bio sam totalno van 'rominog svijeta' ovih dana zbog reprezentacije tako da nemam pojma ko je koliko spreman za derbi i u kakvom sastavu bi mogli zaigrat. jedino sto znam je da nema tottija i da ce to, vrlo vjerovatno, biti ogroman hendikep al' isto tako se moze, po meni, pokazati kao i 'blessing in disguise' sto bi rekli englezi. naime, u zadnjih par utakmica kada je capitano bio mijenjan u drugom poluvremenu bili smo svjedoci jednoj brzoj, razigranijoj romi - ne kazem da izgledamo lose dok je on na terenu ali jednostavno smo previse ovisni o njemu kao igracu. stoga, od pjanica ocekujem dosta toga jer bi ne igranjem tottija dobio dosta vise prostora i slobode za razliku od prethodnih utakmica. isto tako novootkriveni messijev rodjak i lamela (ako zaigra) bi se mogli pokazati kao kljucne karike u (aBd) 6. pobjedi nad rivalima iz prostog razloga sto oni imaju preofanzivne bekove (konko i lulic) cije bi izlete u ofanzivu vrlo lahko mogli kazniti. doduse, i jose angel riise i rosi su ofanzivni tako da se vrlo lahko moze desiti da mi budemo ti koji su kaznjeni

elem nejse, ocekujem . . . ma ocekujem pobjedu, zatvorit im maurija i hernanesa i to je to. ddr je u formi u kakvoj nije bio vec par sezona tako da mislim da bi, ako ostane hladne glave, mogao izdominirati vezni red anam onih.
kad smo vec kod njega, sve cesce citam izjave tipa 'ako odem iz rome to nece bit kraj svijeta' ili 'ako ne obnovim ugovor, roma ce ustedjeti novce za eventualna pojacanja'