Mensur Bajramovic

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

jocker123
Kontakt:

Re: Smjena Bajramovića?

Post Postao/la jocker123 » 09 avg 2009, 01:39

je li neko vidio sta je levat uradio kod aut linije,kad je trznuo igraca protivnickog i izgubio loptu..A jesam se ismijao

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 09 avg 2009, 01:53

jocker123 je napisao/la:je li neko vidio sta je levat uradio kod aut linije,kad je trznuo igraca protivnickog i izgubio loptu..A jesam se ismijao

hehehe čuj to :D nisam to vidio
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 09 avg 2009, 09:09

jocker123 je napisao/la:je li neko vidio sta je levat uradio kod aut linije,kad je trznuo igraca protivnickog i izgubio loptu..A jesam se ismijao

Sreca njegova lopta je bila izasla prije toga a inace bi fasovo tehnicku.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 avg 2009, 17:21

Gospodin Mensur Bajramovic je najbolji strucnjak na svijetu - naravno prema njegovom licnom misljenju!
Ja sam svasta dozivio, i vidio. u svom, poduzem, zivotu ali ovakvog lika jos nisam! Dugo sam u sportu, a kosarka je moj sport.
Ne znam niti jednog trenera, strucnjaka, u BiH koji je dobio ovoliko sansi (sto klupskih, sto s repkom) i svaku je uprskao. Jedino sto je bio sreckovic sa onom jakom Neninom generacijom pa bi na EP.... Koji on „kredit“ ima u Savezu....Boze mili?
Konkretno, g. Mensur (protiv kojeg kao osobe nemam nista protiv, niti ga poznajem) je super znalac kosarke ali SAMO KAO SU-KOMENTATOR tv-prenosa utakmica. Tada zbilja napravi dobru analizu dogadjaja na parketu i sve ostalo.
Kao TRENER je katastrofa! Zamalo je unistio KK Bosna i to kad je imao veoma kvalitetne igrace.... nakon toga dodje, tamo neki, Vukoicic i od poluigraca izvuce maksimum i eto Bosne opet u NLB ligi!?
Problem kod g. Bajramovica je, kako se meni cini u vise segmenata:
1. Ne zna voditi utakmicu
2. Uvijek ima svoje „miljenike“ i suprotno, a onda nam se desavaju 'nenadani' otkazi vrsnih igraca! Nikad necu skontati sta Mujo Tuljkovic radi u repki!!!?
3. Nema autoritet kod igraca – vise ga niko ni ne slusa, a za vrijeme time-auta vise pricaju igraci nego on!
4. Pojma nema o motivaciji vlastitih igraca i pred svaku utakmicu ima defetisticki pristup – uvijek nam je SVAKI protivnik tezak, opasan, bolji od nas, iskusniji (a nasa repka ima prosjek 26 godina!)....bla, bla, bla... Sad pred zadnju utakmicu protiv Belgije koju smo dobili zahvaljujuci igracima a ne njemu, toliko je nahvalio Belgijance, a posebno Hervelle-a, koji je istinski odlican igrac ali ispade kao da je Kobe Bryant! Ustvari on je motivisao Hervelle-a a nase ubio u pojam pa ispalo da ovog 'supermena' niko ne može zaustaviti! A udje Kikanovic i za 20 sec. Tog Hervelle-a otjera od kosa, samo sto ga niko ne preuzme spolja pa onda ovaj napucava „trice“! Ali, Mensur Kikana bas ne voli i odmah ga vadi iz igre...valjda da ne pokvari njegov dojam i pricu o Hervelle-u!
5. Mnogi kazu da su igraci krivci za poraze ili slabe igre. Stoji i to, ali svagdje u svijetu je TRENER ODGOVORAN ZA IGRU I REZULTAT i tu vise nema price – KRAJ!
6. Kod Mense uvijek na spisku 12-15 igraca a 'rotira' max. 7-8, i to svojih miljenika.
7. Portugal i Belgija su ekipe donje evropske klase i navedite mi te njihove zvijezde (kako Bajramovic uvijek istice u svojim izjavama) – kod Portugala haman niko, kod Belgije taj „cuveni“ Hervelle (istinski dobar igrac) i Mbenga (koji je vise prosjek nego neka igracina). Svi ostali su prosjecni igraci koji igraju u prosjecnim klubovima! Nasa repka ima kvalitetnih igraca, koji igraju u jacim evropskim klubovima samo je problem (a to je do trenera) kako to da svi super igraju za svoje klubove a za repku skoro ocajno (vecina). Ako se Keno, ili neko jos, zayebava u repki – OK, ima i za takve "lijeka", ali sta je npr. s Gordicem!? Momak vec dvije sezone dominira NLB ligom, odlicno igra u svim klupskim takmicenjima...a u repki kao da je pocetnik!? Neka Bajramovic odgovori zasto je to tako. A tako je jer Bajramovic uopste nema TIMSKU IGRU niti kod njega igraci uopste znaju sta i kako da odigraju prema njegovim „zamislima“!? Ovu repku bi bolje vodio Ciro Blazevic, koji pojma nema o kosarci – barem bi ih motivisao, a ne bi kukao kako je protivnik (bilo koji) jak, iskusan.....a mi slabi, neiskusni...
8. Mnogi kazu da Bajramovic nije kriv jer je otkazalo mnogo igraca!? A zasto su otkazali? Jesu li bas svi imali objektivno opravdanje ili tu ima i subjektivnih problema zvanih upravo Bajramovic. Pa da sam ja na mjestu Teletovica, Ikonica, Kikanovica i Vasiljevica, nikad mu se ne bih odazvao na poziv ma koliko mi stalo do BiH!
9. Kod njega vec postoji sindrom da pozove odredjene igrace, a onda im u vise utakmica ne pruzi ni sekundu sanse da igraju!!? Sjetite se Nesovica, Princa, a evo sad i nekakvog Popovica, pa Rizvica kojeg je zovnuo a momak vec poduze nigdje ne igra! Zadnji ciklus mu Teletovic igrao prosjecno 4-8 minuta po utakmici a momak medju najboljim igracima najjace lige u EU!?
10. Bez obzira na probleme s otkazima mnogih igraca (tu ima i do Saveza) svaki PRAVI TRENER bi i iz ove ekipe izvukao mnogo, mnogo vise i mi bi vec bili plasirani na EP.

Zato, gospodo iz Saveza nadjite pravog selektora-trenera, platite ga koliko treba (jeftino je najskuplje) i RIJESITE SE GOSPODINA Mensura Bajramovica za sva vremena, jer On sam nikad nece odstupiti s obzirom da ima kompleks vise vrijednosti i ne priznaje „sud javnosti“ koja nije meritorna da cijeni njegov rad!!!

Izvinjavam se zbog opsirnosti, ali to je samo iz razloga da nekako do Saveza dopru sve ove nase (ili vecina) apelacije koje su dobronamjerne i koje su za boljitak bh.kosarke.
Bosno moja poharana....

23 KING JAMES
Kontakt:

Post Postao/la 23 KING JAMES » 09 avg 2009, 17:35

Trigger je napisao/la:Gospodin Mensur Bajramovic je najbolji strucnjak na svijetu - naravno prema njegovom licnom misljenju!
Ja sam svasta dozivio, i vidio. u svom, poduzem, zivotu ali ovakvog lika jos nisam! Dugo sam u sportu, a kosarka je moj sport.
Ne znam niti jednog trenera, strucnjaka, u BiH koji je dobio ovoliko sansi (sto klupskih, sto s repkom) i svaku je uprskao. Jedino sto je bio sreckovic sa onom jakom Neninom generacijom pa bi na EP.... Koji on „kredit“ ima u Savezu....Boze mili?
Konkretno, g. Mensur (protiv kojeg kao osobe nemam nista protiv, niti ga poznajem) je super znalac kosarke ali SAMO KAO SU-KOMENTATOR tv-prenosa utakmica. Tada zbilja napravi dobru analizu dogadjaja na parketu i sve ostalo.
Kao TRENER je katastrofa! Zamalo je unistio KK Bosna i to kad je imao veoma kvalitetne igrace.... nakon toga dodje, tamo neki, Vukoicic i od poluigraca izvuce maksimum i eto Bosne opet u NLB ligi!?
2. Uvijek ima svoje „miljenike“ i suprotno, a onda nam se desavaju 'nenadani' otkazi vrsnih igraca! Nikad necu skontati sta Mujo Tuljkovic radi u repki!!!?
3. Nema autoritet kod igraca – vise ga niko ni ne slusa, a za vrijeme time-auta vise pricaju igraci nego on!
4. Pojma nema o motivaciji vlastitih igraca i pred svaku utakmicu ima defetisticki pristup – uvijek nam je SVAKI protivnik tezak, opasan, bolji od nas, iskusniji (a nasa repka ima prosjek 26 godina!)....bla, bla, bla... Sad pred zadnju utakmicu protiv Belgije koju smo dobili zahvaljujuci igracima a ne njemu, toliko je nahvalio Belgijance, a posebno Hervelle-a, koji je istinski odlican igrac ali ispade kao da je Kobe Bryant! Ustvari on je motivisao Hervelle-a a nase ubio u pojam pa ispalo da ovog 'supermena' niko ne može zaustaviti! A udje Kikanovic i za 20 sec. Tog Hervelle-a otjera od kosa, samo sto ga niko ne preuzme spolja pa onda ovaj napucava „trice“! Ali, Mensur Kikana bas ne voli i odmah ga vadi iz igre...valjda da ne pokvari njegov dojam i pricu o Hervelle-u!
5. Mnogi kazu da su igraci krivci za poraze ili slabe igre. Stoji i to, ali svagdje u svijetu je TRENER ODGOVORAN ZA IGRU I REZULTAT i tu vise nema price – KRAJ!
6. Kod Mense uvijek na spisku 12-15 igraca a 'rotira' max. 7-8, i to svojih miljenika.
7. Portugal i Belgija su ekipe donje evropske klase i navedite mi te njihove zvijezde (kako Bajramovic uvijek istice u svojim izjavama) – kod Portugala haman niko, kod Belgije taj „cuveni“ Hervelle (istinski dobar igrac) i Mbenga (koji je vise prosjek nego neka igracina). Svi ostali su prosjecni igraci koji igraju u prosjecnim klubovima! Nasa repka ima kvalitetnih igraca, koji igraju u jacim evropskim klubovima samo je problem (a to je do trenera) kako to da svi super igraju za svoje klubove a za repku skoro ocajno (vecina). Ako se Keno, ili neko jos, zayebava u repki – OK, ima i za takve "lijeka", ali sta je npr. s Gordicem!? Momak vec dvije sezone dominira NLB ligom, odlicno igra u svim klupskim takmicenjima...a u repki kao da je pocetnik!? Neka Bajramovic odgovori zasto je to tako. A tako je jer Bajramovic uopste nema TIMSKU IGRU niti kod njega igraci uopste znaju sta i kako da odigraju prema njegovim „zamislima“!? Ovu repku bi bolje vodio Ciro Blazevic, koji pojma nema o kosarci – barem bi ih motivisao, a ne bi kukao kako je protivnik (bilo koji) jak, iskusan.....a mi slabi, neiskusni...
8. Mnogi kazu da Bajramovic nije kriv jer je otkazalo mnogo igraca!? A zasto su otkazali? Jesu li bas svi imali objektivno opravdanje ili tu ima i subjektivnih problema zvanih upravo Bajramovic. Pa da sam ja na mjestu Teletovica, Ikonica, Kikanovica i Vasiljevica, nikad mu se ne bih odazvao na poziv ma koliko mi stalo do BiH!
9. Kod njega vec postoji sindrom da pozove odredjene igrace, a onda im u vise utakmica ne pruzi ni sekundu sanse da igraju!!? Sjetite se Nesovica, Princa, a evo sad i nekakvog Popovica, pa Rizvica kojeg je zovnuo a momak vec poduze nigdje ne igra! Zadnji ciklus mu Teletovic igrao prosjecno 4-8 minuta po utakmici a momak medju najboljim igracima najjace lige u EU!?
10. Bez obzira na probleme s otkazima mnogih igraca (tu ima i do Saveza) svaki PRAVI TRENER bi i iz ove ekipe izvukao mnogo, mnogo vise i mi bi vec bili plasirani na EP.

Zato, gospodo iz Saveza nadjite pravog selektora-trenera, platite ga koliko treba (jeftino je najskuplje) i RIJESITE SE GOSPODINA Mensura Bajramovica za sva vremena, jer On sam nikad nece odstupiti s obzirom da ima kompleks vise vrijednosti i ne priznaje „sud javnosti“ koja nije meritorna da cijeni njegov rad!!!

Izvinjavam se zbog opsirnosti, ali to je samo iz razloga da nekako do Saveza dopru sve ove nase (ili vecina) apelacije koje su dobronamjerne i koje su za boljitak bh.kosarke.
sve se slažem osin ovo za autoritet pa gdje će imat autoritet u zadnjoj minuti utakmice zove time-out i objašnjava akciju na ovaj način nešta nacrta na onu tablu i govori Ivane ti radiš ovo Ivan nije skonto(ni razumio) pa mu neki treći objašnjava pa kakva je to akcija meni se čini da je bolje da igrači pričaju lakše će se dogovorit
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 avg 2009, 17:57

Hvala "23 KING JAMES" na "slaganju" s tekstom, samo mi nije jasno ono o autoritetu!?
Ja tvrdim da g.Bajramovic nema autoritet kod igraca i to je vidljivo.

Inace, autoritet se moze postici na vise nacina, ali jedini pravi autoritet je onaj koji se bazira na: znanju, strucnosti i ljudskom, objektivno balansiranom, odnosu spram svakog pojedinca koji se nalazi u timu, ili poslu - bilo kojem.
Bosno moja poharana....

23 KING JAMES
Kontakt:

Post Postao/la 23 KING JAMES » 09 avg 2009, 18:07

Trigger je napisao/la:Hvala "23 KING JAMES" na "slaganju" s tekstom, samo mi nije jasno ono o autoritetu!?

Inace, autoritet se moze postici na vise nacina, ali jedini pravi autoritet je onaj koji se bazira na: znanju, strucnosti i ljudskom, objektivno balansiranom, odnosu spram svakog pojedinca koji se nalazi u timu, ili poslu - bilo kojem.
jeste vidljivo da nema autoritet al kako bi ga imao kad onne posjeduje nijednu od tih stvari na čemu se bazira autoritet što si i sam napisao i ja sam primijetio da igrači odigraju bolje kad ne slušaju mensu
stvar je u tome da je za svaki tim loše ako trener nema autoritet no meni se čini da je to za našu repku bolje kad njega ne slušaju jer bolje igraju
da je na mensinom mjestu neki bolji stručnjak mogli bismo pričati o autoritetu ovako to nema smisla šta je to menso postigao da prema njemu igrači osjećaju poštovanje
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 avg 2009, 18:18

23 KING JAMES je napisao/la:
Trigger je napisao/la:Hvala "23 KING JAMES" na "slaganju" s tekstom, samo mi nije jasno ono o autoritetu!?

jeste vidljivo da nema autoritet al kako bi ga imao kad onne posjeduje nijednu od tih stvari na čemu se bazira autoritet što si i sam napisao i ja sam primijetio da igrači odigraju bolje kad ne slušaju mensu
stvar je u tome da je za svaki tim loše ako trener nema autoritet no meni se čini da je to za našu repku bolje kad njega ne slušaju jer bolje igraju
da je na mensinom mjestu neki bolji stručnjak mogli bismo pričati o autoritetu ovako to nema smisla šta je to menso postigao da prema njemu igrači osjećaju poštovanje
Slazem se!
MENSUR BAJRAMOVIC NEMA AUTORITET - NEMA NITI JEDNU KARAKTERISTIKU ZA TO.
Nazalost, po nasu repku, i jeste najbolje kad igraci sami utakmicu "uzmu u svoje ruke"...tad i dobivamo....
Ne poznajem trenera koji moze dovesti u pitanje pobjedu kod vodjstva od +24 razlike, i to u zavrsnom dijelu utakmice (protiv ispodprosjecnog Portugala)...i sad neka neko kaze da su krivi igraci....Da je Bajramovic barem prosjecan strucnjak i da ima mrvu autoriteta igrace bi natjerao da do kraja odigraju 'rutinski' - puni napad...., a pravi trener bi 'razvalio' Portugalce, nakon +24 poena! :shock:
Bosno moja poharana....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2009, 19:21

Trigger je napisao/la:Gospodin Mensur Bajramovic je najbolji strucnjak na svijetu - naravno prema njegovom licnom misljenju!

morao sam jednostavno na ovo da odgovorim:

Prvo,majstore ako ne znas menso nije vodio neninu generaciju,neninu generaciju je do kraja ispratio sabe,a repove drasko...2005 nas je odveo na prvenstvo bez ijednog igraca,ali tada smo bili ekipa,i sjecam se kada smo ono izbacivanje u grupi dozivjeli kao katastrofu,jos jedan od pokazatelja koliko smo nerealan narod...

Drugo, Ako Kiki cuva Hervellea ne znaci da ga samo cuva u reketu,znaci da ga cuva i na 6.25..ne treba Ivan ili Varda da ga preuzimaju...a usput sinoc je kiki dobio sansu i nije je iskoristio makar u napadu ne otvara se,ne trazi loptu,a dobio bi je sigurno kada je zlaja bio unutra....da li mi to imamo igrace koji igraju u vrhunskim klubovima imamo neke solidne ali ni oni sada nisu tu......

Trece,Nemanja kojeg ja gotivim jer je mlad i odlican igrac,mnogo oscilira,pokazuje dva razlicita izdanja u prvom i drugom poluvremenu...previse malo asistira i previse malo organizuje igru,samo ceka da zabije tricu....u moraci je to potpuno druga prica,sve zivo zabije i uvijek je puno bolji nego u repki...a ne zaboravimo da je nemanja jos mlad.....

Cetvrto,zamolio bih te da jos jednom promislis koliko je Mirza igrao minuta u proslom ciklusu....ja ovako od oka bih rekao 20 - 22 minute,nek neko nadje i vidi ako mu je dosadno...nije tacno da je igrao 4- 8 minuta....sto puta sam rekao da bi nam mirza odlicno dosao,ali nije on kvalitet pekovica,becirovica,vujcica,pa cak ja mislim ni velickovica barem ne jos.....

Peto, Menso nije nikakav trener,ali to mjesto nece niko za ovoliko para...nece niko da vodi ekipu gdje se ne zna broj visina dnevnica..gdje se ne zna koliko traju pripreme,gdje se ne zna ko ce a ko se nece odazvati....ukratko gdje se ne zna ko pije a ko placa.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 avg 2009, 22:53

neno#4 je napisao/la:

morao sam jednostavno na ovo da odgovorim:

Prvo,majstore ako ne znas menso nije vodio neninu generaciju,neninu generaciju je do kraja ispratio sabe,a repove drasko...2005 nas je odveo na prvenstvo bez ijednog igraca,ali tada smo bili ekipa,i sjecam se kada smo ono izbacivanje u grupi dozivjeli kao katastrofu,jos jedan od pokazatelja koliko smo nerealan narod...

Drugo, Ako Kiki cuva Hervellea ne znaci da ga samo cuva u reketu,znaci da ga cuva i na 6.25..ne treba Ivan ili Varda da ga preuzimaju...a usput sinoc je kiki dobio sansu i nije je iskoristio makar u napadu ne otvara se,ne trazi loptu,a dobio bi je sigurno kada je zlaja bio unutra....da li mi to imamo igrace koji igraju u vrhunskim klubovima imamo neke solidne ali ni oni sada nisu tu......

Trece,Nemanja kojeg ja gotivim jer je mlad i odlican igrac,mnogo oscilira,pokazuje dva razlicita izdanja u prvom i drugom poluvremenu...previse malo asistira i previse malo organizuje igru,samo ceka da zabije tricu....u moraci je to potpuno druga prica,sve zivo zabije i uvijek je puno bolji nego u repki...a ne zaboravimo da je nemanja jos mlad.....

Cetvrto,zamolio bih te da jos jednom promislis koliko je Mirza igrao minuta u proslom ciklusu....ja ovako od oka bih rekao 20 - 22 minute,nek neko nadje i vidi ako mu je dosadno...nije tacno da je igrao 4- 8 minuta....sto puta sam rekao da bi nam mirza odlicno dosao,ali nije on kvalitet pekovica,becirovica,vujcica,pa cak ja mislim ni velickovica barem ne jos.....

Peto, Menso nije nikakav trener,ali to mjesto nece niko za ovoliko para...nece niko da vodi ekipu gdje se ne zna broj visina dnevnica..gdje se ne zna koliko traju pripreme,gdje se ne zna ko ce a ko se nece odazvati....ukratko gdje se ne zna ko pije a ko placa.....

Majstore, veliki.
Prihvatam da sam fulio, jer nisam imao strpljenja da provjeravam a memory ponekad zakaze, kad je u pitanju EP, Neno...ko je kad vodio repku, a to mi nije ni bila namjera, tj. tema pisanja.
Drago mi je da si pomno procitao moj tekst i sto se, na kraju svog posta slazes o tome kakav je trener g. Mensur Bajramovic!
U sustini se slazemo, znaci sve ostalo je marginalno. samo bih ti ponovio: JEFTIN TRENER JE NAJSKUPLJI TRENER....
Tvoja "analiza" pojedinih igraca je tvoja i ja o tom ne bih raspravljao, niti bi ti "sitnicario" o nekim statistikama, mada imam (a danas to i nije tesko pronaci) podosta statistickih podataka o igracima.
Ovo, konkretno mislim na moju opasku o minutazi Mirze Teletovica, kojeg ti ocito ne cijenis bas puno, ali to je vec tvoj problem. S obzirom da volis 'loviti' tudje, statisticke, greske, onda pogledaj malo ucinak Mirze u jednom od najjacih evropskih klubova i najjacoj evropskoj ligi, a pogotovo u Play-Off" spanske lige. Samo ce ti se kazati....
Ipak, hvala ti za ispravku greske kod EP - Bajramovic, a za ostalo.... zivi u svom svijetu kosarke i navijaj (pojedinacno i ekipno) za koga zelis - tvoje pravo, a za analize igre i igraca, 'preuzimanja' u igri... hm, trebas ti, bez uvrede, jos 'soli pojesti'....majstore, VELIKI!
Bosno moja poharana....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2009, 23:09

to sto si ti prihvatio misljenje vecine forumasa to je tvoj licni problem.....za mene licno si napravio gresku kada si rekao da je odveo neninu generaciju,a druga je bila za kikija ako cuvas igraca cuvas ga,a ne da ga neko preuzima u pola frke,naravno ako se rade dvostruki blokovi ili nesto slicno onda ok....ja sam samo tebi zelio da kazem da nije mirza vrhunski igrac,ja ga gotivim isto kao npr.kenu ili nihada repka je repka,ona je iznad svega samo kazem neke njegove nedostatke....ako si imalo pratio ove godine mirzu a vjerujem da jesi jer kazes da vecinu stvari znas,ne sumnjam ja u to vidio bi kako je lose u pojedinim utakmicama odigrao..ako podje trica ide 15+ ako stane triconda 5-8 poena...sjeti se polufinalne tekme sa realom i onda sa barcom finale,doduse bio je ispovrijedivan...ti ocito imas neke predrasude o meni jer si se vidim odmah nakacio bez razloga,ja sam te citirao i nijednog trenutka nisam rekao da gluposti valjas ili nesto slicno,samo sam izrazio svoje misljenje....znas od mene bolje ok,ali nijednog trenutka ja nisam rekao da znam da sam ovo ili ono,samo iznosim misljenje navijaca ove ekipe i nista vise,sto smo uostalom svi jedino ako nisi koji igrac....vecina govori da imam nesto protiv mirze a kada smo KK_Bosna i ja nabrojali makar 10 KC na temi potencijalni reprezentativci koji su bolji od njega vecina se usutila....za mene je mirza i dalje igrac koji igra na mahove i koji mora popraviti vodjenje lopte,i igru ledjima i odbranu makar malo da se bolje gura...kao sto je spahija rekao forsirala bi se igra ledjima prema kosu da sam ja ostao..nazalost nije ostao,ali mirza je bolji od kene ali ni keno toliko los nije,ako se sjetimo makar one sezone u ritasu.....

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 avg 2009, 23:14

mirzin problem je losa kontrola lopte i skoro nepostojeca ledzna tehnika, zato je trnutno velickovic bolji od mirze jer pord toga sto ima losiji sut sa distance daleko je raznovrsniji zato je i ubojitiji, da je onda kada je bilo skoro sve dogovorerno otisao u partizan i radio sa duletom sada bi BiH imala jednog od minimalno 3 najbolje 4 u europi, pa cak da je ostao spahija ove sezone bio bi medzu prvih 5 ovako nije ni medzu prvih 10
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 09 avg 2009, 23:29

odlican post trigeru, sve je tako kao sto si rekao osim nenine generacije,
pa mi nemamo niti jednu akciju da se nihad ostavi sam na sutu ?!!!!!!!!!!!!!
cija je to zasluga, moja? cistacicina? halidova?

zato onaj retard od kapitena, igra pleja, beka, krilo, centra, bataka, karabataka, sve sto se mzoe igrati, fuj
Cuva Bog Zelju svog!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 avg 2009, 23:30

Ljudi moji!

Bez ljutnje molim. Nisam imao namjeru da bespotrebno polemisem o temama koji nisu TEMA OVOG POSTA!
Ko koga voli, cijeni, i slicno...to je licno misljenje i rasprava za neku drugu temu.
Izvinjavam se, "Bosnasu" koji se nasao uvrijedjen mojom replikom, ali procitaj malo bolje pa ces vidjeti da se SUSTINSKI SLAZEMO kad je TEMA u pitanju.

PS:
Ja sam Bosnas jos od vremena Pavlica, Milavica, Soce....Terzica, Djogica, Rase, Zareta...i naravno LEGENDE rahm. KINDJETA, koji eto ne ode u BG (zamalo) a posta svjetski igrac.... i ne samo on! Sve je do trenera, odnosno kluba, Saveza.... I Novosel, priznati strucnjak je svojevremeno 'ismijao' tada 'klince' Kukoca i Radju...

Pozdrav svima i nemoj te se bez potrebe sikirati, ljutiti...volite i navijajte za koga hocete, ali dozvolite i drugima to isto - za mene, i jos mnoge koje znam, Mirza Teletovic (iz Konjica) je vec sad vrhunski igrac, a sve njegove mane, tehnicke, se vrlo lako mogu otkloniti i vec je primjetno da je neke 'tehnike' popravio...a bice jos bolji i bolji...
Bosno moja poharana....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 09 avg 2009, 23:36

mirza je iz jablanice
Cuva Bog Zelju svog!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 09 avg 2009, 23:41

mirzza je napisao/la:mirza je iz jablanice
Jeste, imas pravo - poceo u Konjicu. Hvala na ispravci - eh, 'lovci na marginalne greskice'....
HVALA!
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 10 avg 2009, 00:18, ukupno mijenjano 2 puta.
Bosno moja poharana....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2009, 23:59

kao da me sve nesto vuce da je mirza igrao u turbini ali ne znam zasto....valjda grijesim.......

Ostalo je samo ime.....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 avg 2009, 00:12

Momci moji,

Da zavrsimo nagadjanja oko osnovnih podataka Mirze – a svi smo pomalo grijesili (eto, ja ponajvise) ... evo Vam zvanicni podaci o Mirzi, provjereno:

"Teletović Mirza je rođen 17. septembra 1985. godine u Mostaru, Bosna i Hercegovina, od majke Munevere i oca Šabana Teletovića. Mirza Teletović ima i sestru Azru, suprugu Maju i dijete Benjamina Teletovića. Međutim, Teletović Mirza je dijete Jablanice. Jablanica je mali grad koji ima oko 12.000 stanovnika, ali kako sam Mirza Teletović kaže Jablanica je njegov najdraži grad i planira se vratiti tu kada završi košarkašku karijeru.
Prvi klub u kojem je počeo igrati košarku Teletović Mirza je Košarkaški klub Turbina iz Jablanice. Njegov prvi trener je bio Enes Baljić, koji je u njemu znao prepoznati pravi potencijal...."

Sve vas pozdravljam i samo i dalje navijajte za BiH, to je najvaznije!
Bosno moja poharana....

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 10 avg 2009, 00:15

neno#4 je napisao/la:kao da me sve nesto vuce da je mirza igrao u turbini ali ne znam zasto....valjda grijesim.......
"kakvu ruku ima taj covjek" ;)
pa neno#4 kad si ti puno grijesio, doduse mozda na EP u Grckoj, kad te je cuvao Kirilenko. :mrgreen:

e sad ozbiljno Trigger, pa daj se informisi, ok malo si stariji ne da ti se googlati, ali napisati da je Mirza poceo u Konjicu stvarno je teski propust. Mirza je poceo u Turbini iz Jablanice.

EDIT. vidim ipak si se ispravio. ;)
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 avg 2009, 00:25

Pasha je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:kao da me sve nesto vuce da je mirza igrao u turbini ali ne znam zasto....valjda grijesim.......
"kakvu ruku ima taj covjek" ;)
pa neno#4 kad si ti puno grijesio, doduse mozda na EP u Grckoj, kad te je cuvao Kirilenko. :mrgreen:

e sad ozbiljno Trigger, pa daj se informisi, ok malo si stariji ne da ti se googlati, ali napisati da je Mirza poceo u Konjicu stvarno je teski propust. Mirza je poceo u Turbini iz Jablanice.

EDIT. vidim ipak si se ispravio. ;)
Pasha moj dobri,

pa zar i ti!
sto ste se uhvatili 'loviti greske' a tema je sasvim druga. momci moji, lijepo je "sve znati" ali vjerujte da, pogotovo danas, nema potrebe glavu opterecivati silnim brojcanim i inim statistickim podacima, kad se sve vrlo moze brzo pronaci na netu. Pokusajte se, dobronamjeran 'savjet', fokusirati (i u zivotu) na sustinu, sadrzaj, bitno znanje...inace ostacete 'sveznalice' bez koristi za same sebe!

PS:
EDIT - da ponovio sam ga i vratio (onu tesku fulu za Konjic), jer nema smisla da se krijem iza ispravki - ako sam pogrijesio jesam i sta je tu tako strasno!?
Vozdra svima i ja se vise necu javljati - na ovoj temi. Ima vas dovoljno pa nastavite. ;)
Bosno moja poharana....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.