Moj zadnji grad (izuzmemo li BiH) je bio taman za skromniji džep. Bio sam u Trstu.
Inače zbog privatnih problema sam odgodio da obidjem Bolonju (blizu Bolonje bio koncert Linkin Parka), razloge ne želim otkrivati. Tekuću godinu nisam nigdje mak'o, zbog tih razloga (sem po Bosni).
No, da ne kvarim temu: MinKen je lijep grad za vidjeti... Bilo nas par. Inače , crkli smo dok nismo našli McDonalds.

To nam je omiljena hrana. A kad smo ušli da naručimo, pita mene i jarana onaj što radi "da nismo topla braća".

Bog dao da smo imali iste
dukserice. I tako sva zgodba se dešavala oko Marianneplatza (ili kako već ?).

Velika katedrala, prelijepa. Mene oduševila. Vidio sam i ekipu DSF-a na terenu.

Bio dogovor da odemo na Oktoberfest, al' nikad se nije desilo.

Kod tog glavnog trga (Marianewhatever

) je i neka trgovina sportskih rekvizita. Eh tu sam sebi kupio kapu ("kačket") sa grbom Arsenala.
Split je moj san.

Tamo želim živjeti.

U Splitu sam bio prije hm...4-5 godina , al' onaj grad u noći ne mogu izbrisati iz sjećanja. Nisu neke posebne zgodbe, al' onaj zalazak broda u daljini dok sjediš na klupi pored mora (...) je neopisiv, vjerujte (pod uslovom da ti se spava).

Ostalo je standardno: Vruće Splićanke, njihov jezik, ona palača Dioklecijana i 2x more + Poljud.

Tu, nedaleko od te palače, je jedan predobar restoran, sa pogledom na more. A ja u restoranima mogu ostati i po cijeli dan.Nisam iš'o u njihov McDonalds jer je odatle bilo 350 metara hoda.
Bio sam još u nekim gradovima, al' drugom prilikom . Htio sam samo da doprinesem temi.

Sve mi je ovo relativno blizu, tako da mi nije ni skupo, a većinom smo zajedno u društvu išli (recimo sveukupno ca. 200 eura do Venecije sa vozom).
Inače, da ne napominjem, nigdje mi nije draže otići nego u moje Sarajevo.
Što se tiče planova: Već sada skupljam pare za Ukrajinu/Poljsku na EP da odem (reći ću ako bog da

). Pogotovo ako se BH plasira, a iš'o bih i zbog Hrvata, jer mi je drug Hrvat. A dajža me zove da mu dodjem u Moskvu , pa možda odem i do tamo.