Francuska - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

19TM87
Kontakt:

Re: Francuska - BiH

Post Postao/la 19TM87 » 12 okt 2011, 17:28

Cartman je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:jedna od najuticajnijih sprotskih novina u Europi, Marca, kaze da je penal izvan i sramotno suđenje, vi bosnje pucate neku spiku o nasem mentalitetu i o tome kako mi uvijek krivimo druge. Pa krivimo, ali kad imamo razloga, i trebamo ovako reagovat, a ne ko pojedinci, ulizice i wannabe eu podvije rep i namjerno kontrira, ŠLJAMU JEDAN!
Jedno je rec da je sudija pogrijesio, a nesto drugo tvrdit da je to "naredjeno" sa strane Platinia ili nekog drugog. Vecu je gresku Spahic napravio od sudije.
a jel cudno to sto se te greske sudija cesto pojavljuju na utakmicama francuske reprezentacije.
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 12 okt 2011, 17:29

Cartman je napisao/la:Jest sudija pogrijesio, ali price o nekoj zavjeri uefe ili fife protiv BiH su ciste gluposti. Velike ekipe dobijaju ove odluke cesto, jednostavno je tako u nogometu. Isto tako smo mi dopustili da bude ogroman pressing na nas gol, i tako dozvolili da te sumnjive situacije nastaju. I Spahic je napravio veliku gresku sto nije izbacio loptu odma. Ali dobro, mi smo odigrali blizu naseg maksimuma, samo protiv ovih velikih ekipa treba malo vise srece.
Ne bih ja ovo nazvao zavjerom protiv BiH po nekoj licnoj osnovi, prije bi se moglo nazvati ociglednom zastitom „velikih“ repki na stetu „malih“ gdje se ide do te mjere da sudije direktno uticu na konacni ishod, a mi smo u ovom slucaju bili kolateralna steta . Nemoguce je da se jedna velesila poput Franacuske slucajno dva puta uzastopno plasira na veliko takmicenje na kontroverzan nacin. Sto se tice nase defanzivne igre u drugom dijelu, kao uzroka ovog reza, moze se prihvatiti u kontekstu da smo bili primorani na to jer treba imati u vidu da na svijetu ne postoje vise od 2-3 repke koje bi mogle odigrati 2 onako superiorna poluvremena protiv ovakvog protivnika, dakle za nase uslove bilo je neizvodljivo drzati onakav ritam veci dio tekme tako da je bilo sasvim razumljivo ono povlacenje.

Francuzi jesu objektivno kvalitetniji, jedna od boljih svijetskih repki, ali upravo zbog toga me nervira cinjenica da im sudije priskacu u pomoc kao sinoc ili kao protiv Iraca. Iskren da budem, sinoc sam ocekivao siguran poraz i bio kategoricni pesimista iz prostog razloga sto je Francuska bolja ekipa, u sto smo se uvjerili na Kosevu, ali nakon svega vidjenog ne mogu se oteti utisku da je sudija bio glavni akter ove tekme i da je direktno uticao na konacni rezultat. Dakle, daleko od toga da smo bolji od Francuza ali po prikazanoj igri sinoc smo zasluzili pobjedu.
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 okt 2011, 17:30

Eagles_OldSchool je napisao/la:
harishp je napisao/la:Da,naravno stavio i Mujdzu koji eto nasao povrijedjivati bas kad nam je trebao moj ti @Eaglesu :roll:
Logika nula.
Cao Logika nisam te prepoznao de mi reci majke ti sta je tvoje misljenje pa da i ja kazem ... :lol: :lol:
Ti fakat hoces onaj jogurt iako ga nema i jos bi ga prosuo nekom u facu.
Pa vec ti je napisano u onom postu,kako mozes reci da je greska sto je Hasagic branio a tip u prvom poluvremenu odigrao odlicno,taman onoliko koliko se i zahtjevalo od njega.Drugo natucas povredu njemu ili selektoru gresku a recimo Mujdzu si preskocio.
Jer bi onda mogla po tvom ici slicna prica.Sto naravno nisi napisao a i kako bi kad je i ovaj odigrao predobro.Pa i Salihovic je nadrljao zbog toga,sad lupiti pricu da je selektor pogrijesio sto i njega stavio :roll:
Povrede se mogu desiti svakom i svako doba,tako da ti ta teza o greskama sto je stavljen u repku pa se poslije toga povrijedio uopste ne pije vode.
Fakat ti sam sebe ne prepoznajes a kamoli logiku.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 12 okt 2011, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 okt 2011, 17:36

Cartman je napisao/la:
socrates je napisao/la:MOZE LI NEKO RECI GDJE SE MOZE POGLEDATI CIJELA TEKMA...BEZ IKAKVIH PROCEDURA
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako se negdje pojavi kvalitetniji snimak bilo bi dobro. Kako su me ove reklame iznervirale jucer.
Ne vidis pola terena od njih.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 12 okt 2011, 17:38

Narin je napisao/la:Iskreno sudija nije bio los ako ne gledamo penal i simuliranje meneza,ali to je veca krivica pomocnog sudije,jer je menez bio 2 metra od njega,mogao je vidjeti sta se desilo.
Al takodjer nemojte zaboraviti da je Papac igrao rukom kad je imao žuti karton,i to po meni mozda cak i namjerno,ali eto,odluka sudije je na kraju vise kostala nas nego njih..
Po meni sudija nam je upropastio drugo poluvrijeme. Jesmo li mi onako krenuli u dobru kontru, il je faul, il karton odma vadi. Ono na Rahimicu je bilo za crvenog kartona kao i faul koji je Malouda napravio nad Mujdzom. Al sudija kod oba oka slijep. Penal je kontroverzan jer je faula bilo ali prvo je Nasri faulirao Spahu, pa onda Spaha napravio faul, a sve se to desavalo izvan sesnaesterca. Tako da-na dusu mu. I da nepostojeci zuti karton za Spahu-Meni bilo doslo da odem i kupim sudiji naocale. :P
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Eagles_OldSchool
Kontakt:

Post Postao/la Eagles_OldSchool » 12 okt 2011, 17:40

harishp je napisao/la:
harishp je napisao/la:Da,naravno stavio i Mujdzu koji eto nasao povrijedjivati bas kad nam je trebao moj ti @Eaglesu :roll:
Logika nula.
Cao Logika nisam te prepoznao de mi reci majke ti sta je tvoje misljenje pa da i ja kazem ... :lol: :lol:
Pa vec ti je napisano u onom postu,kako mozes reci da je greska sto je Hasagic branio a tip u prvom poluvremenu odigrao odlicno,taman onoliko koliko se i zahtjevalo od njega.Drugo natucas povredu njemu ili selektoru gresku a recimo Mujdzu si preskocio.
Jer bi onda mogla po tvom ici slicna prica.Sto naravno nisi napisao a i kako bi kad je i ovaj odigrao predobro.Pa i Salihovic je nadrljao zbog toga,sad lupiti pricu da je selektor pogrijesio sto i njega stavio :roll:
Povrede se mogu desiti svakom i svako doba,tako da ti ta teza o greskama sto ke stavljen u repku pa se poslije toga povrijedio uopste ne pije vode.
Hasagic se je opravio ali to nije bilo 100 % a u ostalom Begovic je jedno za 2 klase bolji golman i nevidim razloga da uopste onaj mamlaz brani. Dovoljno ti je vidjeti gdje jedan a gdje drugi brani jer da je toliko Hasagic dobar nebi bio u Turskoj. I kakvo je to sranje jedan jednu drugi drugu tekmu brani zasto to ... Da se nebi naljutili pa evo tebi malo cokolade i evo tebi malo cokolade samo nemojte plakati ...
Anti Nakarada

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 okt 2011, 17:41

Sad malo gledam snimak. Kako je Mujdza pojeo Evru. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 okt 2011, 17:43

Cuj @eaglesa 100% :lol: pa nije insan tahometar pa da se mjeri kolicina zdravlja i spremnosti:mrgreen:
Sto se tice cokolade ne jedem slatko ali te mogu ponuditi sira samog,trapista je.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2011, 17:45

Principatus je napisao/la:Sad malo gledam snimak. Kako je Mujdza pojeo Evru. :D
''Pojeo'' je preblag izraz za to. Pozderao ga je :mrgreen:

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 12 okt 2011, 17:47

Goalgetter je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Sad malo gledam snimak. Kako je Mujdza pojeo Evru. :D
''Pojeo'' je preblag izraz za to. Pozderao ga je :mrgreen:
Mujdža po meni najbolji pojedinac sinoć,naravno Francuzima iz dupe.ta u glavu došlo na vrijeme,pa su ga na vrijeme i onesposobili za nastavak meča... :evil:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 12 okt 2011, 17:50

ljudi nas samo neke arapaime dođu glave kada igramo sa francuzima,kažu mi hajde ba muslimani su,a ja kažem,pa šta ako jesu,oni su mi neprijatelji broj jedan sestrica im se na.****

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 12 okt 2011, 17:56

BTW Kloc da je pametan ne bi Sasrija ni pogledao,trebao bih samo proći pored njega i na svakom treningu da ga hebe u zdrav mozak,da mu neda da diše,al kakav je naš meraklija da Bog da da će on to i uraditi,da sam na njegovom mjestu platio bih kakom **** 500 funti da ga uhvate i oderu ga al ono poštenski da ne može ni na stolicu da sjedne

LFCBiH
Kontakt:

Post Postao/la LFCBiH » 12 okt 2011, 18:01

maverick_tz je napisao/la:BTW Kloc da je pametan ne bi Sasrija ni pogledao,trebao bih samo proći pored njega i na svakom treningu da ga hebe u zdrav mozak,da mu neda da diše,al kakav je naš meraklija da Bog da da će on to i uraditi,da sam na njegovom mjestu platio bih kakom **** 500 funti da ga uhvate i oderu ga al ono poštenski da ne može ni na stolicu da sjedne
Mnogo si inteligentan nema dalje tvoji komentari su cisto umjetnicko djelo neznam samo kud ces s tolikom inteligencijom ?Mozda sa Banjalucanima,Mostarcima i slicnim huliganima ulijetati u terene i slicno?
Nebi me iznenadilo da si jedan od takvih ....

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 12 okt 2011, 18:10

harishp je napisao/la:
Logika nula.
Povrede se mogu desiti svakom i svako doba,tako da ti ta teza o greskama sto je stavljen u repku pa se poslije toga povrijedio uopste ne pije vode.
Raspravljali smo se prije ove utakmice o nastupu gospodina Hasagića!
Ja sam rekao da je rizik igrati sa takvim golmanom, što se i ispostavilo!
Možda nam je upravo ta jedna izmjena falila sinoć!
Sve je bilo perfektno od strane sušića i njegovog stožera!
Evo de mi reci kakve je prirode Hasagićeva povreda?Mujdža se muški povrijedio, neznam ni kako je igrao nakon onakvog starta!Hasagića su vjerovatno zabolila leđa kao i svaki put dosada!
Hasagić nije ni imao nekog posla, tako da stvarno neznam gdje se povrijedio!
Mislim da će safet idući put mnogo više razmišljati o igranju hasagića, jer nam netreba golman koji može braniti poluvrijeme, a sinoćne intervencije Begovića su mu samo pomogle u tom izboru..nadam se!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 okt 2011, 18:11

Britanski novinar Jonathan Wilson napisao je kolumu o igri bh. igrača sinoć u Parizu.
Safet Susic calls on Bosnia to find belief for EURO 2012 play-offs

Neki interesantni dijelovi:
In the first half, Bosnia were superb. Their tempo was high, their passing incisive and, when their initial storm had blown out, they found enough to come back for a second surge before half-time, when they scored the goal that, for 38 minutes, had them primed for top spot in the group and a first qualification for a major championship.

There had been doubts about the wisdom of fielding both Zvjezdan Misimovic and Miralem Pjanic in midfield, using Haris Medunjanin rather than Adnan Zahirovic as the second holder alongside Elvir Rahimic, but in the first half Susic's boldness was rewarded. Again and again rapier passes cut France apart, especially on the Bosnian right, as the full-back Mensur Mujdza dominated the flank against a tentative Patrice Evra.
Poređenje Papeta sa Ćirom
Blazevic always seems a smoke-and-mirrors man (mainly smoke, actually; generated by the cigarettes he puffs constantly) his teams inflated by his charisma, so you never quite know whether they are actually any good or if they've come to seem so because he's announced they are in such demonstrative fashion. He creates grand illusions that can become self-fulfilling, but the fact is that since he has gone, Susic has nurtured his dream, replacing the 3-5-2 with a balanced 4-2-3-1. Bosnia might not have been quite so exciting as they were under Blazevic, but they have probably played more cohesive football.
Motivi, motivi...
The key for Susic is to take that sense into the play-offs. Even Blazevic seemingly could not get his side to believe they could beat Portugal in a play-off last time round. Susic has the additional problem that, whereas Blazevic's team always looked like finishing behind Spain, his side touched glory before it slipped away. Having come so close, he must inspire in them the emotional strength to go through it all again.
Uglavnom, piše ono što mi već znamo. Uvijek dođemo do rijeke, i upadnemo. E, pa vrijeme je preći je.

Valja nama preko rijeke!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 okt 2011, 18:14

Sudija Tomson dobio ocjenu 5,5 za sinoćnje suđenje :lol: :evil:
Zadnja izmjena: Nimla_RZ, dana/u 12 okt 2011, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
Čelik Zenica 1945

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 12 okt 2011, 18:17

koji su sugavci ovi francuzi,prvo prodju irsku sa rukom henrya,a sada bih sa nepostojecim penalom,jao jadnika puuuuu
cigani jedni...
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 12 okt 2011, 18:18

Trebali smo očerupati Galske pijetlove, no nije nam se dalo (ili, bolje rečeno, nisu nam dali). Kardinalno suđenje Craiga Thomsona, nepostojeći penal, nezasluženi žuti kartoni... Ali eto, kako Francuzi proteklih godina nikad nisu na fer način otišli na neko takmičenje... :roll:

Sad se treba fokusirati na baraž i, bez ikakvog straha i pretjeranog respekta, poraziti svoje protivnike. Mi to možemo, uvjeren sam. Nadigrali smo Francusku u Parizu, poveli sjajnim golom Džeka, no kasnije, kad je uvidio da je vrag odnio šalu, Škot se otvoreno stavio na stranu domaćina i poklonio im penal, kojih im je i omogućio ovaj direktan plasman.

Kada govorimo o potencijalnom rivalu, moja je želja da izbjegnemo Portugal. Hrvatska isto nije loša kao protivnik, mada bih ja najviše volio Češku ili Republiku Irsku, protiv njih bi definitivno bili favoriti. Ipak, nedajmo se zavarati...

bojan-vultures
Kontakt:

Post Postao/la bojan-vultures » 12 okt 2011, 18:23

Rosas7 je napisao/la:koji su sugavci ovi francuzi,prvo prodju irsku sa rukom henrya,a sada bih sa nepostojecim penalom,jao jadnika puuuuu
cigani jedni...

Prava ciganska reprezentacija. Iraca mi je bilo pravo žao a i nas mi je. Mislim da je ono ipak bio penal Spahića, ali sam siguran da bi sudija do kraja svakako svirao penal. Pa Platini je tu bio

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 12 okt 2011, 18:24

Imal gdje onaj "faul" Spahića nad onim pijetlom kad ga nije ni dirn'o :lol:
Čelik Zenica 1945

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.