Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
I vi ispisete svako po dvometarske postove, oko 2-3 stranice, da bi ovog Fracnuza ubjedili da je Dzeko bolji od Balotelija. Svaka vam cast 
- maxuz baxuz
- Kontakt:
Ha-ha djeco, fino se igrajte. Uzecu vam loptu ako se budete svadjali.

Treba da opet dozvolimo da ovo uzme maha?
Sa djecom treba ostro i na prvu.
Sa djecom treba ostro i na prvu.
- Blue_He4rt
- Kontakt:
- marseille7
- Kontakt:
Slušaj, nešto u tebe nije dobro. Prvo prosipaš debilsku "ti si bolestan" a sad našo mucat što te neko proziva balavacem? Jel te boli **** te hljeb. Ja sam jasno napiso, vidim Džeku sad kao kompletnijeg, od kojoj Balotelli može i pokupiti neku pametnu, ali već sad se vidi da ovaj onom ima u sportskim osobina prednosti. Nisam sam reko da je bolji (igro bi sigurno stalno). I ogičledno ti nisi zdrav, da je Košarka Džeko bi imo prednost. Skontaj šta ti pišeš.kobe24 je napisao/la:Kao prvo, rječca "ne" se uz glagol piše rastavljeno! Kako katastrofalno pises moram maksimalno napregnuti svoje mozdane gyruse da bih skontao bit onoga sto zelis reci! Kao drugo, ne nazivaj me balavcem, jer nisi ni svjestan kakve glupsti pises, i to mi je dovoljno da shvatim tvoju godisnju dob, i da se ocigledno radi o nekom, otprilike, 13-ogodisnjem djetetu (ja necu biti nekulturan kao ti, i upotrijebiti, dakako, znatno grublji termin - "balavac"). A na sve navedene argumente koji svjedoce Balonjinu superiornost se samo mogu iz dna duse nasmijati, jer preko 90 % njih nema nikakvog osnova (bio ja subjektivan, ili ne, vjeruj mi da je tako)! Posebno sto me podstaklo na smijeh je ovo: "Dok Balotelli možda bolje igra golu okrenut leđima". Pa djecace, nije ovo kosarka, gdje ti je potrebna igra ledjima, niti je ovo plivanje, pa da imas ledjni stil.marseille7 je napisao/la:
Kao prvo, smiri se balavac jedan. Ako neznaš diskutovati, nemoj ni pokušavati.
PACE, definitivno. Balotelli je superioran u svakom pogledu brzine.kobe24 je napisao/la:Ali kad' si ti tako uporan, navedi ti meni eventualne inferiornosti Dzeke u odnosu na Balonju!
SHOOT Balotelli ima još bolju šut tehniku.
i u ostalim osobinima su slični, obojica imaju odlicnu viziju, pass igru i kontrolu lopte, dok Balotelli možda bolje igra golu okrenut leđima.
Još jednom da se razumijemo:
- Pace ili ti ga tempo, već sad kod Balotellija više izražen. Znači Balotelli brži, defakto.
- Šut, već sad razvio fenomentalnu šut tehniku. Svi suoče kakve golove lik daje, ako ti nije dovoljno pogledaj koju utakmicu.
- Invidualnost, kao npr. igranje bez lopte okrenut leđima odbrani protivnika.
To što igra NEkontrolisano, NEuliva timski duh i NEponaša se primjerno može sve vremenom naučiti. Ali je očigledno da ima dar, da ima izvarednu kontrolu lopte i šut.
-
Mr Plummer
- Kontakt:
Malo respekta prema kolegama forumasima ne bi skodilo!
Ordem e progresso
Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!
Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!
I ja sam cuo da Balonja zna dobro ULITI ... he he he
@marseille7
Nisam imao namjeru ulaziti u bilo kakvu raspravu s tobom, ali, pises kojekakve gluposti, napadas ljude bez razloga, pa nisam mogao.
Ako sam ovo dobro skontao, ovdje mislis na Balotellija.
Sto se Maria tice, ova recenica je dovoljna..
Po ovome (sto pises), moze se zakljuciti da si jedan od onih kojima nije drago kada je neki BiH sportista uspjesan, jedan on najboljih na svijetu, pa onda (od muke) dolazis i prosipas raznorazne gluposti.
Rasprava s' tobom zavrsena!
Nisam imao namjeru ulaziti u bilo kakvu raspravu s tobom, ali, pises kojekakve gluposti, napadas ljude bez razloga, pa nisam mogao.
Ja bih bas rekao da kod tebe nesto nije uredu. Neko, ako je bolestan, bolestan je bez obzira na starosnu dob. S druge strane, balavac moze biti samo neko ko nema dovoljno godina. Za nekoga ko ima, kao sto sam rekao, dovoljan broj godina ne mozes reci da je balavac, bez obzira sto se mozda tako ponasa. Ima bar iskustvo.Slušaj, nešto u tebe nije dobro. Prvo prosipaš debilsku "ti si bolestan" a sad našo mucat što te neko proziva balavacem?
Za ovo ce valjda administracija reagovati.Jel te boli **** te hljeb
Prvo ovo pises, pa onda nesto sasvim suprotno...Ja sam jasno napiso, vidim Džeku sad kao kompletnijeg, od kojoj Balotelli može i pokupiti neku pametnu
ali već sad se vidi da ovaj onom ima u sportskim osobina prednosti.
Ako sam ovo dobro skontao, ovdje mislis na Balotellija.
Ne bih bas rekao. Ako potenciras na visinu, Dzeko je visociji samo 2cm od Balotellija, tako da, to i nije bas neka velika razlika. S obzirom na to da kazes da je Mario bolji u igri ledjima, ne bih se bas slozio da je Edin bolji.da je Košarka Džeko bi imo prednost
U svim segmentima, koje treba da posjeduje jedan napadac, ti navodis da je Balotelli bolji od Dzeke. Pa onda, nema dileme ko je bolji. To je (po tebi) sigurno Balotelli.Još jednom da se razumijemo:
- Pace ili ti ga tempo, već sad kod Balotellija više izražen. Znači Balotelli brži, defakto.
- Šut, već sad razvio fenomentalnu šut tehniku. Svi suoče kakve golove lik daje, ako ti nije dovoljno pogledaj koju utakmicu.
- Invidualnost, kao npr. igranje bez lopte okrenut leđima odbrani protivnika.
Ovo se bas najteze da' nauciti. Kad ovo sve nije uspio nauciti u Interu, pa sada ni u Cityju, kad onda to misli "nauciti"?? Lakse je Edinu da nauciti sve ovo u cemu je Balotelli "bolji" od njega, nego njemu (Balotelliju) da nauci ovo nabrojano.To što igra NEkontrolisano, NEuliva timski duh i NEponaša se primjerno može sve vremenom naučiti.
Sto se Maria tice, ova recenica je dovoljna..
Baloteli je talenat, al' svojim neradom je i dalje ostao samo na tome "talenat".
Po ovome (sto pises), moze se zakljuciti da si jedan od onih kojima nije drago kada je neki BiH sportista uspjesan, jedan on najboljih na svijetu, pa onda (od muke) dolazis i prosipas raznorazne gluposti.
Rasprava s' tobom zavrsena!
Izdržati, to je temelj vrline!
Ajd, barem izaberite druga dva igraca, sa ovom dvojicom nije vise zanimljivo:). Mario je strasan talenat, potencijala za dvojicu. Karakter je nesto sasvim drugo. I Rooney nemas ta nije radio, ali je sada mnogo mirniji, a Balonja djetic jos. Tako da jos uvijek ima vremena nauciti neke stvari kroz par narednih godina. Na njemu je ..
- marseille7
- Kontakt:
@rogeRF
Na drugu stranu, Džeko nikad neće naučit da bude bolji šprinter. Može sada sa svojim kompletnim osobina da unosi varijantu u timsku igru, da stabilizuje tim kao ukupan i da invidualno postane bolji. Džeko ima velike prednosti nad Balotelliju posebno u taktičnom "segmentu". Prije svega varijabilnost, anticipacija i bolje razumljevanje taktičkih uputa od trenera i igrača.
Prvo, neznaš šta pričaš odnosno pišeš. Onda očigledno ti nisu jasne razlike između sportskih, mentalnih, emocionalnih, fizičkih i taktičkih osobina jednog igrača na terenu. I treće, nemoj pametovat bogati. Moderator je reko svoje. Čekaj, jesil ti ovaj cijeli komentar napiso da se pokažeš "E sad sam ti reko!" ?rogeRF je napisao/la:@marseille7Prvo ovo pises, pa onda nesto sasvim suprotno...Ja sam jasno napiso, vidim Džeku sad kao kompletnijeg, od kojoj Balotelli može i pokupiti neku pametnuali već sad se vidi da ovaj onom ima u sportskim osobina prednosti.
Nije istina. Ja sam samo kratko napisao da Balotelli ima pojedine sportske osobine bolje izražene nego Džeko, ali tebi nije jasno koliko tih sportskih "segmenata" ima odnosno jedan napadač može da razvije. Ako kažem da je Balotelli brži/ekspozivni šprinter - što on jest, to neznači da Džeko ima slabije ostale fizičke osobine kao što su izdržljivost, robusnost, ravnotežu tijela, snaga u duelu i regeneracija. Ti očigledno nemaš pojma koje osobine jedan napadač treba da posjeduje i kakav uticaj te osobine imaju.rogeRF je napisao/la:U svim segmentima, koje treba da posjeduje jedan napadac, ti navodis da je Balotelli bolji od Dzeke. Pa onda, nema dileme ko je bolji. To je (po tebi) sigurno Balotelli.
Pričamo znači o mentalnim efektima, součavanje sa javnim pritiskom. Ovdje je jasna stvar. Balotelli sigurno ima neke psihičke probleme, što je razumljivo kad čuješ da ima emigracijsku pozadinu, kako i gdje je odrasto. Normalno da Balotelliju ne doprinosi što su ga mediji tretirali kao smeće, isto normalno da se on tada neće moći koncentrisati samo na fudbal. On lično mora biti sretan da bi se razvio uspješno, mentalne efekti kao pobjednički mentalitet se tako grade. Jednostavno možda nije bilo vrijeme. Ako Balotelli sad dopusti da se spusti prašina, ubrzo će savladiti potrebni suverenitet. Kad smo kod toga, nije ni Džeko biljka.rogeRF je napisao/la:Ovo se bas najteze da' nauciti. Kad ovo sve nije uspio nauciti u Interu, pa sada ni u Cityju, kad onda to misli "nauciti"?? Lakse je Edinu da nauciti sve ovo u cemu je Balotelli "bolji" od njega, nego njemu (Balotelliju) da nauci ovo nabrojano.
Na drugu stranu, Džeko nikad neće naučit da bude bolji šprinter. Može sada sa svojim kompletnim osobina da unosi varijantu u timsku igru, da stabilizuje tim kao ukupan i da invidualno postane bolji. Džeko ima velike prednosti nad Balotelliju posebno u taktičnom "segmentu". Prije svega varijabilnost, anticipacija i bolje razumljevanje taktičkih uputa od trenera i igrača.
Rečenica je samo dovoljno naivna.rogeRF je napisao/la:Sto se Maria tice, ova recenica je dovoljna..Baloteli je talenat, al' svojim neradom je i dalje ostao samo na tome "talenat".
Zaključak ti je nula. Kakvih onih? Kakve bolan muke? Ja sam lijepo napisao "hajmo objektivno - koje su to sportske osobine prema kojima je Džeko superioran Balotelliju" i to zato što je onaj sa ARBiH grbom počeo da pretjeruje u druge dimenzije. Pitanje je bilo na mjestu. Na kraju krajeva, odkud tebi ta ideja da meni nije drago što Džeko igra u najboljoj ligi? Pa da se sve okreneš napiso i "neki BiH sportista", šta to treba da znači? Jel mi sad nije ni za Pjanića ili Lulića drago?rogeRF je napisao/la:Po ovome (sto pises), moze se zakljuciti da si jedan od onih kojima nije drago kada je neki BiH sportista uspjesan, jedan on najboljih na svijetu, pa onda (od muke) dolazis i prosipas raznorazne gluposti.
Sad mi je jasno odakle i zasto toliko gluposti od jednog covjeka.marseille7 je napisao/la:Zaključak ti je nula. Kakvih onih? Kakve bolan muke? Ja sam lijepo napisao "hajmo objektivno - koje su to sportske osobine prema kojima je Džeko superioran Balotelliju" i to zato što je onaj sa ARBiH grbom počeo da pretjeruje u druge dimenzije. Pitanje je bilo na mjestu. Na kraju krajeva, odkud tebi ta ideja da meni nije drago što Džeko igra u najboljoj ligi? Pa da se sve okreneš napiso i "neki BiH sportista", šta to treba da znači? Jel mi sad nije ni za Pjanića ili Lulića drago?
Ako aludiras na mene, onda te moram malo uputiti u neke stvari koje ti ocigledno ne znas ili ne zelis da znas (prije da je ovo drugo).
Ovo kod mene NIJE grb ARBiH nego je stari (i nadam se buduci) grb Bosne i Hercegovine. Grb postoji stotinama godina a to sto ga neki vide samo kao grb ARBiH je njihov problem, nije moj!
Ti si izgubljen u prostoru i vremenu.
Ako cemo najtacnije, to je grb kraljevske porodice Kotromanic. No to nije tema nase diskusije, vec Edin Dzeko - jedan od najboljih napadaca koji koracaju Evropom.SamoZeljo je napisao/la:Sad mi je jasno odakle i zasto toliko gluposti od jednog covjeka.marseille7 je napisao/la:Zaključak ti je nula. Kakvih onih? Kakve bolan muke? Ja sam lijepo napisao "hajmo objektivno - koje su to sportske osobine prema kojima je Džeko superioran Balotelliju" i to zato što je onaj sa ARBiH grbom počeo da pretjeruje u druge dimenzije. Pitanje je bilo na mjestu. Na kraju krajeva, odkud tebi ta ideja da meni nije drago što Džeko igra u najboljoj ligi? Pa da se sve okreneš napiso i "neki BiH sportista", šta to treba da znači? Jel mi sad nije ni za Pjanića ili Lulića drago?
Ako aludiras na mene, onda te moram malo uputiti u neke stvari koje ti ocigledno ne znas ili ne zelis da znas (prije da je ovo drugo).
Ovo kod mene NIJE grb ARBiH nego je stari (i nadam se buduci) grb Bosne i Hercegovine. Grb postoji stotinama godina a to sto ga neki vide samo kao grb ARBiH je njihov problem, nije moj!
Ti si izgubljen u prostoru i vremenu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
...
A sto se tice ovog s marsa samo bih da kazem da poslije par dana citanja njegovih nebuloza i nadanja da se niko nece primiti na iste bih da citiram samo jednu njegovu izjavu.
"Pričamo znači o mentalnim efektima, součavanje sa javnim pritiskom. Ovdje je jasna stvar. Balotelli sigurno ima neke psihičke probleme, što je razumljivo kad čuješ da ima emigracijsku pozadinu, kako i gdje je odrasto. Normalno da Balotelliju ne doprinosi što su ga mediji tretirali kao smeće, isto normalno da se on tada neće moći koncentrisati samo na fudbal. On lično mora biti sretan da bi se razvio uspješno, mentalne efekti kao pobjednički mentalitet se tako grade. Jednostavno možda nije bilo vrijeme. Ako Balotelli sad dopusti da se spusti prašina, ubrzo će savladiti potrebni suverenitet. Kad smo kod toga, nije ni Džeko biljka."
Koja budala bi ikada mogla da usporedi odrastanje Edina i Marija?
Znaci da se zanemare sve greske koje je doticni napisao u svojim postovima o bivsim, trenutnim i potencionalnim mogucnostima pomenutih fudbalera ne moze se preci preko pojedinih izjava u kojima je i vise nego vidljivo da je doticnom Balo "drazi" fudbaler.
A sto se tice ovog s marsa samo bih da kazem da poslije par dana citanja njegovih nebuloza i nadanja da se niko nece primiti na iste bih da citiram samo jednu njegovu izjavu.
"Pričamo znači o mentalnim efektima, součavanje sa javnim pritiskom. Ovdje je jasna stvar. Balotelli sigurno ima neke psihičke probleme, što je razumljivo kad čuješ da ima emigracijsku pozadinu, kako i gdje je odrasto. Normalno da Balotelliju ne doprinosi što su ga mediji tretirali kao smeće, isto normalno da se on tada neće moći koncentrisati samo na fudbal. On lično mora biti sretan da bi se razvio uspješno, mentalne efekti kao pobjednički mentalitet se tako grade. Jednostavno možda nije bilo vrijeme. Ako Balotelli sad dopusti da se spusti prašina, ubrzo će savladiti potrebni suverenitet. Kad smo kod toga, nije ni Džeko biljka."
Koja budala bi ikada mogla da usporedi odrastanje Edina i Marija?
Znaci da se zanemare sve greske koje je doticni napisao u svojim postovima o bivsim, trenutnim i potencionalnim mogucnostima pomenutih fudbalera ne moze se preci preko pojedinih izjava u kojima je i vise nego vidljivo da je doticnom Balo "drazi" fudbaler.
Zadnja izmjena: malta071, dana/u 07 okt 2011, 04:12, ukupno mijenjano 1 put.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.
- marseille7
- Kontakt:
@SamoZeljo, jel to zadnje čupanje
@malta071 Ko je uporedio odrastanje Edina i Marija? Haj izvuci još koju iz konteksta.
ps. Objektivno fail. Meni je drago.
@malta071 Ko je uporedio odrastanje Edina i Marija? Haj izvuci još koju iz konteksta.
ps. Objektivno fail. Meni je drago.
- BernardBarnjak
- Kontakt:

Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
DZEKOOOOOOOOOOOOO 1:0 
Lijepo za cuti a jos ljepse za vidjeti.
(stara navika
)
Lijepo za cuti a jos ljepse za vidjeti.
(stara navika
- Giallorossi
- Kontakt:
Edin solidno odigro,onoliko koliko je bilo i potrebno nije se previse potrosio i dosta je trco po cjelom terenu nije bilo onog njegovog setanja ko u zadnjih utk. Cityia a i postigao je i taj prvi gol koji je nagovjestio petardu na Bilinom Polju

FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥
- Principatus
- Kontakt:
Dzekson nije mogao ni proslaviti 5. gol pravo, kako uleti u onu mrezu. Ustvari slavio je gol u golu. 
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
- Goalgetter
- Kontakt:

Koliko mu je znacio ovaj gol, vidi se na ovoj slici. Koliko se proderao, moze se vidjeti na vratnim zilama
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], nebeskasila, Zglavkar i 27 gostiju.