randy_moss je napisao/la:Druze, ako stvarno mislis da su namjeravali da mu uniste trku tako da mu razbiju bolid, onda ti treba lijecnicka pomoc. 
Druga stvar je sto ti neces da priznas ko je kriv za incident, i ko je kome vise unistio trku.
Hvala na dobrom savjetu. Ali ipak prepusti meni tu odluku, da li mi je potrebna lijecnicka pomoc. Jedino ako si voljan preuzeti moje zdravstveno osiguranje na svoj racun.  

Ono sto sam napisao, nije moje misljenje. Na samom pocetku sam napisao da ne zelim optuzivati, samo da upotrebljene rijeci "destroy" sa onim sto se je stvarno desilo, daju prostora za "prepucavanja", kao sto je i bilo. I iz Ferrarija su priznali da rijeci nisu bile "politicki korektne", ali da nisu namjeravali da se onako nesto desi na stazi. I na samom kraju, u Singapuru, Hamilton je kvrcno Massu a ne obrnuto. I vijest sam preuzo sa interneta, sta znaci, nekim medijama je bilo dovoljno da to malo uzdignu (kao sto kazem "mjesto za prepucavanje"), jer to je jos malo vatre za kraj "vec odlucene" sezone. Trenutno se svaka borba izmedju Hamiltona i Masse gleda drugovacije nego borba nekih drugih. Tu trenutno ima vatre. To sam mislio.
Kada poredimo startduel Vettela i Buttona sa duelom Hamiltona i Masse u VN Japana, skoro pa isti. S tim da je Button popustao a Massa nije, Button se nasao na travi da izbjegne kontakt a Massa ostao na stazi. Tako je Hamiltonovo pritiskanje uzrokovalo kontakt a Vettelovo nije i ako su njih dvojica isto postupili. Vettel nije mogao znati da ce Button popustiti a nije pokazao spremnost da sam popusti. Kako ce, covjek drzi puni gas i gleda da ostane prvi.
Jedinu "optuzbu" na Massin racun sto sam iznio, jes da mi zvuci smjesno kada on kaze, da mu je Hamilton unistio trku, nakon onih rijeci koje su njemu rekle da unisti Hamiltonovu. To je vise bila sala na Massin racun, u smislu "Hamilton njega spuca prije nego sto je on uspio Hamiltona". A nikako nisam imao namjeru da iznesem neki ozbiljan stav, koji bi trazio sankcije protiv Ferrarija ili Masse. Sto se tice sankcija, jedina potrebna sankcija u vezi te borbe u Singapuru je izrecena. Hamilton je dobio zasluzenu kaznu.
Sto se tice, prvenstva. Svaka cast Vettelu na majstorski odradjenoj sezoni. Imao je dosta "usamljenih" "lagahni" pobjeda, ali valja i te odraditi bez greske. A znao je pokazati i zube. Nije do njega sto su protivnici bili losiji. A nadam se, bas zato sto je Vettel pokazao da se zna i boriti, da ce protivnici ojacati, tako da u buduce mozemo gledati scena kao Vettel-Button na startu ili Vettel-Alonso u Monzi. Takticka voznja, kao i voznje u direktnim duelima i naravno u kvalifikacijama, odradjeno absolutno na najboljem nivou. Absolutno zasluzena titula.
Sad mu samo jos fali jak teamski duel. 
U ovom trenutku mislim da je Button absolutno zasluzeni drugi, i ako to jos nije sigurno. U poslijednje vrijeme Button se sve bolje snalazi i stvarno trenutno sa onim McLarenom se zna dobro postaviti.
Nadam se do kraja sezone da ce mo pogledati jos koju interesantnu borbu.
To finish first, first you have to finish.