Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
23
34%
4) St.Pauli
15
22%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 67

bh hrvat
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la bh hrvat » 27 okt 2011, 21:47

sta ima novoga dijasporo

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 okt 2011, 21:54

He is back. :lol: :lol:
Kod nas ruze cvijetaju i drago nam je sto si dosao s nama to da podjelis. :) :)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 okt 2011, 00:02

Biće ovo zanimljiva sezona u Buli svi velikani su pri vrhu , dobro taj Hannover malo bode u oči :D ali zasluženo drže 4 mjesto , zasad epitet razočarenja sezone nosi HSV nadam se da će i oni krenuti sa dobrim partijama.
Ostalo je još dva kola do velikog derbija na Allianz Areni između Bayerna - BvB jedva čekam da vidim facu Kloppa poslije utakmice :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 okt 2011, 22:39

Bayer jednom invidualnom akcijom u drugoj minuti dosao do nova tri boda i odredjenog mira u kuci, dok s druge strane Freiburg se nalazi u velikim problemima i vidi se da ekipa nema neki kvalitet i bit im tesko izboriti opstanak u drustvu najboljih.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 28 okt 2011, 23:23

Saurman je napisao/la:Biće ovo zanimljiva sezona u Buli svi velikani su pri vrhu , dobro taj Hannover malo bode u oči :D ali zasluženo drže 4 mjesto , zasad epitet razočarenja sezone nosi HSV nadam se da će i oni krenuti sa dobrim partijama.
Ostalo je još dva kola do velikog derbija na Allianz Areni između Bayerna - BvB jedva čekam da vidim facu Kloppa poslije utakmice :mrgreen:

Mozda mu od silnog slavlja opet razbiju njegovi igraci cvike ko prosle sezone sjecas se ? Da da znam da se sjecas 8-) :lol:
BvB Echte Liebe !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 okt 2011, 17:19

Damir_BvB je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Biće ovo zanimljiva sezona u Buli svi velikani su pri vrhu , dobro taj Hannover malo bode u oči :D ali zasluženo drže 4 mjesto , zasad epitet razočarenja sezone nosi HSV nadam se da će i oni krenuti sa dobrim partijama.

Mozda mu od silnog slavlja opet razbiju njegovi igraci cvike ko prosle sezone sjecas se ? Da da znam da se sjecas 8-) :lol:
Sjećaš li se petarde iz 2009 ? znam da se sjećaš :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 okt 2011, 21:34

Sezona po mom ukusu. :)
Što više dobrih ekipa (sa dobrim rejtingom u Evropi) u samom vrhu, tim bolje za samu ligu. Tu i tamo poneko iznenađenje (u vidu M'gladbacha) neće škoditi.
Na samom dnu su ekipe (osim HSV-a) koje to mjesto i zaslužuju i koji sa kvalitetom tu i pripadaju.

Brine me jedna stvar. :( Samo da Bayern previše ne odmakne. :lol:
Vom Jäger zum Gejagten

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 30 okt 2011, 19:02

VfB Stuttgart – HSV
1899 Hoffenheim – FC Augsburg
Hertha BSC – Kaiserslautern
Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund
Holstein Kiel – Mainz 05
Gladbach – Schalke 04
VfL Bochum – FC Bayern
Nürnberg – Greuther Fürth

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 okt 2011, 20:40

Zanimljivo je da su Wolfsburg, Freiburg i Hannover ove sezone postigle 14 golova, a od toga je polovinu (7) za svaki od navedenih klubova postigao jedan igrač. Tako je za Vukove 7 puta postizao golove Mandžukić, za Freiburg Cise (a ko drugi :mrgreen: ), dok je za Hannover to isto učinio Abdellaoue.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 30 okt 2011, 20:41

Mario Mandžukić nastavio je svoju golgetersku seriju, zabio je pogodak za 1:1 za svoj Wolfsburg u domaćinstvu Herthi. Međutim, ni taj gol nije pomogao 'vukovima', koji su izgubili protiv prosječne berlinske momčadi 2:3

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić ponovno je bio strijelac za Wolfsburg, ali njegova je momčad u susretu 11. kola njemačkog prvenstva na svom terenu izgubila od Herthe iz Berlina sa 2:3 (1:2).

Mandžukić je postigao pogodak za 1:1 u 31. minuti utakmice, a to mu je već sedmi gol u Bundesligi ove sezone. Mandžukić je odigrao čitavu utakm,icu za Wolfsburg, dok je Srđan Lakić igrao od 63. minute. Andre Mijatović odigrao je čitavu utakmicu za Herthu.

Vodeći Bayern iz Münchena je na svom terenu uvjerljivo sa 4:0 (3:0) nadigrao Nürnberg, a Ivica Olić je u ovoj pobjedi sudjelovao od 77. minute. Danijel Pranjić nije nastupio.

Ivan Perišić je igrao do 76. minute za Borussiju iz Dortmunda koja je na gostovanju kod Stuttgarta igrala 1:1 (1:1).

Na ljestvici je vodeći Bayern sa 25 bodova, ;) na drugo mjesto se probio Schalke 04 sa 21, a slijede dvije Borussije sa po 20 bodova.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 okt 2011, 21:38

Evo mog nekog vidjenja ovih utakmica:
Zdena04 je napisao/la:
VfB Stuttgart – HSV - uz dosadasnja cetiri duela u kupu kao pobjednik uvijek je izlazio VfB, no kod nas se nikad nezna i mislim da ce ovo biti zanimljiva utakmica gdje prednost dajem ekipi VfB-a radi domaceg terena

1899 Hoffenheim – FC Augsburg - sve osim prolaza Hoffeinheima u naredni krug bilo bi veliko iznenadjenje

Hertha BSC – Kaiserslautern - ovo ce po meni biti dosta zanimljiv duel, a Hertha ce imati veci motiv iz razloga sto se finale igra na "njihovom" stadionu

Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund - za mene licno derbi 1/8 finala, gdje ce biti svega, a ovdje su sanse pojednake s obzirom na predstave Dortmunda u kupu

Holstein Kiel – Mainz 05 - inace bit ce ovo lijep izlet za ekipu Mainza u jedan od najljepsih gradova u Njemackoj, no misljenja sam da Kiel nece biti u stanju napraviti novu senzaciju i da ce im ovdje biti kraj

Gladbach – Schalke 04 - bit ce zanimljivo gledati partiju SAHA izmedju Favrea i Stevensa, i ovdje malu prednost dajem "Plavcima" jer su eksperti za ovo takmicenje

VfL Bochum – FC Bayern - mislim da je ovdje svaki komentar suvisan

Nürnberg – Greuther Fürth - ovo je derby Frankena i ovdje nema favorita, tako da svaka prognoza pada u vodu
Sve u svemu kada se sabere ima dosta zanimljivih utakmica, a kako to biva po obicaju u TV prijenosu ce biti Bayern, iako su za mene Fortuna - BVB i Nürnberg – Greuther Fürth glavni kandidati za prijenos na ARD-u i ZDF-u.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 okt 2011, 10:49

ak bum tu u ovom podforumu prco Talijane, jel sam onda zaštićen od bana? :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 okt 2011, 15:11

Kladil bum se na proaz Kusena. Nekak oni to nemreju vani izvući i još pogotovo kad se sjetim kaj im je Valencia u prvih 35 minuta naprvila...Ono kaj Kusenu fali za LP je taj **** Vidal il neki igrač koji to more na njegov način odigrati. Ballack, Rolfes i Bender nisu za to. kaj je najgore za slijedeću sezonu Kusen će zgubiti ballacka, produžiti sa balitschem, poćet igrat sa benderom i rolfesom u prvih 11 i naći nekog talenta...Zaš se oni neoprobaju sa Montolivom pa da vide kakve su im šanse? Isto tako oni u štopera neće uložiti ma koliko god im on treba jer od reinartza i schwaaba treba napraviti "igrača2 a oni potencijala za prvih 11 ekipe koja bi redovno trebala igrati u LP jednostavno NEMAJU!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 31 okt 2011, 15:14

Dolazak Montoliva u redove Apotekara je jednak prelasku Messija u Real. :mrgreen: Ko će to doći u Leverkuzen iz Italije, a na radaru je velikana poput Intera, Milana i Juventusa? :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 31 okt 2011, 15:16

Monolog je napisao/la:Dolazak Montoliva u redove Apotekara je jednak prelasku Messija u Real. :mrgreen: Ko će to doći u Leverkuzen iz Italije, a na radaru je velikana poput Intera, Milana i Juventusa? :D
Zato sam i reko probat pa kaj bude bude...Sa parama se sve riješi ;) Daš mu bombastičnu plaću i ako si u Lp, postoji teoretska šansa, ništa više...Nisam ja reko da su oni glupi ako ga nedopeljaju il tak neš, nego zaš ne probati?

KB-TM87
Kontakt:

Re: Hertha BSC Berlin

Post Postao/la KB-TM87 » 31 okt 2011, 20:16

Meni uvijek simpatičan klub, evo ću se aktivirati na ovoj temi malo, pratiću ih više nego sada. :mrgreen: Solidna pozicija na tabeli, po meni najbolja dva igrača Herthe su Ramos i Raffael. Odlični navijači :mrgreen: Biće sredina tabele do kraja godine...
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 okt 2011, 22:09

KB-TM87 je napisao/la:Meni uvijek simpatičan klub, evo ću se aktivirati na ovoj temi malo, pratiću ih više nego sada. :mrgreen: Solidna pozicija na tabeli, po meni najbolja dva igrača Herthe su Ramos i Raffael. Odlični navijači :mrgreen: Biće sredina tabele do kraja godine...
Super što ćeš se aktivirat a još željin manijak ma ne može biti bolje :D

A Hertha razbi vukove u subotu, a u nedjelju izvuče dobrog protivnika u osmini finala kupa-Kaiserslautern. Iako ni to nije protivnik protiv kojeg će toliko biti lako ali radi se o riješivom zadatku.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 31 okt 2011, 22:54

effe_sa je napisao/la:
KB-TM87 je napisao/la:Meni uvijek simpatičan klub, evo ću se aktivirati na ovoj temi malo, pratiću ih više nego sada. :mrgreen: Solidna pozicija na tabeli, po meni najbolja dva igrača Herthe su Ramos i Raffael. Odlični navijači :mrgreen: Biće sredina tabele do kraja godine...
Super što ćeš se aktivirat a još željin manijak ma ne može biti bolje :D

A Hertha razbi vukove u subotu, a u nedjelju izvuče dobrog protivnika u osmini finala kupa-Kaiserslautern. Iako ni to nije protivnik protiv kojeg će toliko biti lako ali radi se o riješivom zadatku.
Objasnili su im neke stvari. :mrgreen: Što se kupa tiče, nikad se ne zna, ako Kaiserslautern bude igrao kao sinoć protiv HSV-a biće jako jako uzbudljivo. :mrgreen: Evo jedna zanimljiva slika....

slika
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 okt 2011, 23:19

E slicica je pravaa :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 31 okt 2011, 23:19

pa barzagli je **** velikane i dosao u wolfsburg zasto montolivo nebi uradio isto ...ali sumnjam jbg tu su rudy salihovic itd koji su puno jeftiniji...ante neslazem se s tobompopitanju reinartza i schwaba ja mislim da su njih obojica supertalenti kojima treba jos 10tak tekmi u ligi prvaka da predzu tu granicu od talenta do kompletnog igraca....meni smeta sto guzen gura schwaaba na beka a cim vidis momka kako trci mozes zakljuciti da je to stoper,,,nevolim topraka u prvoj postavi nikako...balitsch je tu da bude zamjena

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []