Francuska - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Ljepoje
Kontakt:

Re: Francuska - BiH

Post Postao/la Ljepoje » 10 okt 2011, 00:32

Dylan Dog je napisao/la:
Ljepoje je napisao/la:Ja se više plašim/bojim da će naši "profulati" šansu u plej-ofu nego u utakmici protiv Francuske.......
Pa cek,ako ne profulamo sansu protiv Francuske onda play offa i nema :D

iiiiih, nismo baš toliko omiljeni Evropljanima da dobijemo jedno smjernu avi kartu za Poljsku/Ukrajinu :lol: :lol: :lol:

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 10 okt 2011, 00:34

Medunjanin skoro svaku tekmu zabije gol , i to rutinski koda ima 500 utakmica u nogama...
Svaka cast Hare
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 10 okt 2011, 00:40

Ocerupat cemo galkse horoze...i to nije nikakva euforija ni pretjerani optimizam.

slika

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 10 okt 2011, 01:41

Principatus je napisao/la:Pogledao sam malo ovu utakmicu protiv Francuza kod kuce. U takvoj jednoj utakmici moras dati 110% znanja i zalaganja, kreativnosti, bezobrazluka, timskog duha. Nasi su dali samo jedan dio toga, jer im je strah oduzeo snagu. Francuzi su radili nenormalan presing, gdje su se nasi bojali da pridju lopti. No ovakva se utakmica nece ponoviti.

Nema vise punih 48h i vidim da vas mnogo vec gricka nokte od straha i nervoze. :D
Valjaju se price o zlim sudijama, zavjerama, trazi se neki razlog koji bi mogao opravdati poraz.
To samo rade gubitnici sa gubitnickim moralom. Velike reprezentacije svijeta nisu samo velike zbog kadra, nego i zbog psihe. Kad moze jedna Bijelorusija sa Francuskom, jedna Slovenija sa Rusijom, jedna Crna Gora sa Engleskom, Estonija a bogami i Armenija koji nemaju ni dijelic nase snage, ako je Elf mogla u Bernu, ako je mogao jedan Uruguay sa 3,5 mio stanovnika. Onda to mozemo i mi.

Zamislite se u kozu Francuza. Mislim stvarno, zamislite sebi da ste navijac ili bolje igrac Francuske.
1. mjesto na tabeli. Siguran prolaz na EP. Sve je sigurno i upisano. Ali tu je jos jedna utakmica. Povrede u ekipi, novi ljudi na tim pozicijama. Uigranost nije optimalna. Navijaci ocekuju jasno pobjedu. Dolazi jedan protivnik, na papiru slabiji, na terenu jaci nego na papiru, protivnik koji ce se boriti do zadnje sekunde i slobodno kreirati na terenu, vezati tu i tamo lucidni potez iz zabave na igri. Protivnik koji uziva utakmicu i nema apsolutno nista da izgubi, ali sve da pobijedi, sa odlicnom atmosferom u taboru i uigranom postavom, agresivnom igrom, kao vukovi koji se bore za svoj zivot. Jedan momenat slabe koncentracije, gubi se lopta i taj jedan ubitacni pas njihove 10tke u dubinu do jednog od najboljih napadaca svijeta. Pas para defenzivu koja ispada za sekundu i izbacuje napadaca u prazan prostor. Odbrana dolazi kasno. Gol pada, sve pada, 60.000 navijaca je sokirano, bez daha kao nedavno na Bernabeu, svi su ocekivali jasnu pobjedu. Sad je sve teze, a protivnik je sad jos budniji jer je namirisao krv i strah, jer je osjetio da igra protiv 11 ljudskih bica, kao sto su i oni, nista vise nista manje, i da je...sad sve moguce...
e svaka ti dala za ovaj post bas sam se najezio i drago mi je sto tako razmisljas i po stoti put kazem vjerujem u pobjedu i niko me ne moze ubjedit u neki drugaciji ishod

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 okt 2011, 01:42

Ja opet ipak mislim da postoji mala sansa da ne uspijemo pobjediti.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 10 okt 2011, 01:45

kinder_jaje je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Pogledao sam malo ovu utakmicu protiv Francuza kod kuce. U takvoj jednoj utakmici moras dati 110% znanja i zalaganja, kreativnosti, bezobrazluka, timskog duha. Nasi su dali samo jedan dio toga, jer im je strah oduzeo snagu. Francuzi su radili nenormalan presing, gdje su se nasi bojali da pridju lopti. No ovakva se utakmica nece ponoviti.

Nema vise punih 48h i vidim da vas mnogo vec gricka nokte od straha i nervoze. :D
Valjaju se price o zlim sudijama, zavjerama, trazi se neki razlog koji bi mogao opravdati poraz.
To samo rade gubitnici sa gubitnickim moralom. Velike reprezentacije svijeta nisu samo velike zbog kadra, nego i zbog psihe. Kad moze jedna Bijelorusija sa Francuskom, jedna Slovenija sa Rusijom, jedna Crna Gora sa Engleskom, Estonija a bogami i Armenija koji nemaju ni dijelic nase snage, ako je Elf mogla u Bernu, ako je mogao jedan Uruguay sa 3,5 mio stanovnika. Onda to mozemo i mi.

Zamislite se u kozu Francuza. Mislim stvarno, zamislite sebi da ste navijac ili bolje igrac Francuske.
1. mjesto na tabeli. Siguran prolaz na EP. Sve je sigurno i upisano. Ali tu je jos jedna utakmica. Povrede u ekipi, novi ljudi na tim pozicijama. Uigranost nije optimalna. Navijaci ocekuju jasno pobjedu. Dolazi jedan protivnik, na papiru slabiji, na terenu jaci nego na papiru, protivnik koji ce se boriti do zadnje sekunde i slobodno kreirati na terenu, vezati tu i tamo lucidni potez iz zabave na igri. Protivnik koji uziva utakmicu i nema apsolutno nista da izgubi, ali sve da pobijedi, sa odlicnom atmosferom u taboru i uigranom postavom, agresivnom igrom, kao vukovi koji se bore za svoj zivot. Jedan momenat slabe koncentracije, gubi se lopta i taj jedan ubitacni pas njihove 10tke u dubinu do jednog od najboljih napadaca svijeta. Pas para defenzivu koja ispada za sekundu i izbacuje napadaca u prazan prostor. Odbrana dolazi kasno. Gol pada, sve pada, 60.000 navijaca je sokirano, bez daha kao nedavno na Bernabeu, svi su ocekivali jasnu pobjedu. Sad je sve teze, a protivnik je sad jos budniji jer je namirisao krv i strah, jer je osjetio da igra protiv 11 ljudskih bica, kao sto su i oni, nista vise nista manje, i da je...sad sve moguce...
e svaka ti dala za ovaj post bas sam se najezio i drago mi je sto tako razmisljas i po stoti put kazem vjerujem u pobjedu i niko me ne moze ubjedit u neki drugaciji ishod
Svaka cast
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 okt 2011, 01:51

Dylan Dog je napisao/la:Ja opet ipak mislim da postoji mala sansa da ne uspijemo pobjediti.
Naravno sad svako igra fudbal pa i Francuska.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 10 okt 2011, 01:58

1. mjesto na tabeli. Siguran prolaz na EP. Sve je sigurno i upisano. Ali tu je jos jedna utakmica. Povrede u ekipi, novi ljudi na tim pozicijama. Uigranost nije optimalna. Navijaci ocekuju jasno pobjedu. Dolazi jedan protivnik, na papiru slabiji, na terenu jaci nego na papiru, protivnik koji ce se boriti do zadnje sekunde i slobodno kreirati na terenu, vezati tu i tamo lucidni potez iz zabave na igri. Protivnik koji uziva utakmicu i nema apsolutno nista da izgubi, ali sve da pobijedi, sa odlicnom atmosferom u taboru i uigranom postavom, agresivnom igrom, kao vukovi koji se bore za svoj zivot. Jedan momenat slabe koncentracije, gubi se lopta i taj jedan ubitacni pas njihove 10tke u dubinu do jednog od najboljih napadaca svijeta. Pas para defenzivu koja ispada za sekundu i izbacuje napadaca u prazan prostor. Odbrana dolazi kasno. Gol pada, sve pada, 60.000 navijaca je sokirano, bez daha kao nedavno na Bernabeu, svi su ocekivali jasnu pobjedu. Sad je sve teze, a protivnik je sad jos budniji jer je namirisao krv i strah, jer je osjetio da igra protiv 11 ljudskih bica, kao sto su i oni, nista vise nista manje, i da je...sad sve moguce..
Zanimljivo, ovaj drugi dio teksta me asocira na jedan film odnosno sličnu priču, tz. "ložionu", ne znam jesi li nasao inspiraciju za ovo u filmu "300" ili je slučajnost, al u svakom slučaju jako dobro.
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

k_c
Kontakt:

Post Postao/la k_c » 10 okt 2011, 02:06

bosnas_ je napisao/la:Kako bolan nema Bosne, a grle se Safet i Zvjezdan, kako nema Bosne a raduju se zajedno i Edin i Darko i Saša?! Kako bolan nema Bosne a slavi Zenica i Mostar, kako nema Bosne a cijela Bosna grmi?! Ima bolan Bosne ali nema tvoje grupe iz neke vukojebine, vas bolan nema. Bosne ima i biće je. Gledaj kako slavi, gledaj svoj poraz u oči, živi u nadi da nas neće biti, tako smo i mi jači !
Svaka cast! Volim te BiH!

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 10 okt 2011, 02:38

Najbitnije je to,da ne zavisi sve od predstojeceg meca.Imamo nesto u dzepu.Imamo taj baraz ,ukoliko ne iskoristimo prvu sansu. Po meni je bolje biti pesimista i da nas Zmajevi iznenade,nego biti optimistican k`o onda protiv Portugala poslije cega dozivi jedno od najvecih razocarenja u zivotu.

VOLIM TE BOSNO !
Chelsea F.C.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 10 okt 2011, 03:01

Blue_He4rt je napisao/la:Najbitnije je to,da ne zavisi sve od predstojeceg meca.Imamo nesto u dzepu.Imamo taj baraz ,ukoliko ne iskoristimo prvu sansu. Po meni je bolje biti pesimista i da nas Zmajevi iznenade,nego biti optimistican k`o onda protiv Portugala poslije cega dozivi jedno od najvecih razocarenja u zivotu.

VOLIM TE BOSNO !

ne bolje je biti optimista...bosna moze lako pobjediti....ali treba biti i realan...tj. shvatiti da je to samo jedna utakmica i ako bosna izgubi npr 3:0 ne treba odmah pomisliti ma mi smo prelosi i pljuvati po igracima i papetu....realno kvalitet ekipa je priblizan cemu najbolje svjedoci stanje na tabeli oni 20 bodova mi 19 ..oni + 11 gol razliku mi +9 dakle sve je to u 5 deka......e sad u zadnjoj utakmici ko bude imao vise srece i kome se potrefi bolji dan ici ce dalje
Zadnja izmjena: Goldy, dana/u 10 okt 2011, 03:35, ukupno mijenjano 2 puta.
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 10 okt 2011, 03:15

slika
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 10 okt 2011, 03:53

Ne mogu da se sjetim a mrsko mi da trazim da budem iskren, zna li neko jesu li Lulic i Mujdza igrali prvu tekmu protiv Francuza? Jer nasa repka sa njima je puno bolja i oni puno cine za nasu repku :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Halix
Kontakt:

Post Postao/la Halix » 10 okt 2011, 03:58

soccerfan je napisao/la:Ne mogu da se sjetim a mrsko mi da trazim da budem iskren, zna li neko jesu li Lulic i Mujdza igrali prvu tekmu protiv Francuza? Jer nasa repka sa njima je puno bolja i oni puno cine za nasu repku :)
Jesu cijelu :roll:
Pod prečku u devet banki.... :)

nero.piroman
Kontakt:

Post Postao/la nero.piroman » 10 okt 2011, 04:43

Nadam se i vjerujem kao i svaki navijac BiH da mozemo pobijediti Francusku i otici direktno na EP, ali ne treba biti razocaran ako ne uspijemo pobijediti jer nam ostaje druga sansa-baraz. Sanse da budemo nosioci u barazu su minimalne jer se uzima ova tabela za odredjivanje nosilaca http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf na kojoj smo mi 20, a ispred nas su 6 reprezentacija koje bi "trebale" biti 2. u svojim grupama(Hrvatska-6, Svedska-10, Ceska-14, Turska-17, Srbija-13, Rep Irska-19) Ispred nas su i Danska-12 i Portugal-8 koji se nalaze u istoj grupi al mislim da ce obje ekipe proci dalje(najbolji drugoplasirani) jer im je potreban nerijesen rezultat pa njih i ne racunam u zdrijebu. Najvjerovatniji izgled zdrijeba:
NOSIOCI..... NENOSIOCI
HRVATSKA..... TURSKA
SVEDSKA..... REP IRSKA
SRBIJA..... BIH
CESKA..... CRNA GORA

s tim da ako Srbi ne pobijede Sloveniju umjesto njih u baraz uskacu Estonci pa onda Turci idu u nosioce umjesto Srbije, a Estonci u nenosioce pa ce to izgledati ovako:
NOSIOCI..... NENOSIOCI
HRVATSKA..... REP IRSKA
SVEDSKA..... BIH
CESKA..... CRNA GORA
TURSKA..... ESTONIJA

Da bi mi bili nosioci potrebno je: da Srbi ne pobijede Slovence u gostima, da Belgija-33 pobijedi Njemacku u gostima da bi oni isli u baraz umjesto Turske, da Armenija-37 pobijedi Rep Irsku u gostima i idu umjesto njih, da Skotska ostane neporazena u gostima kod Spanije jer je cesima dovoljan i bod u gostima protiv otpisane Litvanije.
Postoji ovdje jos nekih varijanti, ali ovo su najrealnije. Skoro pa nemoguce da budemo nosioci, ali idemo mi pobijediti Francuze pa nek oni razmisljaju o barazu :mrgreen:
Tko želi nešto naučiti, nači će način; tko ne želi, naći će izliku.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 10 okt 2011, 05:39

nero.piroman je napisao/la:Nadam se i vjerujem kao i svaki navijac BiH da mozemo pobijediti Francusku i otici direktno na EP, ali ne treba biti razocaran ako ne uspijemo pobijediti jer nam ostaje druga sansa-baraz. Sanse da budemo nosioci u barazu su minimalne jer se uzima ova tabela za odredjivanje nosilaca http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf na kojoj smo mi 20, a ispred nas su 6 reprezentacija koje bi "trebale" biti 2. u svojim grupama(Hrvatska-6, Svedska-10, Ceska-14, Turska-17, Srbija-13, Rep Irska-19) Ispred nas su i Danska-12 i Portugal-8 koji se nalaze u istoj grupi al mislim da ce obje ekipe proci dalje(najbolji drugoplasirani) jer im je potreban nerijesen rezultat pa njih i ne racunam u zdrijebu. Najvjerovatniji izgled zdrijeba:
NOSIOCI..... NENOSIOCI
HRVATSKA..... TURSKA
SVEDSKA..... REP IRSKA
SRBIJA..... BIH
CESKA..... CRNA GORA

s tim da ako Srbi ne pobijede Sloveniju umjesto njih u baraz uskacu Estonci pa onda Turci idu u nosioce umjesto Srbije, a Estonci u nenosioce pa ce to izgledati ovako:
NOSIOCI..... NENOSIOCI
HRVATSKA..... REP IRSKA
SVEDSKA..... BIH
CESKA..... CRNA GORA
TURSKA..... ESTONIJA

Da bi mi bili nosioci potrebno je: da Srbi ne pobijede Slovence u gostima, da Belgija-33 pobijedi Njemacku u gostima da bi oni isli u baraz umjesto Turske, da Armenija-37 pobijedi Rep Irsku u gostima i idu umjesto njih, da Skotska ostane neporazena u gostima kod Spanije jer je cesima dovoljan i bod u gostima protiv otpisane Litvanije.
Postoji ovdje jos nekih varijanti, ali ovo su najrealnije. Skoro pa nemoguce da budemo nosioci, ali idemo mi pobijediti Francuze pa nek oni razmisljaju o barazu :mrgreen:
Bas tako :) Oni bi bili nosioci i njima bi bilo lakse :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 10 okt 2011, 05:56

ali opet to nije toliko lose.. sjetite se prosle godine nosioca ( francuska, portugal, rusija, grcka ).. uglavnom vece repke dok eto sad u najgorem slucaju hrvatska, srbija, ceska i svedska.. ;) mada bi volio izbjeci prve dvije ukoliko dodje do baraza jer bi tu sigurno bilo belaja pa da se ne dovode zivoti u pitanje bolje svedi ili cesi :geek:
ser del barça es el millor que hi ha !

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 10 okt 2011, 08:04

Vecina ovih "povrijedjenih Francuskih igraca ce igarti!!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 10 okt 2011, 08:15

Nemam sta drugo reci nego sretno nasim ljiljanima.

Fra -BiH 1-2 :D
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

NK/RK Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la NK/RK Krivaja » 10 okt 2011, 08:16

Stari jutros u pola 5 krenuo sa svojim put Pariza. :D Iznajmili likovi kombi, njih 7 + 1 čeka u Njemačkoj (Mannheim) i vozi. Samo me strah da stari ne ode u neke kurvaluke :lol: :lol: :lol: Dobili sektor tačno iza gola na jugu, kod naših su uglavnom :D

BIĆE GUSTO, BIĆE 0-2!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.