BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
-
maverick_tz
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
ovako,evo mog viđenja utakmice;prvo ću reć loše strane;klop je po meni odma pogriješio sa perom umjesto grossonje,druga stvar,od sada,pa nadalje i u buduće,treba sa mariofilom igrat s lijeve a ne desne strane,više nego bolje mu leži lijeva strane terena,a grossonju staviti desno jer se i on danas tamo odlićno snašao,šinji je prespor za ovu ekipu i za njene potrebe . . .međutim kad se sagleda situacija na terenu,na mercedes areni,protiv realno vrlo jake ekipe štutgarta odigrat što kolega reko 70 minuta dominantno,i još uz to što su gubili,i do kraja izjednaćili ne ćoravom loptom nego izrađenom akcijom,ovim momcima treba skinuti kapu s glave gdje treba bar po meni više šuterskog treninga al tu je klop koji zna odlićno da odradi svoj posao i najbolje zna kako i šta treba uraditi po pitanju ekipe.iduće hefte igraju dvije utakmice i treba vidjeti koliko je ovaj današnji meč imao traga na kondiciju,glave gore nije katastrofa ( osim što su nas pretekli štrumfovi ) i kad se sjetimo nekoliko kola kad su rasipali poene i primili šugave golove ( hebem sejinu ljevicu ) i kak igraju sada ma trebamo biti najmanje svi veseli i zadovoljni

Poslije 4 uzastopne pobjede u Bundesligi ovih 1-1 u Stuttgartu nije uopste lose...nema mnogo tezih gostovanja u sezoni od ovog.
Mogli smo pobjediti jer smo bili bolji tim i stvarali smo bolje prilike(posebno ona prilika Kagawe a onda i Subotica) ali opet kazem,nije ovih 1-1 lose.
Ono sto brine je opet primljen gol nakon prekida
.
I kao sto rece @hare nevjerovatno je da nije sviran penal nad Gotzeom...mislim da ne moze biti ocigledniji faul
Sto se tice tabele,sve je to u par bodova osim Bayerna koji je malo pobjegao...cini mi se da je od drugog do nekog 7-8.og mjesta svega 5 bodova razlike.Vazno je da smo poceli igrati kako treba...valjda cemo i u utorak popraviti dojam u ligi prvaka.
Mogli smo pobjediti jer smo bili bolji tim i stvarali smo bolje prilike(posebno ona prilika Kagawe a onda i Subotica) ali opet kazem,nije ovih 1-1 lose.
Ono sto brine je opet primljen gol nakon prekida
I kao sto rece @hare nevjerovatno je da nije sviran penal nad Gotzeom...mislim da ne moze biti ocigledniji faul
Sto se tice tabele,sve je to u par bodova osim Bayerna koji je malo pobjegao...cini mi se da je od drugog do nekog 7-8.og mjesta svega 5 bodova razlike.Vazno je da smo poceli igrati kako treba...valjda cemo i u utorak popraviti dojam u ligi prvaka.
sjajna igra dortmunda ...kontrolisali su igru,stvarali pritisak i promasivali prilike nazalost...al opet ono sto veseli je to da se vraca sjajna igra iz prosle sezone...svabe imaju odlicnu ekipu,i mislim da svaka ekipa bundeslige moze biti prezadovoljna bodom kod njih...
penal je bio ,al jbg ..sranja se desavaju heheh...ugl dortmund nastavlja da igra dobro i jedva cekam derbi sa bavarcima..mislim da cemo ih ne(ugodno) iznenaditi hehehehe

penal je bio ,al jbg ..sranja se desavaju heheh...ugl dortmund nastavlja da igra dobro i jedva cekam derbi sa bavarcima..mislim da cemo ih ne(ugodno) iznenaditi hehehehe
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Nije loše, kao što Klopo kaže, nije isto odigrati remi sa bledunjavom igrom i sa vrlo dobrim učinkom, gdje je zehra falila da se ode kući pjevajući.adnan24 je napisao/la: Mogli smo pobjediti jer smo bili bolji tim i stvarali smo bolje prilike(posebno ona prilika Kagawe a onda i Subotica) ali opet kazem,nije ovih 1-1 lose.
Zaista je to od velike važnosti. No, ne budete li satrali Grke ima da se namerčim na vašu(ovu) temu i onda mir neće stanovati ovdje.adnan24 je napisao/la:Vazno je da smo poceli igrati kako treba...valjda cemo i u utorak popraviti dojam u ligi prvaka.
P.S. Je li tako mavericku iz grada soli?
Vom Jäger zum Gejagten
Prije svega odlična utakmica naših ljubimaca. Za nekog ko nije gledao utakmicu može da kaže da je to dobar rezultat, ali za mene lično je to malo kad se sve uzme u obzir.
Ja ne bih da podcjenjujem Svabe, ali mislim da smo ih sveukupno nadigrali. Imali smo i mi periodičnih padova u igri, ali to ništa nije negativno jer nismo dopustili neke ozbiljnije šanse protivnika. Osim dalekometnih šuteva Traorea i Kuzmanovića oni nisu ništa posebno ponudili.
Malo mi je krivo što je opet veliki broj šansi propušten. Na samom početku Lewantorski stativa, Gotze, Perišić I još Kehl glavom(bolja pozicija od penala). Drugo poluvrijeme Kagawin dalekometni šut, zatim kad je sam izašao na golmana, pa Neven glavom i na kraju Mario Gotze. 8-9 ogromnih šansi je propušteno. Neodoljivo podsjeća na prošlu sezonu
Odlična igra, samo je falilo krunisanje golom i nova 3 boda.
Veoma sam optimističan što se tiče narednih utakmica. Definitivno smo podigli formu i i na pravom smo putu da i ove sezone potvrdimo ono iz prošle. Mislim na direktni plasman u LP (1-3 mjesta
).
Malo sam bio zabrinut što je Bender izašao na poluvremenu. U utakmicu protiv Dresdena je zadobio nezgodan udarac u predjelu članka i od tada ima bolove. Kako sam kaže pred kraj 1.pol. stoplao mu je utrnulo i uopše nije imao osjećaja za loptu. Dobra vijest je da neće dugo pauzirat tj.bit će vjerovatno u kadru za utorak i LP.
NUR DER BVB
Ja ne bih da podcjenjujem Svabe, ali mislim da smo ih sveukupno nadigrali. Imali smo i mi periodičnih padova u igri, ali to ništa nije negativno jer nismo dopustili neke ozbiljnije šanse protivnika. Osim dalekometnih šuteva Traorea i Kuzmanovića oni nisu ništa posebno ponudili.
Malo mi je krivo što je opet veliki broj šansi propušten. Na samom početku Lewantorski stativa, Gotze, Perišić I još Kehl glavom(bolja pozicija od penala). Drugo poluvrijeme Kagawin dalekometni šut, zatim kad je sam izašao na golmana, pa Neven glavom i na kraju Mario Gotze. 8-9 ogromnih šansi je propušteno. Neodoljivo podsjeća na prošlu sezonu
Odlična igra, samo je falilo krunisanje golom i nova 3 boda.
Veoma sam optimističan što se tiče narednih utakmica. Definitivno smo podigli formu i i na pravom smo putu da i ove sezone potvrdimo ono iz prošle. Mislim na direktni plasman u LP (1-3 mjesta
Malo sam bio zabrinut što je Bender izašao na poluvremenu. U utakmicu protiv Dresdena je zadobio nezgodan udarac u predjelu članka i od tada ima bolove. Kako sam kaže pred kraj 1.pol. stoplao mu je utrnulo i uopše nije imao osjećaja za loptu. Dobra vijest je da neće dugo pauzirat tj.bit će vjerovatno u kadru za utorak i LP.
NUR DER BVB
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Trebali bi biti zadovoljni punktićem kod tradicionalno neugodnog rivala koji igra odlično u ovoj kalendarskoj godini, ali čisto sumnjam da iko može biti zadovoljan nakon silnih promašaja u finišu.
Nakon izlaska ozlijeđenog Bendera, totalno smo zagospodarili terenom, ali opet nismo mogli preko Ullreicha, koji je usput rečeno proglašen za igrača utakmice.
Ostaje goruk okus nakon ''prosutih'' bodova.
Ekipa se polako vraća na prošlosezonski nivo. Posebno sam zadovoljan Kehlovim nastupom, evidentno je da kapetan hvata staru formu. Gotzea je bilo svuda, danas je pokazao svu raskoš svog talenta, šteta pa to nije okrunio jednim pogotokom. Još bih izdvojio Humminatora - čini mi se da je dobio preko 90% duela.
Iako je izgubio par lopti, mali Leitner je zadovoljio moja očekivanja. Odličan je tehničar i razumije igru. Nervoza je učinila svoje u par navrata, ali generalno gledano ostavio je dobar dojam, pogotvo kao se uzme u obzir kvalitet protivnika. Klopp ga treba češće ubacivati u igru, jer vidljivo je da se radi o velikom potencijalu.
Schmelzer veoma loš. Popravio se malu u nastavku igre, ali i dalje je olako gubio duele, pogotovo vazdušne. Povrede se ga strašno pohabale i nikako da se vrati na prošlosezonski nivo (veoma visok nivo
). Najbitnije je da ostane zdrav i sigurno da će se njegova igra vremenom popravljati.
On ima apsolutno sve predispozicije da bude vrhunski igrač, što je i pokazao prošle jeseni, ali nakon te proklete povrede nikako da zaigra. Nonšalantan je u duelima (danas dobio svega 15% duela
), ali to i ne čudi kad se uzme u obzir težina njegove povrede. Najveći problem je što previše pati loptu, a ni sebičnosti mu ne manjka. On mora igrati brže i direktnije, mora igrati na prvu loptu. On se i dalje odlično kreće, trka je na nivou, ali u tim ključnim situacijama ima jednostavno potez viška.Ponekad mi djeluje odsutno na terenu. Ko zna, možda je zabrinut zbog ugovora, čak sam mišljenja da je to i glavni problem njegovih nešto lošijih partija. Znamo mi svi da on zna fuce, pa se psiha nameće kao glavni problem. Ne znam šta više i Watzke čeka s tim produženjem.
Subotić je par puta opasno kiksuo danas. Nikako da se riješi tih mušica.
Lewat je zaradio i danas svoju platu. Nije imao sreće kod one majstorije na samom početku meča. Teže je sad i njemu, jer mu protivnička odbrana poklanja dosta pažnje. Svjesni su oni o kakvom se majstoru radi.
Igra je definitivno tu, samo to moramo materijalizovati i protiv jačih rivala. Protiv Olya osvijetlati obraz, u što ne sumnjam.
Nakon izlaska ozlijeđenog Bendera, totalno smo zagospodarili terenom, ali opet nismo mogli preko Ullreicha, koji je usput rečeno proglašen za igrača utakmice.
Ekipa se polako vraća na prošlosezonski nivo. Posebno sam zadovoljan Kehlovim nastupom, evidentno je da kapetan hvata staru formu. Gotzea je bilo svuda, danas je pokazao svu raskoš svog talenta, šteta pa to nije okrunio jednim pogotokom. Još bih izdvojio Humminatora - čini mi se da je dobio preko 90% duela.
Iako je izgubio par lopti, mali Leitner je zadovoljio moja očekivanja. Odličan je tehničar i razumije igru. Nervoza je učinila svoje u par navrata, ali generalno gledano ostavio je dobar dojam, pogotvo kao se uzme u obzir kvalitet protivnika. Klopp ga treba češće ubacivati u igru, jer vidljivo je da se radi o velikom potencijalu.
Schmelzer veoma loš. Popravio se malu u nastavku igre, ali i dalje je olako gubio duele, pogotovo vazdušne. Povrede se ga strašno pohabale i nikako da se vrati na prošlosezonski nivo (veoma visok nivo
Kagawa je poslije Gotzea naš najbolji ofanzivac i ja od njeg očekujem da bude difference maker na terenu.HzBvB je napisao/la:Sta ste se svi na Kagawu okomili...nas najlosiji igrac na terenu je Subotic poslije njega Lewandowski(osim onog suta nista )
Subotić je par puta opasno kiksuo danas. Nikako da se riješi tih mušica.
Lewat je zaradio i danas svoju platu. Nije imao sreće kod one majstorije na samom početku meča. Teže je sad i njemu, jer mu protivnička odbrana poklanja dosta pažnje. Svjesni su oni o kakvom se majstoru radi.
Igra je definitivno tu, samo to moramo materijalizovati i protiv jačih rivala. Protiv Olya osvijetlati obraz, u što ne sumnjam.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
-
maverick_tz
- Kontakt:
heeej kako ti znaš odakle sam ? a da ako se nasadiš na ovu temu u slućaju ne pobjede BVB bit češ linčovan odma na forumugeronimo je napisao/la:P.S. Je li tako mavericku iz grada soli?
-
maverick_tz
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Možda mu je ovo "maverick_TZ" bio tragmaverick_tz je napisao/la:heeej kako ti znaš odakle sam ?geronimo je napisao/la:P.S. Je li tako mavericku iz grada soli?
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
-
maverick_tz
- Kontakt:
jest brate sad i ja skontoSemir bvb je napisao/la:Možda mu je ovo "maverick_TZ" bio tragmaverick_tz je napisao/la:heeej kako ti znaš odakle sam ?geronimo je napisao/la:P.S. Je li tako mavericku iz grada soli?![]()
![]()
Izgleda da su naši navijači imali problema sa navijačima Stuttgarta. Svabe(njih 10-12) su napale autobus sa navijačima BvB - bez povrijeđenih uz manju štetu na autobusu. Čak je bila i neka potjera na autobahnu.
Oko ponoći došlo je ponovo do navijačkih sukoba i to na jednoj benzinskoj pumpi, gdje su navijači BvB-a napali navijače Werdera koji su se vraćali iz Mainza. Jedan navijač zelenih je lakše ozlijeđen.
Oko ponoći došlo je ponovo do navijačkih sukoba i to na jednoj benzinskoj pumpi, gdje su navijači BvB-a napali navijače Werdera koji su se vraćali iz Mainza. Jedan navijač zelenih je lakše ozlijeđen.
-
maverick_tz
- Kontakt:
UUUUUU haman nije ni našima m a h a n e što baš zelembaće ??? al hajde,neka nastave tako i izgubit će reputaciju najmiroljubivijih navijača ko što su imali do sadaSemir bvb je napisao/la:Izgleda da su naši navijači imali problema sa navijačima Stuttgarta. Svabe(njih 10-12) su napale autobus sa navijačima BvB - bez povrijeđenih uz manju štetu na autobusu. Čak je bila i neka potjera na autobahnu.
1/8 finala DFB Pokal.
20/21.12. Esprit-Arena Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund
S obzirom da su sve opcije bile moguće zadovoljan sam protivnikom. Iako su vodeći u Zweiti trebali bi ovo proći bez puno problema.
NUR DER BVB
20/21.12. Esprit-Arena Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund
S obzirom da su sve opcije bile moguće zadovoljan sam protivnikom. Iako su vodeći u Zweiti trebali bi ovo proći bez puno problema.
NUR DER BVB
Bice ovo zahebano pravo...vise sam volio neki domaci mec pa makar bio i tezi protivnik ali sta sad da se radi 
Liverpool zainteresovan za Lewandovskog platili bi odstetu do nekih 8 mio funti ... Hmmm covjek da po koji gol i odmah se pocne pisat kako ga neko trazi ja sta rade menadzeri moj boze ... A mozda je i tacno ko ce vise znat, tako se prosle god pisalo za sahina u januaru jos za real i mi se svi smijali jbg ... Bilo kako bilo pise da su jos JAKO zainteresovani ... Valjda ga ne tusnu ...
BvB Echte Liebe !!!
zasto bi prodavali lewu kad je euro za 6 mjeseci a on tu ako zabije gol ili 2 cijena mu skace bar za 30 posto pogotovo uzimajuci u obzir da ce imati jos 2 god ugovora...
Evo još malo glasina: ManUtd sprema januarsku ponudu za Subotića od 23 mil eura.
Manchester United bereitet ein Angebot über 23 Millionen Euro für Neven Subotić von Borussia Dortmund vor. Der englische Rekordmeister will den Abwehrspieler im Winter verpflichten (‚Footylatest‘),
Manchester United bereitet ein Angebot über 23 Millionen Euro für Neven Subotić von Borussia Dortmund vor. Der englische Rekordmeister will den Abwehrspieler im Winter verpflichten (‚Footylatest‘),
Izgleda da su šanse da Bender zaigra večeras minimalne. Umjesto njega je najavljen mladi Leitner. Protiv Svaba je bio solidan.Malo me strah da u ovako važnoj utakmici igra klinac, ali vjerujem Kloppu i njegovom izboru.
Momak je ogroman potencijal i ovakve utakmice će mu definitivno godit da skupi nešto iskustva i vjerujem da će za 2-3 godine biti nezamjenjiv u prvoj postavi.

Momak je ogroman potencijal i ovakve utakmice će mu definitivno godit da skupi nešto iskustva i vjerujem da će za 2-3 godine biti nezamjenjiv u prvoj postavi.

Zadnja izmjena: Semir bvb, dana/u 01 nov 2011, 09:45, ukupno mijenjano 1 put.
- anton 1983
- Kontakt:
Pa čujte Lewog treba prodati ak bu dobra ponuda to je bar jednostavno. On vam je tak i onak zamjena...Problem je kaj bi ga oni hteli na zimu kolko ja razumijem...
Ne treba sam tak odbacivati tu mogučnost. treba naravno sad biti strpljiv i vidjeti kako će se završiti prvi dio sezone i to mislim po pitanju Europe te skautirati tržište i vidjeti kaj bi se na zimu dalo posuditi ili kupiti ali da računica štima. Imajte na umu da ima dosta napadača kojima ovo ljeto istiće ugovor...
Recimo BvB proda lewandovskog na zimu za 10 milja i to je 10 milja koji bi se na kraju sezone mogle čak uložiti u jednog podolskog ili Reusa s tim da bi se za špicu možda mogao uzeti Pogrebnjak ili Schieber. Za sitne pare takav igrač bi se morti mogao već i na zimu dovest...
To ja ovako sam malo mutim ništa više...Sam oću reć, da netreba takvu eventualnu ponudu odbijati kao da smrdi...
I da tu je taj zidan koji bi valjda mogao nekaj odigrati u 2. djelu sezone...
Ne treba sam tak odbacivati tu mogučnost. treba naravno sad biti strpljiv i vidjeti kako će se završiti prvi dio sezone i to mislim po pitanju Europe te skautirati tržište i vidjeti kaj bi se na zimu dalo posuditi ili kupiti ali da računica štima. Imajte na umu da ima dosta napadača kojima ovo ljeto istiće ugovor...
Recimo BvB proda lewandovskog na zimu za 10 milja i to je 10 milja koji bi se na kraju sezone mogle čak uložiti u jednog podolskog ili Reusa s tim da bi se za špicu možda mogao uzeti Pogrebnjak ili Schieber. Za sitne pare takav igrač bi se morti mogao već i na zimu dovest...
To ja ovako sam malo mutim ništa više...Sam oću reć, da netreba takvu eventualnu ponudu odbijati kao da smrdi...
I da tu je taj zidan koji bi valjda mogao nekaj odigrati u 2. djelu sezone...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Druze vjeruj mi Leithner je prejak igrac, treba ga gurati i u jacim utakmica....po meni je dosta odgovorniji i bolji igrac za CM ili DM od Gundogan ( koji se precesto zaigra ) , mogao bi on biti extra klasa ....meni se svidja sto dobija priliku...Semir bvb je napisao/la:Izgleda da su šanse da Bender zaigra večeras minimalne. Umjesto njega je najavljen mladi Leitner. Protiv Svaba je bio solidan.Malo me strah da u ovako važnoj utakmici igra klinac, ali vjerujem Kloppu i njegovom izboru.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.