Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

anton 1983
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 14:05

Ne znam što Magični pokušava reč, ma ko to zna više :lol:

ja sam oču reč da je meni svejeno ko klubu daje pare i ako klub ne trpi zbog svojih neuspjeha, bio to arap ili talijan. npr. jedan Leeds je klub koji je previše ulagao i propao i to se cijeni jer su bili sami u tome svemu. Isto tako zbog toga cijenim i BvB jer su se sami uvalili u dugove te iz njih izašli bez da im itko pomogne...Uff da bar BvB-u neki švaba dadne 100 milja za trošit :mrgreen:

Bode u očikada se radi o tak velikoj cifri. Ajde 15-20 mogu progutati, ali 100...Oču reći da je "netrpim" u nogometu klubove koji "nemoraju plaćati" za svoje loše rezultate i svoju nestručnost...

PS i Valencia je kakav takav primjer toga ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 okt 2011, 14:19

ramiral je napisao/la:@effe sa dobro razmišljanje... poštujem... iluzorno je upoređivati ManCity i Juve... Gdje je City vidjeli smo prije par sedmica kad ih je Bayern rastavio na proste faktore..
Ma city sad gradi respektabilnu ekipu ali da bi oni dostigli jedan Juve po tradiciji i po mnogo čemu trebaju im godine i godine. A Juve je svoj ugled godinama izgrađivao i uz Bayern, Barcu i Ajax je klub koji je osvojio sva 3 evropska takmičenja. A zna se da je Juve največe ime u talijanskom fudbalu a uz to zna se kako su neki manipulacijama izbacili Juve iz Serie A. Inter nikad titule ne bi uzeo da to nije urađeno. Cilj je bio oslabit Juve, al o tome smo i prije pricali.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 19 okt 2011, 14:27

Evo izjavio agent Iaquinte da je Iaquinta spreman... dali za igru ili odlazak, ja ne znam :mrgreen:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 19 okt 2011, 14:27

@anton, vidim ti bi da se bavis materijom koja ti je totalno stran, nadjes izvjestaj o gubitku i odmah bi da nak popljujes sam kak ti znas, bez ulazenja u stvari iz pravog ugla,iz ugla koji koriste ljudi za koje se ti finansijski izvjestaji i rade.Tebi kao laiku ta cifra moze samo posluzit da ostalim laicima pametujes.Polazis od toga da Juve poredis sa seicima i naftasima,sto nema nikakvog utemeljenja,jer Juve nije postao jak klub "od juce" kao sto to rade naftaski klubovi,sam Juve svoje najbolje igrace je dovodio za sicu ili od para namaknutim prodajom svojih igraca,dakle bez marke kredita ili iz depova vlasnika.U zadnjim godinama Juve je posegao za parama vlasnika jer je unisten samoodrziv Juve u farsopoliu,te u danasnje vrijeme taj klub nema drugog izbora nego da gubitak sanira povecanjem kapitala iz kase vlasnika,a sve iz razloga takvog stanja na trzistu koje Juve nije kreirao nego upravo ti naftaski klubovi i real madrid.Tamo ti je adresa za tvoje finansijske frustracije.Cak i sam stadion Juve nije izgradio kreditom,nego je pokrio parama ugovora tv pravima.Al od tebe nista drugo ne moze se ocekivat do pljuvanje i kmecanje isto kao kad si "suze ronio" jer je Romu preuzeo bogatas,a kad tvoj Bayern decenijama kupuje najbolje iz Njemacke za sicu,jer u toj ligi ima monopol raznih vrsta,tad slabo da "suze ronis".Ako ti smeta pumpanje para vlasnika Juventusa u svoj klub zapitaj se kako je godinama raznim werderima,stutgartima u njemackoj.Pathetic as always
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 19 okt 2011, 14:30

@anton kaže da ne trpi klubove koji nemoraju plaćati za loše rezultate i svoju nestručnost - čega je itekako bilo neposredno nakon farsopolija...
trpio ti ili ne trpio jarane to je pokazatelj snage jednog kluba, brenda i imena koji i nakon smrtonosne rane nastavljaju tamo gdje su stali, možda se mogao oporavak odraditi i prije, ali svaka tranzicija je bolna, iako svi listom Juventini ne sumnjaju u nastavak jedne uspješne priče koja se proteže od 1897 godine...

Off topic - i kada bi se isto desilo Bayernu (kojim slučajem, mada mislim da je nemoguće) ne sumnjam da bi se nakon šoka takav brend i veličina izvukla na sličan način kao i Juve
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 14:39

Ne znam kaj se tu točno brani! :D

Znači Juve "propadne", počne se dizati, ulaže para više nego kaj ima, nema rezultata, ide se kod vlasnikakoji daje još para jer treba dizat ekipu...Znači svaki puta kad zagusti ode se kod "tate".

Po tom pitanju Talijani su bili prvi koji zu mi zasmetali, pa su onda došli Španjolci i nakon njih englezi ( samo je razlika u količini nofFca). Niko ovdje niti ne tvrdi da je Juve klub koji je postao to kaj je preko noći, al ja tvrdim da vlasnici preko noći ispravljaju greške od proteklih 5-6 sezona. Bez takve vrste vlasnika Juve sad ne bi imao pojačanja za ovakve igrače koje je kupio ovog ljeta, te bi još morali dodatno oslabiti roster koji su imali prošle sezone. Umjesto toga dolazi do takve financijske injekcije kao da Juve redovno igra 1/2 finale LP-a...

Al dobro, glavno da su arapi i rusi GORI po tom pitanju ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 19 okt 2011, 14:46

druže ako ti takve stvari smetaju najbolje bi bilo da se žališ upravi pravnih poslova... imam ja jednog odličnog notara preporučiti ću ti ga, jaran mi je pa će ti naplatiti manje (navijač Bayerna :D )

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 14:49

ramiral je napisao/la:druže ako ti takve stvari smetaju najbolje bi bilo da se žališ upravi pravnih poslova... imam ja jednog odličnog notara preporučiti ću ti ga, jaran mi je pa će ti naplatiti manje (navijač Bayerna :D )
He he.

Sad ti meni reci da to nije pizdunksi? ;) Zato sam to i išo pisat jer tako je lako postojati...Ponata je da se uopće nerazlikujete od Arapa i rusa, samo što oni imaju veće mogučnosti, a mogučnosti Juve nisu tako male...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 19 okt 2011, 14:52

Hehe tebi antone dat klub da vodis bi bila katastrofa,jer po tvojoj logici vlasnici Juventusa nisu trebali upumpavat novac nego pustiti da propada a time i cijena dionice Juventusa padne drasticno te tako da Exor,vlasnik Juventusa izgubi na vrijednosti jer je Juve dio njegovog investicijskog portfolia:D moram se pravo nasmijat tvom ekonomskom rezonovanju zvanom "ukopaj sebe,iako imas para za sanaciju nek ti propadne ono sto je u tvom vlasnistv,jer eto nije fer":D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 okt 2011, 14:57

anton 1983 je napisao/la:
ramiral je napisao/la:druže ako ti takve stvari smetaju najbolje bi bilo da se žališ upravi pravnih poslova... imam ja jednog odličnog notara preporučiti ću ti ga, jaran mi je pa će ti naplatiti manje (navijač Bayerna :D )
He he.

Sad ti meni reci da to nije pizdunksi? ;) Zato sam to i išo pisat jer tako je lako postojati...Ponata je da se uopće nerazlikujete od Arapa i rusa, samo što oni imaju veće mogučnosti, a mogučnosti Juve nisu tako male...
al @antone šta bi ti rekao tek za inter i milan????
ti znaš koliko ja volim bayern a i smatram da imamo najbolje poslovanje, jer dobro poslujemo a imamo i rezultat, samo i Juve je dugo vremena dobro poslovao, a i ostvarivao je rezultate bez neki šejkova i poslovali su vrlo mudro, dovodili provjerene igrače, a često su tu bili igrači koji su dolazili na mala vrata a postajali velike zvijezde. Takav gospodin a uz to još fudbalski čarobnjak Del Piero ne bi toliko bio vjeran staroj dami da tu nije nešto posebno ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 14:58

JuveSissoko je napisao/la:Hehe tebi antone dat klub da vodis bi bila katastrofa,jer po tvojoj logici vlasnici Juventusa nisu trebali upumpavat novac nego pustiti da propada a time i cijena dionice Juventusa padne drasticno te tako da Exor,vlasnik Juventusa izgubi na vrijednosti jer je Juve dio njegovog investicijskog portfolia:D moram se pravo nasmijat tvom ekonomskom rezonovanju zvanom "ukopaj sebe,iako imas para za sanaciju nek ti propadne ono sto je u tvom vlasnistv,jer eto nije fer":D
Po meni svaki klub bi trebao trošiti onoliko kolko ima, a ako mu se riskira neka ide u kredite pa onda lepo neka te kredite vraća, a kad zagusti snalazi se kako god znaš. Tak je bar moje mišljenje. Ak su ljudi već za izbacivanje arapa i rusa iz nogometa, ona zašto ne izbaciti ovakve lasnike iz SERIE A. Prema ostalim klubovima taj način poslovanja nije fer, razumio ti to ili ne...

kako bi se reklo ja sam za ono pravilo svakom prema zasluzi...Oko je tu i tam dati neku siću, al ovakve stvari definitivno ne podržavam i protiv toga sam kad je u pitanju nogomet...

Ko ne riskira taj ne profitira je isto tako jedna zanimljiva, ali da li Juve ikada riskira? Ne oni potroše 50 miljona eura previše i onda se obrate tatici ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 15:01

effe_sa je napisao/la: al @antone šta bi ti rekao tek za inter i milan????
Pa ko je rekao da se razlikuju? :lol: Juveov "problem" jekaj su oni jučer dali to izvješće pa ja to komentiram. Ja bi Napoli po tom pitanju zgazio, sva ta **** i smeća koji tak žive, a da ne plaćaju svoj CEH :D
effe_sa je napisao/la: ti znaš koliko ja volim bayern a i smatram da imamo najbolje poslovanje, jer dobro poslujemo a imamo i rezultat, samo i Juve je dugo vremena dobro poslovao, a i ostvarivao je rezultate bez neki šejkova i poslovali su vrlo mudro, dovodili provjerene igrače, a često su tu bili igrači koji su dolazili na mala vrata a postajali velike zvijezde. Takav gospodin a uz to još fudbalski čarobnjak Del Piero ne bi toliko bio vjeran staroj dami da tu nije nešto posebno ;)
Jedan Arap ima udio u Juveu kolko ja znam :lol: Neću reći koji da nebi došlo do rata :D

I BvB i HSV su dobro poslovali,ali kad je **** došlo do grla, morale su se uvesti sankcije. Kod Juvea to nije tako i zato im J*** kevu...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 19 okt 2011, 15:02

Nije mi namjera upoređivati Juve sa Arapima ili Rusima... iluzorno je i neozbiljno... tradicija protiv vještačkih tvorevina koje se gužvaju i guraju nasilu među velikane (opet ćemo se vratiti tekmi Cityja na Allianz Areni)

Opet ti kažem da je brz povratak i oporavak pokazatelj moći i snage koja nije od prije par godina nastala niti dolaskom bogatog ruskog oligarha na čelo, niti masnog šeika koji žudi za prsatim plavušastim silikonskim ljepoticama a klub mu dođe kao igračka u koju nije problem kao marku ubaciti par stotina miliončića i pritom dovesti raščupanog plačipizdu za trenera koji ima autoriteta nad miliončićima igrača kao što BiH ima kilometre pješčanih, osunčanih plaža sa 250 sunčanih dana...
Juve je institucija nastala jako davno, imala kroz historiju uspone i padove, krvavo gradila tradiciju i uspjeh da bi je se tek tako srušilo i ugasilo kroz par godina...
Oporavak teče, bakterije i virusi su zaustavljeni, rana je secernirala, sada se stvara vezivno tkivo koje će ranu zacijeliti i učiniti jačom i čvršćom... još malo mišiće nabildati i vratiti se u bitku za ponos....
Ponos miliona istomišljenika...

FORZA JUVE

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 okt 2011, 15:14

effe_sa je napisao/la:
Pa ko je rekao da se razlikuju? :lol: Juveov "problem" jekaj su oni jučer dali to izvješće pa ja to komentiram. Ja bi Napoli po tom pitanju zgazio, sva ta **** i smeća koji tak žive, a da ne plaćaju svoj CEH :D
Juve sad ima vlastiti stadion pa će vremenom moći isplačivat i dugove. Mislim uskoro bi trebala krenut i dobit a ne samo gubitak.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 15:17

effe_sa je napisao/la: Juve sad ima vlastiti stadion pa će vremenom moći isplačivat i dugove. Mislim uskoro bi trebala krenut i dobit a ne samo gubitak.
Bez lige prvaka, sa ovakvim kadrom, plaćama i ovakvim odštetama? Nema teoretske ;)

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 19 okt 2011, 15:18

Hehehehehe čuj nema teoretske...
Moggi ??? Jesil' to ti?

:lol: :lol: :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 okt 2011, 15:18

effe_sa je napisao/la: Juve sad ima vlastiti stadion pa će vremenom moći isplačivat i dugove. Mislim uskoro bi trebala krenut i dobit a ne samo gubitak.
Bez lige prvaka, sa ovakvim kadrom, plaćama i ovakvim odštetama? Nema teoretske ;)
Pa igrat će Ligu prvaka sljedeče sezone, a jako sam uvjeren da će Juve biti i prvak Italije. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2011, 15:22

effe_sa je napisao/la: Pa igrat će Ligu prvaka sljedeče sezone, a jako sam uvjeren da će Juve biti i prvak Italije. ;)
Ovak, zamisli si da je na kraju ovog prelaznog roka, prije nego kaj su bilo koga prodali Schalke, BvB ili HSV - koji god oćeš dobio 100 milja od nekog da potroše i da ih nemoraju vratiti.

Kaj veliš o tome?

Il ak oćeš primjer iz Italije, Udinese dobije 100 miljona eura prije prodaje Inlera, Sancheza i ostalih pizdarija. Al Juve ne dobije ništa i moraju delat sa onim kaj imaju. Kak se Juve u tom trenutku osjeća po pitanju neke zdrave konkurenntnosti.

To ti je sam znak da se uspjeh nepoštuje i nenagrađuje i da postoje oni koji su povlašteni pa makar i onda kada su truli...

Kaj nebi bilo SEXUALNIJE da Juveu treba bar 10 godina da se izvuče iz ovih govana kaj su si sad složili i tek onda postanu konkurencija Bayernu, nego da tonaprave u roku dvije sezone?
it sucks, kaj ne?

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 19 okt 2011, 15:26

To ti je kao kod Bosanca ''Imam platu 400 KM, potrošim, propijem i prokurvam 1000 KM mjesečno, otkud mi onih 600 ne'am pojma''
:D :) :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 okt 2011, 15:27

Skupila se bolumenta raznih utopista, fantazista i boraca za bolji nogomet, po modelu bundesghnoja* - koji je za njih san svih snova.
A zasto je san :?: Zato sto ta ghnojava liga je 1 teski monopol. I oni to znaju, a drugima sole pamet. A odgovara im to stanje, jer gle cuda, tim za koji navijaju je monopolista u toj ligi. Odatle svi ovi apeli za "boljim nogometom" i odatle sav bes usmeren na neke klubove i lige.
Gospodo, bavite se ligom koju je vas klub ucinio svojom prcijom, tj. malo jacom razvojnom ligom za top klubove Evrope i za sebe samog. Kad budete u ligi imali 2,3 ili 4 (da ne govorim o ciframa kao sto su 6,7 ili 8) ravnopravna konkurenta za titulu, iznova i iznova, onda nam dodjite i objasnite tezu "kako je moderan fudbal za idiote" i ostale proleterske price.

*italicom je ispisan tudji zargon, a ne moj ;)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []