP, a kao što znamo nas tu nije bilo i šanse da mi pri toj čudnoj matematici budemo nosioci su minimalne, ma zapravo i ne postoje-ovo je i uvedeno da bi se "male" reprezentacije što teže plasirale, a da ovi redovni učesnici, ako slučajno odigraju jedne kvalifikacije malo lošije opet dobiju drugu šansu :roll:

Dakle ovo su pravila kako se biraju nosioci samo za Qualifying play-offs ili u našem narodu čuveni baraž, nema nikakvih uefa fifa nasa i sl tabela nego ovo 40% bodovi u ovom kvalifik. ciklusu, 40% u prošlom + nastupi na SP, 20% u prošlim kvalif. za EP + nastup na EP.
nema na čemu ;)
Na ovo boldirano sam i ja mislio..... ima lista i za taj slucaj.... ;)
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 okt 2011, 11:06

ever je napisao/la:Meni se svidja sto svi pricamo o barazu..I ja sam sinoc sjedio i racunao hocemo li biti nosioci ili ne..Kad mlatnemo Pijetlove u Parizu,uhhh :)
kako si to računao da znam i ja, ako ti nije teško da objasniš onako laički, jer to je gotovo nemoguće izračunati trenutno

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 08 okt 2011, 11:08

hamlet je napisao/la:
maxuz baxuz je napisao/la:I jos jednom: Negleda se FIFA-lista nego UEFA koeficijent lista gdje je i Ceska i Irska ispred nas! Nema sanse da budemo nosioci! To zaboravite.
Pa jel ti vidiš da je napisano "Current UEFACoefficient Ranking"?

tony-mortale, pa vidiš da piše da se ovo gleda ili ti na engleskom "used for seeding teams in playoff draw"?
Ovo sto si ti postavio je poredak drugoplasiranih po odigranim poenima. Evo ti uefine liste pa pogledaj ko je sve ispred nas:

Pos Country Now*
=== ============================== =====
1 * Spain 43150 Euro 2012 Qualified - Seeding Pot 1
2 Netherlands 42205 Euro 2012 Qualified - Seeding Pot 1
--- -------------------------------------
3 Germany 40481 Euro 2012 Qualified
4 Italy 34972 Euro 2012 Qualified
5 England 34320
6 Croatia 33478
7 Russia 32401
8 Portugal 31910
9 Greece 31825
10 Sweden 31126
11 France 30588
12 Denmark 30313
13 Serbia 29005
14 Czech Republic 28148
15 Slovakia 28044
16 ** Ukraine 28029 Euro 2012 Qualified - Seeding Pot 1
17 Turkey 27836
18 Switzerland 27595
19 Ireland 27268
20 Bosnia and Herzegovina 27118
21 Hungary 26528
22 Norway 26475
23 Israel 26279
24 Romania 25388
25 Finland 25198
26 Slovenia 24918
27 Scotland 24284
28 Northern Ireland 23940
29 ** Poland 23806 Euro 2012 Qualified - Seeding Pot 1
30 Montenegro 23626
31 Belarus 22774
32 Latvia 22770

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 08 okt 2011, 11:08

Ono sto nije uslo protiv Portugalaca mora protiv Francuza.

Neprijatelj broj 1.

slika
:mrgreen:
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

ever
Kontakt:

Post Postao/la ever » 08 okt 2011, 11:11

tony-mortale je napisao/la:
ever je napisao/la:Meni se svidja sto svi pricamo o barazu..I ja sam sinoc sjedio i racunao hocemo li biti nosioci ili ne..Kad mlatnemo Pijetlove u Parizu,uhhh :)
kako si to računao da znam i ja, ako ti nije teško da objasniš onako laički, jer to je gotovo nemoguće izračunati trenutno

False :lol:
Zadnja izmjena: ever, dana/u 08 okt 2011, 11:18, ukupno mijenjano 1 put.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 08 okt 2011, 11:12

Megamon je napisao/la:Ono sto nije uslo protiv Portugalaca mora protiv Francuza.

Neprijatelj broj 1.

slika
:mrgreen:
:lol: :lol:
Dvanaestog ce biti ovakav taj neprijatelj! :mrgreen: :lol: :lol:
slika
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

ever
Kontakt:

Post Postao/la ever » 08 okt 2011, 11:16

tony-mortale je napisao/la:

Broj utakmica x 10,000.
Pobjede x 30,000.
Nerijeseno x 10,000.
Golovi x 501.
Primljeni golovi x -500.

Onda dodas bonuse eventualno za play off, EP ili SP.

Sve saberes i podijelis sa brojem utakmica. To ti je koeficijent za 1 ciklus. Imas 3 ciklusa, zadnja 2 racunas duplo, onaj prvi racunas takav kakav je. Saberes ta 3 broja i podijelis sa 5. To ti je to.
Da bi dodao ove zadnje utakmice znaci mjenjace se samo koeficijent za zadnji ciklus, tj. tekuci.

Evo ovako sam racunao :lol: Nadjoh..

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 08 okt 2011, 11:17

Pa što piše onda pored ove tabele u Rating da se ove pozicije (te u tabeli) koriste za playoff?!

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 08 okt 2011, 11:18

tony-mortale je napisao/la:ponovo stavljam i ovdje za neke

Qualifying play-offs

nema na čemu ;)
Pa ko kaze da u ovu @hamletovu listu vec nije sve to ukljuceno sto si napisao!? Ne znam odakle je skinuta, mozda bi nam @hamlet mogao poslati link, ali fino piše: "Current UEFA Coefficient Ranking. Used for seeding teams in the playoff draw."
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 08 okt 2011, 11:19

jose je napisao/la: Pa ko kaze da u ovu @hamletovu listu vec nije sve to ukljuceno sto si napisao!? Ne znam odakle je skinuta, mozda bi nam @hamlet mogao poslati link, ali fino piše: "Current UEFA Coefficient Ranking. Used for seeding teams in the playoff draw."
Pa to i ja trubim sve vrijeme... Fino na engleskom piše tako, možda neki ne razumiju... :roll:

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 08 okt 2011, 11:33

Ispred nas su sigurno Hrvatska,Svedska,Srbija (koja i nije sigurna toliko da ce se plasirati u baraz) te R Irska.
Trenutno smo mi ispred Czech R.i Turske kao i ispred Belgije koja nekim CUDOM :lol: moze do drugog mjesta.
Ali sa nasim porazom (niko ga ne prizeljkuje naravno ;) ) i pobjedama Ceske i Turske opet onda padamo ispod njih.

Mozemo upasti u nosioce kada bi ispala Srbija (da ne pobijede u Sloveniji), zatim da u Litvaniji ne pobijedi Ceska te da Belgijanci naprave podvig protiv Njemacke u gostima, jer Turska kuci protiv "svog" Azerbeijana sigurno upisuje pobjedu.

Znaci realno u barazu ne mozemo skoro pa nikako upasti u nosioce :!:
Da se radi npr. samo o kiksu Srbije, pa hajde, prilicno moguce i realno da se desi takvo nesto, ali da Turci i Cesi posrnu bas u najvaznijim ut. te da Belgija napravi veliko iznenadjenje, ma nemoguce :( .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 08 okt 2011, 11:34

dr.van nostrand je napisao/la:Ispred nas su sigurno Hrvatska,Svedska,Srbija (koja i nije sigurna toliko da ce se plasirati u baraz) te R Irska.
Trenutno smo mi ispred Czech R.i Turske kao i ispred Belgije koja nekim CUDOM :lol: moze do drugog mjesta.
Ali sa nasim porazom (niko ga ne prizeljkuje naravno ;) ) i pobjedama Ceske i Turske opet onda padamo ispod njih.

Mozemo upasti u nosioce kada bi ispala Srbija (da ne pobijede u Sloveniji), zatim da u Litvaniji ne pobijedi Ceska te da Belgijanci naprave podvig protiv Njemacke u gostima, jer Turska kuci protiv "svog" Azerbeijana sigurno upisuje pobjedu.

Da se radi npr. samo o kiksu Srbije, pa hajde, prilicno moguce i realno da se desi takvo nesto, ali da Turci i Cesi posrnu bas u najvaznijim ut. te da Belgija napravi veliko iznenadjenje, ma nemoguce :( .
O tome se samo i radi, ovo gore je sve netačno...

Imaš par postova prije, fino kaže onaj Rating se koristi za playoff draw (baraž), neću ponavljat 100 puta :mrgreen:

ever
Kontakt:

Post Postao/la ever » 08 okt 2011, 11:36

dr.van nostrand je napisao/la:Ispred nas su sigurno Hrvatska,Svedska,Srbija (koja i nije sigurna toliko da ce se plasirati u baraz) te R Irska.

100% tacno :geek:

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 okt 2011, 11:37

hamlet je napisao/la:
jose je napisao/la: Pa ko kaze da u ovu @hamletovu listu vec nije sve to ukljuceno sto si napisao!? Ne znam odakle je skinuta, mozda bi nam @hamlet mogao poslati link, ali fino piše: "Current UEFA Coefficient Ranking. Used for seeding teams in the playoff draw."
Pa to i ja trubim sve vrijeme... Fino na engleskom piše tako, možda neki ne razumiju... :roll:
pa piše al si ti zalijepi sliku koja pokazuje koja je najbolja drugoplasirana ekipa trenutno-ona koja će direktno na euro zajedno sa prvoplasiranim, a to nema veze sa nosiocima za baraž ;)

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 08 okt 2011, 11:39

tony-mortale je napisao/la: pa piše al si ti zalijepi sliku koja pokazuje koja je najbolja drugoplasirana ekipa trenutno-ona koja će direktno na euro zajedno sa prvoplasiranim, a to nema veze sa nosiocima za baraž ;)
Pa nema to veze, ja govorim o Rating-u koji određuje nosioce za baraž :!:

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 08 okt 2011, 11:44

hamlet je napisao/la:
tony-mortale je napisao/la: pa piše al si ti zalijepi sliku koja pokazuje koja je najbolja drugoplasirana ekipa trenutno-ona koja će direktno na euro zajedno sa prvoplasiranim, a to nema veze sa nosiocima za baraž ;)
Pa nema to veze, ja govorim o Rating-u :!:
pa znam da govoriš, ali to nije ona tabela buraz što si stavi iznad,barem ne za baraž, neda mi se vikend trošiti na računanje prosjeka bodova u zadnja 3 ciklusa za 0-ak ekipa, ali vidjećeš kad izbaci uefa zvanično ko su nosioci za baraž da s tim veze imati neće, jer uefa će to izračunati tek kad se odigraju i zadnje utakmice u ovom ciklusu.

a i ne vidim bit ovog svega, ili idemo direkto, a u baražu koga god da dobijemo nije nepobjediv, grčka-hrvatska, srbija, turska, češka, danska pa nisu oni sad toliki strah i trepet da ih nemožemo u dvije utakmice izbaciti

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 08 okt 2011, 11:45

Hamletova lista je trenutna, i ona ce se poslije odigranih ut. u utorak biti nesto izmijenjena.
Eh te promjene ne vjerujem da ce nama nikako ici u korist, to je fazon u cijeloj prici ;) .

Mi izgubimo, donji smo.
Pobjeda nas vodi na Euro :mrgreen: .
Eh sa remijem koliko bi se uspjeli pribliziti nosiocima u barazu, opet tu ovisimo o rezultatima drugih i njihovim kiksovima u prvom planu.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 08 okt 2011, 11:49

Ma ja koliko vidim u slucaju da budemo drugi ne gine nam ili Srbija ili Hrvatska tako da se moze mozda ocekivat i novi rat jer nebi bilo prvi put da neke zemlje zarate zbog fudbala/nogometa pogotovo imajuci u vidu sta se desava u zadnje vrijeme. Sa takmicarskog aspekta se uopste ne bojim nijedne od ove 2 ekipe jer ako nismo bolji nismo sigurno ni gori al' zbog drugih stvari nebi nikako valjalo da se to desi ali opet kazem sve upucuje na to ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.