KRAJ:
BEARS 39 - 10 VIKINGS
Devin Hester you are RIDICULOUS!!!!!!
Utkamica nezanimljiva i nije ona kakvu smo navikli gledati izmejdu Bearsa i Vikingsa...jednostavno ova je utakmica uvjek pravdavala epitet sunday i monday night fodbala, ali zadnje dvije godine je bilo jako nezanimljivo..u obadva puta na iznenadjenje nas offense njihovoj odbrani koja je jenda od boljih postize po 39p.
Cutler danas odlican, OL jos bolja, odbrana perfektna i ako su u drugom poluvremenu malo popustili...raduje me cinjenica da Mineosta je oborila samo jendom Cutlera i Cutler je imao u vise navrata prostora da baca loptu i da bira kome, za razliku od utakmice protiv Detroita.
Bearsi su sada 3-3 i jos uvjek smo u igri za playoff i wild card, zato nam je potrebna pobjeda u Londonu protiv Tampe...tampa je 4-2 i dobili su Saintse i imaju jako mladu i kvalitentu ekipu...poceli su sezonu lose, ali evo vracaju se i igrjau sve bolje, tako da nece biti lahko, ali mi ako zelimo u playoff ne smijemo tu utkamicu izgubiti, jer upravo mozda sa Tampom i Atlantom mogli bi se boriti za wild card poziciju...za sada su Bearsi 3-3, Atlanta 3-3 i Tampa Buy koja je 4-2...za nas i Philu jos uvjek ima sanse, a posebno za nas , jer smo recimo u prednosti nad Atlantom koju smo pobjedili, a ako dobijemo i Tampu onda smo i nad njima u prednosti....sa philom imamo igrati i mislim da cemo tu zijaniti

... ali opet kazem imamo jako dobre sanse za wild card i nista nije izgubljeno za nas i ako igra prije ove utkamice n ije bila obecavajuca.
Poslije Tampe ocekuje nas semdica odmora nakon koje se craca Carimi i vjerovatno ce Harris biti spreman, kao i Peppers, tako da bi moglo krenuti ka boljem nakon te sedmice, odnosno nadam se da ce nakon ove pobjede krenuti na bolje