BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la calcio » 27 okt 2011, 18:48

Ja sam cuo da je Susic otisao u CERN laboratoriju i poveo Spahica sa sobom sa namjerom da ga klonira i tako nadomjesti izostanak nekih odbrambenih igraca. Ali izgleda da su portugalci ulozili zalbu jer kazu da klonirani Spahic nebi imao pravo igrati za BiH jer bi bio rodjen u Svicarskoj. Ocekujemo rasplet.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 27 okt 2011, 18:53

Joj nebuloza Bože sačuvaj. :roll: postova da te glava zaboli ;) ko djeca u vrtiću!
Nije sad ni bitno gdje se igra ,važna je igra,utakmica i moguća pobijeda ,a vi GUBITE vrijeme na prepucavanje samo ovo medijska pumpanje gdje.Igramo s Portugalmo,gdje znat ćemo ,a naši nek se prime posla a ne 5do 12h sve na brzaka .Neodgovornost malo definitivno,ali navikli smo. Samo šta ako bude još kiše i kiše i snijega ?Ozbiljno se trebamo pitati !
A sve ostalo gluposti volim i Sarajevo i Zenicu!

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 27 okt 2011, 19:00

Ja licno mislim da je sramota i za grad Zenicu i za grad Sarajevo kao i za svaki veci bosansko-hercegovacki grad poslati iz godine u godinu ovakvu slike terena u cjeli svijet.

Nije samo da nam je liga koruptna, poce od saveza preko samih igraca i sudija, ne, nego je i politika umjesana u svaki dio sporta i dok neki ovde zale na sitvaciju u kakvim se nalaze nasi stadioni, nekim ljudima ovo ide cak u korist.

Ja sam nekoliko puta bio u Zenici na stadionu i atmosfera je dosta dobra, medutim nece ona (atmosfera) pobjediti utakmicu nego nasi igraci. A igraci su navikli da igraju na najljepsim travnjacima, stadionima. Tako da nece biti samo tesko Portugalcima razvit svoju igru, nego i nasima takoder.

Da nebude samo kritike sa moje strane i "hot staff" predlozicu i jedno moguce rjesenje za buducnost, jer za ovu utakmicu je svakako prosao svaki voz.
U buducnosti bi se mogla i nasa vlada, najprije vlada Federacije BiH pobrinuti za nekoliko uglednih sponzora, ponajvise Engleskih ali i svjetski. Neka daju nasem msaveza odredene ovlasti da mogu lobirati sa imenima nasih igraca i neka probaju pribaviti nekog uglednog sponzora, za rekonstruciju Koseva i/ili Zenice. Neka savez BiH sredi ugovor i neka se ovlastenja i dio kapitala sredi najkorektnije u ugovoru.

Zar je to toliko problematicno? Zar se smije dozovliti da jedna ekipa koja je medu 25 najboljih ekipa na svijetu, salje iz godine u godinu ovako jadnu sliku u svijet. Nikakav "offense" prema Zenicanima ili Sarajlijama, ali u poredku sa stadionima u Evropi je stadion, pogotovo u Zenicu najobicnija livada (fali prava Engleska trava, fali sjedeci mjesta barem jos 25.000, fali infrastruktura u i oko stadiona, fali pravo osvjetljenje, fale kvalitetne kamere, dimenzije stadiona premale itd...), za koju naravno nisu krivi Zenicani, nego najprije vlada Fedracije BiH koja nije omogucila resurse za obnavljanje nasih stadiona evo vec 15 godina nakon rata.
Da je svaki gradanin Federacije uplatio u zadnjih 12 godina po pola marke u drzavnu kasu za obnovu stadiona imali bi sada barem tri moderna stadiona u Federaciji.

Nadam se da ce te moj post shvatiti kao konstruktivnu kritiku sa odredenim rjesenjima za buducnost i odredenom kritikom prema trenutnom "ocajnom" stanju na bh terenima.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 27 okt 2011, 19:26

Anti NWO je napisao/la:Ja licno mislim da je sramota i za grad Zenicu i za grad Sarajevo kao i za svaki veci bosansko-hercegovacki grad poslati iz godine u godinu ovakvu slike terena u cjeli svijet.

Nije samo da nam je liga koruptna, poce od saveza preko samih igraca i sudija, ne, nego je i politika umjesana u svaki dio sporta i dok neki ovde zale na sitvaciju u kakvim se nalaze nasi stadioni, nekim ljudima ovo ide cak u korist.

Ja sam nekoliko puta bio u Zenici na stadionu i atmosfera je dosta dobra, medutim nece ona (atmosfera) pobjediti utakmicu nego nasi igraci. A igraci su navikli da igraju na najljepsim travnjacima, stadionima. Tako da nece biti samo tesko Portugalcima razvit svoju igru, nego i nasima takoder.

Da nebude samo kritike sa moje strane i "hot staff" predlozicu i jedno moguce rjesenje za buducnost, jer za ovu utakmicu je svakako prosao svaki voz.
U buducnosti bi se mogla i nasa vlada, najprije vlada Federacije BiH pobrinuti za nekoliko uglednih sponzora, ponajvise Engleskih ali i svjetski. Neka daju nasem msaveza odredene ovlasti da mogu lobirati sa imenima nasih igraca i neka probaju pribaviti nekog uglednog sponzora, za rekonstruciju Koseva i/ili Zenice. Neka savez BiH sredi ugovor i neka se ovlastenja i dio kapitala sredi najkorektnije u ugovoru.

Zar je to toliko problematicno? Zar se smije dozovliti da jedna ekipa koja je medu 25 najboljih ekipa na svijetu, salje iz godine u godinu ovako jadnu sliku u svijet. Nikakav "offense" prema Zenicanima ili Sarajlijama, ali u poredku sa stadionima u Evropi je stadion, pogotovo u Zenicu najobicnija livada (fali prava Engleska trava, fali sjedeci mjesta barem jos 25.000, fali infrastruktura u i oko stadiona, fali pravo osvjetljenje, fale kvalitetne kamere, dimenzije stadiona premale itd...), za koju naravno nisu krivi Zenicani, nego najprije vlada Fedracije BiH koja nije omogucila resurse za obnavljanje nasih stadiona evo vec 15 godina nakon rata.
Da je svaki gradanin Federacije uplatio u zadnjih 12 godina po pola marke u drzavnu kasu za obnovu stadiona imali bi sada barem tri moderna stadiona u Federaciji.

Nadam se da ce te moj post shvatiti kao konstruktivnu kritiku sa odredenim rjesenjima za buducnost i odredenom kritikom prema trenutnom "ocajnom" stanju na bh terenima.
Haj ti jarane u svoju voljenu Englesku a ostavi Sarajlijama i Zeničanima njihove livade i močvare.Ovo je BOSNA I HERCEGOVINA: :!:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Javier
Kontakt:

Post Postao/la Javier » 27 okt 2011, 19:48

Jel' ko iso u Centrotrans ko ovih dana da se raspita oko ulaznica? Kad izlaze u prodaju i tako to. Nekidan sam ja bio, medjutim, nekulturna seljacina ka'e "ne znam bola, dodji oko prvog, ponesi kopiju licne", znaci, treba mi tacna informacija, ako neko zna, hvala.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 27 okt 2011, 19:54

Poslednja informacija je da ce se odgoditi pustanje karata dok se nevidi gdje ce se igrati. Tako da se jos nezna kad ce se moci kupiti.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 okt 2011, 19:55

Javier je napisao/la:Jel' ko iso u Centrotrans ko ovih dana da se raspita oko ulaznica? Kad izlaze u prodaju i tako to. Nekidan sam ja bio, medjutim, nekulturna seljacina ka'e "ne znam bola, dodji oko prvog, ponesi kopiju licne", znaci, treba mi tacna informacija, ako neko zna, hvala.
"Inspektor će ostati najvjerovatnije do subote u BiH, a u subotu ujutro će pregledati i stadion Koševo. Nakon toga slijedi njegov izvještaj i konačna odluka UEFA o tome gdje će se igrati utakmica. Očekujemo da ta odluka bude donesena najkasnije do ponedjeljka. Mi smo tražili od UEFA da donese odluku što prije, jer nismo sigurni gdje ćemo dočekati Portugalce što nam otežava organizaciju utakmice. Planirano je da ulaznice pustimo u prodaju 1. novembra, ali to nećemo moći, pa će one kasniti nekoliko dana kada budemo saznali gdje će se igrati baraž", kaže za SportSport.ba generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 27 okt 2011, 19:55

Javier je napisao/la:Jel' ko iso u Centrotrans ko ovih dana da se raspita oko ulaznica? Kad izlaze u prodaju i tako to. Nekidan sam ja bio, medjutim, nekulturna seljacina ka'e "ne znam bola, dodji oko prvog, ponesi kopiju licne", znaci, treba mi tacna informacija, ako neko zna, hvala.
prvog se pustaju u prodaju.. ja se vec dogovorio noc prije otici u red ali sad kad je ovaj rekao da su se prestale stampati karte izgleda da nema nista od toga.. :roll: treba cekati nove informacije jer se ne zna ni gdje se igra a kamoli kad su karte ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 okt 2011, 20:02

Salihowic24 je napisao/la:Dali je ko cuo govori se da Ronaldo nece igrati, prvu utakmicu(nebitno gdje ce se igrati) jer mu to klub Real Madrid nece dozvoliti iz razloga sto moze doci do neke nezeljene povrede, ne znam koliko su tacne informacije, trazio sam nesto o tome, nista konkretno nisam uspio pronaci?
Tu glupost je Baho sinoć izjavio prilikom prenosa Real-Villareal.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Javier
Kontakt:

Post Postao/la Javier » 27 okt 2011, 20:08

Koji kraljevi jebote. Na Kosevu se obnavlja tribina (ne znam jel' ono bjese istok ili zapad), ali ako se bude igralo tu pustice se u prodaju samo 17 000 karata i kako kaze neka direktorica nadlezna za te radove, skoro je nemoguce popraviti sve to do utakmice, bar sam tako neki dan gledao na TVSA. Bilino nema dobar bilijar jel', ali isto tako kao sto vidjeh Celik nece igrati uopce utakmice na njemu do utakmice sa Portugalom, tako da sumnjam da se tu nece igrati. E svasta, 15 dana do utakmice, a oni nam jos nisu javili kad se ulaznice pustaju u prodaju. Kakogod, uvijek ima u Zenici svercera koji ce ti kartu od istoka uvalit za petobanku, i sto je najgore u nas dodje svega stotinjak karata (Kiseljak) i od njih 100, 95 je vec rezervirano, tako da mi ovo sa svercerima izgleda nekako najizglednije.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 27 okt 2011, 20:13

nije rezervisano vec je kod famelije cim dodju daju rodjacima :D

najbolja opcija je uzeti u sarajevu kartu ili u zenici, mada u zenici puknu istok i zapad za sat i ostane samo jug :D

jos bolja opcija je kupiti pet minuta prije utakmice :lol: dobijes zapad za sicu

Salihowic24
Kontakt:

Post Postao/la Salihowic24 » 27 okt 2011, 20:16

vrebac86 je napisao/la:
Salihowic24 je napisao/la:Dali je ko cuo govori se da Ronaldo nece igrati, prvu utakmicu(nebitno gdje ce se igrati) jer mu to klub Real Madrid nece dozvoliti iz razloga sto moze doci do neke nezeljene povrede, ne znam koliko su tacne informacije, trazio sam nesto o tome, nista konkretno nisam uspio pronaci?
cuo sam i ja na cazinskoj pijaci pricaju!!! hahhahah :D :D
Eto kakvi smo ljudi, nisam to ja izvalio, nego poz nati komentator Sabahudin Tobalbecirevic, nek si ti odmah poceo izbijati sale na moj komentar???????????

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 okt 2011, 20:50

Salihowic24 je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:
cuo sam i ja na cazinskoj pijaci pricaju!!! hahhahah :D :D
Eto kakvi smo ljudi, nisam to ja izvalio, nego poz nati komentator Sabahudin Tobalbecirevic, nek si ti odmah poceo izbijati sale na moj komentar???????????
Mislis poznati ublehas zvani dva zuta umjesto jednog.
Bolje ces na pijaci biti obavjesten.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 27 okt 2011, 21:07

Ma nadams e da će bit karata tako i kad su igrali prošli put neće bit pa bilo ,jest da je euforija velika ,ali uvijek se nađe.Akose igra u Sarajevu ne brinem više mjesta,samo 31-1.je tu blizu a mi još ne znamo kud treba krenut. ;) pogotovo raja iz dijaspore dokse organizira. Samo se treba pazit lažnih karata bit će i tog kao i uvijek ali sad posebno 'crna mafija' ,mora odradit svoj posao.
Nadam se sunčanom lijepim danima kažu toplije vrijem dolazi ;) da i to vidimo!
Ovo s Ronaldom tipična šuplja ne vjerujem ,ne može ,ništa od toga .
Fi hajati.
GO Bosno.

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 27 okt 2011, 21:11

Anti NWO je napisao/la:Ja licno mislim da je sramota i za grad Zenicu i za grad Sarajevo kao i za svaki veci bosansko-hercegovacki grad poslati iz godine u godinu ovakvu slike terena u cjeli svijet.

Ma boli me qurac što ko misli o nama, našoj državi i našim stadionima....boli me qurac što Ronaldo nece da slucajno sjebe nogu u "zenickoj mocvari"....ovo nije Željoteka, niti top lista gdje gledaocima i slušaocima ispunjavaju muzicke želje....ma znaš, portugalci ne moraju uopšte ni doci ako im se ne sviđa stadion :!: ha ja...danas niko nikoga ni našta ne može natjerati...UEFA fino registruje 3-0 za nas, a oni neka ganjaju taj rezultata u revanšu na superkvalitetnom travnjaku stadiona u Lisabonu...ako su frajeri veliki...necemo se mi njima prilagođavati.
Jest , mi smo balkanski bjednici primitivci, ali ovo su naši stadioni i mi doređujemo mjesto domacinstva i ko se ljuti uvalimo mu kruti i vozdra...ne žalimo se mi UEFI niti određujemo njima gdje ce oni nas ugostiti u revanšu...kraj price.

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 27 okt 2011, 21:15

Kako god okrenes, Portugal ce ici dalje... **** :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
G BUSSA BUSS

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 27 okt 2011, 21:18

Hase10 je napisao/la:Kako god okrenes, Portugal ce ici dalje... **** :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
X

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 27 okt 2011, 21:25

Hase10 je napisao/la:Kako god okrenes, Portugal ce ici dalje... **** :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Pa to znaju i ptice na grani.
Zbog tog me uopste ne interesuju te utakmice baraza isto kao i kad smo vodili u Francuskoj nisam se uopste uzrujavao jer sam bio svjestan da nema sanse da neprimimo gol,ne zbog njihove igre nego zbog sudija ...
Sve nas isto ceka i u barazu za to me te utakmice apsolutno ne zanimaju...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 27 okt 2011, 21:26

Nema predaje, ovakvo razmisljanje nam sigurno nece pomoci. I ja sam svjesan da su nam sanse jako malene, ali dzaba, treba stisnuti zube, i dati sve od sebe. Tesko je, nakon svakog razocarenja opet ustati, ali neznam sta nam drugo preostaje. UEFA ce se potruditi da pogura malo cigane, sto ce sigurno pomoc Portugaycima. :roll:

Eh .. :|

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 27 okt 2011, 21:28

Cartman je napisao/la:
Ciste gluposti, nijedan klub to ne moze trazit.

Sinoc za vrije me tekme izmedju Reala i zute podmornice na tv1 je i spiker o tome nesto zujao...ja konto da nije jeo bunike ili je mozda malo cugno.. :D
Bez zezanja stvarno je o tome pricao.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.