@ Trigger
svojim postom nisam mislio ni da provociram niti da nipodistavam ni tvoje znanje, ni tebe kao osobu.
nisam sveznalica, mada posljednjih 2 mjeseca iz hobija posebno pratim sve vezano za bh. kosarku. vjerovatno 95 % svih informacija koje su se pojavile u medijima, iz svih oblasti kosarke(kadeti/kinje, juniori/ke, seniori/ke, veterani) sam procitao, a mnoge sam saznao i prije nego su objavljene u medijima. pratio sam kosarku i ranije, ali u zadnje vrijeme pravo.
zasto sam ono napisao? pa jednostavno, dosao si i pokusao se predstaviti kao znalac(to ne sporim, jer si pokazao zavidno znanje) i kao osoba koja fanaticno brani Mirzu Teletovica(momak je jako kvalitetan igrac da se razumijemo i tu nema spora). e sad ako kao znalac i osoba koja je pro-Mirza, ne zna gdje je Mirza poceo to mi je bilo cudno.
sad konacno da nesto i ja napisem ontopic.
tema je zapocela ovim postom:
aldin-8 je napisao/la:Poraz od Mađarske, porazi od Crne Gora nisu nam uzburkali strasti jer nismo mogli da gledamo al sinoćna katastrofa protiv Portugala je pokazala da imamo najgoreg selektora košarkaške reprezentacije na svijetu. Protiv ''cirkus reprezentacije'' onako da se odigra, sramota. Držati na klupi Kikakovića a ne može se napravit nijedan defanzivni skok to može da uradi samo Menso. Očigledno ima nešto protiv Tuzlaka, otjerao je Hukića, Teletović koji ima ponajveći minutažu u Tau i koji važi za jednog od najboljih trenutno igrača Evrope u kvalifikacijama je igrao po par minuta, sada je došao Kikanović da se makne iz reprezentacije. Šta će biti protiv Belgije? Belgija ima igrače više od 204cm, ako izgubimo do 20 poena to je uspjeh. ODMAH treba Mensu otjerati nek bilo kod uzme reprezentaciju, više ovako ne može. Ova je tema, kao posebna, nužna na forumu da se ukaže da više on ne može da bude selektor.
ovakav post moze proci kao jedan od postova na temu, ali kao uvodni ne.
gdje su ti neki konkretni prijedlozi, ko i kako da zamjeni. nista!
ovo si napisao poslije POBJEDE, vjerovatno podosta iziritiran i prosipanjem vodjstva od 24, ali nismo mi bas toliko u ovom sastavu bolji od te "cirkus reprezentacije". zaboravljas da nas je ta "cirkus reprezentacija" pobjedila u Skenderiji, kad smo bili u mnogo jacem sastavu.
a primjera prosipanja vodjstva ima koliko hoces, koliko god ti mozda bilo glupo porediti, evo dva primjera. koliko je Sloboda vodila protiv Bosne u polufinalu play-offa i izgubila. znas li koliko je u ovogodisnjem finalu Eurolige Panathinaikos vodio protiv CSKA na poluvremenu. 20 razlike, a na kraju je zavrsilo samo +2.
eh da, daj nas podsjeti kako zavrsi ova ztakmica protiv Belgije. ti rece da cemo izgubiti 20 razlike.
ko god je citao moje postove na podforumu o kosarkaskoj reprezentaciji mogao je primjetiti da sam prilicno kontraverzan po pitanju Mensura Bajramovica.
1. uvijek sam tvrdio da je Menso los trener.
2. medjutim za stanje kakvo je u reprezentaciji dijelom su krivi i igraci i koji su dosli ili nisu dosli, a Savez pogotovo.
3. nece Vam niko raditi za ovoliku platu, ona za nas obicne gradjane moze izgledati poprilicno visoka, ali za ozbiljnog trenera je mizerija. sta mislite zasto je Mensi odobreno da moze uporedo voditi i klub i reprezentaciju. ima takvih primjera iz naseg okruzenja Repesa, Vujosevic, ali ti ljudi rade takoreci iza coska, a Menso na drugom kontinentu.