Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Dylan Dog » 17 okt 2011, 01:23

Lbj,tebi mogu biti privatni fitness instruktor,pitaj sta god hoces,al na fejsu,nemam sad vremena :lol:

Btw,vidim da si me odlucio poslusati,mani se kosarke,teretana je kljuc uspjeha :D

Bezimeni,nemoj biti previse opterecen kojekakvim programima,savjetima,samo ces se zbuniti u svemu tome,nadji nacin treniranja i prehrane koji tebi najvise godi.
Naravno,neke osnovne smjernice treba znati,ti hoces masu,dakle puno ugljicnih hidrata(riza,tjestenina),oni nek ti budu osnova prehrane,zatim idu proteini,koje trebas unositi i duplo manje od u.hidrata,znas vec koji su najbolji izvori,piletina,crveno meso,jaja,tunjevina..

Onda uvjek ubaci voca i povrca,i vlakna su ti bitna,dakle brokule,bunarija,sve je to korisno,barem jednom u dva dana i to..

Probaj jesti 5-6 puta na dan,al ne moras se pretrpavati,bitno je da jedes cesto a ne da se prisiljavas da jedes kada ti je vec muka od jela.

Probaj ujutro jesti sto prije kada ustanes,to je veoma bitno.

Takodjer,gledaj poslije treninga da ti bude obrok bogat proteinima,ja obicno kupim tunjevinu,jest da je ne volim,al je jeftina a veoma bogata proteinima..

I treci,nakon treninga i ishrane bitan faktor je odmor,spavaj barem 7 sati,8 sati je optimalno,misici rastu dok spavas.

Sto se tice treniranja,dosta ti je 3-4 puta sedmicno,i treninzi ne duzi od sat,max sat i 15 minuta,ali da to budu zestoki treninzi,a ne da vrijeme trosis caskajuci sa ostalima u teretani..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 okt 2011, 01:28

Znaj da ja cijenim to sto si voljan pomoci.Valjda se necu pokajat sto te poslusam, pricacemo onda o tome nekad na faceu
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 17 okt 2011, 01:38

Oj ljudi jesam ofalio zbog repke i putovanja u Pariz u 7 dana sam spavao maximalno 20 sati ,pojeo maximalno 20gr proteina po dana (nije bilo alkohola) i smrsao sam 3 kile sada imam 104 , a kada sam se vagao pred put tacno 107 ... Sto je najgore vaga ne govori lose koliko ogledalo govori da sam ofalio , a jucer na benchu umjesto 12x 80kg ja izbacim 7x 80 kg ... Pao sam u psihi skroz ... Na svu srecu malo me je digla kasica prasica :D .. ubacivao sam u nju nekih mjesec i pol i ocekivao sam oko 100km kad sam prebrojao iznenadio sam se 200 km ... Sutra pravac BBI i u nabavku preparata :D

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 okt 2011, 12:25

Bilderii,poslusajte sta vam cika Kristijan kaze :lol:
[youtube][/youtube]
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 17 okt 2011, 12:46

Slusati jednog narkomana i kriminalca :roll:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 okt 2011, 12:55

zuka_TM je napisao/la:Slusati jednog narkomana i kriminalca :roll:
Znaci najstrozije osudjujes i sa ogorcenjem prihvatas da je na forumu postavljen ovaj klip,u kome se govori o treniranju,iako je ovo naravno smijesno sto on prica,na temi teretane?

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2011, 13:01

Pošto vidim da si ti Dylane ko neki savjetodavac ovdje onda pitanje za tebe. Ovako, 180 cm ( tu negdje ) težak 74-75 kg, eh, volio bih još jedno 5-6 kg dobit al nema šanse. Pogotovo što imam tanke ruke. Eh, kako i šta bih trebao da jedem i koliko da dobijem kiažu ?! ( btw.ne treniram, kao mali prije sam radio trbušnjake, redovno al to je stalo davno davno :D )
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 okt 2011, 13:05

GunnerS je napisao/la:Pošto vidim da si ti Dylane ko neki savjetodavac ovdje onda pitanje za tebe. Ovako, 180 cm ( tu negdje ) težak 74-75 kg, eh, volio bih još jedno 5-6 kg dobit al nema šanse. Pogotovo što imam tanke ruke. Eh, kako i šta bih trebao da jedem i koliko da dobijem kiažu ?! ( btw.ne treniram, kao mali prije sam radio trbušnjake, redovno al to je stalo davno davno :D )
Ma kakav ja,ja sam dobar samo iz ociju pocetnika poput Lbj-a,ima ovdje ljudi koji me mogu u zubima nositi :lol:

Pa et,vidis prvi post na ovoj stranici sto sam napisao,prihvati se toga :D

A ta tezina na tu visinu je odlicna,ni previse ni premalo,tamam da krenes u teretanu i pridrzavas se ishrane i eto te ta pola godine 85 kila.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 17 okt 2011, 13:11

Budem, inače i jedem minimalac 3-4 puta dnevno, nekad i po 7-8 :D al...sve su to manje više isti obroci ( student :) ) Al pokušam...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 17 okt 2011, 19:50

ajde jedan vrsni bilder nek mi kaze kako da smrsam :D ali samo da skinem masne naslage i to :D inace sam visok 192 i tezak 95 kila.Nemojte mi sad govoriti trci i to je to ,vise mi je bitna prehrana? sta da jedem i u kojim kolicinama.Ali pazite cilj mi je samo da istopim salo :D
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Plivadon
Kontakt:

Post Postao/la Plivadon » 17 okt 2011, 20:03

Bezimeni je napisao/la:Znači ,pet obroka na dan ,hljeb,BANANE,keks,zobene pahuljice,jaja,grah,piletina,puretina,tjestenina i tako dalje. :D

Hajd ićemo ovako,pa vam se javim za jedan mjesec,valjda tad dobijem 7-8 kg. :lol:
ja ne preporučam banane, od njih vam se se*e....a onda se čistite i belaj xD

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 okt 2011, 20:21

bimbrlica je napisao/la:ajde jedan vrsni bilder nek mi kaze kako da smrsam :D ali samo da skinem masne naslage i to :D inace sam visok 192 i tezak 95 kila.Nemojte mi sad govoriti trci i to je to ,vise mi je bitna prehrana? sta da jedem i u kojim kolicinama.Ali pazite cilj mi je samo da istopim salo :D
Kupi sebi fat burner,nije skup,30-40 KM,osnovno u vezi mrsanja je da trosis vise kalorija nego sto unosis u organizam,sto se tice ishrane,smanji ugljicne hidrate,povecaj unos proteina,dosta tekucine,dakle 3 litra vode dnevno,ne pij sokove,gazirano,ne jedi slatkise,to znas i sam..Jedi voce i povrce..
Sto se tice fizickih aktivnosti,kreni u teretanu,a ako ti je vec mrsko trcati,plivaj ili skijaj,tim aktivnostima ionako se trosi i vise kalorija nego trcanjem.

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 17 okt 2011, 20:24

Dylan Dog je napisao/la:
bimbrlica je napisao/la:ajde jedan vrsni bilder nek mi kaze kako da smrsam :D ali samo da skinem masne naslage i to :D inace sam visok 192 i tezak 95 kila.Nemojte mi sad govoriti trci i to je to ,vise mi je bitna prehrana? sta da jedem i u kojim kolicinama.Ali pazite cilj mi je samo da istopim salo :D
Kupi sebi fat burner,nije skup,30-40 KM,osnovno u vezi mrsanja je da trosis vise kalorija nego sto unosis u organizam,sto se tice ishrane,smanji ugljicne hidrate,povecaj unos proteina,dosta tekucine,dakle 3 litra vode dnevno,ne pij sokove,gazirano,ne jedi slatkise,to znas i sam..Jedi voce i povrce..
Sto se tice fizickih aktivnosti,kreni u teretanu,a ako ti je vec mrsko trcati,plivaj ili skijaj,tim aktivnostima ionako se trosi i vise kalorija nego trcanjem.
Jos par pitanja :D
Gdje se mogu kupiti ti Fat Burneri? I hoce li kad ih prestanem uzimati odmah da se vrate i masne naslage?
U cemu ima dosta ugljiko hidrata,a u cemu proteina?

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 okt 2011, 20:35

Fat Burneri se mogu uzeti u svakoj radnji za bodybuilding suplamentaciju,imas takvih radnji u svakom vecem gradu..
Nece ti se vratiti,ali normala da moras nastaviti sa zdravom ishranom i treniranjem,naravno ne tako rigorozno kao u periodu mrsanja,ali ipak ne mozes kada dodjes jednom do cilja poceti sve po starom..

Ugljicni hidrati su ti hljeb,riza,tjestenina..
Proteina ima u tunjevini,pilecim prsima,jajima(ti posto zelis da smras,samo bjelanca treba da jedes)..

I da,vrlo bitno je da izbacis zasicene masne kiseline koje se nalaze recimo u siru trapistu,kobasicama..
Nezasicene su jako zdrave i korisne a imas ih recimo u maslinovome ulju..jedna kasika maslinovoga ulja dnevno je vrlo korisna..

Kazu neki i da zeleni caj dosta pomaze u mrsavljenu,pa probaj piti i to..

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 17 okt 2011, 20:42

Dylan Dog je napisao/la:Fat Burneri se mogu uzeti u svakoj radnji za bodybuilding suplamentaciju,imas takvih radnji u svakom vecem gradu..
Nece ti se vratiti,ali normala da moras nastaviti sa zdravom ishranom i treniranjem,naravno ne tako rigorozno kao u periodu mrsanja,ali ipak ne mozes kada dodjes jednom do cilja poceti sve po starom..

Ugljicni hidrati su ti hljeb,riza,tjestenina..
Proteina ima u tunjevini,pilecim prsima,jajima(ti posto zelis da smras,samo bjelanca treba da jedes)..

I da,vrlo bitno je da izbacis zasicene masne kiseline koje se nalaze recimo u siru trapistu,kobasicama..
Nezasicene su jako zdrave i korisne a imas ih recimo u maslinovome ulju..jedna kasika maslinovoga ulja dnevno je vrlo korisna..

Kazu neki i da zeleni caj dosta pomaze u mrsavljenu,pa probaj piti i to..
Hvala druze puno! Samo jos da te pitam jel imaju ti Fat Burneri neka odredjena vrsta koju da uzmem ili je svejedno od kojeg proizvodjaca da uzmem?

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 17 okt 2011, 20:59

Ma imas normalno raznih proizvodjaca,al sve ti je to u sustini isto,ti ako pravilno koristis sa svakim ces imati rezultata..

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 okt 2011, 20:11

I pametnijeg coveka od svih nas zajedno na forumu. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 18 okt 2011, 21:13

Devil je napisao/la:
Zbog cega je pametniji ?

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 18 okt 2011, 22:02

bimbrlica je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Zbog cega je pametniji ?
Toliko pametan pa je proveo toliko vremena u zatvoru.I sto ne smije ko covjek hodati gradom :roll:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 okt 2011, 22:44

bimbrlica je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Zbog cega je pametniji ?
Zbog mnogo mnogo stvari,on u jednom interviju moze da obrazuje vise ljudi nego skola za citavo skolovanje. ;)
Samo ga treba slusati,a ne zato sto je kriminalac da se odma' daju predrasude o njemu. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.