Divim ti se,zaista.Starm0 je napisao/la:Koga bola briga za FCS??? Znas koliko me briga za vas...Prije nekoliko godina, bila je utakmica u Vrapcicima i vasi su dosli medu nase i kad ste dali poceli su ko naivjat. A onda smo se mi na njih zaletili. Ja sam bio medu najzustrijim, da je bilo vise vremena nebi zive glave izvukli. I mogu vam rec da sam uzivo. Nevolim vas. Sve ste ko fini kad ispadamo a kad ide bolje krivo vam. MaaarssGerrard je napisao/la:Kad dodje neko ko je zadnjih sezone vise se borio za opstanak , i kaze da se njih neko boji onda zamislite na sta lici nas fudbal ...
Jasno je zasto nema prenosa i eto vi ko neka sila pa zbog vas ne damo TV prenos , poslije Helsinborga i svega oko TV prenosa , necete vise gledati vjerovatno FKS na TV ekranima !
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: FK Velež
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
I to je taj Rocky Balboa,Starm0 je napisao/la:Koga bola briga za FCS??? Znas koliko me briga za vas...Prije nekoliko godina, bila je utakmica u Vrapcicima i vasi su dosli medu nase i kad ste dali poceli su ko naivjat. A onda smo se mi na njih zaletili. Ja sam bio medu najzustrijim, da je bilo vise vremena nebi zive glave izvukli. I mogu vam rec da sam uzivo. Nevolim vas. Sve ste ko fini kad ispadamo a kad ide bolje krivo vam. MaaarssGerrard je napisao/la:Kad dodje neko ko je zadnjih sezone vise se borio za opstanak , i kaze da se njih neko boji onda zamislite na sta lici nas fudbal ...
Jasno je zasto nema prenosa i eto vi ko neka sila pa zbog vas ne damo TV prenos , poslije Helsinborga i svega oko TV prenosa , necete vise gledati vjerovatno FKS na TV ekranima !
I ja zivota mi ..
Glupa je sad odjednom prica o navijacima, nigdje veze..Mi idemo da se nadigravamo, da to pokusamo, a strah od Marinka Jelica je skoro pa opravdan, i prosle godine kad nam je sudio gore, i kod 2:0 za Sarajevo, nije pustio da igramo lopte, nego je kakio za svaku akciju. Mene to sada uopste ne zanima, imamo pravo da se nadamo, neka pobijedi onaj ko imao vise znanja i srece taj dan, ha ya..
Respect, normala
Glupa je sad odjednom prica o navijacima, nigdje veze..Mi idemo da se nadigravamo, da to pokusamo, a strah od Marinka Jelica je skoro pa opravdan, i prosle godine kad nam je sudio gore, i kod 2:0 za Sarajevo, nije pustio da igramo lopte, nego je kakio za svaku akciju. Mene to sada uopste ne zanima, imamo pravo da se nadamo, neka pobijedi onaj ko imao vise znanja i srece taj dan, ha ya..
Respect, normala
Support Velez, It's logical! ★
@starmo- de ne pretjeruj ziv bio.. ohladi i opusti se loma..
bilo ne bilo prenosa, ovo ce biti jedna odlicna utakmica-
kako na samom terenu tako i na tribinama(zagarantovano)..
neka pobjedi bolji(a ako ne bolji onda nazalost sposobniji)-
sta bude bice !!!
Mostar u Srcu- Velez do Groba
bilo ne bilo prenosa, ovo ce biti jedna odlicna utakmica-
kako na samom terenu tako i na tribinama(zagarantovano)..
neka pobjedi bolji(a ako ne bolji onda nazalost sposobniji)-
sta bude bice !!!
Mostar u Srcu- Velez do Groba
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
moja prognoza SARAJEVO - VELEŽ 2-3

Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
Velezu svaka cast za pocetak,a da li je ekipa za evrope pokazace gostujuce tekme.Tesko ce vam biti protiv Sarajeva moraju i oni nekog dobit.
AMAR OSIM!
Koševo u centru pažnje
Predstojećeg vikenda na rasporedu je 3. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine…
Najzanimljivija utakmica ovoga kola je duel Sarajeva i Veleža. I dok Sarajlije još uvijek ne znaju za pobjedu, Velež je nakon dva kola vodeći sa isto toliko pobjeda i zapanjujućom gol razlikom – 9:1.
Sarajevo posjeduje veliku kvalitetu, ali imaju i svojih mana, koje ćemo mi probati iskoristiti, kaže trener Veleža Abdulah Ibraković i dodaje kako se nada velikoj podršci navijača Rođenih, koji su najavili dolazak u Sarajevo.
Bordo momčad nakon dva kola na kontu ima samo jedan bod. Premalo za ekipu koja je prije prvenstva važila za favorita za sam vrh.
Vjerujem da imamo najbolju momčad u državi i to ćemo protiv Veleža i dokazati. Njima svaka čast, ali mi više prava na kiks nemamo, govori golman Sarajeva Muhamed Alaim.
Druga utakmica koja privlači veliku pažnju je susret momčadi koje su prošle sezone igrale najznačajnije uloge u prvenstvu - Zrinjski i Slavija. Iako su u prva dva kola gostovali Mostarci ne mogu biti zadovoljni s bodom iz te dvije utakmice. Protiv Travnika su petnaest minuta prije kraja imali 3:1, ali su se morali zadovoljiti bodom. Slavija se nakon europske avanture u potpunosti okreće domaćem prvenstvu.
Zanimljivo će biti i na Bilinom polju gdje gostuje do sada neporaženi Borac. Navijači Željezničara s nestrpljenjem očekuju susret u Gradačcu, koji će pokazati da li se plavi s Grbavice konačno nalaze na pravom kolosijeku.
ZVIJEZDA – ŽELJEZNIČAR
Sudija: Ibrišimbegović Senad (Travnik)
Gradačac, 15.08.2009. u 17,00 sati
LAKTAŠI - MODRIČA
Sudija: Čuić Tomislav (Tomislavgrad)
Laktaši, 15.08.2009. u 17,00 sati
LEOTAR - SLOBODA
Sudija: Bjelica Vladimir (I.Sarajevo)
Trebinje, 15.08.2009. u 17,00 sati
ŠIROKI – RUDAR
Sudija: Pilav Elmir (Sarajevo)
Široki Brijeg, 15.08.2009. u 20,10 sati
ČELIK – BORAC
Sudija: Joškić Duško (Prijedor)
Zenica, 15.08.2009. u 20,00 sati
SARAJEVO – VELEŽ
Sudija: Jelić Marinko (Široki Brijeg)
Sarajevo, 15.08.2009. u 20,00 sati
ZRINJSKI – SLAVIJA
Sudija: Panić Novo (Doboj)
Mostar, 16.08.2009. u 20,00 sati
OLIMPIK – TRAVNIK
Sudija: Golać Edin (Banovići)
Sarajevo, 16.08.2009. u 20,00 sati
Predstojećeg vikenda na rasporedu je 3. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine…
Najzanimljivija utakmica ovoga kola je duel Sarajeva i Veleža. I dok Sarajlije još uvijek ne znaju za pobjedu, Velež je nakon dva kola vodeći sa isto toliko pobjeda i zapanjujućom gol razlikom – 9:1.
Sarajevo posjeduje veliku kvalitetu, ali imaju i svojih mana, koje ćemo mi probati iskoristiti, kaže trener Veleža Abdulah Ibraković i dodaje kako se nada velikoj podršci navijača Rođenih, koji su najavili dolazak u Sarajevo.
Bordo momčad nakon dva kola na kontu ima samo jedan bod. Premalo za ekipu koja je prije prvenstva važila za favorita za sam vrh.
Vjerujem da imamo najbolju momčad u državi i to ćemo protiv Veleža i dokazati. Njima svaka čast, ali mi više prava na kiks nemamo, govori golman Sarajeva Muhamed Alaim.
Druga utakmica koja privlači veliku pažnju je susret momčadi koje su prošle sezone igrale najznačajnije uloge u prvenstvu - Zrinjski i Slavija. Iako su u prva dva kola gostovali Mostarci ne mogu biti zadovoljni s bodom iz te dvije utakmice. Protiv Travnika su petnaest minuta prije kraja imali 3:1, ali su se morali zadovoljiti bodom. Slavija se nakon europske avanture u potpunosti okreće domaćem prvenstvu.
Zanimljivo će biti i na Bilinom polju gdje gostuje do sada neporaženi Borac. Navijači Željezničara s nestrpljenjem očekuju susret u Gradačcu, koji će pokazati da li se plavi s Grbavice konačno nalaze na pravom kolosijeku.
ZVIJEZDA – ŽELJEZNIČAR
Sudija: Ibrišimbegović Senad (Travnik)
Gradačac, 15.08.2009. u 17,00 sati
LAKTAŠI - MODRIČA
Sudija: Čuić Tomislav (Tomislavgrad)
Laktaši, 15.08.2009. u 17,00 sati
LEOTAR - SLOBODA
Sudija: Bjelica Vladimir (I.Sarajevo)
Trebinje, 15.08.2009. u 17,00 sati
ŠIROKI – RUDAR
Sudija: Pilav Elmir (Sarajevo)
Široki Brijeg, 15.08.2009. u 20,10 sati
ČELIK – BORAC
Sudija: Joškić Duško (Prijedor)
Zenica, 15.08.2009. u 20,00 sati
SARAJEVO – VELEŽ
Sudija: Jelić Marinko (Široki Brijeg)
Sarajevo, 15.08.2009. u 20,00 sati
ZRINJSKI – SLAVIJA
Sudija: Panić Novo (Doboj)
Mostar, 16.08.2009. u 20,00 sati
OLIMPIK – TRAVNIK
Sudija: Golać Edin (Banovići)
Sarajevo, 16.08.2009. u 20,00 sati
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Madafaka je napisao/la:I to je taj Rocky Balboa,Starm0 je napisao/la:Koga bola briga za FCS??? Znas koliko me briga za vas...Prije nekoliko godina, bila je utakmica u Vrapcicima i vasi su dosli medu nase i kad ste dali poceli su ko naivjat. A onda smo se mi na njih zaletili. Ja sam bio medu najzustrijim, da je bilo vise vremena nebi zive glave izvukli. I mogu vam rec da sam uzivo. Nevolim vas. Sve ste ko fini kad ispadamo a kad ide bolje krivo vam. MaaarssGerrard je napisao/la:Kad dodje neko ko je zadnjih sezone vise se borio za opstanak , i kaze da se njih neko boji onda zamislite na sta lici nas fudbal ...
Jasno je zasto nema prenosa i eto vi ko neka sila pa zbog vas ne damo TV prenos , poslije Helsinborga i svega oko TV prenosa , necete vise gledati vjerovatno FKS na TV ekranima !![]()
![]()
![]()
Hvala
Ovaj sudija je i prošli put sudio,skoro svaki naš napad je sjeckao radi gluposti.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
-
ole ZELJO ole
- Kontakt:
Cestitke Velezeu, ali stvarno ste se digli previse u nebesa, a svi znamo da vas ceka ona stara "ko visoko leti nisko pada" tako lakapo momci, dobili ste nizorazredni Olimpik i Travnik, od Sarajeva nemoj te ocekivati bodove mada bi volio da uzmete pitarcice.
Sretno u Subotu
Sretno u Subotu
Dosta ljudi ne zna sta je ljubav prema jednom klubu.....
Z E LJ O ! ! !
Z E LJ O ! ! !
ole ZELJO ole je napisao/la:Cestitke Velezeu, ali stvarno ste se digli previse u nebesa, a svi znamo da vas ceka ona stara "ko visoko leti nisko pada" tako lakapo momci, dobili ste nizorazredni Olimpik i Travnik, od Sarajeva nemoj te ocekivati bodove mada bi volio da uzmete pitarcice.![]()
Sretno u Subotu
nismo se mi bola digli , samo smo mnogo jaki
ma niko se nije digao ni ti ufurao-
odradili dvije utakmice odlicno i malo loziona pala
te niko normalan ne moze iz samo dva dobro odradjena kola -ocekivati titulu..,
jbg previse kratko bi trajalo prvenstvo..
ali pak da smo ojacali te da mozemo nesto- jbg i to je cinjenica takodjer..
malo euforije i lozione nije na odmet- normala..
hocemo pobjedu- pobjedu na kosevu!!!
odradili dvije utakmice odlicno i malo loziona pala
te niko normalan ne moze iz samo dva dobro odradjena kola -ocekivati titulu..,
jbg previse kratko bi trajalo prvenstvo..
ali pak da smo ojacali te da mozemo nesto- jbg i to je cinjenica takodjer..
malo euforije i lozione nije na odmet- normala..
hocemo pobjedu- pobjedu na kosevu!!!
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
loziona ce vas upropastit,znam kako je Celik proso prosle sezone,prvo kolo protiv sarajeva 3:1,Ciro gledo tekmu,reko Liga prvaka,svi se nalozili,euforija,fazoni i ostala sranja i onda drugo kolo siroki nam uvalio 4 komada,sretno,pazite da vam neuvale petardu
Dok zivimo mi,zivjet cete i vi u nasim srcima
Mi znamo šta smo gledali u protekle dvije tekme.Ne može mi neko treći reći,valjda imam oči.Ako sve bude pošteno i ako Velež uđe hrabro u meč pobjeda ne dolazi u pitanje. 
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''
-
ole ZELJO ole
- Kontakt:
Nisam nikoga mislio uvrjediti
SRETNO NA KOSEVU !
SRETNO NA KOSEVU !
Dosta ljudi ne zna sta je ljubav prema jednom klubu.....
Z E LJ O ! ! !
Z E LJ O ! ! !
Log Out je napisao/la:Mi znamo šta smo gledali u protekle dvije tekme.Ne može mi neko treći reći,valjda imam oči.Ako sve bude pošteno i ako Velež uđe hrabro u meč pobjeda ne dolazi u pitanje.
tako je babe , 100 % sam i ja siguran nakon onoga sto sam vidio u prve dvije tekme da necemo izgubiti ako budu uslovi regularni !!!
znaci X2 sigura
kakve veze ima loziona medju navijacima- sa stanjem medju igracima?
mozemo se mi lozit i ne lozit koliko nam volja- do igraca/trenera/uprave je sve..
ako sta vrijede- kao sto se mi nadamo, to ce kroz ovu sezonu dokazati nekim dobrim plasmanom
ili pak krunisati velikim slavljem na kraju svega..
preostaje nam jbg jos samo 28kola..
mozemo se mi lozit i ne lozit koliko nam volja- do igraca/trenera/uprave je sve..
ako sta vrijede- kao sto se mi nadamo, to ce kroz ovu sezonu dokazati nekim dobrim plasmanom
ili pak krunisati velikim slavljem na kraju svega..
preostaje nam jbg jos samo 28kola..
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
ole ZELJO ole je napisao/la:Nisam nikoga mislio uvrjediti![]()
SRETNO NA KOSEVU !
ma nije se niko bola uvrijedio ..sta ti je ...
Ma nema uvreda,gluho bilo.
Ovo više nije stari Velež koji se borio za opstanak,pa tada smo mi jednog Travnika uz pomoć sudija jedva dobili.A danas je to drugačija situacija,Travničani mogu samo zahvaliti bogu što nisu s više golova otišli kući.Igra je tečna,desetine odličnih pasova,desetine akcija,dosta golova i što je najvažnije trud i zalaganje su na visokom nivou.To Velež nije imao od rata,a treba spomenuti da i sa mnogo slabijim timom smo nekad bili bolji od Sarajeva s mnogo jačim sastavom nego što ima danas.Pa kada su bili prvaci,rastureni su u Mostaru ali sudija je odradio svoj dio posla i Sarajevo je uzelo bod.Pa i na Koševu te sezone,penal ih je opet spasio mada penala nigdje ali eto halalimo im.
Ovo više nije stari Velež koji se borio za opstanak,pa tada smo mi jednog Travnika uz pomoć sudija jedva dobili.A danas je to drugačija situacija,Travničani mogu samo zahvaliti bogu što nisu s više golova otišli kući.Igra je tečna,desetine odličnih pasova,desetine akcija,dosta golova i što je najvažnije trud i zalaganje su na visokom nivou.To Velež nije imao od rata,a treba spomenuti da i sa mnogo slabijim timom smo nekad bili bolji od Sarajeva s mnogo jačim sastavom nego što ima danas.Pa kada su bili prvaci,rastureni su u Mostaru ali sudija je odradio svoj dio posla i Sarajevo je uzelo bod.Pa i na Koševu te sezone,penal ih je opet spasio mada penala nigdje ali eto halalimo im.
Ama naša euforija nije vještačka kao to kod Čelika ili sada kod Želje.
Da ne bude zabune gotivim Želju i vjerujem da će popraviti igru.
Ali spomenuta euforija kod Čelika i ova sad Želje je stvorena pričom i prije samih utakmica. Znači priča "stabilna uprava, velika pojačanja...itd", ali igra u prva dva kola slaba iako su uzeli 6 bodova.
Naša euforija ima i toga malo, ali 90% toga je rezultat predivne i premočne igre u prva dva kola. Ko got je bio na utakmicama zna o čemu pričam.
Ne znači to ništa. Možda ništa ne pokažemo na Koševu niko ne zna jesu li se psihički sredili za gostovanja. Ali budu li igrali kao u prve dvije tekme možemo dosta toga očekivati.
Zato ne dirajte na šu euforiju i ne poredite je sa Čelikom itd. Naša euforija je produktivna. A igrači neka ostanu čvrsto na zemlji.
Da ne bude zabune gotivim Želju i vjerujem da će popraviti igru.
Ali spomenuta euforija kod Čelika i ova sad Želje je stvorena pričom i prije samih utakmica. Znači priča "stabilna uprava, velika pojačanja...itd", ali igra u prva dva kola slaba iako su uzeli 6 bodova.
Naša euforija ima i toga malo, ali 90% toga je rezultat predivne i premočne igre u prva dva kola. Ko got je bio na utakmicama zna o čemu pričam.
Ne znači to ništa. Možda ništa ne pokažemo na Koševu niko ne zna jesu li se psihički sredili za gostovanja. Ali budu li igrali kao u prve dvije tekme možemo dosta toga očekivati.
Zato ne dirajte na šu euforiju i ne poredite je sa Čelikom itd. Naša euforija je produktivna. A igrači neka ostanu čvrsto na zemlji.
Zadnja izmjena: Analic, dana/u 13 avg 2009, 23:35, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.