@GunnerS: Ovaj Chelsea je puno brža ekipa nego "prethodni", igra 4-3-3 ,obično sa Matom(Maloudom), Torresom i Sturridge-om u napadu.
Torres još nije onaj iz prve sezone na Anfieldu, mada se probudio (makar malo). Na zadnjoj tekmi protiv Genka je dao 2 gola u demoliranju istih (5:0 na S.Bridge-u). Dao je još gol protiv Man. Utd-a i to je jedini gol koji sam gled'o u direktnom prenosu.

A kako vidim na statistici i još jedan protiv Swansea. Ukupno 4 gola, što i nije za poFalit, al' jeste napredak (kako sezona odmiče počeo je davati golove).
Nj. (bar meni) najbolji napadač je ovaj Sturridge. Ako se ne varam došao je iz Citya (onog Citya) i igra dopadljivo. U suštini nema nekog posebnog igrača koji se može izdvojiti, jer su golovi i asistencije "pravilno" rasporedjeni. Frank je najučinkovitiji nj. igrač jer ima 3 gola i 4 asistencije.
Kako sam rek'o za Torresa tako i važi za Chelsea: Kako sezona odmiče dižu se. Istina zadnju tekmu su izgubili na
engleskom Bilinom Polju protiv QPR-a (nisam znao da je i Chelsea iz naselja Queens Park

), al' bili su bolji veći dio tekme.
Posebno me raduje to da su igrali otvoreno. Napadali su + ofanzivna formacija, a to mi daje nadu da se sa nj. možemo nadigravati.
Ta tekma je ujedno bila i iscrpljujuća za njih. Odigrali su maestralno 90 minuta (oko 50 min. sa 9 igrača) i zato kažem da je Arsenalova prednost nj. umor. Jbg. danas igraju tekmu protiv Evertona i tu takodje očekujem tekmu visokog ritma. Pitanje je samo koja postava će igrati. Praktično 24 h imaju manje da se odmore i pripreme za tekmu u subotu.
Takodje jedan zanimljiv podatak sam ovde neki dan napis'o, a i to bi moglo uliti nade. Chelsea bez Drogbe (otkako je njega u Chelseau) nikada nije pobjedio Arsenala.
Nadam se da će tako i ostati.
Po drugoj strani: Arsenal je u naletu. Snaga je prilično dobro rasporedjena, al' je očigledan manjak kvaliteta u odnosu na komšije. No ,u ovo komšije sve više i više sumnjam.

QPR,Fulham,Arsenal,Chelsea, jbg
pun kufer komšija.

Da je tu Jack, bila bi drugačija priča (o kvalitetu pričam, jer bi bilo "tu negdje", ovako jbg.).
Iskreno, vjerov'o sam u ovu ekipu cijelo vrijeme, pa vjerovaću i sada. Mislim da mogu do tri boda, a ona bi bila ogromna. Sasvim sigurno bi bila najvažnija pobjeda Arsenala u prvom dijelu sezone. Mada ni sa bodom nisam nezadovoljan. O porazu mi je glupo pričati, jer kakav sam čovjek ako bih se zadovoljio sa porazom (pa makar i 1:0)?
Nadam se da će smoći snage i donijeti na Emirate (koji opet pjevaju) sva 3 boda i time uvjeriti mnoge da je ova ekipa jaka, da ima kvalitet i da se može nositi sa izazovima.
Bilo kako bilo ,favorit i dalje ostaje Chelsea.