Baš sam pisao na temi ODLAZAK U LISABON, ali ovi specijalci su taman pobrisali temu, neznam zbog čega. Kad mogu raja pisati o sastavima ekipa i izmišljati vruču vodu, i zamišljati se kao treneri, a makli ispred monitora nisu, dajte moderatori, ne brišite temu odlaska u Lisabon, jer tamo pišemo mi, a mi smo oni koji život dajemo za ovu zemlju i zadnji fening trošimo na putovanja sa zmajevima, bez obzira ko bio trener, i ko igrao u njoj!!!! I na ovakvim mjestima mjenjamo informacije, a vremena za razmjenu istih je sve manje, a bogami i para.
Zato pišem ovde svoje prijedloge, a ujedno i odgovor momku sa one teme, koju ste pobrisali, iz bog zna kojeg razloga. Nadam se samo da vam nije to naredio sol azur, pljačkaši naših navijača.
Autobusom i ne pomisljaj, opet su raja u Pariz došla mrtva umorna, nit su šta vidjeli, nit su se opustili da valja a skršili su pare bezveze. Evo moja 2 prijedloga:
1. Rentaj auto! Nas četvorica smo prošli put išli u Lisabon, rentali auto, svratili u Madrid, Barselonu, Marsej. Doduše zaobišli smo niz autoputeva kroz Francusku i Španiju( ali tamo su magistralne ceste bolje nego autoputevi u Europi). Sa svim plačanjima, transport nas je izašao 400km po osobi.
2. Dobri Ryan Air. Imaš let iz Zadra za Brisel i presjedaš u Briselu za Sevilju( ryan air ne vozi u Portugal). Cijena tih povratnih karata je trenutno 130Eura, s tim, da će cijene rasti, kako se tekma bude bližila. Tako to kod njih ide. Iz Sevilje uzimas bus za Lisabon( povratna karta 50 EUR-a).
Cijene u Lisabonu su drastično manje od onih u Parizu, tako da te 300 KM može lijepo okrpiti za 2,3 noči u Lisabonu.
Ja sam u Pariz išao avionom, jer smo stvarno željeli što više vremena provesti u Parizu. U Lisabon idemo autom, jer Barsu i Madrid ne želim propustiti, hehe...
Znači, ko želi u Lisabon, treba mu cca 700 KM na ovaj ili onaj način. Ko želi da ga neki mamlaz vozika po autobusima i da se ne može popiš.ati kad mu je čeif, a ne nešto drugo, eto mu autobusa. Za duplo više para.
Pozz svima!