Zabac je napisao/la:@ ZELJO DO GROBA - zaista si neshvacen lik.Kako jedan igrac koji je vec odredzen vremenski period najbolji defanzivac Italijanske lige,koja zasniva igru na tom segmentu.Stub je odbrane najboljeg kluba te lige.
A u drugu ruku imas djecaka koji je odigrao vrhunski 2-3 utakmice i stavlajs ga u istu recenicu sa jednim od najboljih na toj poziciji.
Opet buncas !
tacno, Silva jeste jedan od najboljih defanzivaca italijanske lige...al Phil Jones je jedan od najbljih defanzivaca engleske lige...
u Italiji od klasnih defanzivaca ima mozda jos Chellini i Nesta....ostalo mozes baciti...
a u Engleskoj Vidic, Ferdinand, Terry, takodjer poprilicno su dobri i Cahill, Jagielska, Vermalen...
Thiago Silva, dobar stoper, koji je vec dotako svoj maksimum, fizicki odlican, tehnicki poprilicno jak...pri tome ima 26 godina i kosto bi 30 miliona...
Phil Jones, mlad stoper, izuzetno brz i pokretljiv, tehnicki jaci od Silve, a kad smo kod tehnike, jedna od njegovih vrlina je ta da moze dovuci loptu do samog protivnickog sesnesterca, pritom proci nekoliko igraca...to definitivno niti jedan stoper danas ne moze osim njega...dalje, fizicki vrlo jak i nevjerovatno dobar u postavljanju za nekoga ko ima 19 godina...igra na snagu, u pomoc pameti, sto se za Silvu bas ne bi reklo...kao sto sam vec reko mlad i jos nije dotako svoj maksimum, i ima jos dosta do toga...ubjedjen sam da ce biti jedan od najboljih stopera koji su ikad igrali na ovom planetu, a mozda i sire...
ima sanse da zajebe i Maldinia, sto Silva nikad nece moci...a pri tome je jos kosto 20 miliona...
a onda se jos sjecam da je bilo spekulacija o Nemanji Vidicu, u njegovim najboljim danima i njegova cijena je bila oko 20 miliona...
e prosudite sami jel vise vrijedi Thiago Silva ili Nemanja Vidic...
takodjer neko je spomeno TOP 5 stopera svijeta...
e da se i toga dotaknem...
Vidic, Pique, Terry, Ferdinand, Jones, Carvallho, Nesta, da dalje ne nabrajam...
@Robovlasnik
e da se dotakenm i prvog dijela tvog posta...
mozda je ovo samo iznosenje misljenja potkrijepljenog argumentima, i pokusaj rasprave o nekome ili necemu...
a mislim da u jednom dijelu svog posta aludiras i na onu raspravu oko Messia,
bilo je pisanja svega i svacega...
al bilo je i postova u kojima se pisalo da Messi moze da stoji na terenu kad i koliko hoce...
cak mislim da se vecina slozila u tome da je Messi stajao kad kod nas nije bila lopta, al kao on je najveci (sto svakako jeste) i on to moze...
a to se desavalo i Rajkardovoj Barci pa vidjeli smo kako je izgledalo...
a slazem se da i losa reklama moze biti dobra reklama...
i ja naravno pokusavam biti sto zapazeniji na ovom forumu...to mi je naravno cilj...citav dan sjedim pred racunarom i tipkam, vecino kontriram iako se sam ne slazem sa onim sto pisem, al malo po malo cilj ce biti ostvaren i @spizz u principu nemam dovoljno pazenje u zivotu pa je moram naci na forumu...
a Paja mi je uzor, samo nisam imo priliku cesto citati njegove postove, al sam cuo da je zajebant svjetskih razmjera...i naravno cilj mi je biti kao on...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club