Ajax iskusniji,iako nema sve igrače na raspolaganju,ali čitam Zagreb nabrijan,dobra atmosfera,Jurčić ima uigran tim,vidjet ćemo ,ali mala prednost Dinamu mislim imam osjećaj da će oni to moć dobit , jer to im je cilj. Ajax bi trebao jer u zadnje vrijme tim i obrana loše ,pritisak je i na njima.
AFC Ajax
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: AFC Ajax
@jukan šteta brz oporavak želim
Ajax iskusniji,iako nema sve igrače na raspolaganju,ali čitam Zagreb nabrijan,dobra atmosfera,Jurčić ima uigran tim,vidjet ćemo ,ali mala prednost Dinamu mislim imam osjećaj da će oni to moć dobit , jer to im je cilj. Ajax bi trebao jer u zadnje vrijme tim i obrana loše ,pritisak je i na njima.
Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
Pojest ce vas Dinamo
)
1:0
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Veceras na Maksimiru lagana pobjeda
, koja je mogla biti i mnogo uvjerljivija ali su se fudbaleri Ajaxa ispromasivali.
Pobjeda sa pola snage, Ajax pokretan i aktivan uz dominantnu igru tokom cijelog susreta, posjed lopte debelo na strani Ajaxa, dosta lijepih sansi ...Dva gola
.
Jednostavno zasluzeno i rutinski odradjena prva ut. protiv GNK.
Prtovnik mlak i bezidejan,njihova odbrana ocajna i troma... cini mi se ni publika nije bila nista bolja
.
I da, sudija prilicno lose sudio utkamicu
.
Pobjeda sa pola snage, Ajax pokretan i aktivan uz dominantnu igru tokom cijelog susreta, posjed lopte debelo na strani Ajaxa, dosta lijepih sansi ...Dva gola
Prtovnik mlak i bezidejan,njihova odbrana ocajna i troma... cini mi se ni publika nije bila nista bolja
I da, sudija prilicno lose sudio utkamicu
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
Sim de Jong se isfulao, ali ono bas! Nevjerovatno!
Bilo kako bilo, rutinski 0:2
Bilo kako bilo, rutinski 0:2
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
svaka cast Ajaxu na zasluzenoj pobjedi...al ako si gledao utakmicu vidio bi i da je protivnik imao jako puno sansi, tri su mi ostale u sjecanju, Beqiraj u petoj minuti, a poslije Leko malo iz kosa, pa Rukavina sa 16 metara kad je napravio pravi nered u obrani Ajaxa i mozda jos koja prilika, al ne sjecam se, neka mi je zbrka u glavi...mogao je Ajax vrlo lako i izgubit da je Dinamo pogodio sve ono u prvom poluvremenu...nakon pogotka Ajaxa pala je igra Dinama, a Jurcic umjesto umjesto napadaca uvede zadnjeg veznog, a sta svi misle o tome si mogao cut s tribinadr.van nostrand je napisao/la:Veceras na Maksimiru lagana pobjeda, koja je mogla biti i mnogo uvjerljivija ali su se fudbaleri Ajaxa ispromasivali.
Pobjeda sa pola snage, Ajax pokretan i aktivan uz dominantnu igru tokom cijelog susreta, posjed lopte debelo na strani Ajaxa, dosta lijepih sansi ...Dva gola.
Prtovnik mlak i bezidejan,njihova odbrana ocajna i troma... cini mi se ni publika nije bila nista bolja.
I da, sudija prilicno lose sudio utkamicu.
u svakom slucaju Ajax zasluzio pobjedu, samo moram pogledat snimku utakmice, misljenja sam da nisam gledao utakmicu s ovoliko gresaka u obrani dviju ekipa...
Lagana pobjeda Ajaxa.
Gledao sam utakmicu dva puta.(prenos i snimak).
Da je Ajax imao prave napadače, bilo bi 5-0.
Ovaj De Jong je katastrofa.....
Ko je gledao prošlu utakmicu sa AZ-om (2-2), vidio je njegove promašaje glavom sa 5 metara.
Napadač nam treba hitno....najbolje El Hamdoui.
Dinamo je slaba ekipa...a trener je genije.
Postavio je igru koju Ajax, najviše voli...nevjerovatno..
Čovjek na Ajax igra "presing"..hahaha...koda nikad nije gledao ni jednu njihovu utakmicu.
I još na kraju kaže da je zadovoljan svojim igračima....
No da se vratimo našim...može se do drugog mjesta ali treba napadač---hitno.
Gledao sam utakmicu dva puta.(prenos i snimak).
Da je Ajax imao prave napadače, bilo bi 5-0.
Ovaj De Jong je katastrofa.....
Ko je gledao prošlu utakmicu sa AZ-om (2-2), vidio je njegove promašaje glavom sa 5 metara.
Napadač nam treba hitno....najbolje El Hamdoui.
Dinamo je slaba ekipa...a trener je genije.
Postavio je igru koju Ajax, najviše voli...nevjerovatno..
Čovjek na Ajax igra "presing"..hahaha...koda nikad nije gledao ni jednu njihovu utakmicu.
I još na kraju kaže da je zadovoljan svojim igračima....
No da se vratimo našim...može se do drugog mjesta ali treba napadač---hitno.
Šuti..neprijatelj je gluh.
Ima Ajax napadaca, K. Sigthórsson ali povreda....
Dalje, mislim da je bolje sto je Theo Janssen malo vise naprijed, to i jeste jedan od razloga sto se kreiralo onoliko prilika za postizanje gola.
Ne znam sta si zapeo za El Hamdaouia?? Pa njemu se davalo mnogo prilika i na kraju se i trener spusti nisko i pruzi mu ruku a El Hamdaoui odbije da se rukuje??
Najveci problem je sto ima veliku platu pa ga niko nece da kupi a on za manju platu nece da ide. Jedan od najbezobraznijih igraca koje je Ajax imao u posljednjih godina. On je Ajaxu na teretu a ocigledno nije dovoljno pametan da skonta kako ce i svoju karijeru upropastiti.
El Hamdaoui ni pod razno!
Dalje, mislim da je bolje sto je Theo Janssen malo vise naprijed, to i jeste jedan od razloga sto se kreiralo onoliko prilika za postizanje gola.
Ne znam sta si zapeo za El Hamdaouia?? Pa njemu se davalo mnogo prilika i na kraju se i trener spusti nisko i pruzi mu ruku a El Hamdaoui odbije da se rukuje??
Najveci problem je sto ima veliku platu pa ga niko nece da kupi a on za manju platu nece da ide. Jedan od najbezobraznijih igraca koje je Ajax imao u posljednjih godina. On je Ajaxu na teretu a ocigledno nije dovoljno pametan da skonta kako ce i svoju karijeru upropastiti.
El Hamdaoui ni pod razno!
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Rezultat je vise nego realan.
Dinamo je bio dobar samo u prvih 10-tak minuta, i ko zna da su zabili pogodak iz njihove tri prilike kako bi se situacija u nastavku razvijala.
Poslije toga Ajax mudro i rutinski igra, i dobro je sto nije kaznjen za promasivanje puno dobrih sansi.
Fizicka nadmoc, trka bez lote, otvaranje i stvaranje viska po bokovima, napadi sa po 5-6 igraca su stvari koje cine razliku u kvaliteti...Jednostavno moderno i kvalitetno odigrano od stane Ajaxa, jedino je realizacija nedostajala i da je sinoc igrala neka jaca i ozbiljnija ekipa, siguran sam da bi gadno natrpala mrezu GNK.
Za vikend slijedi Feyenoord
...
Dinamo je bio dobar samo u prvih 10-tak minuta, i ko zna da su zabili pogodak iz njihove tri prilike kako bi se situacija u nastavku razvijala.
Poslije toga Ajax mudro i rutinski igra, i dobro je sto nije kaznjen za promasivanje puno dobrih sansi.
Fizicka nadmoc, trka bez lote, otvaranje i stvaranje viska po bokovima, napadi sa po 5-6 igraca su stvari koje cine razliku u kvaliteti...Jednostavno moderno i kvalitetno odigrano od stane Ajaxa, jedino je realizacija nedostajala i da je sinoc igrala neka jaca i ozbiljnija ekipa, siguran sam da bi gadno natrpala mrezu GNK.
Za vikend slijedi Feyenoord
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
Ma ja sam u suštini zadovoljan igrom.
Vidi se da se ekipa uigrala poprilično.
Trka bez lopte, mjenjanje pozicija, izuzetno brza transformacija iz odbrane u napad,(i obrnuto), uigrane kontre..itd..itd.
Ali..morali smo dati više golova.
De jong šutira glavom suviše blago..Jansen izlazi pred golmana i puca u njega...a posebno me dojmio onaj promašaj de jonga ,nakon slobodnog udarca..to je nevjerovatno...
protiv PSV-a,Twentea i na kraju Lyona..nemožemo tako..
Za El hamdouia neznam , vjerovatno je trener u pravu.., ali on zna dati gol iz poluprilike ..ili sam sebi stvoriti priliku...
Nemogu nam Sulejmani i Eruksen biti sve..ako želimo Europski nivo.
I pazite...pokupimo svake godine najbolje igrače od protivnika..
Aissati, De zeuf,El Hamdoui,Jansen,(nesretni Oier),...onda oni nisu ni sjena onoga što su bili...a onda ih prodamo, za duplo manju sumu...i onda se kuka kako nema para.
Sa druge strane ,skoro pa poklonimo Emanuelsona,Stekelenburga,Cvitanića,Romedala...itd..
Suviše se javašluka dopušta upravi..
Trka bez lopte, mjenjanje pozicija, izuzetno brza transformacija iz odbrane u napad,(i obrnuto), uigrane kontre..itd..itd.
De jong šutira glavom suviše blago..Jansen izlazi pred golmana i puca u njega...a posebno me dojmio onaj promašaj de jonga ,nakon slobodnog udarca..to je nevjerovatno...
Za El hamdouia neznam , vjerovatno je trener u pravu.., ali on zna dati gol iz poluprilike ..ili sam sebi stvoriti priliku...
Aissati, De zeuf,El Hamdoui,Jansen,(nesretni Oier),...onda oni nisu ni sjena onoga što su bili...a onda ih prodamo, za duplo manju sumu...i onda se kuka kako nema para.
Sa druge strane ,skoro pa poklonimo Emanuelsona,Stekelenburga,Cvitanića,Romedala...itd..
Šuti..neprijatelj je gluh.
Stekelenburg je uzeo dobar transfer isto i Emanuelson za ovu drugu dvojicu ne znam cini mi se da su im ugovori bili istekli i da su bili dzabaluka otisli. Cruijff je sada pozadina uprave i postavlja svoje ljude i to se ne moze odjednom vidjet taj boljitak trajace procedura ali zasigurno i u Ajaxu ima igraca koji nezasluzuju igrati tu.jukan je napisao/la:Ma ja sam u suštini zadovoljan igrom.
Prvenstveno mislim na Enoha i Anitu kao i Bulikina kojeg su doveli umjesto El Hamdouia kojeg su otjerali u pomladak isti slucaj i sa Aissatiom.
- dr.van nostrand
- Kontakt:

Domace ut. u Eredivisie :
1956/1957 Ajax-Feyenoord 1:0
1957/1958 Ajax-Feyenoord 1:2
1958/1959 Ajax-Feyenoord 3:1
1959/1960 Ajax-Feyenoord 4:1
1960/1961 Ajax-Feyenoord 0:1
1961/1962 Ajax-Feyenoord 1:3
1962/1963 Ajax-Feyenoord 1:3
1963/1964 Ajax-Feyenoord 1:1
1964/1965 Ajax-Feyenoord 1:1
1965/1966 Ajax-Feyenoord 2:0
1966/1967 Ajax-Feyenoord 5:0
1967/1968 Ajax-Feyenoord 1:0
1968/1969 Ajax-Feyenoord 0:1
1969/1970 Ajax-Feyenoord 3:3
1970/1971 Ajax-Feyenoord 1:3
1971/1972 Ajax-Feyenoord 2:1
1972/1973 Ajax-Feyenoord 2:1
1973/1974 Ajax-Feyenoord 2:1
1974/1975 Ajax-Feyenoord 0:1
1975/1976 Ajax-Feyenoord 6:0
1976/1977 Ajax-Feyenoord 2:1
1977/1978 Ajax-Feyenoord 2:2
1978/1979 Ajax-Feyenoord 0:0
1979/1980 Ajax-Feyenoord 1:1
1980/1981 Ajax-Feyenoord 4:1
1981/1982 Ajax-Feyenoord 1:1
1982/1983 Ajax-Feyenoord 3:3
1983/1984 Ajax-Feyenoord 8:2
1984/1985 Ajax-Feyenoord 4:2
1985/1986 Ajax-Feyenoord 1:2
1986/1987 Ajax-Feyenoord 1:3
1987/1988 Ajax-Feyenoord 3:1
1988/1989 Ajax-Feyenoord 4:1
1989/1990 Ajax-Feyenoord 1:1
1990/1991 Ajax-Feyenoord 2:0
1991/1992 Ajax-Feyenoord 3:1
1992/1993 Ajax-Feyenoord 5:2
1993/1994 Ajax-Feyenoord 2:2
1994/1995 Ajax-Feyenoord 4:1
1995/1996 Ajax-Feyenoord 2:0
1996/1997 Ajax-Feyenoord 3:0
1997/1998 Ajax-Feyenoord 4:0
1998/1999 Ajax-Feyenoord 6:0
1999/2000 Ajax-Feyenoord 2:2
2000/2001 Ajax-Feyenoord 3:4
2001/2002 Ajax-Feyenoord 1:1
2002/2003 Ajax-Feyenoord 1:1
2003/2004 Ajax-Feyenoord 2:0
2004/2005 Ajax-Feyenoord 1:1
2005/2006 Ajax-Feyenoord 1:2
2006/2007 Ajax-Feyenoord 4:1
2007/2008 Ajax-Feyenoord 3:0
2008/2009 Ajax-Feyenoord 2:0
2009/2010 Ajax-Feyenoord 5:1
2010/2011 Ajax-Feyenoord 2:0
silver & black
silver & black
- kumkalesic
- Kontakt:
Zvižduci navijača u Areni, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u prvom poluvremenu, najbolje oslikavaju ovu današnju partiju nogometaša Ajaxa. Nema se šta ni očekivati kada ti je najbolji igrač na terenu golman, ili kada ti je najaktivniji u napadu, igrač zadnje linije.
Od 30. minute sam samo gledao na satu u uglu i molio da ne prime pogodak. Ovako još uvijek je sve u egalu i u drugom poluvremenu se mora ući mnogo bolje, pogotovo na sredini terena, koja je bila, malo je reči, tragična.
Od 30. minute sam samo gledao na satu u uglu i molio da ne prime pogodak. Ovako još uvijek je sve u egalu i u drugom poluvremenu se mora ući mnogo bolje, pogotovo na sredini terena, koja je bila, malo je reči, tragična.
Joint_fc
- kumkalesic
- Kontakt:
Nakon svega što se desilo u nastavku meča, rezultat je na kraju i odličan po Ajax.
Ne valja ovo ništa
Ne valja ovo ništa
Joint_fc
Gledao sam tekmu i ne znam sta da kazem.....
Sreca pa su se oni izgubili poslije 1:0 i Ajax preuzima incijativu sa igracem manje!
AZ je pobijedio a ostali konkurenti su kao i Ajax, igrali 1:1. Jos jedna sreca u nesreci.
Sreca pa su se oni izgubili poslije 1:0 i Ajax preuzima incijativu sa igracem manje!
AZ je pobijedio a ostali konkurenti su kao i Ajax, igrali 1:1. Jos jedna sreca u nesreci.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Ovo se vec moze nazvati krizom, mala i velika kriza, njen pocetak ili vrhunac,jer kako drugacije ocijeniti seriju 5 ut. bez pobjede, kriza i gotovo.
Ponavlja se losa, neuvjerljiva i neprepoznatljiva igra.
Ne znam sta se desava, otprilike u ova doba lani pod vodstvom M.Jola slicne su se stvari desavale, i tada se smjena na klupi pokazala kao izvrstan potez.
Sreca pa je oktobar i one najteze ut. iza nas, i zaista je odlicno da nakon ovakve serije teskih ut. u ovakvim okolnostima Ajax ima samo jedan poraz.
Utakmica protiv Feyenoorda je je daleko najlosija domaca ut. u zadnjih nekoliko sezona, i sreca je pa je zavrsilo na kraju 1:1.
Dojam je takav da nakon iskljucenja Vermeera, ekipa sa 10-icom puno bolje izgledala na terenu, pokretljivija, rasterecenija, agresivnija i daleko opasnija po protivnika, tako je bilo i protiv Groningena,AZ evo i prtiv Feyen. i cini se da ekipa sa 11-oricom u ovom trenutku nije u stanju dati svoj maksimum
.
Cinjenica jeste da je ekipa nekompletna iz kola u kolo, uvijek neko od prvotimaca nedostaje sto zbog povreda sto zbog kartona (cest slucaj u skoro svakoj ekipi na svijetu) i u takvim okolnostima pojedinci gube ritam i slabe u formi.
Pozitivno bih ocijenio nastup debitanta D. Koppersa koji je sasvim pristojno odigrao cijelu ut. dok Lukoki nije impresionirao ali je dovoljno sto je unio zivosti i svjezine u ofanzivi.
Ovo je jedna od najlosijih formi u historiji kluba, ponavlja se da se u svakoj ut. primi gol.
De Boer je najavio promjene, jer je ocito da se nesto treba mijenjati
i sam je potvrdio da je ovo njegova najlosija ut. od kako je na klupi.
Slijedi kup utakmica u Kerkradeu.
Ponavlja se losa, neuvjerljiva i neprepoznatljiva igra.
Ne znam sta se desava, otprilike u ova doba lani pod vodstvom M.Jola slicne su se stvari desavale, i tada se smjena na klupi pokazala kao izvrstan potez.
Sreca pa je oktobar i one najteze ut. iza nas, i zaista je odlicno da nakon ovakve serije teskih ut. u ovakvim okolnostima Ajax ima samo jedan poraz.
Utakmica protiv Feyenoorda je je daleko najlosija domaca ut. u zadnjih nekoliko sezona, i sreca je pa je zavrsilo na kraju 1:1.
Dojam je takav da nakon iskljucenja Vermeera, ekipa sa 10-icom puno bolje izgledala na terenu, pokretljivija, rasterecenija, agresivnija i daleko opasnija po protivnika, tako je bilo i protiv Groningena,AZ evo i prtiv Feyen. i cini se da ekipa sa 11-oricom u ovom trenutku nije u stanju dati svoj maksimum
Cinjenica jeste da je ekipa nekompletna iz kola u kolo, uvijek neko od prvotimaca nedostaje sto zbog povreda sto zbog kartona (cest slucaj u skoro svakoj ekipi na svijetu) i u takvim okolnostima pojedinci gube ritam i slabe u formi.
Pozitivno bih ocijenio nastup debitanta D. Koppersa koji je sasvim pristojno odigrao cijelu ut. dok Lukoki nije impresionirao ali je dovoljno sto je unio zivosti i svjezine u ofanzivi.
Ovo je jedna od najlosijih formi u historiji kluba, ponavlja se da se u svakoj ut. primi gol.
De Boer je najavio promjene, jer je ocito da se nesto treba mijenjati
i sam je potvrdio da je ovo njegova najlosija ut. od kako je na klupi.
Slijedi kup utakmica u Kerkradeu.
silver & black
silver & black
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Sinoc u kupu pobjeda kod Rode
.
Puno bolja igra za razliku od nekoliko prethodnih ut.
De Boer je napravio neke promjene u timu, te je takodjer promijenio i stil i uobicajenu formaciju.
Nazad su bila trojica, Toby A. Vertonghen i Ooijer, u sredinu vracen De Jong, kojem su pomagali Janssen i Enoh i sam u napadu Bulykin, koji je vise radio za tim i uposljavao krilne igrace Boerrigtera i Lukoki-ja.
Ekipa je djelovala svjezije i pokretljivo, dobra igra uz izrazenu inicijativu kao i kontrolu lopte.
Boerrigter i Vertonghen strijelci po dva pogotka, a Derk Boerrigter je jucer dozivio sigurno najbolji dan u karijeri, dvostruki stijelac te ga je selektor Bert van Marwijk odlucio pozvati u reprezentaciju.
Nisu nastupili Vermeer, Sulejmani i V der Wiel zbog laksih povreda i suspenzije, a Eriksen nije ulazio u igru.
Sinocnji protivnik ce biti i naredni suparnik u ligaskoj ut. i nakon srijede, ponovo ce ugostiti Ajax u subotu u okviru 11. kola Eredivisie.
Puno bolja igra za razliku od nekoliko prethodnih ut.
De Boer je napravio neke promjene u timu, te je takodjer promijenio i stil i uobicajenu formaciju.
Nazad su bila trojica, Toby A. Vertonghen i Ooijer, u sredinu vracen De Jong, kojem su pomagali Janssen i Enoh i sam u napadu Bulykin, koji je vise radio za tim i uposljavao krilne igrace Boerrigtera i Lukoki-ja.
Ekipa je djelovala svjezije i pokretljivo, dobra igra uz izrazenu inicijativu kao i kontrolu lopte.
Boerrigter i Vertonghen strijelci po dva pogotka, a Derk Boerrigter je jucer dozivio sigurno najbolji dan u karijeri, dvostruki stijelac te ga je selektor Bert van Marwijk odlucio pozvati u reprezentaciju.
Nisu nastupili Vermeer, Sulejmani i V der Wiel zbog laksih povreda i suspenzije, a Eriksen nije ulazio u igru.
Sinocnji protivnik ce biti i naredni suparnik u ligaskoj ut. i nakon srijede, ponovo ce ugostiti Ajax u subotu u okviru 11. kola Eredivisie.
silver & black
silver & black
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Uvijek je tesko pobijediti istog protivnika u dvije ut. u nizu, i cesto se zna dogoditi da nakon prvog uspjeha u drugoj ut. to ne bude slucaj, Ajaxu je uspjelo u oba susreta u Limburgu.
Po drugi put u cetiri dana Ajax je porazio Rodu, ovaj put bilo je 0:4.
Ajax je stigao u rano vodstvo, i nakon toga odlucno, uvjerljivo i pametno odigrao do kraja i visokim rezultatom porazio domacina.Po prvi put u sezoni Ajax nije primio gol u Eredivisie.
Sada se potrebno fokusirati na vaznu ut. CL protiv GNK, jer sa pobjedom se otvaraju velike mogucnosti za plasman u knock out fazu
.
Po drugi put u cetiri dana Ajax je porazio Rodu, ovaj put bilo je 0:4.
Ajax je stigao u rano vodstvo, i nakon toga odlucno, uvjerljivo i pametno odigrao do kraja i visokim rezultatom porazio domacina.Po prvi put u sezoni Ajax nije primio gol u Eredivisie.
Sada se potrebno fokusirati na vaznu ut. CL protiv GNK, jer sa pobjedom se otvaraju velike mogucnosti za plasman u knock out fazu
silver & black
silver & black
- dr.van nostrand
- Kontakt:
1:0 .
Lijepa i mastovita asistencija Eriksena za V. der Wiela koji je pogodio za vodstvo
.
Lijepa i mastovita asistencija Eriksena za V. der Wiela koji je pogodio za vodstvo
silver & black
silver & black
- dr.van nostrand
- Kontakt:
1:0 V der Wiel 20
2:0 Sulejmani 25
3:0 S de Jong 65
4:0 Lodeiro 90
Uvjerljiva, zasluzena i na rutinu izvojelovana pobjeda.
Ajax je izgledao dosta uigrano i mocno.Dobra samouvjerena brza igra sa velikim protokom preciznih pasova u pokretu.
Dosta je dobro izgledalo utrcavanje u prostor, izvlacenje, preskakanje lopte kao i lijepi potezi kod svakog pogodka .
Igraci Ajaxa su prilicno lagano ulazili, stvarali sanse i zabijali golove
.
Jednostavno GNK veceras nije imao nikakve sanse protiv raspolozenog Ajaxa koji dize i vraca se u formu.
Ajax je napravio ono sto se od njega i ocekivalo, samim tim su i zadovoljene klupske ambicije jer je izboren nastup u Europi na proljece, a realno dobre su sanse za nastavak takmicenja u narednoj rundi CL.
2:0 Sulejmani 25
3:0 S de Jong 65
4:0 Lodeiro 90
Uvjerljiva, zasluzena i na rutinu izvojelovana pobjeda.
Ajax je izgledao dosta uigrano i mocno.Dobra samouvjerena brza igra sa velikim protokom preciznih pasova u pokretu.
Dosta je dobro izgledalo utrcavanje u prostor, izvlacenje, preskakanje lopte kao i lijepi potezi kod svakog pogodka .
Igraci Ajaxa su prilicno lagano ulazili, stvarali sanse i zabijali golove
Jednostavno GNK veceras nije imao nikakve sanse protiv raspolozenog Ajaxa koji dize i vraca se u formu.
Ajax je napravio ono sto se od njega i ocekivalo, samim tim su i zadovoljene klupske ambicije jer je izboren nastup u Europi na proljece, a realno dobre su sanse za nastavak takmicenja u narednoj rundi CL.
silver & black
silver & black
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.