p.s postavicu slike kasnije .
FK Crvena zvezda
Moderatori/ce: geronimo,Devil,dubrava,Trigger,VanBasten
Re: FK Crvena zvezda
Pobedismo 3:1
Moglo je i vise al ajde
Kolega ce o igri opsirnije, verovatno. Gledalaca je bilo oko 12-13.000,bice kasnije na klupskom sajtu i tacan broj pa cu objaviti.Na severu oko 8-9.000 Delija,dve koreografije,piro show za pamcenje.
Vredjanje izmedju navijaca na minimalnom nivou,verovatno ga ne bi ni bilo uospte da onaj polu svet iz kaveza nije poceo da zvizdi i urlice u minutu cutanja
neverovatno
Mi smo malo slabije pevali nego inace ,njih nisam cuo (barem ja) da pevaju nesto melodicno,li su imali bucna skandiranja. Posto ne pisem na partizanovoj temi,nadam se da mi moderacija nece uzeti za zlo ako ovde pomenem Ivana.P. sa Novog Beograda koji je u istoimenom naselju jutros izgubio zivot u medjusobnom obracunu dve grobarske frakcije . Ivane pocivaj u miru

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
3:1
Uhhh,kad ja opet moram traumu preziveti i to zahvaljujuci nama,a ne Novom Pazaru.Mogli smo iz dobijene utakmice napraviti veresiju samo da je Reljic imao vise koncentracije i zatresao sopstvenu mrezu umesto stative.
Odlicno smo usli u mec,iako prvu priliku prave NovoPazarci ali to je ja bih rekao i sve od njih,da su oni stvorili u ovoj utakmici.Moram priznati da sam nakon 20-ak minuta poceo da verujem da je ovo prava Zvezda,da je ovo Zvezda ekipa koja bi nakon suse konacno zasluzena uzela JSL.Zatresli smo do 16 minute 2 gola,prvi put nakon jedne zaista duge akcije,koja je trajala gotovo minut pasova na sredini,pa se teziste prebacilo levo gde Reljic dodaje do Borje koji salje jednu prizemnu loptu,a u 16 Kaludjerovic ma koliko to tragicno zvucalo nastavlja seriju golova.Drugi gol jos lepsa akcija,lopta ide na desnu stranu gde je Lazovic(na ivici ofsajda,mozda cak i ofsajd nisam video lepo) protrcao i po zemlji dodao u 16 za Evandra koji ponovo matira Novopazarcane.Imali smo mi igru u prvom delu,bilo je to verovatno nase najbolje poluvreme ove sezone u JSL,ali nismo dali vise golova iskljucivo zbog jednog coveka,imate jednom da pogadjate ko je to.Naravno odgovor poprilicno jednostavan Andrija Kaludjerovic.Prvo Borja uzima loptu neopreznoj odbrani Novog Pazara ali KAludjerovic to ne prati.Zatim imamo strasno otvaranje kontre 3 na 2,Lazovic i Borja strana,Kaludjerovic sredina.I Kaludjerovic kao fudbalski pocetnik ostaje u ofsajdu i propada strasna prilika.Nedugo zatim ponovo Lazovic vuce loptu,i opet imamo Andriju koji sa covekom na ledjima zeli da propusti loptu.
Ne treba ni pricati da to napadac sa imalo mozga prima u trku i cepa mrezu.
Drugo poluvreme otvaramo minijaturom Evandra i gadjanjem u trepavicu Kaludjerovica koji nema snage da glavom udari loptu i to je bio lagan plen za golmana.
Promasio je potom i Borja jednu izuzetno lepu sansu,Mikic je stigao loptu koju su vec svi videli u gol autu i klizecim savrseno centirao do Evandra koji spusta za Borju koji sa 8-9 metara promasuje celi gol.
U 67.minutu Novi Pazar dolazi do gola koji ne da smo im samo poklonili nego ga jos i zapakovali.Mugosa mislim salje jednu "bunar" loptu napred,Mikic ima Bogunovica i umesto da izbije loptu promasuje,Bajkovic krece pa staje i ni tamo ni vamo situaciju Bogunovic to koristi i lobuje ga.Bio je to znak da Novi Pazar moze krenuti napred,i u malo to da kazni njihov najbolji igrac veceras Reljic koji ne moze zajedno sa jos 2 nasa igraca da nadskoci Skrijelja.
,tacnije moze ali to je bilo pogubno jer pogodi stativu.
Ipak to je kao bio znak da Zvezda treba jos jace da krene napred,i nagrada je stigla,Lazovic izvodi korner na prvu stativu gde Evandro imam osecaj potiljkom daje gol za 3:1 i konacan rezultat.I pred kraj Borja objasnjava neke stvari Kaludjerovicu kako se igra za klub,ali nazalost opet mu nedostaje zavrsnica.
Utisak na kraju utakmice je dobro,ali Zvezda mora jos bolje.Prvih 20 minuta odlicno,drugi deo prvog poluvremena veoma dobar,pa onda prvih 25 minuta drugog dela dosta lose,i onda zadnjih 20 opet dobro.
Bajkovic
Jedan od krivaca za gol,za mene sekundarni,imao ono jedno dobro izletanje kada je glavom izbacio loptu i to je to
Reljic
Reci na ovo cudo ne treba trositi,pogodio stativu,imao 30 netacnih pasova,i jedno 7-8 katastrofalnih centarsuteva.Pravda za Brigela.
Ady
Dosta dobar bez jedne jedine greske.
Cosic
Isto sto vredi i za Adya.
Mikic
Ostaje mrlja za taj gol,ali sve ostalo,borbeno,dosta dobro.
Chava
Rekao bih najlosija utakmica u Zvezdi,on je izgubio loptu kod gola,nije povezivao napade,definitivno najlosija partija u nasem dresu.
Kadu
Ovo je ona utakmica gde Kadu nit smrdi nit mirise.Zacetnik je akcije kod prvog gola,povezao je dosta puta,jedna solidna utakmica ali ne na nivou prethodnih.
Evandro
Konacno ove sezone.Sjajna utakmica,ali moze on jos bolje od ovoga,ali i ovo je dosta kvalitetno,dva gola,bezbroj lepih poteza,pasova,jos mi u secanju ona akcija u drugom poluvremenu kada je kraj desne aut linije na nasoj polovici okrenuo trojicu Pazaraca jednim potezom.
Samo tako nastavi majstore.
Lazovic
I od njega jedno nize izdanje u odnosu na prethodne meceve ali moze proci,asistencija kod gola,da je imao krstenijeg saigraca mogao je ubrati jos 2 ali na njegovu nesrecu ima bukvu da mu stavlja asistencije na konto.
Borja
Pa kakva je ovo zivotinja jedna.Kapa do poda,samo je steta,ali prava steta sto nema realizaciju jer malo je reci da bi onda bio igracina.
Kaludjerovic
Sve receno gore.
Kovacevic
Sa njegovim ulaskom dobili smo na cvrstini u veznom redu,tesko je oceniti njegovu igru ozbiljnije jer nije puno igrao.
Vesovic
Ni on se nije puno video.
Jeremic
Takodje,ne znam neki znacajni kontakt sa loptom.
Na tribinama rekao bih oko 13000 gledalaca na izuzetno losem vremnu,dosadna kisa,hladno pa je ovaj broj dosta lep,Pazaraca pun kavez koji su odma' od starta pokazali da su "izuzetno korektni".
Next stop
Sreda,Marakana,Banat. 
Uhhh,kad ja opet moram traumu preziveti i to zahvaljujuci nama,a ne Novom Pazaru.Mogli smo iz dobijene utakmice napraviti veresiju samo da je Reljic imao vise koncentracije i zatresao sopstvenu mrezu umesto stative.
Odlicno smo usli u mec,iako prvu priliku prave NovoPazarci ali to je ja bih rekao i sve od njih,da su oni stvorili u ovoj utakmici.Moram priznati da sam nakon 20-ak minuta poceo da verujem da je ovo prava Zvezda,da je ovo Zvezda ekipa koja bi nakon suse konacno zasluzena uzela JSL.Zatresli smo do 16 minute 2 gola,prvi put nakon jedne zaista duge akcije,koja je trajala gotovo minut pasova na sredini,pa se teziste prebacilo levo gde Reljic dodaje do Borje koji salje jednu prizemnu loptu,a u 16 Kaludjerovic ma koliko to tragicno zvucalo nastavlja seriju golova.Drugi gol jos lepsa akcija,lopta ide na desnu stranu gde je Lazovic(na ivici ofsajda,mozda cak i ofsajd nisam video lepo) protrcao i po zemlji dodao u 16 za Evandra koji ponovo matira Novopazarcane.Imali smo mi igru u prvom delu,bilo je to verovatno nase najbolje poluvreme ove sezone u JSL,ali nismo dali vise golova iskljucivo zbog jednog coveka,imate jednom da pogadjate ko je to.Naravno odgovor poprilicno jednostavan Andrija Kaludjerovic.Prvo Borja uzima loptu neopreznoj odbrani Novog Pazara ali KAludjerovic to ne prati.Zatim imamo strasno otvaranje kontre 3 na 2,Lazovic i Borja strana,Kaludjerovic sredina.I Kaludjerovic kao fudbalski pocetnik ostaje u ofsajdu i propada strasna prilika.Nedugo zatim ponovo Lazovic vuce loptu,i opet imamo Andriju koji sa covekom na ledjima zeli da propusti loptu.
Drugo poluvreme otvaramo minijaturom Evandra i gadjanjem u trepavicu Kaludjerovica koji nema snage da glavom udari loptu i to je bio lagan plen za golmana.
Promasio je potom i Borja jednu izuzetno lepu sansu,Mikic je stigao loptu koju su vec svi videli u gol autu i klizecim savrseno centirao do Evandra koji spusta za Borju koji sa 8-9 metara promasuje celi gol.
U 67.minutu Novi Pazar dolazi do gola koji ne da smo im samo poklonili nego ga jos i zapakovali.Mugosa mislim salje jednu "bunar" loptu napred,Mikic ima Bogunovica i umesto da izbije loptu promasuje,Bajkovic krece pa staje i ni tamo ni vamo situaciju Bogunovic to koristi i lobuje ga.Bio je to znak da Novi Pazar moze krenuti napred,i u malo to da kazni njihov najbolji igrac veceras Reljic koji ne moze zajedno sa jos 2 nasa igraca da nadskoci Skrijelja.
Ipak to je kao bio znak da Zvezda treba jos jace da krene napred,i nagrada je stigla,Lazovic izvodi korner na prvu stativu gde Evandro imam osecaj potiljkom daje gol za 3:1 i konacan rezultat.I pred kraj Borja objasnjava neke stvari Kaludjerovicu kako se igra za klub,ali nazalost opet mu nedostaje zavrsnica.
Utisak na kraju utakmice je dobro,ali Zvezda mora jos bolje.Prvih 20 minuta odlicno,drugi deo prvog poluvremena veoma dobar,pa onda prvih 25 minuta drugog dela dosta lose,i onda zadnjih 20 opet dobro.
Bajkovic
Jedan od krivaca za gol,za mene sekundarni,imao ono jedno dobro izletanje kada je glavom izbacio loptu i to je to
Reljic
Reci na ovo cudo ne treba trositi,pogodio stativu,imao 30 netacnih pasova,i jedno 7-8 katastrofalnih centarsuteva.Pravda za Brigela.
Ady
Dosta dobar bez jedne jedine greske.
Cosic
Isto sto vredi i za Adya.
Mikic
Ostaje mrlja za taj gol,ali sve ostalo,borbeno,dosta dobro.
Chava
Rekao bih najlosija utakmica u Zvezdi,on je izgubio loptu kod gola,nije povezivao napade,definitivno najlosija partija u nasem dresu.
Kadu
Ovo je ona utakmica gde Kadu nit smrdi nit mirise.Zacetnik je akcije kod prvog gola,povezao je dosta puta,jedna solidna utakmica ali ne na nivou prethodnih.
Evandro
Konacno ove sezone.Sjajna utakmica,ali moze on jos bolje od ovoga,ali i ovo je dosta kvalitetno,dva gola,bezbroj lepih poteza,pasova,jos mi u secanju ona akcija u drugom poluvremenu kada je kraj desne aut linije na nasoj polovici okrenuo trojicu Pazaraca jednim potezom.
Lazovic
I od njega jedno nize izdanje u odnosu na prethodne meceve ali moze proci,asistencija kod gola,da je imao krstenijeg saigraca mogao je ubrati jos 2 ali na njegovu nesrecu ima bukvu da mu stavlja asistencije na konto.
Borja
Pa kakva je ovo zivotinja jedna.Kapa do poda,samo je steta,ali prava steta sto nema realizaciju jer malo je reci da bi onda bio igracina.
Kaludjerovic
Sve receno gore.
Kovacevic
Sa njegovim ulaskom dobili smo na cvrstini u veznom redu,tesko je oceniti njegovu igru ozbiljnije jer nije puno igrao.
Vesovic
Ni on se nije puno video.
Jeremic
Takodje,ne znam neki znacajni kontakt sa loptom.
Na tribinama rekao bih oko 13000 gledalaca na izuzetno losem vremnu,dosadna kisa,hladno pa je ovaj broj dosta lep,Pazaraca pun kavez koji su odma' od starta pokazali da su "izuzetno korektni".
Next stop
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
A po novinama pozivali nas da ih ne vredjamoDevil je napisao/la: Na tribinama rekao bih oko 13000 gledalaca na izuzetno losem vremnu,dosadna kisa,hladno pa je ovaj broj dosta lep,Pazaraca pun kavez koji su odma' od starta pokazali da su "izuzetno korektni".![]()
Dok ne izadju slike i nas snimak ,evo obrada RTS-ovog snimka nase tribine .
[youtube][/youtube]
Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki kazao je večeras da i pored pobede od 3:1 protiv Novog Pazara u devetom kolu Super lige misli da njegova ekipa nije sve vreme igrala kako treba.
"Mislim da je Crvena zvezda prvih pola sata igrala jako dobro, ali je posle toga opet usledila jedna rupa. To nam se ne dešava prvi put. Moramo da popravimo još puno stvari i evidentno je da imamo problem kod prekida", rekao je Prosinečki novinarima na stadionu Zvezde.
Trener crveno-belih istakao je da je zadovoljan igrom Brazilca Evandra.
"Evandro se vraća u formu. Pored dva gola dobro je igrao", ocenio je Prosinečki.
"Mislim da je Crvena zvezda prvih pola sata igrala jako dobro, ali je posle toga opet usledila jedna rupa. To nam se ne dešava prvi put. Moramo da popravimo još puno stvari i evidentno je da imamo problem kod prekida", rekao je Prosinečki novinarima na stadionu Zvezde.
Trener crveno-belih istakao je da je zadovoljan igrom Brazilca Evandra.
"Evandro se vraća u formu. Pored dva gola dobro je igrao", ocenio je Prosinečki.
Čekaj bre. Vi "smete" da kličete ratnim zločincima, da prijetite klanjima, da j.ebete ovo, ono a ne "sme" da vam se uzvrati?
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO
Šta su delije željele poručiti mašuči zastavom slavne bosanske feudalne porodice Kotromanića. 
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Da smo svi srbiDRHAUSE je napisao/la:Šta su delije željele poručiti mašuči zastavom slavne bosanske feudalne porodice Kotromanića.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
To sam i pretpostavljao.Sarajlijc@ je napisao/la:Da smo svi srbiDRHAUSE je napisao/la:Šta su delije željele poručiti mašuči zastavom slavne bosanske feudalne porodice Kotromanića.![]()
![]()
![]()
![]()
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Strasan video
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=rLABKt-26X4
http://www.delije-caffe.net/galerija/in ... pgmPicture
Zaboravih juce napisati...
SRETNO NAM 25 GODINA
http://www.delije-caffe.net/galerija/in ... pgmPicture
Zaboravih juce napisati...
SRETNO NAM 25 GODINA
Nemate pojma ni ti ni @ Sarajlica ,tako da nemam volje ni da objasnjavam.Ovo Sarajlice od tebe nisam ocekivao,jednostavno postoje neke stvari koje vi mladji ljudi nikada necete razumeti.Kontradiktorno je kad su nekom puna usta neke "multi" price a ispred svega stavlja "nacionalni" predznak.Nema potrebe za tim,znaju oni iz NP-a sta smo mi hteli da im porucimo i pogodili smo pravo u centar.Necu vise da ponavljam ni ovde ni bilo gde da mi protiv Bosne nemamo nista sto smo i pokazali sa grbom Kotromanica na nasem barjakuDRHAUSE je napisao/la:To sam i pretpostavljao.Sarajlijc@ je napisao/la:Da smo svi srbiDRHAUSE je napisao/la:Šta su delije željele poručiti mašuči zastavom slavne bosanske feudalne porodice Kotromanića.![]()
![]()
![]()
![]()
Evo jednog klipa koji se pojavio danas,malo je reci da je odlican
[youtube][/youtube]
Au, kad vas sada ovi iz RS-a nalijepe što mašete "ratnom zastavom Armije BiH" 
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO
Ovo ti je vec drugi post koji nema veze sa temom,na pravi nisam reagovao niti cu,na drugi cu da te opomenem,a svaki sledeci brisem.prigoda je napisao/la:Au, kad vas sada ovi iz RS-a nalijepe što mašete "ratnom zastavom Armije BiH"
Cisto da znas,nemoj da mi kasnije opet kukate sto brisem postove.
@ Kolega sto napisa jedan lik na nasem forumu " Zvim za dan kad necu morati Reljica da gledam u Zvezdi "
Kad sam nocas odgledao snimak sve mi je bilo jasno 
Na jednoj stranici usporedba igraca Partizana i Zvezde nakon ispadanja iz evrope,Devile,zar je situacija ovako teska
GOLMANI
Priču ipak nećemo započeti hejtom. Da je Adolf Hilter kojim slučajem predsednik Zvezde i Partizana, Bajko i Radiša bi bili među retkima koji se pola sata posle utakmica ne bi našli u maslinastom kamionu koji vozi u Barajevo, na upoznavanje sa prirodnim lepotama Lipovačke šume. Bajković nije bio kriv ni za jedan gol, skinuo lopte koje su morale da se skinu, imao i jednu sjajnu intervenciju. Radiša takođe pristojan. Prvi gol bi neki golman možda skinuo ali je šut ipak bio džerardovka iz najboljih dana. Kod drugog gola, Radiša uradio sve što je mogao da ispravi Rnićevo lagovanje u vremenu i prostoru, ali ****.
Rezultat 0:0
ODBRANA
Ovde već kreće ozbiljna borba. Na poziciji desnog beka se ne mogu odlučiti šta je zajebanije, Mikićeva borba u glavi da shvati sve implikacije i svu genijalnost finte igrača Rena koji je prebacio loptu sa leve na desnu nogu ili Rankovićev ubitačan centaršut koji šesnaesti put na tekmi završava u pleksusu Irca na prvoj stativi, ili ne završava nigde.
Na levom beku, takođe nedoumica, ali pozitivna. Duško Tošić je jedini igrač Crvene zvezde čija su pluća i noge u takvom stanju da čak i u drugom poluvremenu može da se odvaži na šprint i takođe jedini igrač koji pokazuje da ima muda dostojna ultra slip ćega. Sa druge strane, Volkov je definitivno najbolji igrač u Njiva ligi trenutno. Moja procena je da ova dva čoveka do početka semestra nećemo više gledati po srpskim pašnjacima.
Štoperski parovi… mislim da bi bilo veoma, veoma prepotentno od mene kada bih pokušao da dam odgovor na tako složeno i teško pitanje kao što je ovo: koji štoperski par je veće đubre, Rnić i Ivanov ili Vilotić i Adi? Ovaj Gordijev čvor ostavljam nadolazećim nadama Srbije na razrešenje. Teodoru fon Burgu, recimo.
Rezultat 0:0
VEZA
Prvi poen za Zvezdu zarađuje Kovačević. Nebitno je sa kim ga uparite od igrača Partizana, pošto sam prilično siguran da i ja trenutno igram fudbal bolje od ovoga što Nenad radi od kad se vratio. Za početak, imam manje od 30 netačnih pasova i 15 izgubljenih lopti po poluvremenu. Zvati ovog čoveka Piksi, kako mu je popularni nadimak, otprilike je kao zvati Srbiju nezavisnom državom koja se pita oko svojih problema. Rezultat odmah izjednačuje Stefan Babović. Iako meni jedan od gotivnijih igrača Partizana, ovako kao lik, razvijenost njegove fudbalske veštine možemo uporediti sa razvijenošću alternativne muzičke scene u Krnjači. Čovek od koga su i Vešović i Lazović bolji igrači, što više govori o Baboviću nego o njima.
Sledeći poen Zvezdi donosi Čava Dimitrijević. To nije baš fer. On i zna nešto fudbala i da je stanje u našem fudbalu barem pristojno kao što nije, Čava bi bio neki džoker sa klupe u Zvezdi, relativno cenjen i omiljen kod navijača. Ovako, pošto su mu saigrači na sredini terena Kadu (!?), Kovačević i Lazović od čoveka očekujemo da bude neki sprski Modrić. Poen dobija jer je uparen sa Sašom Ilićem, poslednjim čovekom rođenim na potezu do Subotice do Preševa koji ume da da pas u prazno špicu.
Mislio sam da odradim i duel Vukića i Kadua ali mi je zazvonila notifikacija na fejzbuku da drugar iz osnovne, koga sam poslednji put video na TV-u kako gura trolejbus na ****, traži moju pomoć u štrumfovima tako što ću kliknuti na izvesnu prašinu na njegovom zidu. Do jaja. Svakako bitnije od ova dva gospodina.
Rezultat 2:1
NAPAD
Ovde Jovanča uzima bod crno-belima. Iako su on i Kristijano Borha jednako užasni u elementima igre kao što su, pas, šut i korišćenje moždanih sinapsi brzinom veće od dial up-a , Borha zna da se zagradi. ****, Jovanča. Za fotofiniš su zaduženi Kaluđer i lažni Kleo. Iako je Eduardo prilično sraman zbog činjenice da posle pedesetog minuta njegovo zumirano lice budi emociju kao da gledaš dokumentarac o životu po bugarskim selima šezdesetih, ipak Kaluđer odnosi pobedu. Sjajan špic. Nedostatak brzine i skočnosti sjajno nadomešćuje manjkom fudbalske inteligencije, srčanosti, tragičnom završnicom i konstitucijom radnika Mekdonaldsa.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Reljic,ja posle svake utakmice kapiram da sam iskoristio svaki moguci epitet za njega a on me uvek demantuje.Kakva je polivalentnost prisutna ko tog igraca,na Javier Zanetti takvu nema.Tribalian je napisao/la:@ Kolega sto napisa jedan lik na nasem forumu " Zvim za dan kad necu morati Reljica da gledam u Zvezdi "Kad sam nocas odgledao snimak sve mi je bilo jasno
@Dylan tipicno pracenje JSL,odgledaju se 2 utakmice i misli se da se pobrala sva pamet ovoga sveta.
Devil je napisao/la:Reljic,ja posle svake utakmice kapiram da sam iskoristio svaki moguci epitet za njega a on me uvek demantuje.Kakva je polivalentnost prisutna ko tog igraca,na Javier Zanetti takvu nema.Tribalian je napisao/la:@ Kolega sto napisa jedan lik na nasem forumu " Zvim za dan kad necu morati Reljica da gledam u Zvezdi "Kad sam nocas odgledao snimak sve mi je bilo jasno
@Dylan tipicno pracenje JSL,odgledaju se 2 utakmice i misli se da se pobrala sva pamet ovoga sveta.
@ Dilane promenila se situacija od letos i kod nas i kod komsija
- Emir ZENICA
- Kontakt:
Vidim vodila se polemika oko zastave Delija,evo da ja objasnim ako se nije objasnilo a i ako jeste da se opet objasni
Prvo na taj dan se obiljezavalo 533 godine od smrti Katarine Kosace.Zasto ovo ima veze sa ovim dogadjajem ? ovo ima veze zato sto je ona bila unuka Cara Lazara Hrebeljanovic,samim tim smo bili povezani sa srpskom aristokratskom lozom.Na Kosovo boju su zajedno na istoj strani protiv Turaka ratovali pomenuti Lazar,Vuk Brankovic(kome je tad pripadalo citavo Kosovo,jug SRB,jedan dio Albanije i Makedonija) i naravno nas Vlatko Vukovic Kosaca.Njega je Stjepan tvrtko prvi tad poslo da podrzi srpske snage da sprijece najezdu Turaka.
A inace zlatni ljiljani sa plavom podlogom su najpoznatiji i najomiljeniji krizarski simbol u to vrijeme bili.Naprimjer i Francuzima su zlatni ljiljani sa plavom podlogom bili jedno 500 godina zastava njihove imperije,,ja se izvinjavam,nije da serem,nego volim historiju
Prvo na taj dan se obiljezavalo 533 godine od smrti Katarine Kosace.Zasto ovo ima veze sa ovim dogadjajem ? ovo ima veze zato sto je ona bila unuka Cara Lazara Hrebeljanovic,samim tim smo bili povezani sa srpskom aristokratskom lozom.Na Kosovo boju su zajedno na istoj strani protiv Turaka ratovali pomenuti Lazar,Vuk Brankovic(kome je tad pripadalo citavo Kosovo,jug SRB,jedan dio Albanije i Makedonija) i naravno nas Vlatko Vukovic Kosaca.Njega je Stjepan tvrtko prvi tad poslo da podrzi srpske snage da sprijece najezdu Turaka.
A inace zlatni ljiljani sa plavom podlogom su najpoznatiji i najomiljeniji krizarski simbol u to vrijeme bili.Naprimjer i Francuzima su zlatni ljiljani sa plavom podlogom bili jedno 500 godina zastava njihove imperije,,ja se izvinjavam,nije da serem,nego volim historiju
Volim te Celik ! ! !
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"
Hvala Emire! S tvojim komentarom završit ćemo čas istorije.
I bez daljnjih komentara na tu temu, molim ostale.
A sada o Crvenoj Zvezdi!
I bez daljnjih komentara na tu temu, molim ostale.
A sada o Crvenoj Zvezdi!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
-
CRVENA ZVEZDA-BANAT
Sreda,25.10,18:00
Stadion:Marakana
Prenos:Nema
Nakon sto smo apsolvirali Novopazarce u JSL,na red je dosao Banat.Jos jedan stepenik u Kupu gde zelimo do kraja.Banat je jedna kvalitetna ekipa kao sto je i uvek bila,igracki nista losija od Novog Pazara tako da iako su drugoligasi trebamo uci u ovaj mec itekako ozbiljno i pobeda nece doci u pitanje.Banat je trenutno drugi na tabeli,sto daje jos jedan znak da trebamo uci oprezno u ovaj mec.
Robi sa druge zeli da promesa sastav pa u ekipi nema Bajkovica,Mikica,Kadua,Borje,sto znaci da bi sastav vrlo lako mogao da izgleda Kire,Stojkovic,Ady,Vilotic,Reljic,Kovacevic,Evandro,Lazovic,Vesovic,Chava i ja se nadam Mezenga.Poseta,ocekujem nekih 6-7000 na ovoj utakmici.
IGRAJ ZVEZDO IGRAJ I POBEDI !!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.