Francuska - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH

Post Postao/la Monolog » 08 okt 2011, 14:34

Pobjedu u Parizu ne bih nazvao čudom, al' postavimo realno stvari. Mi smo autsajderi i idemo na megdan jednoj od najjačih reprezentacija u Evropi. No, ova Francuska ima svoje slabosti, to stoji.

Ono što je vidljivo je napredak u našoj igri. Nadam se da će tako biti i u utorak, te da nećemo podleći atmosferi i grotlu stadiona. Uostalom, biće tu podrška i naših navijača, tako da bismo možda mogli gledati meč k'o kontra Belgije (samo bez baklji). :mrgreen:

Sigurno da će Benzema, Abidal, Mexes, Ribery, Evra ( :?: ), Diaby, Sagna nedostajati Francuskoj. Al' ono što je sigurno je da oni imaju veliku bazu igrača i da mnogi čekaju k'o zapete puške kako bi se dokazali. Dakle, s te strane može ovo biti dvosjekli mač. Al', opet bih ja radije da igraju Gomis, Revelierre, Sakho negoli prvotimci. :mrgreen: Jbg, i kod njih se vidi razlika u kvaliteti, što jest jest. :mrgreen:

Blanc jeste stabilizov'o ekipu, koja je u JAR-u pokazala kako izgleda raštimani orkestar. S druge strane, Pape je harmonizirao našu ekipu, te nam igra ima i glavu i rep. Da se razumijemo, ne idealizujem toliko naše igrače, al' vidi se koliko su taktički zreliji u odnosu na početak kvalifikacija. Odnosno, koliko je Pape napredov'o. :D

Ne vidim našu prednost u tome da nam je ovo (još jedna) historijska utakmica. Svi znamo kakvi smo inače pod pritiskom i kako igramo "must win" utakmice. :mrgreen: No, ni Francuskoj nije lako. Ulogu favorita dokazuješ na terenu, a ne preko pisanih medija i kojekakvih papira. Sve pada u vodu kada sudac da znak za početak utakmice. Kalkulacije se brišu i momci u 90 minuta pokazuju koliko znaju i umiju. Ne trebamo potcjenjivati Francuze. Ili, bolje rečeno, ne bismo smjeli to činiti. :mrgreen: Ipak smo mi i dalje mali u odnosu na njih. Al' i mali znaju skinuti skalp favoritima (Švicarska Španiji, Bjelorusija Francuskoj, Crna Gora Engleskoj, Estonija Srbiji...).

Jbt, odbrana nam je k'o u Bayerna. :mrgreen: Ne primamo golove, redovno pravimo odlične akcije i zabijamo golove. Je l' može bolje? :mrgreen:

Iskreno se nadam da nećemo izgorjeti u pariškoj želji, a srce se sukobljava sa pameću i govori da će biti 0:1. :mrgreen: Haj', valjda srce pogodi. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 okt 2011, 15:00

slika slika

:mrgreen:
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 08 okt 2011, 15:04

Bravo Zmajevi

slika

Lijepo je pobijediti 5-0 i imati dojam da smo igrali onoliko koliko je trebalo :mrgreen: Idemo na Stade de France pokazati da smo zasluzili Euro 2012.

Pametno je Pape poslije utakmice rekao: Probati pa sta bude! Sta treb`o je najavljivati pobjedu?
Chelsea F.C.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 okt 2011, 15:06

Nije Pape Bernd Strange,ili Blanc :D
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

revoX.
Kontakt:

Post Postao/la revoX. » 08 okt 2011, 15:07

Protiv Francuza u tim „uskaču“ Hasagić, Pandža i Zahirović?
„Bilo bi suludo da sa istom ekipom napadnemo Francuze. U ovoliko ofanzivnoj formaciji mogli smo igrati protiv Luksemburga ali za Pariz će biti promjena u ekipi“, potvrdio je Sušić

slika
Mislim da ce ovako biti u Parizu.
HZ87

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 08 okt 2011, 15:08

Pokisnuo, zaledio se, smrzo se ko nikad u životu. Al nek smo i mi jednom riješili tekmu u prvom poluvremenu da ne strepim do zadnje minute. :D

Sve je rečeno, sad je na redu Pariz. 8-)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 okt 2011, 15:15

ma treba probati s istom formacijom, nadigravati se sa Francuzima, ne mozemo mi igrati kad se povucemo, jednostavno ne znamo :roll:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 08 okt 2011, 15:21

---------------------------------------------------Begovic-------------------------------------------------------------
--------Mujdza----------------------Spahic--------------------Papac-----------------------Lulic-------------------
---------------------------------------------------Rahimic------------------------------------------------------------
-----------------------------Zahirovic-------------------------------Medunjanin------------------------------------
-------------------------------------------Pjanic-------Misimovic---------------------------------------------------
---------------------------------------------------Dzeko--------------------------------------------------------------

@Hoplit, ja sam tada takoder govorio da trebamo cistiti kartone protiv Luksemburga. Zaista je ljepo pobjediti 5:0 ali i 1:0 sa cistim igracima bih donio isti broj bodova (+3) plus vece mogucnosti u eventulanom barazu...

Medutim, sta je tu je, ovako nesto bih trebali izvesti protiv Francuza..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 okt 2011, 15:23

kad se svi igraju selektora, hajde da i ja probam :mrgreen:

slika

s tim da bi se vrsile rotacije na terenu, posebno postaviti taktiku za odbranu, posebno za napad, reorganizacija pozicija

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 08 okt 2011, 15:27

Bosniacum Lilium je napisao/la:kad se svi igraju selektora, hajde da i ja probam :mrgreen:

slika

s tim da bi se vrsile rotacije na terenu, posebno postaviti taktiku za odbranu, posebno za napad, reorganizacija pozicija
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 08 okt 2011, 15:30

protiv nas ce vjerovatno igrati sa 3 centralna vezna M'Viljom, Martinom i Kabajeom(Diarom) sto nam nikako nece odgovarati , i bas zato ce Blan ako nas imalo prati i ako se sjeca tekme iz Sarajeva :) postaviti takvu taktiku. Ionako su fizicki i trkacki jaci od nas na sredini terena , jos ako ih bude 3 nece valjdat. Zato je bolje da 2 od ova tri(Medunjanin, Misimovic, Pjanic) pocnu utakmicu, nikako sva tri zajedno na terenu.
jos se nadam da nece igrati Rami, lik je stvarno fantastican stoper jos pogotov za cuvanje igraca tipa Dzeke.

Begovic
Mujdza-Pandza-Spahic-Papac
Medunjanin(Pjanic)-Zahirovic-Rahimic-Lulic
Misimovic(Pjanic)
Dzeko

kljucna stvar ce biti koliko ce krila pomagati odbrani i koliko cemo biti sposobni da se nosimo sa njihovom trkacki prejakom sredinom
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 okt 2011, 15:40

Safet je na slatkim mukama, jer ima prostora za kalkulacije što se tiče sastava!
Krenuvši od samog golmana pa do napada!
Ukoliko pandža pojača obranu, misimović, pjanić ili medunjanin neće igrati!
Jedno je sasvim očito, vezni red će činiti 2 defanzivca uz jednog kreatora!
Ja jesam za dvojac spahić - papac u obrani, medjutim, onda ćemo izgubiti na prodorima prema naprijed od strane lulića, jer nije isto igrati sa lux i francuskom!Iako fantastične fizičke spreme, brzo će se istrošiti krećući se gori-doli!
Moja predpostavka je da će biti ova:
slika

ili ova..
slika

Pitanje je koja je jača..ja mislim ova druga
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 08 okt 2011, 15:50

mozak je napisao/la:Safet je na slatkim mukama, jer ima prostora za kalkulacije što se tiče sastava!
Krenuvši od samog golmana pa do napada!
Ukoliko pandža pojača obranu, misimović, pjanić ili medunjanin neće igrati!
Jedno je sasvim očito, vezni red će činiti 2 defanzivca uz jednog kreatora!
Ja jesam za dvojac spahić - papac u obrani, medjutim, onda ćemo izgubiti na prodorima prema naprijed od strane lulića, jer nije isto igrati sa lux i francuskom!Iako fantastične fizičke spreme, brzo će se istrošiti krećući se gori-doli!
Moja predpostavka je da će biti ova:
slika

ili ova..
slika

Pitanje je koja je jača..ja mislim ova druga
Ova druga ni slučajno nije jača. Lulić je rupa na bekovskoj poziciji. Na golu Begović. Ostalo je ok.
YNWA!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 okt 2011, 15:54

--------------Hasagic---------------
Mujdza--Spahic--Pandza--Papac
-----Rahimic----Zaha/Medo------
Pjanic-----Miske/Medo------Lulic
--------------Dzeko-----------------

Lulic protiv jacih ekipa nemoze igrati beka, stoga mi je ova opcija nesto sigurnija.
Ima i solucija da ne Pape ne ubaci Zahirovica, nego da Medunjaninu dadne samo nesto defanzivniju ulogu, ali siguran sam, da ce i Zahirovic dati sve od sebe, i pruziti jako dobru utakmicu.

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 08 okt 2011, 15:56

craig thomson (š/skot) nam sudi u parizu...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 okt 2011, 15:58

ne mozemo mi nista napravit sa 1 spicem :roll: ja bih poceo sa ibisevicem, ako nista ne napravi, barem moze stvarati mjesta za dzeku i ostale. Nama treba pobjeda, a ona nece sama doci. Vec smo u barazu, nemamo sta izgubiti, a mozemo puno toga dobiti 8-)

BH Patriot
Kontakt:

Post Postao/la BH Patriot » 08 okt 2011, 16:03

Sa dva napadače ne možemo početi, jer igramo protiv reprezentacije koja se nalazi u samom vrhu Europskog fudbala.

Tandem Džeko-Ibišević izgleda preofanzivno za meč odluke u ovoj grupi, Safet zna šta je najbolje za nas i mišljenja sam da bi se u vrhu napada trebao samo naći jedan napadač Edin Džeko dok bi kao joker s klupe svoju priliku čekao Vedad.

Idealnih XI za meč u Parizu !

--------------------------------Hasagic--------------------------------

Mujdza-----------Spahic-----------------Papac-----------------Lulic

------------Zahirovic---------Rahimic--------Medunjanin------------

----------------------Pjanic------------Misimovic-------------.---------

----------------------------------Dzeko-----------------------------------
Zadnja izmjena: BH Patriot, dana/u 08 okt 2011, 16:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Livin' La Vida Loca ;)

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 08 okt 2011, 16:04

ja sam pesimista sto se tice utakmice u parizu mislim da ce nas francuska lagano pobjediti sa 2-0 najsretni bi bio kad bi progutao ove rijeci a mi dobili francuze u parizu al tesko
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 okt 2011, 16:05

Neznam i ja bih krenuo ofanzivnije. Barem znam da bi nam suvise defenzivna taktika, koja bi Francuzima dala mogucnost da se zahuktaju, mogla praviti probleme. Vise sam za neku vrstu Blitzkrieg-a, Francuzi na tako nesto brzo padaju. :D

Payal igrac Luxemburga:

Bolji od Francuza

Ben Payal je cak izjavio da vidi u Bosni i Hercegovini najbolju ekipu u Grupi D.
"Nadam se iskreno, da ce Bosna uspjeti da se kvalificira za Evropsko Prvenstvo. Ova reprezentacija igra u mojima ocima bolji fudbal od Francuza. Mi nismo uspjeli da udjemo u duele u sredini terena, jer su imali dobar protok lopte. Poslije pauze smo se bolje snasli, ali mora se primjetiti, da je BiH u to vrijeme vec laganije igrala. Vrijeme i los teren su nam dali rest, iako se na to ne treba vaditi, no Bosanci su vjerovatno bolje navikli na ovaj teren nego mi. U Lux se tako nesto nece naci na u 3. Diviziji, a mi smo morali igrati reprezentativnu utakmicu na toj travi."

Besser als die Franzosen

Ben Payal ging gar soweit, in Bosnien-Herzegowina die beste Mannschaft der Gruppe D zu sehen. “Ich hoffe inständig, dass Bosnien es schafft sich für die Europameisterschaft zu qualifizieren. Diese Mannschaft spielt in meinen Augen einen besseren Fußball als die Franzosen. Wir schafften es nicht, in die Duelle im Mittelfeld zu kommen, da sie den Ball geschickt laufen ließen Nach der Pause fanden wir zwar besser zu unserem Spiel, man muss allerdings bedenken, dass Bosnien-Herzegowina es zu dem Zeitpunkt etwas langsamer angehen lließ. Das Wetter und das holprige Spielfeld taten das Übrige, sollen aber keine Entschuldigung sein. Allerdings sind die Bosnier mit diesem Rasen vertrauter als wir. In Luxemburg findet man so etwas kaum in der 3. Division. Und wir müssen ein Länderspiel darauf bestreiten.”
http://www.wort.lu/wort/web/sport/artik ... -seite.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 08 okt 2011, 16:10

Kad bi ja bio Loran Blanc i kad bi davao izjavu koju će Principatus prenijeti rekao bih:
"Francuska pobjeđuje i ide direktno na EURO zbog tri stvari, a to su po redoslijedu važnosti: 3. Imamo prednost domaćeg terena 2. Imamo bolje igrače 1. Bosanci imaju kompleks niže vrijednosti i ne mogu nas dobiti jer ne vjeruju da nas mogu dobiti"
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.