Hasan Salihamidžić

AllAbout
Kontakt:

Re: Hasan Salihamidžić

Post Postao/la AllAbout » 14 okt 2011, 00:25

treba biti realan..a realnost nije brazzo..reprezentacija treba da se okrene buducnosti..a ne proslosti..imamo opcije..vranjes?zasto ne?
Unica grande amore

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 14 okt 2011, 00:26

Saurman je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Bjelasnica je napisao/la:"Hasan Salihamidžić je otjeran iz reprezentacije BiH na poluvremenu prijateljske utakmice između BiH i Francuske na Koševu, 16. avgusta 2006. godine. Glavni krivac što je Brazzo odlučio da više ne igra za svoju državu je sadašnji kapiten reprezentacije Emir Spahić.
Kada mu je Brazzo prenio Anrijevu poruku upućenu preko Sanjola, Spahić je reagovao prema Salihamidžiću nekorektno. Čak je i krenuo da se fizički obračuna sa Brazzom, što nije na vrijeme spriječeno i do kontakta je došlo. Spahić koji je na toj utakmici ušao već nakon tri minute utakmice zamjenivši Muhameda Konjića koji se i službeno oprostio od reprezentativnog dresa BiH na toj utakmici, tako je i Salihamidžića prisilo da kaže zbogom najdražem dresu u kojem je igrao, što je Brazzi reprezentativni dres.
Potpis avdo avdic WTF :lol:
@Kiseli nije ni tebi mane a ni samog sebe ne mirises poslije tvojih gluposti.
@Slinavi de nam reci još koju mudrost.
Sta ce tebi to,kad ne znas koristiti.
i da kiseli ti je skracenica od tvog nicka a ti kako vidim vrijedjas.
To se i trazi na putu za Banovice. ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 okt 2011, 00:29

harishp je napisao/la:
@Kiseli nije ni tebi mane a ni samog sebe ne mirises poslije tvojih gluposti.

@Slinavi de nam reci još koju mudrost.
Sta ce tebi to,kad ne znas koristiti.
i da kiseli ti je od tvog nicka a ti kako vidim vrijedjas.
To se i trazina putu za Banovice. ;)
Konstantno vrijeđaš kao i onaj @skyislimit i onda tražiš banove za druge. :roll:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 14 okt 2011, 00:39

Pripazite na rjecnik. Lakse je dati ban, nego citati i brisati vasa prepucavanja.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 14 okt 2011, 00:42

evo ga opet trazi BAN :lol:

Da je ovdje normalno svako NEGATIVNO spominjanje reprezentativaca BiH bi bilo kaznjivo, ali naravno kad se to dozvoljava @surmanau nije problem da ih popljuje pri tome bez imalo srama i stida
15.10 - 15.06 ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 okt 2011, 00:48

skyisthelimit je napisao/la:evo ga opet trazi BAN :lol:

Da je ovdje normalno svako NEGATIVNO spominjanje reprezentativaca BiH bi bilo kaznjivo, ali naravno kad se to dozvoljava @surmanau nije problem da ih popljuje pri tome bez imalo srama i stida
Osim što vrijeđaš i kreveljiš se znaš li šta znači kritika.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 14 okt 2011, 00:55

sta treba reci da su dobri kad nisu....ili nesto slicno...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 14 okt 2011, 00:57

ZELJO DO GROBA je napisao/la:

Glas razuma. ;)

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 14 okt 2011, 00:57

ovdje se samo pljuje po Spahicu, Hasagicu i selektoru i to nije kritika vec konstantno pljuvanje po jednim te istim igracima...

a tebi ako nisu dobri imas Brazil pa za njih navijaj
15.10 - 15.06 ...

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 14 okt 2011, 01:19

skyisthelimit je napisao/la:

ovdje se samo pljuje po Spahicu, Hasagicu i selektoru i to nije kritika vec konstantno pljuvanje po jednim te istim igracima...

a tebi ako nisu dobri imas Brazil pa za njih navijaj
majstore ja nisam nikoga kritikovo, iako sebi to mogu dati za pravo,
ako si cito ranije postove podrzavo sam rad Papeta...
al ako je neko los, onda je definitivno za kritiku i zdravo (opet kazem ne kritikujem nikoga i ne odnosi se trenutno na nekog naseg igraca ili trenera)...

al samo jedna stvar vazi kod nas u Bosni i na Balkanu...
ako je nas, najbolji je i nepogresiv...
i to nas je dovelo daleko...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 okt 2011, 01:54

tropico je napisao/la:Poštujući njegov lik i dijelo, pratio sam ga od poćetka njegove karijere, u poslijeratnoj istoriji naše repke bio je jedina istinska naša zvijezda i na njegovu žalost nije bio turbofolk lik (ne pjeva po Hayatu sa memom slikarom, ne zatvara boeme, ne snima reklame za konzum, ne baca šuplje o patriotizmu) i kao takav nije ušao u srca mnogih Bosanaca i Hercegovaca, nije se medijski exponirao ni u svom humanitarnom radu...kažem stvarno cijenim sve što je postigao i uradio, ali isto mislim da nam u ovom trenutku ne može puno postići , pogledam ga i u wolfsburgu ali nije to više reprezentativni nivo, prate ga povrede, nije više onako rastrčan, i u stvari više i ne igra svoju poziciju, vjerovatno bi njegov povratak izazvao samo kontraefekat i u igri i u atmosferi, a u slucaju eventualnog neuspjeha bio bi idealan za slomiti kola na njemu...Ali i on je svjjestan i dovoljno pametan da se u takvu avanturu ne smije upustiti...zbog ovog mog subjektivnog mišljenja apsolutno sam protiv njegovog povratka...
Zanimljiv komentar. Sa boldiranim se slazem u potpunosti, a sa ostatkom djelimicno.

To su neki od razloga zbog kojih nije us'o u srca sirokih narodnih masa. Meni je opet ostalo u sjecanju kada je jedne prilike pros'o pored 20-30 fanova reprezentacije ne zeleci se slikati i potpisati djeci na paprice i majice,. Bio sam u prolazu i nekako me rastuzilo razocarenje te djece, jer ih je Hasan bukvalno pomnozio sa nulom. Sa druge strane Konjic je uz siroki osmijeh davao autograme i djecu milkio po glavicama,.. Nesto mi je od tada drag lik, jer se primjetilo da to radi od srca a ne radi jeftinog populizma. Ovo su sitnice koje nasem narodu puno znace,. Al' slazem se sa tobom, bolje biti kao Hasan nego forsirati laznu dobrotu.

Ono sto mu narod zamjera (ukljucujuci i mene) je njegovo zalaganje na terenu. Mnogi su od njega ocekivali magiju, al' to on nikako nije mogao ponuditi. On nije taj profil igraca. Nije umjetnik sa loptom kao recimo Misimovic. On je potpuno podredjen kolektivu i uveliko ovisi o igri cijele ekipe. On ne moze napraviti razliku na terenu kao recimo Misimovic, Baljic ili Barbarez. Dakle, narod je dijelom razocaran jer je previse ocekivao. Ja (i mnogi drugi) sam razocaran jer za BiH nije igrao jednakim zarom kao za Bajern. Nacin na koji je dobio zuti karton protiv San Marina i danas pamtim kao da je bilo juce ('ebo sam mu sve po spisku). Jednostavno, primjetila se razlika u pristupu kada istrci u dresu reprezentacije i u dresu Bajerna. To su mnogi primjetili, a ne vidim nacin da toliko ljudi moze biti u zabludi. Nikada nisam cuo da se neko zalio na zalaganje Konjica, Spahica, Barbareza, Musica, Topica,... Necete naci Bosanca koji ima rijeci protiv Markovica, Firica, Barbareza, Konjica, Salihovica, Dzeke, al' ce te naci one koji imaju protiv Salihamidzica. To ne moze biti slucajno i bez razloga.

Hasan bi sigurno bio od pomoci ako njegovi odnosi nisu naruseni sa nekim od nasih reprezentativaca (traceve ne uzimam kao relevantne).. To sigurno ne znaci da bi nam donjeo prevagu u igri, al' je definitivno bolje rjesenje od Vranjesa, Maletica ili Jahica. Al' pitanje je kakve bi on koristi imao od eventualnog nastupa,.. Igrao bi protiv Ronalda, a to bas nije ugodno iskusenje. Postojala bi mogucnost da upravo on bude 'krivac' za eventualni neuspjeh i da se kompletna javnost brutalno obrusi na njega. Ako bi kojim slucajem zaustavio Ronalda, onda bi mu javnost oprstila mnoge 'grijehe' iz proslosti. Kad se sve stavi na vagu, ne znam koliko je za njega pametno odavaziti se eventualnom pozivu :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 14 okt 2011, 08:45

Valencia je napisao/la: Hasan bi sigurno bio od pomoci ako njegovi odnosi nisu naruseni sa nekim od nasih reprezentativaca (traceve ne uzimam kao relevantne).. To sigurno ne znaci da bi nam donjeo prevagu u igri, al' je definitivno bolje rjesenje od Vranjesa, Maletica ili Jahica. Al' pitanje je kakve bi on koristi imao od eventualnog nastupa,.. Igrao bi protiv Ronalda, a to bas nije ugodno iskusenje. Postojala bi mogucnost da upravo on bude 'krivac' za eventualni neuspjeh i da se kompletna javnost brutalno obrusi na njega. Ako bi kojim slucajem zaustavio Ronalda, onda bi mu javnost oprstila mnoge 'grijehe' iz proslosti. Kad se sve stavi na vagu, ne znam koliko je za njega pametno odavaziti se eventualnom pozivu :mrgreen: .
Interesantno u opciji su 3 reprezentativca koja su igrala kada i Hasan, golman Hasagic (koji je pokazao pravo lice u Parizu), el grande kapiteno Spahic, povratnik Papac te Miske kojeg je Hasan doveo u repku. Hasan nikad ama bas nikad nije pravio scene u reprezentaciji niti se kacio sa svojim kolegama sto se ne bi moglo reci za neke sto si pobrojao u gornjem postu, ako se sjetis saketanja Bole i Barbareza u Izraelu, kada smo izgubili mec bez ispaljenog metka (ne racunajuci Baljine suteve iz okreta sa 40 metara).
Da ima drzavljanstvo (a nema i ne moze 100% igrati), Haso bi itekako imao korist od ovog nastupa, usao bi u jedan novi sistem, profesionalniji u odnosu na onaj gdje je on igrao za 300%, sistem gdje svako zna svoj zadatak i ostaje dosljedan njemu tokom cijele tekme (izuzev povremenih glupiranja pojedinaca). U takvom sistemu i sa 34 godine bi mogao dati svoj trenutni maksimum a sto je jos uvijek daleko iznad konkurencije na desnom beku. Vidjeli smo koliko Sasino iskustvo znaci u odbrani, sta bi dobili sa Hasanom to je malo reci. Hasan bi se oprostio na plasmanom na EP, a to mu je bila najveca zelja, i covjek je uvijek i u svakom intervjuu govorio da i pored svih trofeja koje ima i koji se mogu osvojiti u fudbalu, ostao je nedorecen sa repkom sto se nije plasirao niti na jedno prvenstvo.
Licno niko sretniji od mene da Haso zaigra i svojim iskustvom pomogne da eliminisemo Portugal, ali ...
na njega treba zaboraviti, jer covjek nema pravo nastupa.
Cuva Bog Zelju svog!

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 14 okt 2011, 09:07

I ja mislim da bi Hase mogao odraiti ove dvije tekem baraza. Mislim da bi i pristao. Mnogi pominju probleme oko drzavljanstva? Zasto je to problem, nogometno i nacionalno drzavljanstvo su dvije razlicite stvari, Hasan ima nogometno drzavljanstvo BIH. Mislim da je to dovoljno.

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 14 okt 2011, 09:28

Edo_77 je napisao/la:I ja mislim da bi Hase mogao odraiti ove dvije tekem baraza. Mislim da bi i pristao. Mnogi pominju probleme oko drzavljanstva? Zasto je to problem, nogometno i nacionalno drzavljanstvo su dvije razlicite stvari, Hasan ima nogometno drzavljanstvo BIH. Mislim da je to dovoljno.
Ne moze to tako, on ne moze sada igrati na za koga. Vec je nastupao za nas, ali nazalost vise nije nas drzavljanin.

Znas li kako se ispisuje iz drzavljanstva? Podneses zahtjhev za ispis, nasi odobre (nadlezno ministarstvo), uplatis neki iznos (prije je bilo 1.700KM za tu potvrdu), i na kraju dobijes potvrdu da si ispisan iz knjige drzavljana BiH. I to je to.

Nije da on manje voli svoju domovinu, to je isto i barbarez morao napraviti, jer njemacka ne priznaje dvojno drzavljanstvo.

E sad nikad zvanicno nije objavljena informacija da je on to zaista i ucinio, mada vjerujem da jeste jer ipak mu je bolje i lakse da ima njemacko neko bosansko drzavljanstvo.
Nema ga niko pravo osudjivati, neka ove nase svabe sto pisu po forumu kazu d im neko pokuca na vrata i kazu moras se odreci jednog drzavljanstva, kojeg bi se odrekli. Iskren odgovor svi znamo, ali forum moze trpiti sve pa i supljiranja kako se nikad ne bi odrekli BiH drzavljanstva (maloljetnicima bih i takve komentare tolerisao, jer nemaju jos iskustva u zivotu)

tropico
Kontakt:

Post Postao/la tropico » 14 okt 2011, 09:39

Ma ljudi dragi, koliko ga ja god gotivio i želio da Hasan istrći na Bilinom Polju, budite svjesni da on nije više na nivou koji jedna takva utakmica (portugal) zahtjeva. Imam sreću da mogu pratiti bundesligu pa gledam i wolfsburg redovno.
Da neki malo više prate fudbal (osim preko raznih foruma-da se niko ne uvrijedi) vidjeli bi da se Hasan već u 3 kolu bundeslige povrijedio i od tada u 6 utakmica ima samo 15 minuta igre. Još nije dovoljno sanirao zadnju povredu, a i ono što je igrao u volfsburgu ove sezone(pozicija) uopšte nije ono što nam je potrebno u baražu. Hasan igra sada neku vezu sa ne mnogo istrčavanja naprijed i ne tako explozivno kao što je to igrao prije(godine i povrede su ućinile svoje). Prije nekih 7-8 godina mogao je "isljučiti" iz igre svakog na svijetu, ali danas realno Ronalda nebi pogledom mogao uhvatiti. Danas me ovaj Lulić najviše podsjeća na Hasana. Nemojte biti nerealni, pa i Susic zna sta mu Hasan može sada pružiti i vjerovatno ga ne zove, zato treba pustiti hasana da na miru odigra ovu svoju vjerovatno posljednju sezonu, jer ovaj pritisak samo ce jos više stvoriti antipatije prema njemu, pa cemo ga izgubiti i nakon njegove karijere, a vjerujem da nam poslije može koristiti u krugovima UEFA i FIFA jer ima sigurno dobra poznanstva...

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 14 okt 2011, 11:47

http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/5478 ... aciju.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 14 okt 2011, 12:00

bilo je vec jednom ovo ;)

i prestanite vise ga dozivat,ebo vas on!

Legenda_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Legenda_BiH » 14 okt 2011, 12:05

fali nam hasan sad, pogotovo sto se povrijedio sad Mujzda. Ako treba otic ja u Wolfsburg pa da mu kazem i da mu pokazem koliko nam fali. Sve cu ucinit da nam se vrati, i da zaigramo na EP.
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 14 okt 2011, 12:16

" onclick="window.open(this.href);return false;

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 14 okt 2011, 12:23

Ljepo je to da se Hasan sada spominje, al mislim da nebi bilo fer sada ga pozivati treba dati sansu ovim mladim igracima tu mislim na Vranjesa, Subasica i Cocalica da odigraju i to odmah prvi mec protiv Portugala zajedno sa Spahicem u odbrani. Ja im nebi zamjerio da naprave bilo kakvu gresku jer su mladi i treba im dati sansu!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.