Francuska - BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: BiH - Luxemburg / Francuska - BiH
Begovic je za klasu ispred Hasagica.
Koji isto tako zna da ukiksa i uprska.Selector je napisao/la:Begovic je za klasu ispred Hasagica.
Hasagic zna u duse svoje igrace pogotovo defanzivce,dok Begovic svaku tekmu naparvi po neku masnu gresku.Prvo sa Papcem pa zadnju sa Spahicem.Sudija ni u snu nebi ponistio protiv francuske kao onaj sinoc fakat regualarn gol za Lux.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 08 okt 2011, 20:18, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ti ces staviti uigranost golmana sa ostatkom ekipe ispred kvaliteta Begovica? Aj svaka cast, vjeruj mi da golman bilo koji moze kontrolisati sa odbranom veoma lako i jednsotavno samo ako zna a ja vjerujem da Begovic to zna.
Mes Que Un Club
evo ovako samo nesto da zamolim neke
1.budite realni pobogu...pa begovic je jedan od najsigurnijih golmana najjace lige na svijetu u zadnje vrijeme...hasagic je napravio toliko kikseva, ako je moj ne znaci da je bolji..sa begovicem smo za klasu jaci, a hasagic ce igrati znam ja to...kad su birali kako mogli su stavit obrnuto ne bi se ljutio niko i nadarevic je dosta uradio za reprezentaciju pa niko o njemu...sto on ne igra, sto pandza i mravac a ne safet
ljudi se mijenjaju
2. budite realni sa papetom...ako je pape ne znaci da je Bozanstvo, covjek je u ovim kvalifikacijama zabrljao protiv albanije, zabrljao protiv rumuna, protiv francuza se nismo vidjeli...po meni je nas sam Bog izvukao protiv albanaca i rumuna...to nam se pruzilo i nece vise nikad...i ako sad izvede neku defanzivnu varijantu onda stvarno nema blage sa vodjenjem nekog kluba, nismo mi velesila pa da promijenimo taktku 15-20 minuta pred kraj i da povedemo, mi igramo najbolje kad smo svjezi, mi imamo najvise sanse da jednom iznenadjujucom igrom odradimo ono sto nam treba na pocetku i onda da igramo kako znamo i umijemo...znaci nema "ako pape tako kaze onda sam i ja uz njega" Mi ako ne nametnemo svoju igru i ne budemo leprsali ljudi ce da nas samelju...mi tu nemamo sta cekat, moramo da grizemo da bljujemo vatru
3.kakav pandza majko mila, ostavi onako...sve masine od ljudi, mujdza-papac-spahic-lulic, pojacaj sa jednim defanzivnim veznim i grizi
4.misimovic, svi vi sto izbacujete misimovica kazete ne trci, njegov zadatak nije to...ja nikad od njega ni ne ocekujem da trci, covjek ce odradit jedan potez i rijesiti utakmicu,olaksat ce posao pjanicu....
5.nemojmo plakat kasnije, s nebesa nam se ukaze sansa i odjednom se u isto vrijeme povrijedi 10 igraca sa sireg spiska francuske....ako zaglavimo u ovom barazu nije lose, igramo dalje al ova sansa je ko bombona, da mogu birati izmedju velesila koju bi ja bi uvijek francuze uzeo igramo...zreli su za pobjedit kao nikad
1.budite realni pobogu...pa begovic je jedan od najsigurnijih golmana najjace lige na svijetu u zadnje vrijeme...hasagic je napravio toliko kikseva, ako je moj ne znaci da je bolji..sa begovicem smo za klasu jaci, a hasagic ce igrati znam ja to...kad su birali kako mogli su stavit obrnuto ne bi se ljutio niko i nadarevic je dosta uradio za reprezentaciju pa niko o njemu...sto on ne igra, sto pandza i mravac a ne safet

2. budite realni sa papetom...ako je pape ne znaci da je Bozanstvo, covjek je u ovim kvalifikacijama zabrljao protiv albanije, zabrljao protiv rumuna, protiv francuza se nismo vidjeli...po meni je nas sam Bog izvukao protiv albanaca i rumuna...to nam se pruzilo i nece vise nikad...i ako sad izvede neku defanzivnu varijantu onda stvarno nema blage sa vodjenjem nekog kluba, nismo mi velesila pa da promijenimo taktku 15-20 minuta pred kraj i da povedemo, mi igramo najbolje kad smo svjezi, mi imamo najvise sanse da jednom iznenadjujucom igrom odradimo ono sto nam treba na pocetku i onda da igramo kako znamo i umijemo...znaci nema "ako pape tako kaze onda sam i ja uz njega" Mi ako ne nametnemo svoju igru i ne budemo leprsali ljudi ce da nas samelju...mi tu nemamo sta cekat, moramo da grizemo da bljujemo vatru

3.kakav pandza majko mila, ostavi onako...sve masine od ljudi, mujdza-papac-spahic-lulic, pojacaj sa jednim defanzivnim veznim i grizi
4.misimovic, svi vi sto izbacujete misimovica kazete ne trci, njegov zadatak nije to...ja nikad od njega ni ne ocekujem da trci, covjek ce odradit jedan potez i rijesiti utakmicu,olaksat ce posao pjanicu....
5.nemojmo plakat kasnije, s nebesa nam se ukaze sansa i odjednom se u isto vrijeme povrijedi 10 igraca sa sireg spiska francuske....ako zaglavimo u ovom barazu nije lose, igramo dalje al ova sansa je ko bombona, da mogu birati izmedju velesila koju bi ja bi uvijek francuze uzeo igramo...zreli su za pobjedit kao nikad

Zadnja izmjena: Juve-TZ, dana/u 08 okt 2011, 20:37, ukupno mijenjano 2 puta.
Francuska je za klasu iznad Južne Afrike pa su opet popušili kad se onomad prije godinu dana susretoše na SP...Selector je napisao/la:Begovic je za klasu ispred Hasagica.
Fudbal je TIMSKI sport i u fudbalu pobjedjuju EKIPE ne kvalitetni pojedinci...kvalitete ekipe ne postize se prostim sabiranjem kvaliteta pojedinaca...ne....ekipa je poput hemijskog spoja ili jedinjenja i često ima potpuno drugačije osobine od pojedinih elemenata koji ga sačinjavaju...
pored toga Begovic je neiskusan golman i novajlija u timu to mu dosta uzima kad se poredi sa hasagicem a hasagicu dodaje...staviti neiskusnog golmana da brani u historijskoj utakmici tek bi mogla biti velika greska
Zadnja izmjena: Goldy, dana/u 08 okt 2011, 20:20, ukupno mijenjano 1 put.
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw
Malo sam se "provrtio" po francuskim sportskim forumima (uz pomoć google translatora sam naravno prevodio francuski
)
Evo jedanhttp://toutlefoot.space-forums.com/equi ... 9s110.html
I tamo Nasti kaze nešto (sorry na googlanom prijevodu):
(Ko zna francuski nek pomogne).
Nasri: "Mi nismo Talijani"
Jednostavno pobijedivši Albaniju (3-0), Francuska će trebati samo bod protiv Bosne u utorak navečer da se kvalificira za euro.
"Ali to bi bilo izračunati zamka", upozorava Samir Nasri.
Da, ali to će biti zamka pokušati igrati neriješeno. Imamo iskustvo ne da, nismo mi Talijani, kako bi se zatvoriti igru i čekati protivnika. Mi ćemo igrati naš nogomet i pokušati ih staviti u teškoće. Što je lijepo je da je momčad koja igra, mi ćemo imati više prostora. Nećemo kalkulisati i učinićemo sve za pobjedu.
Utorak navečer, od vas će prijeći cestu kako bi Edin Džeko, vaš suigrač u klubu. Jeste li ikada imali priliku raspravljati o tom sastanku?
Bio je u Manchesteru, ali budući da smo svi bili usmjereni na naše utakmice. Poslije ćemo pričati o tome.
Nakon Benzema, Ribery, Matuidi, Abidal i Gameiro, crni niz se nastavlja. No, Francuska je pokazala protiv Albanije
"Uz pobjedu, Francuska sada može "okrenuti lagano u utakmicu protiv Bosne" (Cabaye). "Želimo završiti prvi," inzistira M'Vila. Bijela opet: "Kada pokrenete kvalificirane fazi, nadamo se da ćemo igrati igre koje nam omogućuju da kvalificirati. Ako imate više iskustva, možemo biti učinkovitiji u napadu
itd..

Jednostavno pobijedivši Albaniju (3-0), Francuska će trebati samo bod protiv Bosne u utorak navečer da se kvalificira za euro.
Da, ali to će biti zamka pokušati igrati neriješeno. Imamo iskustvo ne da, nismo mi Talijani, kako bi se zatvoriti igru i čekati protivnika. Mi ćemo igrati naš nogomet i pokušati ih staviti u teškoće. Što je lijepo je da je momčad koja igra, mi ćemo imati više prostora. Nećemo kalkulisati i učinićemo sve za pobjedu.
Utorak navečer, od vas će prijeći cestu kako bi Edin Džeko, vaš suigrač u klubu. Jeste li ikada imali priliku raspravljati o tom sastanku?
Bio je u Manchesteru, ali budući da smo svi bili usmjereni na naše utakmice. Poslije ćemo pričati o tome.
Nakon Benzema, Ribery, Matuidi, Abidal i Gameiro, crni niz se nastavlja. No, Francuska je pokazala protiv Albanije
"Uz pobjedu, Francuska sada može "okrenuti lagano u utakmicu protiv Bosne" (Cabaye). "Želimo završiti prvi," inzistira M'Vila. Bijela opet: "Kada pokrenete kvalificirane fazi, nadamo se da ćemo igrati igre koje nam omogućuju da kvalificirati. Ako imate više iskustva, možemo biti učinkovitiji u napadu
itd..
Odlicno znaci imacemo jaku klupu.amertiger je napisao/la:Ti ces staviti uigranost golmana sa ostatkom ekipe ispred kvaliteta Begovica? Aj svaka cast, vjeruj mi da golman bilo koji moze kontrolisati sa odbranom veoma lako i jednsotavno samo ako zna a ja vjerujem da Begovic to zna.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
A lijepo si zaboravio gresku Hasagica u Rumuniji, kad je sudija iz nekog razloga svirao za pogresan aut. Ono je sinoc bio cist faul, ali posto ti mrzis Begovica, on je napravio gresku.harishp je napisao/la:Koji isto tako zna da ukiksa i uprska.Selector je napisao/la:Begovic je za klasu ispred Hasagica.
Hasagic zna u duse svoje igrace pogotovo defanzivce,dok Begovic svaku tekmu naparvi po neku masnu gresku.Prvo sa Papcem pa zadnju sa Spahicem.Sudija ni u snu nebi ponistio protiv francuske kao onaj sinoc fakat regualarn gol za Lux.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
i gledao sam sinoc u begovica kako se smrzava...pada kisa, a on onako sa istoka mi je izgledao kao div, kako samo svojim stavom ulijeva povjerenje to nije normalno i zato begovic....
- vevericabimbereket
- Kontakt:
Juve-TZ je napisao/la:evo ovako samo nesto da zamolim neke
1.navijaci zelje, budite realni pobogu...pa begovic je jedan od najsigurnijih golmana najjace lige na svijetu u zadnje vrijeme...hasagic je napravio toliko kikseva, ako je moj ne znaci da je bolji..sa begovicem smo za klasu jaci, a hasagic ce igrati znam ja to...kad su birali kako mogli su stavit obrnuto ne bi se ljutio niko i nadarevic je dosta uradio za reprezentaciju pa niko o njemu...sto on ne igra, sto pandza i mravac a ne safetljudi se mijenjaju
2.navijaci sarajeva, vi budite realni sa papetom...ako je pape ne znaci da je Bozanstvo, covjek je u ovim kvalifikacijama zabrljao protiv albanije, zabrljao protiv rumuna, protiv francuza se nismo vidjeli...po meni je nas sam Bog izvukao protiv albanaca i rumuna...to nam se pruzilo i nece vise nikad...i ako sad izvede neku defanzivnu varijantu onda stvarno nema blage sa vodjenjem nekog kluba, nismo mi velesila pa da promijenimo taktku 15-20 minuta pred kraj i da povedemo, mi igramo najbolje kad smo svjezi, mi imamo najvise sanse da jednom iznenadjujucom igrom odradimo ono sto nam treba na pocetku i onda da igramo kako znamo i umijemo...znaci nema "ako pape tako kaze onda sam i ja uz njega" Mi ako ne nametnemo svoju igru i ne budemo leprsali ljudi ce da nas samelju...mi tu nemamo sta cekat, moramo da grizemo da bljujemo vatru![]()
slazem se sa 4 stavke,sa ovom prvom se ne slazem,ja bih dao prednost hasagicu,covjek bi po meni bio prvi golman reprezentacije dok ne kiksa.mrsko mi deteljno objasnjavati,uglavnom moje misljenje,sa ostalim napisanim se slazem.
- vidovitadjemila
Ma ne treba razmisljati o golmanima.Ako mi budemo igrali hrabro i napadacki bice nebitno ko je na golu.Dobro ja bi stavio Begovica ,ali ako je takav dogovor nek sa ispostuje.Ma ja mislim da ce Francuski golman imati puno vise posla nego nas vidjecete.Ja necu da ocekujem bunker i kontinuirane napade Francuza,jer smo onda u startu popusili.
Napascemo i pobjediti zato sto smo bolji.I to je to.Samo ta filozofija moze biti dobitna u utorak.I bice...
Napascemo i pobjediti zato sto smo bolji.I to je to.Samo ta filozofija moze biti dobitna u utorak.I bice...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
amertiger je napisao/la:Ti ces staviti uigranost golmana sa ostatkom ekipe ispred kvaliteta Begovica? Aj svaka cast, vjeruj mi da golman bilo koji moze kontrolisati sa odbranom veoma lako i jednsotavno samo ako zna a ja vjerujem da Begovic to zna.
ne razumem se u fudbal i mozda gresim, ali pomalo se razumem u psihologiju..ne radi se tu cisto o tehnickim detaljima hoce li begovic tehnicki biti uigran i sl. verovatno da donekle hoce, ali ekipa je nesto kao dusa ne mozes tek tako miksati tim...tu treba da bukne neka vatra, neko zajednistvo, neki inat i hemija na osnovu prozivljenih mnogih iskustava i propustenih sansi, treba neka vibracija da ih ponese... a to je dosta teze ostvariti sa nekim novajlijom u timu ili sa nekim ko se nije uklopio u tim ili je zabusavao kod dolazaka....tako da mi tu ne mozemo biti pametni samo neko ko je insajder i ko zna kako ekipa dise
Al kad počne u šesnaestercu da dribla na iskustvo, zamijenio bih ga odmah.Goldy je napisao/la:
pored toga Begovic je neiskusan golman i novajlija u timu to mu dosta uzima kad se poredi sa hasagicem a hasagicu dodaje...staviti neiskusnog golmana da brani u historijskoj utakmici tek bi mogla biti velika greska
Slazem se da je timski sport, ali kakve veze golman ima s timskom igrom? Nije Begovic neki vezista, pa da mu je potrebno vrijeme da se uigra sa ostatkom ekipe. Njegovo je da odbrani sto je u mogucnosti da odbrani, a tu sigurno najvecu ulogu igra KVALITET golmana, i to je nesto najbitnije sto golman moze posjedovati.Goldy je napisao/la:Francuska je za klasu iznad Južne Afrike pa su opet popušili kad se onomad prije godinu dana susretoše na SP...Selector je napisao/la:Begovic je za klasu ispred Hasagica.
Fudbal je TIMSKI sport i u fudbalu pobjedjuju EKIPE ne kvalitetni pojedinci...
Ja mislim da je Begovicu bilo dovoljno ovo vrijeme provedeno u EPL (najjacoj ligi svijeta) da stekne to neko iskusvo.
Opet kazem, kvalitet je nesto najbitnije po cemu se treba odredjivati golman koji ce braniti u prvoj postavi.
Izdržati, to je temelj vrline!
Goldy je napisao/la:Francuska je za klasu iznad Južne Afrike pa su opet popušili kad se onomad prije godinu dana susretoše na SP...Selector je napisao/la:Begovic je za klasu ispred Hasagica.
Fudbal je TIMSKI sport i u fudbalu pobjedjuju EKIPE ne kvalitetni pojedinci...kvalitete ekipe ne postize se prostim sabiranjem kvaliteta pojedinaca...ne....ekipa je poput hemijskog spoja ili jedinjenja i često ima potpuno drugačije osobine od pojedinih elemenata koji ga sačinjavaju...
covjek ima stav koji ulijeva povjerenje i ako mislis da ga neki manje cijene varas se....on je psihicki jaci od hasagica, fizicki je bolji od hasagica, vise je potkovan od hasagica
a i jos nesto...igra svake nedjelje pred jedno 40-50-60 hiljada ljudi, nije mu frka, naviko je covjek i na old trafort i na emiratesu...moze i na stade d france, nije frka nikakva
mada samo ko god da bude neka ostavi srce na onoj gol aut liniji
Zadnja izmjena: Juve-TZ, dana/u 08 okt 2011, 20:38, ukupno mijenjano 2 puta.
Goldy je napisao/la:amertiger je napisao/la:Ti ces staviti uigranost golmana sa ostatkom ekipe ispred kvaliteta Begovica? Aj svaka cast, vjeruj mi da golman bilo koji moze kontrolisati sa odbranom veoma lako i jednsotavno samo ako zna a ja vjerujem da Begovic to zna.
ne razumem se u fudbal i mozda gresim, ali pomalo se razumem u psihologiju..ne radi se tu cisto o tehnickim detaljima hoce li begovic tehnicki biti uigran i sl. verovatno da donekle hoce, ali ekipa je nesto kao dusa ne mozes tek tako miksati tim...tu treba da bukne neka vatra, neko zajednistvo, neki inat i hemija na osnovu prozivljenih mnogih iskustava i propustenih sansi, treba neka vibracija da ih ponese... a to je dosta teze ostvariti sa nekim novajlijom u timu ili sa nekim ko se nije uklopio u tim ili je zabusavao kod dolazaka....tako da mi tu ne mozemo biti pametni samo neko ko je insajder i ko zna kako ekipa dise
Imaš ti timova gdje igrači samo ne spavaju zajedno. Al ništa opet.
Kad je neko slabiji onda je slabiji.
Luksemurski igrači da valjaju igrali bi u Engelskoj, Španiji, Italiji, pa da su sto puta uigrani, kad im skuplji igrači pokažu kako se igra.
Begovic je igrao na Old Traffordu, Anfieldu, Stamford Bridgeu, Emiratesu itd, da ne pricam o tome da svakog drugog vikenda igra na stadionu gdje je najbolja atmosfera u Engleskoj. On ima veliko iskustvo, iako je mladji od Hasagica. Plus je vrlo miran tip.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
Selector je napisao/la:Malo sam se "provrtio" po francuskim sportskim forumima (uz pomoć google translatora sam naravno prevodio francuski)
itd..
a braćo umal ne oplakah od ovih prevoda

nema on iskustvo ovakvih velikih reprezentativnih historijskih utakmicaCartman je napisao/la:Begovic je igrao na Old Traffordu, Anfieldu, Stamford Bridgeu, Emiratesu itd, da ne pricam o tome da svakog drugog vikenda igra na stadionu gdje je najbolja atmosfera u Engleskoj. On ima veliko iskustvo, iako je mladji od Hasagica. Plus je vrlo miran tip.
ako sam previse ostar sa nekim izjavama jbg...halalite
sve je ovo zafrkancija, nemamo mi pojma ni ko ce igrat ni kakva je situacija
volio bih neg ista da pobijedimo ovo i da se svi radujemo pa kako god...ako cemo pobjedit moze i hasagic, ako cemo pobjedit da stilic igra od pocetka nek igra
volim te bosno!

volio bih neg ista da pobijedimo ovo i da se svi radujemo pa kako god...ako cemo pobjedit moze i hasagic, ako cemo pobjedit da stilic igra od pocetka nek igra

volim te bosno!
- hule_barca
- Kontakt:
A jeste navalili sa golmanom
, k'o da je sve na golmanu, kako ja gledam situaciju teško bih odlučio iz više razloga. Prvo, ne odlučuje uvijek kvalitet, ima tu dosta drugih faktora, iskustvo u repci, zatim komunikacija sa odbranom, tu je Hasagić definitivno u prednosti, jer vidjeli ste i sami da Beg nije baš komunikativan sa odbranom (neću reći da nema komunikaciju) ali desila se situacija sa Sašom protiv Bjelorusije a i sinoć je bila isto tako jedna situacija samo ne mogu se sjetiti. Beg je kvalitetniji golman definitivno, ali oni problemi sa Sušićem prije su razlog zbog kojeg ja mislim da će on na klupu, mada sam siguran da bi imao veliki motiv protiv Francuza, gdje bi vjerovatno dobrom partijom i nekim našim dobrim rezultatom bio jedan od heroja i zacementirao svoju poziciju među stativama našeg gola, a tako bi i Papetu olakšao posao pri izboru golmana u nekim slijedećim utakmicama. Medđutim, činjenica je da je Hasagić u prednosti, bez obzira na sve njegove kikseve prije, uglavnom je dobro branio protiv velikih ekipa, nije to stari Hasagić ali i dalje brani srcem za našu repku, i bitno je da je i on u formi i da standardno brani za svoj klub. Kiksevi se dese svakom pa i njemu i što se malo ne prisjetimo njegovih dobrih i važnih intervencija umjesto da ga kritikujemo za par loših intervencija, mada sam zaboravio da je naš mentalitet takav, kad je dobar najbolji je i kad je loš najgori je, pitam se samo kako će biti Begu kad napravi neki kiks
. Dakle, pouka svega jeste da ne brani uvijek kvalitetniji golman, ali, siguran sam da bilo ko da brani da će dati 200% od sebe da odbrani sve što je u njegovoj moći 

Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.