EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

ANTIFA !
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la ANTIFA ! » 09 okt 2011, 23:02

Nimla_RZ je napisao/la:I gdje bi mi igrali baraž ako ga bude?! Idemo li na Koševo?
Kakvo kosevo bola :( :( :?:
:D

Bilino zakon .
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 09 okt 2011, 23:13

A šta ja znam, na onoj temi o stadionu hoće Koševo, pa reko da čujem ostale...
Čelik Zenica 1945

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 09 okt 2011, 23:16

Ja sam za Koševo, više raje ( i jug nek nama daju :D ) i onda ko s Danskom 40-45 hiljada ljudi da navija nije mala stvar ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 09 okt 2011, 23:19

GunnerS je napisao/la:Ja sam za Koševo, više raje ( i jug nek nama daju :D ) i onda ko s Danskom 40-45 hiljada ljudi da navija nije mala stvar ;)

Nemoj da bude ko s Danskom pa ostanemo kratkih rukava. Ne treba mjenjat dobitnu kombinaciju a ko zna mozda nam ne bude ni trebao stadion ;)
RIP SALE VILENJAK

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 okt 2011, 23:19

Ma da se navijaci pitaju Bog zna gdje bi mi igrali, ali na svu srecu nije tako.

Zenica nam je donijela mnogo pobjeda i svaki nas igrac je za BP nego li za Kosevo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 09 okt 2011, 23:21

RKO je napisao/la:
GunnerS je napisao/la:Ja sam za Koševo, više raje ( i jug nek nama daju :D ) i onda ko s Danskom 40-45 hiljada ljudi da navija nije mala stvar ;)

Nemoj da bude ko s Danskom pa ostanemo kratkih rukava. Ne treba mjenjat dobitnu kombinaciju a ko zna mozda nam ne bude ni trebao stadion ;)
A portugal ?!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 okt 2011, 23:27

mislim da ce igrati samo sa jednim spicem Remijem , Nasri i Maluda na stranama a da ce postaviti nesto cvrsci vezni red ( Martin, M'Vilja/Kabaje, Diara) jer nama to nije odgovaralo na Kosevu . Ako bi krenuli tako mi bi ih trebali napast od pocetka, vjerujem da ce na u utorak to odgovarati vise nego ofanzivnija postava. Sto se tice odbrane ponavljam samo da Ramija ne bude, sve ostale Dzeko moze pojest , a opet i ako bude Rami je rovit tako da nece biti 100% onog igraca sto Dzeku moze u dzep stavit( najbolje bi bilo da pocnu Abidal i Kabul na stoperima)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 09 okt 2011, 23:33

Imam osjecaj da uzimamo u Parizu. Uz mamljivu igru:)). A, ako bas budemo morali u baraz, ne zelima Portugal jer ce nas te dvije tekme psihicki pojesti ... Srbe i Hrvate-da ne pisem zbog cega, ali da tofa faktora nema pa dajte ih da se igramo. Ne zna se koji su ocajniji trenutno .. Od ostalih ekipa nosilaca mozemo sa svima. Ceska, Danska.. Iako je Svedska dokazala suprotno. I Francuska je bila jedan od prvih selektorovih protivnika .. Vidjecemo ..

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 09 okt 2011, 23:40

GunnerS je napisao/la:
RKO je napisao/la:

A portugal ?!
A Luxemburg :lol: :lol: :lol:

ne znam moje je misljenje Bilino i nista drugo Kosevo me baca u depresiju onim svojim komunistickim izgledom :D
Al vjerujem da bi ti volio zato sto si iz Sarajeva. I prva protiv francuza se trebala igrati u Zenici al tad su jos uvijek neki iz saveza poletili da ukradu pare pa se igralo u Sarajevu.
RIP SALE VILENJAK

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 09 okt 2011, 23:50

Ljudi imal gdje snimak utakmice sa luxemburgom

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 10 okt 2011, 08:33

7.07 The eight remaining runners-up contest play-off matches. The four ties are
determined by means of a draw. The four runners-up with the best position in the
UEFA national team coefficient ranking system (see Annex I, paragraph 1.2.2) are
seeded for the draw.
If any of the teams in question have the same coefficient, the
criteria listed in paragraph 7.02 apply. The play-offs are played according to the
knockout system, with each team playing each opponent twice, in home and away
matches. The seeded teams play the return match at home. The teams which
score the greater aggregate of goals in the two matches qualify for the final
tournament. Otherwise, the provisions of paragraph 7.08 apply.

E jbg, nek daju jos jedan gol prednosti tim ekipama. Stvarno pretjeruju sa ovim. Sve ekipe u barazu bi trebale imati isti tretman, jer su posteno izborile drugo mjesto, ako bi se nesto trebalo gledati to je broj osvojenih poena i gol razlika u kvalifikacijama. Bezvezno je da neka ekipa nosi teret proslih kvalifikacija, vec su ih opalili po usima sa zrijebom za kvale.

Marseille84
Kontakt:

Post Postao/la Marseille84 » 10 okt 2011, 10:33

GunnerS je napisao/la:A portugal ?!
Portugal je država na zapadu Europe, na istoku i sjeveru graniči sa Španijom, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski ocean.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 10 okt 2011, 10:38

Marseille84 je napisao/la:
Portugal je država na zapadu Europe, na istoku i sjeveru graniči sa Španijom, a na zapadu i jugu izlazi na Atlantski ocean.
Glavni grad je Lisabon ,Portugal prema procjeni[1] za 2008. godinu ima 10,662,000 stanovnika.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 10 okt 2011, 11:23

ANTIFA ! je napisao/la:
Marseille84 je napisao/la:
Glavni grad je Lisabon ,Portugal prema procjeni[1] za 2008. godinu ima 10,662,000 stanovnika.
Koji je nas u doba je bi ma ter izbacio kroz baraž u Zenici ;)

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 10 okt 2011, 11:28

Edo_77 je napisao/la:
7.07 The eight remaining runners-up contest play-off matches. The four ties are
determined by means of a draw. The four runners-up with the best position in the
UEFA national team coefficient ranking system (see Annex I, paragraph 1.2.2) are
seeded for the draw.
If any of the teams in question have the same coefficient, the
criteria listed in paragraph 7.02 apply. The play-offs are played according to the
knockout system, with each team playing each opponent twice, in home and away
matches. The seeded teams play the return match at home. The teams which
score the greater aggregate of goals in the two matches qualify for the final
tournament. Otherwise, the provisions of paragraph 7.08 apply.

E jbg, nek daju jos jedan gol prednosti tim ekipama. Stvarno pretjeruju sa ovim. Sve ekipe u barazu bi trebale imati isti tretman, jer su posteno izborile drugo mjesto, ako bi se nesto trebalo gledati to je broj osvojenih poena i gol razlika u kvalifikacijama. Bezvezno je da neka ekipa nosi teret proslih kvalifikacija, vec su ih opalili po usima sa zrijebom za kvale.
na ovaj nacin se nosiocima daje dvostruka prednost... hem igraju s buranijom, hem ako zagusti, odlucujucu igraju kuci... posteno bi bilo da ako vec ima seeding, da slabije repke uzvrat igraju kuci... al sta je danas posteno? nista!! zasto bi u fudbalu bilo drugacije... ;)

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 10 okt 2011, 11:32

Ma ovo sa seedningom je zaista pretjerano. Ekipe koje su nosioci su vec jednom bile povlastene, a to je u samom zrijebu kvalifikacija. Sada recimo imas apsurdnu situaciju da se neka ekipa i pored ne povlastenog statusa probila do 2 pozicije propisavajuci krv da dodju dotle, recimo iz 4 sesira a tamo neki nosioc koji je bio u prvom sesiru zavrsi drugi i sada njih opet treba nagraditi....
Stvarno se tesko probiti manjim ekipama.

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 10 okt 2011, 11:38

Pa tako je uvijek bilo. Svima je pozeljnije vidjeti Portugal nego nas na nekom velikom takmicenju.
YNWA!

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 10 okt 2011, 11:38

Edo_77 je napisao/la:Ma ovo sa seedningom je zaista pretjerano. Ekipe koje su nosioci su vec jednom bile povlastene, a to je u samom zrijebu kvalifikacija. Sada recimo imas apsurdnu situaciju da se neka ekipa i pored ne povlastenog statusa probila do 2 pozicije propisavajuci krv da dodju dotle, recimo iz 4 sesira a tamo neki nosioc koji je bio u prvom sesiru zavrsi drugi i sada njih opet treba nagraditi....
Stvarno se tesko probiti manjim ekipama.
uefa i fifa hoce na takmicenjima velike repke iz ekonomski mocnih zemalja i cine sve (i legalno i nelegalno) da ne dodje do parova u barazu tipa: crna gora - bih... ovo sa seedingom je onaj legalni dio ;).. ako bas ne pomogne, ima nelegalni dio sa sudijama :)... slabije rangirana repka mora bas nadigrat' veliku repku, da bi prosla... mada ne mogu ni oni sve predvidjet'....prosli ciklus slovenija izbaci rusiju ni kriva ni duzna... haman mislili da slovenci rusima ne mogu nista, pa nisu na vrijeme sudiju kupili... ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 okt 2011, 12:11

Sta ova UEFA radi to je sramota, i mi treba da nesto ocekujemo u Parizu ?! Ko da gledam da ce sudjenje biti katasotrofa, takodje i Baraz ce za sve nenositelje biti drama, gdje je ovdje famozni Fair Play - gospodine Platini ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 10 okt 2011, 12:25

Od 4 liste koje se koriste u svijetu nogometu, mi bi po 3 od njih bili nosioci, izmedju ostalih i po zvanicnoj FIFA ranking listi, medjutim po ovoj listi koja ce se ovdje korisiti nismo nosioci. Neznam zasto je velika razlika na tim listama...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.