FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nidi
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nidi » 29 okt 2011, 23:38

old school je napisao/la:a sta ako dobiju kartone i mogu li odraditi protiv celika u kupu te kartone?
samo crveni mogu odraditi,to nije ni loše ako slučajno zeba ili bogi dobiju žuti malo zadržavaš kod izvođenja auta ili slobodnog dobiješ drugi žuti ne igraš protiv čelika ali igraš derbi.Jer za dva žuta na tekmi ne možeš dobiti više od jedne utakmice .Ipak protiv čelika će biti lakša tekma a za derbi nam trebaju svi igrači.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 29 okt 2011, 23:54

Legendo s Bistrika gdje ovo iskopa. Ovo su bile tekme. Želji fali 4-5 standardnih (mislim da su falili Ćurić, Slišković, Štilić, Ilić itd.) Partizan jak čak je bio i vicešampion te sezone. Mi relativno loši jer je ovo definitivno bila smjena jedne uspješne generacije. A kako je to izgledalo kad smo "loši" može se vidjeti sa snimka kad se Partizan osim nafakaških golova nije s loptom pošteno sastavio. Vidjeli ste penal i onakvih se je protiv Želje sudilo na desetine u to doba i više od jedne titule fakat nije moglo.
Ovo je bila debitantska sezona za dva velika Željina talenta i oni su to kasnije i potvrdili sjajnim karijerama. Naravno, mislim na rahmetli Katanu i Radeta Bogdanovića. Bilo je tu još mladih igrača koji su obečavali kao npr. Nikolić, Slišković, "čileanac" Pavlović itd. Ovo je sezona kada je i Amar obilježio prve nastupe za Želju, doduše sa nekoliko ulazaka sa klupe. Pokojni Bratić je bio trener.
Ova tekma je bila legendarna i zbog Tašinog gola, čovjeka koji je dao više autogolova u karijeri nego golova i za kojeg legenda kaže da je čuv'o Kenedija da bi isti još bio živ.
Maca primio go u svom stilu i definitivno bio najslabija karika legendarne Željine "Videoton" generacije. Ovo je bila i oproštajna sezona u plavom dresu za tri legende: Baljića, Mihajlovića i Berjana. I pored slabih rezultata te sezone i onog kijameta došlo je 15 milja raje.

Hvala još jednom na ovom snimku jer lijepa su to vremena bila i lijepo je da mlađa raja vide kako se ginulo za plavi dres (pogledajte Žvaku, Fiću i ostale kako ginu), kakvo je srce imao svaki Željin igrač, kako je publika bila uz klub i pored grešaka (kao npr. Macin autogol), sudijskih nepravdi, kijameta itd. Ovih 17 minuta je dovoljno da mlada raja shvate zašto je Željo uvijek bio najomiljeniji i najpopularniji bh. klub bez obzira nas sve golgote kroz koje je prolazio i rezultate koje je imao. Na ovim novim generacijama je da tako i ostane i da nikad ne dozvole da se od Želje napravi mahalski niti režimski klub. Svaki Željin navijač je bitan i vrijedan ma gdje on bio i nikakva podjela na nacionalnoj, geografskoj, socijalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi ne smije se pojaviti. Željo je nastao iz ljubavi i iz obične raje i tako mora ostati. Ovo namjerno ističem jer je evidentno da je među mlađom rajom prisutno "mahalašenje" kluba i priča kako su svi seljaci samo smo iz Sarajeva gradska raja i pravi navijači Želje. To je sramotno i što je najgore čista floskula jer da je do pravih vijekovnih "sarajlija" (endemska vrsta već odavno u gradu) na Grbavici se ne bi mogao sa njima ni zapad napuniti, a "lavor" ne bi bio ni napravljen. Dakle, prođimo se šuplje već svi zajedno od Bihaća do Sarajeva i od Brčkog do Čapljine budimo zajedno uz Želju jer gdje ima pruge bilo nas je i mora nas biti.
Pozdrav. Odoh sad još jednom da pogledam. Ako ima još šta "staro", a da nismo gledali, daj nam.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 29 okt 2011, 23:58

Ma sutra samo 3 boda dolaze u obzir, u pravu je Amar što je rekao za izjednačenost ekipa, ali možda i namjerno nije rekao da smo mi fizički superirorniji i to će ono što će presuditi utakmicu...

Prvih 15 ili 20 minuta umrtviti utakmicu i onda početi dominirati, ja i sa 1:0 zadovoljan.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 30 okt 2011, 00:17

Slavija će sutra igrati bez Sadikovića, M. Muminovića i bez prva dva golmana. Na golu ce biti neki junior Kubura (94. godiste).
c/p sax

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 okt 2011, 00:20

nime_tm87 je napisao/la:Slavija će sutra igrati bez Sadikovića, M. Muminovića i bez prva dva golmana. Na golu ce biti neki junior Kubura (94. godiste).
c/p sax
Jadni ti igraci Slavije koliko ljudi plata nisu primili i ne cudi me sto moraju "djecaci" da igraju. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 30 okt 2011, 00:23

Elegant je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:Slavija će sutra igrati bez Sadikovića, M. Muminovića i bez prva dva golmana. Na golu ce biti neki junior Kubura (94. godiste).
c/p sax
Jadni ti igraci Slavije koliko ljudi plata nisu primili i ne cudi me sto moraju "djecaci" da igraju. :|
Da Bog da ispali iz lige :D
Volim te Zeljo!!!

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 30 okt 2011, 00:27

E ako ne utrpaju junioru golova, bit ću baš nezadovoljan!
šalim se, i minimalna pobjeda odlična 8-)
Nil Satis Nisi Optimum

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 30 okt 2011, 00:40

Number1 je napisao/la:E ako ne utrpaju junioru golova, bit ću baš nezadovoljan!
šalim se, i minimalna pobjeda odlična 8-)
lagano u 90.minuti

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 30 okt 2011, 00:51

Bistok boy - svaka ti dala za ovaj snimak!! Jebote zivot golova, kao da Man City igra!!! :D :D :D OVi svijetlno plavi dresovi su nam bili za 10!!! :D :D :D
Zadnja izmjena: BlueTiger, dana/u 30 okt 2011, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

sstrumf
Kontakt:

Post Postao/la sstrumf » 30 okt 2011, 07:16

Bianconeri1988 je napisao/la:Valjda prozivali Ivicu Osima i komitet!
Bio sam na tekmi, ono je fuj opet prozivanje Ivice i Amara, najmanje 1000 puta su spomenuli prezime Osim, a navijanje i koreografija im je bila za 10 hahahahahahaahahahahah zapalili su citavih 10 baklji za rodjendan .

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 30 okt 2011, 07:47

Zeba se povrijedio, te najvjerovatnije neće igrati protiv slavije ...

MrAmani96
Kontakt:

Post Postao/la MrAmani96 » 30 okt 2011, 09:28

Amar Osim menadžer Želje u današnjem duelu neće moći računati na Patricka Gerhardta Nyemu, koji je protiv Veleža dobio treći žuti karton.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 30 okt 2011, 09:37

Mislim da je to za Zebu obična patka da je povrijeđen, Osim ga svjesno čuva da mu sudija ne da treći žuti i da ne bude igrao na derbiju.

Bolji smo od Slavije i ovakve utakmice se jednostavno moraju dobivati, sve osim pobjede je neuspjeh.

Sve što se dobro uradilo protekih 10 utakmica će pasti u vodu ukoliko danas ne pobijedimo.

VOLIM TE ŽELJO!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 30 okt 2011, 10:19

čamac je napisao/la:Legendo s Bistrika gdje ovo iskopa. Ovo su bile tekme. Želji fali 4-5 standardnih (mislim da su falili Ćurić, Slišković, Štilić, Ilić itd.) Partizan jak čak je bio i vicešampion te sezone. Mi relativno loši jer je ovo definitivno bila smjena jedne uspješne generacije. A kako je to izgledalo kad smo "loši" može se vidjeti sa snimka kad se Partizan osim nafakaških golova nije s loptom pošteno sastavio. Vidjeli ste penal i onakvih se je protiv Želje sudilo na desetine u to doba i više od jedne titule fakat nije moglo.
Ovo je bila debitantska sezona za dva velika Željina talenta i oni su to kasnije i potvrdili sjajnim karijerama. Naravno, mislim na rahmetli Katanu i Radeta Bogdanovića. Bilo je tu još mladih igrača koji su obečavali kao npr. Nikolić, Slišković, "čileanac" Pavlović itd. Ovo je sezona kada je i Amar obilježio prve nastupe za Želju, doduše sa nekoliko ulazaka sa klupe. Pokojni Bratić je bio trener.
Ova tekma je bila legendarna i zbog Tašinog gola, čovjeka koji je dao više autogolova u karijeri nego golova i za kojeg legenda kaže da je čuv'o Kenedija da bi isti još bio živ.
Maca primio go u svom stilu i definitivno bio najslabija karika legendarne Željine "Videoton" generacije. Ovo je bila i oproštajna sezona u plavom dresu za tri legende: Baljića, Mihajlovića i Berjana. I pored slabih rezultata te sezone i onog kijameta došlo je 15 milja raje.

Hvala još jednom na ovom snimku jer lijepa su to vremena bila i lijepo je da mlađa raja vide kako se ginulo za plavi dres (pogledajte Žvaku, Fiću i ostale kako ginu), kakvo je srce imao svaki Željin igrač, kako je publika bila uz klub i pored grešaka (kao npr. Macin autogol), sudijskih nepravdi, kijameta itd. Ovih 17 minuta je dovoljno da mlada raja shvate zašto je Željo uvijek bio najomiljeniji i najpopularniji bh. klub bez obzira nas sve golgote kroz koje je prolazio i rezultate koje je imao. Na ovim novim generacijama je da tako i ostane i da nikad ne dozvole da se od Želje napravi mahalski niti režimski klub. Svaki Željin navijač je bitan i vrijedan ma gdje on bio i nikakva podjela na nacionalnoj, geografskoj, socijalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi ne smije se pojaviti. Željo je nastao iz ljubavi i iz obične raje i tako mora ostati. Ovo namjerno ističem jer je evidentno da je među mlađom rajom prisutno "mahalašenje" kluba i priča kako su svi seljaci samo smo iz Sarajeva gradska raja i pravi navijači Želje. To je sramotno i što je najgore čista floskula jer da je do pravih vijekovnih "sarajlija" (endemska vrsta već odavno u gradu) na Grbavici se ne bi mogao sa njima ni zapad napuniti, a "lavor" ne bi bio ni napravljen. Dakle, prođimo se šuplje već svi zajedno od Bihaća do Sarajeva i od Brčkog do Čapljine budimo zajedno uz Želju jer gdje ima pruge bilo nas je i mora nas biti.
Pozdrav. Odoh sad još jednom da pogledam. Ako ima još šta "staro", a da nismo gledali, daj nam.
Mah ja sam jos bio na porodilistu kad se tekma ova igrala dva dana kasnije sam tek kuci dosao,ali lijepo je sve ovo vidjeti,punu grbavicu,pun jug,manijake i Dzildu (na 2:25 u zutoj majici ja mislim),neke duple pasove na koje bi danas cijeli stadion ustao i aplaudirao a u ovom isjecku najmanje 10 takvih,doduse vidimo i pun istok dusmana,sudiju itd.

camac ima i nas mlađih koji volimo Želju zbog svega sto on jeste,mnogo vise od kluba,ideologija je to,pravac u zivotu,ali realno u manjini smo naspram raznih furaca koji iz pogresnih razloga navijaju za Želju ali opet nasi su pa ih nekako trpis,jbga svugdje je sada tako.Dobro je sto si se javio nisi odavno a steta vala znam da te nervira sve ovo oko kluba i to sto je sve na Amaru a znamo kakav on zna biti,ali javi se ponekad lijepo je citati postove nekoga ko ima vise iskustva sa Željom!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 30 okt 2011, 10:37

danas samo ponosno i hrabro.

Cmon Zeljo !

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 30 okt 2011, 10:44

bistrikboy je napisao/la:[youtube][/youtube]
Ovo je top snimak, atmosfera- jedi g.ovna platini...!

To su bila vremena kad se u ADIDAS opremi igralo.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Jug
Kontakt:

Post Postao/la Jug » 30 okt 2011, 10:47

Kada vec pojedini navijaci pricaju o kompleksima, moramo spomenuti pored vec poznatog Edipovog kompleksa, da je tu sada i Osim kompleks. Ljudi su poceli da smisljaju pjesme i tako slicne stvari. Mislim da je vrijeme da se i ovaj pojam uvede u udzbenike i pojedine knjige. Danas samo pobijeda, a slijedeci vikend lijecimo komplekse. ;)

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 30 okt 2011, 10:52

... komplekse, sve za njihov nedosanjani s(t)an...!?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

nanek

Post Postao/la nanek » 30 okt 2011, 11:02

BEZ 0 -4 NECU DANAS DA PRICAM ! Ima da ih razvalimo danas! Ma ko penzioner...,, :) :)

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 30 okt 2011, 11:09

lijepa kvota na dvicu danas nadam se da ce te pobijediti iako se bojim da bi to moglo ici jako tesko :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic i 13 gostiju.