NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 okt 2011, 13:55

eh sad Bearsi ulaze u dosta lagani raspored, tako da je ocekivati da se sad vratimo i zabiljezimo nekoliko pobjeda...prva na redu je Minesota , zatim kao gosti igramo u Londonu protiv Tampe :)...tu pobjeda i eto nas na 4-4 sto prema sadasnjem stanju moze biti medju najboljim wild card rekordima...Phila ako uzme Washingtona bice dobro, a Washington onda gost takodjer...znaci racunam da c eipak Giantsi zavrsiti prvi u diviziji, tako da smo mi jos uvjek u dosta dobroj poziciji, za ralziku kako smo odigrali ove zadnje 3-4 utkamice :)

Za Bearse skroz neka nova postava ce u odbrani izaci protiv Minesote...Conte i Major Wight ce ja mislim ciniti SS I FS grupu...Coteu je ovo prva zvanicna utkamica i on je nas rookie ....vidjet cemo sta ce biti, ali ja ipak mislim d aje kod nas kriza vise moralno nego zato sto nismo kvalitetni, bas kao i kod Philadephie ....ebiga odigras jednu lose, onda druga i desiti se ono sto ti se desi i zatim krene sve gore od goreg....kod nas odbrana nije ni nalik na odbranu Bearsa...mislim nije moguce da onako lose izgleda i ako su u prvoj utkamici protiv Atlante bili fenomenalni, a na krjau krajeva jedini su Packersma uzeli loptu, odnosno dvije su im uzeli.

Treba nam jedna dobra utakmica, odnosno perfektna kako bi vratili samopouzdanje i vjerujem da cemo opet nakon toga izgledati ekipa koja ce se boriti do kraja da izbori playoff.
Imamo veliku priliku za to jer Peterson je igrac kojem smo u 3 zadnje utkamice uzeli 6 lopti...neracunajuci onu zadnju u kojoj nije on igrao kad smo im postigli skoro 40p....imaju Mcnabba igraca koji fakticki dolazi kuci jer je inace iz Chicaga, a znamo dobro da on voli popit jedno 2-3 sucka , tako da ne sumnjam u to da ce ga Peppers ukoliko bude igrao i ostatka ekipe rusiti 3-4 puta, tako da se moze podici malo moral.

Iza nas je najtezi dio prvenstva i imali smo protiv sebe najbolje QB u ligi trenutno i sad ide ovaj nesto laksi raspored i sa nesto manje atraktivnim QB igracima...znaci manje sanse da nas unistavaju svojim bacanjem gdje je nas najveci problem...sad novi par Major Wight i Conte protiv ovih slabih QB ce da se dokazu i da nam zavaraju oci kako su dobri, a mi dobro znamo kakav je McNabb glup i kako baca loptu, tako da ako njemu ne uzmu jendu ili dvije za mene nece dobiti prolaznu ocijenu.....trebo je Contea staviti protiv ovih , j a vjerujem da bi jos gore prosli :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 15 okt 2011, 21:21

SaltCityAttack je napisao/la:eh sad Bearsi ulaze u dosta lagani raspored, tako da je ocekivati da se sad vratimo i zabiljezimo nekoliko pobjeda...prva na redu je Minesota , zatim kao gosti igramo u Londonu protiv Tampe :)...tu pobjeda i eto nas na 4-4 sto prema sadasnjem stanju moze biti medju najboljim wild card rekordima...Phila ako uzme Washingtona bice dobro, a Washington onda gost takodjer...znaci racunam da c eipak Giantsi zavrsiti prvi u diviziji, tako da smo mi jos uvjek u dosta dobroj poziciji, za ralziku kako smo odigrali ove zadnje 3-4 utkamice :)

Za Bearse skroz neka nova postava ce u odbrani izaci protiv Minesote...Conte i Major Wight ce ja mislim ciniti SS I FS grupu...Coteu je ovo prva zvanicna utkamica i on je nas rookie ....vidjet cemo sta ce biti, ali ja ipak mislim d aje kod nas kriza vise moralno nego zato sto nismo kvalitetni, bas kao i kod Philadephie ....ebiga odigras jednu lose, onda druga i desiti se ono sto ti se desi i zatim krene sve gore od goreg....kod nas odbrana nije ni nalik na odbranu Bearsa...mislim nije moguce da onako lose izgleda i ako su u prvoj utkamici protiv Atlante bili fenomenalni, a na krjau krajeva jedini su Packersma uzeli loptu, odnosno dvije su im uzeli.

Treba nam jedna dobra utakmica, odnosno perfektna kako bi vratili samopouzdanje i vjerujem da cemo opet nakon toga izgledati ekipa koja ce se boriti do kraja da izbori playoff.
Imamo veliku priliku za to jer Peterson je igrac kojem smo u 3 zadnje utkamice uzeli 6 lopti...neracunajuci onu zadnju u kojoj nije on igrao kad smo im postigli skoro 40p....imaju Mcnabba igraca koji fakticki dolazi kuci jer je inace iz Chicaga, a znamo dobro da on voli popit jedno 2-3 sucka , tako da ne sumnjam u to da ce ga Peppers ukoliko bude igrao i ostatka ekipe rusiti 3-4 puta, tako da se moze podici malo moral.

Iza nas je najtezi dio prvenstva i imali smo protiv sebe najbolje QB u ligi trenutno i sad ide ovaj nesto laksi raspored i sa nesto manje atraktivnim QB igracima...znaci manje sanse da nas unistavaju svojim bacanjem gdje je nas najveci problem...sad novi par Major Wight i Conte protiv ovih slabih QB ce da se dokazu i da nam zavaraju oci kako su dobri, a mi dobro znamo kakav je McNabb glup i kako baca loptu, tako da ako njemu ne uzmu jendu ili dvije za mene nece dobiti prolaznu ocijenu.....trebo je Contea staviti protiv ovih , j a vjerujem da bi jos gore prosli :)
Kakav mi je Meriweather, dize li ti pritisak? :lol:
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 16 okt 2011, 02:47

:)...ma ne dize jest Smitha jednom razvalio i dobio kaznu 20k :)...mislim sta ja znam citav secondary je lose odigrao ove utakmice nakon Atlante...evo sad ce se mozda malo odmoriti ulaze u nesto lagani raspored :)

Bice dobra ova tekma u Londonu sto je igraju :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 16 okt 2011, 04:00

Covjek koji je meni i dan danas ostao jedan od najdrazih igrac Bearsa Mike Brown dao je i neko svoje misljenje sto se tice trenutne situacije na poziciji FS I SS....kako nam ovaj covijek nedostaje :(...pro bowl kalibar igraca i ako nije tu bio, jer svaku sezonu je prpopustao 4-5 utkamica zbog povrede, a dvje je propustio i skoro citave sezone...ali ono sto je pokazivao i nakon povreda i ono koliko nas je cinio sigurnimu i jakim u polju to je cudo...pro bowl nije napravio iskljucivo jer je bio cesto povredjen, ali svi dobro znamo koliko nam je on znacio...kad se sjetim njegove zadnje povrede protiv Chargersa :(...covek pola utkamice dominira Bearsi vode , Tomlison nije mrdno i kad prodje liniju, dole ga Mike Brown ustopa i tek nakon povrede Browna Tomlison je napravio nesto konkretnije i Chargerse odveo do tijesne pobjede na svom terenu.
Istina puo povreda u njegovoj karijeri, ali bez obzira on nikad nije gubio zelju da bude jos bolji, jer zaista nije se izgubio nakon tih povreda kao reicmo Tomy Harris....zadnje dvije godine nakon povrede plakao je ne zbog bolova, vec zato sto je znao da ga Bearsi vise nece ostaviti...cak je mislio da ce ga odpustiti da ga ne placaju vise, ali Bearsi su zaista pokazali karakter prema njemu...ostaivli su ga samo zato sto su ga respektovali i sto je bio dobar momak bez problema i sto je davao uvjek sve od sebe....i opet su ga bili produzili, ali zadnji put vise nisu mogli zahvalili su mu se nakon sto mu je istekao ugovor i on je potpisao za Kanzas City gdje je odigrao svoju punu sezonu po prvi put i imao 107 tackla i 2 pokupljene lopte sto je jako dobro

Vrijeme dok je i Manninga znao silovat :)...ovo je u pobjedi Bearsa od 29-13 :)

slika

Evo malo i Favre kako gine :)

slika

I onda ona luda tkema protiv Arizone :)...inace od njega je i poceo taj preokret :)

slika

Brown empathizes with Bears safeties
He's down on former teammates' long touchdowns, but thinks Harris and others have much to offer

If Mike Brown had the ability to jump through the television screen and make a tackle, he would have blasted Lions receiver Calvin Johnson well before the end zone.

Brown's heart obviously still bleeds for the Bears, even three years removed from the team that discarded him because of injury concerns. As he sat inside his southern California home Monday night, the former All-Pro safety barely could watch as the Lions torched his ex-teammates with two long scores.

"You don't want to give up touchdowns,'' he said. "When you start giving up big plays in Cover-2, then you have a problem.

"I saw it in the Detroit game. We gave up two huge plays … ridiculous.''

One of those big plays — Johnson's 73-yard touchdown reception from Matthew Stafford — contributed to Chris Harris losing his starting strong safety spot to Major Wright on Sunday. Harris took full responsibility and refused to use a nagging hamstring injury as an excuse.

Brown was one of the first people to call Harris after his the demotion. The details of the conversation remain private, but Harris said Brown essentially told him to keep his head up.

"His instincts are unbelievable, and Chris is super-smart,'' Brown said. "Plus he's a great leader. He's a pro's pro.

"People get caught up in, 'Can this dude run fast. Can he do this.' Everybody wants to have the big guy, the fast guy. But the intangibles and how you work with teammates, that's the most important thing.''

When not injured, Brown worked well for the Bears, and symbolized the type of consistency coach Lovie Smith wants from safeties.

He was the hard-hitter, the vocal-leader, the game-changer.

And Brown became a cult hero well before Smith's arrival. Folks won't soon forget Brown's back-to-back, game-winning touchdowns in overtime during the Bears' 13-3 season in 2001. Brown snatched a bobbled pass by Terrell Owens and returned the interception 33 yards for a score to cap a 37-31 victory over the 49ers. The next week, he returned a pick 16 yards for a 27-21 triumph over the Browns.

"People always are going to bring up those two plays but actually the second one, the Browns game, that was probably one of the worst games I ever played in my career,'' Brown said. "In terms of what I was supposed to do and the plays I was supposed to make, I didn't play very well.

As modest as Brown tries to be, he had seven defensive touchdowns, 17 interceptions and seven forced fumbles in 100 games as a Bear. When he played in 12 games during the 2006 Super Bowl run, Brown played strong safety as then-rookie Danieal Manning lined up at free.

"I've said this many times: in terms of skill set, with running and breaking, and tackling and covering, Danieal's the best DB I've ever played with,'' Brown said. "I know if I was a defensive back, I would love for Danieal Manning to be on my team.''

Old face, new place

Brown wasn't the only former Bears safety to speak with Harris last week.

Manning, now with the 3-2 Texans, hosted his weekly radio show inside a suburban Houston sports bar last Monday night and watched his former team play live for the first time.

The next morning, Manning spoke to Harris.

"His spirits were cool,'' Manning said. "But Chris always has been that way. He's a true trooper. He understands the business.''
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 16 okt 2011, 19:12

Peppers izgleda veceras ne igra :)...valjda nam nece i trebati bar se nadam da ce neko pokusati barem donekle zamjeniti njega na terenu
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 okt 2011, 19:18

Ma razbit ce vas Peterson, a nas dere Cinncy :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 16 okt 2011, 20:15

TD za NYG vodimo 16:14 protiv Billsa :)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 16 okt 2011, 20:37

CLS je napisao/la:TD za NYG vodimo 16:14 protiv Billsa :)
Mogao si sačekat i PAT pa reći 17:14 :mrgreen:

Trenutno 17:17, odlična utakmica!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 16 okt 2011, 20:43

Hawking je napisao/la:
CLS je napisao/la:TD za NYG vodimo 16:14 protiv Billsa :)
Mogao si sačekat i PAT pa reći 17:14 :mrgreen:

Trenutno 17:17, odlična utakmica!
hehehe mogoa sam ali eto :D.....a odlicna tekma, nije losa ni detroit vs sf...ta mi je na tv, a nyg na netu :D
Pa sam poslije reko tata

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 16 okt 2011, 20:52

Ko prenosi Lionse i 49-erse, ja gledam Giantse i Billse na Areni 2. Da li će Lionsi nastaviti niz, evo gube 12:10, Packersi bez problema nastavljaju da melju sve redom...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 16 okt 2011, 20:57

Hawking je napisao/la:Ko prenosi Lionse i 49-erse, ja gledam Giantse i Billse na Areni 2. Da li će Lionsi nastaviti niz, evo gube 12:10, Packersi bez problema nastavljaju da melju sve redom...
ESPN Amercian...telemach :D TD Giants :D
Pa sam poslije reko tata

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 okt 2011, 21:14

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prvo Young baci svoj prvi pass i odmah INT, zatim mu Grossman vrati svoj treci :lol: :lol: :lol: :lol: Zamalo da zaboravim Vicka koji je u medjuvremenu bacio 1 i to u redzonu :mrgreen:

Mi gubimo 10 razlike, jos 15 minuta...

Gore se poigrava sa odbranom Lionsa, rekoh ja 49ersi ce se prosetat divizijom ;)

Oplakah :lol: :lol: :lol: Grossman bacio jos jedan INT i to Colemanu kojem je to treci presjeceni pas :lol: :lol: :lol:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 okt 2011, 21:39

Hajde Adame za 20:20 sa 51yd!!!!

I BLOKIRAN, NE MOGU DA VJERUJEM

Seahawks Boy
Kontakt:

Post Postao/la Seahawks Boy » 16 okt 2011, 21:42

Koliko li će Romo večeras imati interceptiona? :mrgreen:
Arsenal FC <3
Željo 1921 <3

Victoria Concordia Crescit !

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 okt 2011, 21:46

Promasise i ovi FG i to sa 43yd :lol: :lol:

Imamo 2:30 i jedan TO -3, treba nam FG za produzetak na nekih 30yd smo na svojoj polovini!

HAJMO COLTSI, HAJMO PAINTERE! :lol: :lol: :lol:

EDIT: Ne pratim vise NFL, FUMBLE na Painteru i vraceno za TD! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 16 okt 2011, 22:08

ah pobjeda 27:24 NYG :D
Pa sam poslije reko tata

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 16 okt 2011, 22:41

Detrioit izgubio :) 25:19
Pa sam poslije reko tata

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 16 okt 2011, 22:44

Mi kako smo krenuli izgubit cemo 30 razlike
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 16 okt 2011, 22:44

CLS je napisao/la:Detrioit izgubio :) 25:19
Pa maloprije su vodili 19:15, kad im uvaljaše i TD i FG... ma realno puno im je i ovo do sad, mada nisam očekivao da će pasti na ovakav način... 49-ersi imaju samo jedan poraz nakon produžetaka...

Šteta što Arena ne prenosi Cowboyse i Patriotse, bilo bi pravo veselo gledati kako Romo baca lopte u bunar :lol: :lol: :lol:

Glory glory Man United!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 16 okt 2011, 22:46

3:3 upravo gledam na espn :D ali najbitnije da su NYG pobjdili :)
Pa sam poslije reko tata

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.