anton 1983 je napisao/la:Mene baš zanim ko je od vas ovdje uopće imo tu privilegiju da gleda Del Piera? Nisam siguran da tu ima onih koji su dovoljno stari da su mogli uživati u njegovom majstorstvu. Del Piero nije igrač od 30+ godina, već od 20 godina, a to je bilo jaaaaaaako davno...neki malo stariji će se sjetiti kakav je to bio igrač prije jedne njegove povrijede koljena čini mi se. Ta povreda se dogodila jako davno, više se ni ja nesječam kada, ali znam da je prije toga bio bolji igrač nego ikada poslije toga...
Najjači ste mi vi klinčadija koji ste zadnji 7-8 godina uživali u njegovim potezima

Po cemu si ti zakljucio da sam klinac koji navija za Juve par godina? Imao sam dovoljno godina da uzivam u majstorijama doktora fudbala. Sjecam se finala protiv Ajax kao da je bilo jucer,a dva igraca zbog kojih sam poceo navijati za Juve su Ravaneli i Viali, a DeL Piero je tada bilo mladic koji je tek kasnije dobijao prilike i posto ovo sto jeste.
Pa kasnije era Juventusa,sa izgubljena tri finala i jedno polufinele protiv Manutd. Sjecam se gola protiv Borrusije, prelijep gol, al' nazalost nije bio dovoljan, i tada smo izgubili finale, za kojim i sada zalim.I zadnji bljesak finale Juventusa protiv Milana i poraza na penale, a odlucujuci momenta zbog kojeg nismo bili prvaci je zuti karton kojeg dobija Nedved u polufinalu protiv Reala u jednoj do najboljih utakmica Juventusa. Kasnije period Juventusa nije bio uspjesan, kalciopolo, ispadanje u drugu ligu...
Sve te stvari nisu uticale na ljubav prema Juventusu kojeg volim, pratim i praticu do mezara. A pratim Juve od 95, a ti me svrstavas u klince, daj ba??
Forza Juve!