Biti na drugom mjestu u dijelu prvenstva u kojem smo od svih konkurenata imali najtezi raspored gledajuci po broju teskih gostovanja je velika stvar.Sto je najvaznije prvi nam bjezi tek tri boda,dijelimo sa komsijama isti broj bodova a ostali kaskaju znacajnije.Uz to,mi smo kao klub i kao tim kroz ova kola imali krizu i rezultata i manju krizu odnosa.Da nismo dobili Olimpic na Kosevu,mozda bi danas bila totalno druga prica,teorije zavjere su se pravile sto kroz klub,sto kroz carsiju.Sve se vratilo na svoje,lopta se zakolutala i podigli smo nivo forme na ocekivani nivo s obzirom na kvalitet igraca koje imamo u odnosu na druge ekipe.Pobjeda protiv Slavije je velika ne samo po rezultatu,vec je velika i po samoj konstantnosti kluba da pravi dobre i visoke rezultate,gdje uspjesno realizujemo ono sto zamislimo takticki u svlacionici.Dobar rad Amara Osima i reci cu samo njega,jer na ostatak strucnog staba odavno imam zamjerke.No poslusnici su i bar je to dobra stvar.Utakmica protiv Slavije,uz odlican rezultat,daje dobru sliku i o disciplini ekipe koja je pazila na kartone,i nije se desio nijedan minus i da neko naleti na glupost pa da zaradi opomenu koja bi ga mogla udaljiti sa derbija.Dovoljno to govori o spremnosti ekipe,cije se dobre,ustvari odlicne pripreme,tek nekako sada akumuliraju,i lici mi to na one situacije kada ostale ekipe izgube dah na nekih 15-20 minuta a mi to znamo iskoristiti i dobijemo veliku prednost na osnovu toga.Cinjenica je i da Slavija nije ekipa koja je kvalitetom realno mogla da parira nama,ali dobro znamo da kroz neko proslo vrijeme mi nismo bili u stanju da trpamo ovoliko golova kao ovih zadnjih utakmica.Cak i ako igramo dobro samo po poluvrijeme kao zadnje dvije domace utakmice ili sada kao gosti.Ozbiljni smo,disciplinovani,djelujemo organizovano i djelujemo sigurno sto je najvaznije.Uspjeli smo odoljeti krizama,vratiti se radom i dobijanjem samopouzdanja,postajemo dominantni na terenu.
Ne smije biti euforije,pravi ispiti tek slijede,a mi smo napravili pravu uvertiru za kvalitetne dalje predstave.Siguran sam da su igraci dobili pravi motiv i da im se svidjelo da su ovako dominantni,a kada imas to nesto u glavama igraca onda je to velika stvar.Sjetite se u vrijeme "krize" igara i rezultata,kako se osjetilo na igracima da ih je strah dodati loptu a kamoli da urade nesto kvalitetno.Sada je obrnuta situacija i to se tako vidi.
Volio bih kada bi se i mi navijaci uspjesno nosili sa nasom tribinom,jer je prije bilo da klub prati uspjeh na tribini nasih navijaca,sada je situacija da mi navijaci trebamo da se poguramo uspjesima naseg voljenog kluba i nadam se da ce nas klub natjerati da budemo bolji i organizovaniji na tribinama,pa da ih popratimo kako zasluzuju,a oni sada zasluzuju sampionsko navijanje.Slijedi Celik,slijedi derbi...slijede pravi ispiti i ne sumnjam u uspjeh ako budemo na ovom nivou.Puni smo dobre atmosfere u klubu,osmijesi su opet na licima i sada nas,bar po meni tesko ko moze zaustaviti.Svaka cast Amaru,svaka cast igracima,od prvog do zadnjeg,jer se dobre igre pojedinaca osjete samo kada citav tim ima nivo koji je potreban.Ovo izgleda dobro i mirise mi na plavo!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !