FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Sad nemože bez Pedra i Ville a?
Šta će biti sutra, neće moć' bez Thiaga il' Cuence?

Ovaj jos ne konta 
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
- skyisthelimit
a glupo mi vala i ovo, Izuzev Milana grupa u kojoj je Barcelona je smjesna...
dakle, 4 tekme igraju sa Plezenom i Borisovim, i u te 4 tekme zabiju 15+ golova od toga Messi 10 sto mu vec na samom pocetku da prednost pa i da Barca ispadne u osmini finala sto sasvim sigurno nece, Messi je vec osigurao status najboljeg strijelca u tim utakmicama dok se neki slomise da daju gol Chelseau ili Bayernu
Svaka cast Messiju na golovima i svemu, ali priznat cete malo je nepravedno prema ostalim kolegama napadacima
dakle, 4 tekme igraju sa Plezenom i Borisovim, i u te 4 tekme zabiju 15+ golova od toga Messi 10 sto mu vec na samom pocetku da prednost pa i da Barca ispadne u osmini finala sto sasvim sigurno nece, Messi je vec osigurao status najboljeg strijelca u tim utakmicama dok se neki slomise da daju gol Chelseau ili Bayernu
Svaka cast Messiju na golovima i svemu, ali priznat cete malo je nepravedno prema ostalim kolegama napadacima
15.10 - 15.06 ...
Rutinska pobjeda Barce za prolazak u 1/8 finala. Odigrali su onoliko koliko im treba da dodju do pobjede, a misljenja sam da kod penala sudija nije trebao pokazati crveni karton no sta je tu je. U narednom kolu treba odigrati u najacem sastavu i obezbjediti osvajanje prvog mjesta i onda se u potpunosti okrenuti ligi gdje treba vratiti lidersku poziciju tamo gdje i pripada.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Cuj nepravednoskyisthelimit je napisao/la:a glupo mi vala i ovo, Izuzev Milana grupa u kojoj je Barcelona je smjesna...
dakle, 4 tekme igraju sa Plezenom i Borisovim, i u te 4 tekme zabiju 15+ golova od toga Messi 10 sto mu vec na samom pocetku da prednost pa i da Barca ispadne u osmini finala sto sasvim sigurno nece, Messi je vec osigurao status najboljeg strijelca u tim utakmicama dok se neki slomise da daju gol Chelseau ili Bayernu![]()
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!
- skyisthelimit
pa hajd reci da nije nepravedno...U grupi su sa 2 najlosija tima u ligi prvaka, naravno Messi to iskoristi i ukupno 10 golova zabije sto ne bi bio slucaj da su umjesto Plzena I Borisovskog bili City i NapoliAd0 je napisao/la: Cuj nepravedno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
joj kralja! Pa nista sljedecu tekmu treba Guardioli reci da stavi Messija na klupu,bezobrazluk vise stvarno
![]()
![]()
15.10 - 15.06 ...
Pa i Pato, Zlatan, Robinho, Prince itd - i oni igraju u istoj toj grupi, jel tako ili nijeskyisthelimit je napisao/la:pa hajd reci da nije nepravedno...U grupi su sa 2 najlosija tima u ligi prvaka, naravno Messi to iskoristi i ukupno 10 golova zabije sto ne bi bio slucaj da su umjesto Plzena I Borisovskog bili City i NapoliAd0 je napisao/la: Cuj nepravedno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
joj kralja! Pa nista sljedecu tekmu treba Guardioli reci da stavi Messija na klupu,bezobrazluk vise stvarno
![]()
![]()
pa zabija redovno i jacim od city-a i napolija...i manchi i realu i arsenalu i bayernu itd...duga je lista..skyisthelimit je napisao/la:pa hajd reci da nije nepravedno...U grupi su sa 2 najlosija tima u ligi prvaka, naravno Messi to iskoristi i ukupno 10 golova zabije sto ne bi bio slucaj da su umjesto Plzena I Borisovskog bili City i NapoliAd0 je napisao/la: Cuj nepravedno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jel i to nepravedno
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
- skyisthelimit
niste me shvatili zabija svakako i velikim ekipama ali ne po 3 komada kao Plzenu...A to sto se tice Milana otkud ja znam pitaj njih sto ne zabijaju, vjerovatno nisu efikasni toliko kao Barca....
Ja sam se ovdje Barce dohvatio i krivo mi je sto jedna takva ekipa igra sa Plzenom u gr. fazi a ne City npr....Vjerovatno je Plzenu drago sto ce ugostiti Barcu i pored pet komada ali meni nije jer tako se lagano dodje do najboljeg strijelca lige prvaka da to nije humano
Ja sam se ovdje Barce dohvatio i krivo mi je sto jedna takva ekipa igra sa Plzenom u gr. fazi a ne City npr....Vjerovatno je Plzenu drago sto ce ugostiti Barcu i pored pet komada ali meni nije jer tako se lagano dodje do najboljeg strijelca lige prvaka da to nije humano
15.10 - 15.06 ...
Evo zadnjeg gola...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Zabijao je care po 4 komada Arsenaluskyisthelimit je napisao/la:niste me shvatili zabija svakako i velikim ekipama ali ne po 3 komada kao Plzenu...A to sto se tice Milana otkud ja znam pitaj njih sto ne zabijaju, vjerovatno nisu efikasni toliko kao Barca....
Uostalom, imat ce šansu u narednom kolu da nalupaju Barcu i eto šanse Zlatanu da bude bolji strijelac od Messia, samo još treba zabiti 7-8 golova Barci na toj tekmi i riješen problem
...ah što mi leže' ovaj postskyisthelimit je napisao/la:
pa hajd reci da nije nepravedno...U grupi su sa 2 najlosija tima u ligi prvaka, naravno Messi to iskoristi i ukupno 10 golova zabije sto ne bi bio slucaj da su umjesto Plzena I Borisovskog bili City i Napoli
Dobro kralju, šta ti predlažeš onda?
- ZELJO DO GROBA
- Kontakt:
pa bas bi volio da nam je u grupi sa Milanom doso i City...skyisthelimit je napisao/la:niste me shvatili zabija svakako i velikim ekipama ali ne po 3 komada kao Plzenu...A to sto se tice Milana otkud ja znam pitaj njih sto ne zabijaju, vjerovatno nisu efikasni toliko kao Barca....
ja sam kad je bilo izvlacenje prizeljkivo da budemo u grupi sa Milanom, Cityem i Dortmundom...
al jbg samo mi se prva zelja ostvarila..
o Messiu ne bih nista posebno prico, cudo bi bilo da nije zabio hat trick, al ovaj Pique je klasa, elegantan u odbrani, a u napadu jos elegantniji...
kad se samo sjetim onog gola Cezaru kad smo ispali od Intera, steta za utakmicu al dao je tad vjerovatno najljepsi gol citavog takmicenja...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club
Meho Kodro
Mes Que Un Club
"Felicidades a @1victorvaldes por superar el récord de Reina, a Leo por los 200 goles y al míster
por los 200 partidos con el FCBarcelona!" by Gerard Piqué
Visca Barca!!!
Visca Barca!!!
Mes Que Un Club
E ne moze se covjek nacuditi sta moze procitati.
Ovom smeta sto Barcelona u grupi ne igra sa Realom i Bayernom !?
Drug Barca da igra sa bilo kim u grupi bila bi prva i to laganini.BATE i Plzen nisu sama Evropska elita ali nisu ni amaterski klubovi.
Taj jedan BATE je uzeo bod Milanu koji je u odlicnoj formi.Plzen je pokazao da zna igrati fudbal medjutim ko ga moze igrati protiv Barcelone.?Ta ista Barcelona ti ne moze biti mjerilo koliko je jaka grupa.Njima koga god stavis oni ce dominirati 90 minuta.
Ovo je solidno jaka grupa ima mnogo mnogo slabijih.Poput one gdje je United.
Barceloni svaka cast.Odigrali odlicnu utakmicu.Crveni je malo diskutabilan ,medjutim i ja kao i vecina zeljela je da ne dobije crveni jer ugusilo je totalno utakmicu.Barca bi i ovako i onako dobila lagano.Messi fenomenalan po ko zna koji put
Barcelona definitivno prva u ovoj grupi , na San Siru sam uvjeren da ce razbiti Milan
Ovom smeta sto Barcelona u grupi ne igra sa Realom i Bayernom !?
Drug Barca da igra sa bilo kim u grupi bila bi prva i to laganini.BATE i Plzen nisu sama Evropska elita ali nisu ni amaterski klubovi.
Taj jedan BATE je uzeo bod Milanu koji je u odlicnoj formi.Plzen je pokazao da zna igrati fudbal medjutim ko ga moze igrati protiv Barcelone.?Ta ista Barcelona ti ne moze biti mjerilo koliko je jaka grupa.Njima koga god stavis oni ce dominirati 90 minuta.
Ovo je solidno jaka grupa ima mnogo mnogo slabijih.Poput one gdje je United.
Barceloni svaka cast.Odigrali odlicnu utakmicu.Crveni je malo diskutabilan ,medjutim i ja kao i vecina zeljela je da ne dobije crveni jer ugusilo je totalno utakmicu.Barca bi i ovako i onako dobila lagano.Messi fenomenalan po ko zna koji put
Barcelona definitivno prva u ovoj grupi , na San Siru sam uvjeren da ce razbiti Milan
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
Lionel Messi zabio je svoj 200. gol za Barcelonu kada je realizirao kazneni udarac u 24. minuti utakmice skupine H Lige prvaka protiv Viktoria Plzena
Sudac je svirao jedanaesterac nakon što je Argentinca srušio branič Marian Cisovsky, a Messi je loptu smjestio desno u mrežu iza vratara Viktorie i tako postao drugi Barcelonin igrač koji je stigao do 200. pogotka.
Najbolji strijelac u Ligi prvaka već tri godine, 24-godišnji Messi, postigao je i drugi i četvrti pogodak za Barcelonu (0:4) i sada je ukupno na 202 gola U 286 utakmica.
'Sretan sam, ne samo zbog rezultata nego i načina kako smo igrali,' rekao je Messi.
Argentinac je nedavno s drugog mjesta najboljih Barceloninih strijelaca 'skinuo' Ladislaua Kubalu i brzo se približava rekorderu katalonskog kluba Cesaru Rodriguezu koji je zabio 235 golova.
Barcin vratar također se upisao u knjigu rekorda kada je upisao 825 minuta na vratima bez primljenog pogotka. Tako je srušio rekord Miguele Reine, oca vratara Liverpoola Pepea, iz sezone 1972./73.
Sudac je svirao jedanaesterac nakon što je Argentinca srušio branič Marian Cisovsky, a Messi je loptu smjestio desno u mrežu iza vratara Viktorie i tako postao drugi Barcelonin igrač koji je stigao do 200. pogotka.
Najbolji strijelac u Ligi prvaka već tri godine, 24-godišnji Messi, postigao je i drugi i četvrti pogodak za Barcelonu (0:4) i sada je ukupno na 202 gola U 286 utakmica.
'Sretan sam, ne samo zbog rezultata nego i načina kako smo igrali,' rekao je Messi.
Argentinac je nedavno s drugog mjesta najboljih Barceloninih strijelaca 'skinuo' Ladislaua Kubalu i brzo se približava rekorderu katalonskog kluba Cesaru Rodriguezu koji je zabio 235 golova.
Barcin vratar također se upisao u knjigu rekorda kada je upisao 825 minuta na vratima bez primljenog pogotka. Tako je srušio rekord Miguele Reine, oca vratara Liverpoola Pepea, iz sezone 1972./73.
Dečko je objasnioskyisthelimit je napisao/la:pa hajd reci da nije nepravedno...U grupi su sa 2 najlosija tima u ligi prvaka, naravno Messi to iskoristi i ukupno 10 golova zabije sto ne bi bio slucaj da su umjesto Plzena I Borisovskog bili City i NapoliAd0 je napisao/la: Cuj nepravedno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego crveni samo olahko možeš da zaradiš protiv Barcelone.
Fakat
A Ajax , Dinamo i Lyon su sile od ekipa ?Zomby je napisao/la:Dečko je objasnioskyisthelimit je napisao/la:pa hajd reci da nije nepravedno...U grupi su sa 2 najlosija tima u ligi prvaka, naravno Messi to iskoristi i ukupno 10 golova zabije sto ne bi bio slucaj da su umjesto Plzena I Borisovskog bili City i NapoliAd0 je napisao/la: Cuj nepravedno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego crveni samo olahko možeš da zaradiš protiv Barcelone.
Fakat
Nevjerovatni su ovi fanovi Reala,pa u svakoj situaciji pokusavate nesta zamjeriti ili Messiju ili Barceloni.
Jel Barcelona kriva sto ima Plzen i Bate u grupi ?
Prosle godine ta ista Barcelona je imala nevjerovatno tezak put do titule LP.
Sjeti se da su u 8mini finala morali igrati protiv Arsenala pa onda Shakhtara , Reala i na kraju Uniteda.
Opet kada pogledas ovu grupu , grupa je sa 4 prvaka Nacije.
Ko je prvak u Realovoj grupi ? Dinamo i ?
osporavanje Messija je jos gluplja stvar, pa taj je Realu davao 3 gola,Arsenalu 4 , Sevili 3 ,Atleticu 3, Villarealu 3 ,Valenciji itd itd.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
A tek su mu 24 godine
Messi prestigao Maradonu, Ronalda, Bobbyja Charltona...
Argentinac je sinoćnjim golovima protiv Viktorije Plzen prestigao mnoge legende kada je riječ o broju postignutih golova. Ove sezone može prestići i Thierryja Henryja i Johana Cruyffa.
Messi je osvojio 17 titula do sada
Messi je do sada postigao 202 gola u zvaničnim utakmicama za Katalonce. Sa samo 24 godine dao je više golova nego, recimo, Diego Maradona, Ronaldo, George Best i Bobby Charlton.
U osam sezona, koliko igra za tim Blaugrane, Messi je dao 132 gola u Primeri, 17 u Kupu Kralja, 42 u Ligi prvaka, osam u Superkupu Španije, jedan u Superkupu Evrope i dva na Svjetskom klupskom prvenstvu. Ovom cifrom, Messi je iza sebe ostavio igrače koji više nisu aktivni, a koji se nalaze na FIFA-inoj listi najboljih.
Recimo, Maradona je od sezone 1977/78. pa do 1984/85. postigao 196 golova. Ronaldo Nazario da Lima je u svojih prvih osam sezona igranja postigao 153 gola igrajući za PSV Eindhoven, Barcelonu i milanski Inter.
U Engleskoj postoje dva igrača koji su ušli u nogometne anale. To su Sir Bobby Charlton i George Best. Obojica su igrali u Manchester Unitedu i, gledajući godine i broj odigranih sezona, imali su slabiji učinak od čarobnjaka iz Rosaria.
Bobby Charlton postigao je 133 gola od sezone 1956/57. i 1963/64., dok je George Best dao 179 golova u 11 godina koliko je igrao za United. Ispred sebe ima Arsenalovu legendu, Thierryja Henryja koji je u osam sezona u dresu Topnika postigao 226 golova. Ispred Messija je i legendarni Holanđanin Johan Cruyff koji je u dresu Ajaxa postigao 229 golova.
Vrlo je moguće da će Argentinac prestići Henryja i Cruyffa do kraja sezone. Međutim, ono što se za sada čini nemoguće dostići jesu cifre koje imaju Alfredo di Stefano i Pele.
Osim što pomjera granice kao neviđeni golgeter, Messi se može pohvaliti i još jendim rekodrom. Naime, on je jedini nogometaš koji je osvojio 17 titula sa 24 godine. Argentinac iza sebe ima pet trofeja prvaka španske lige, jedan trofej Kupa Kralja, tri titule Lige prvaka, dva osvojena Superkupa Evrope, pet trofeja Superkupa Španije i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.
Messi prestigao Maradonu, Ronalda, Bobbyja Charltona...
Argentinac je sinoćnjim golovima protiv Viktorije Plzen prestigao mnoge legende kada je riječ o broju postignutih golova. Ove sezone može prestići i Thierryja Henryja i Johana Cruyffa.
Messi je osvojio 17 titula do sada
Messi je do sada postigao 202 gola u zvaničnim utakmicama za Katalonce. Sa samo 24 godine dao je više golova nego, recimo, Diego Maradona, Ronaldo, George Best i Bobby Charlton.
U osam sezona, koliko igra za tim Blaugrane, Messi je dao 132 gola u Primeri, 17 u Kupu Kralja, 42 u Ligi prvaka, osam u Superkupu Španije, jedan u Superkupu Evrope i dva na Svjetskom klupskom prvenstvu. Ovom cifrom, Messi je iza sebe ostavio igrače koji više nisu aktivni, a koji se nalaze na FIFA-inoj listi najboljih.
Recimo, Maradona je od sezone 1977/78. pa do 1984/85. postigao 196 golova. Ronaldo Nazario da Lima je u svojih prvih osam sezona igranja postigao 153 gola igrajući za PSV Eindhoven, Barcelonu i milanski Inter.
U Engleskoj postoje dva igrača koji su ušli u nogometne anale. To su Sir Bobby Charlton i George Best. Obojica su igrali u Manchester Unitedu i, gledajući godine i broj odigranih sezona, imali su slabiji učinak od čarobnjaka iz Rosaria.
Bobby Charlton postigao je 133 gola od sezone 1956/57. i 1963/64., dok je George Best dao 179 golova u 11 godina koliko je igrao za United. Ispred sebe ima Arsenalovu legendu, Thierryja Henryja koji je u osam sezona u dresu Topnika postigao 226 golova. Ispred Messija je i legendarni Holanđanin Johan Cruyff koji je u dresu Ajaxa postigao 229 golova.
Vrlo je moguće da će Argentinac prestići Henryja i Cruyffa do kraja sezone. Međutim, ono što se za sada čini nemoguće dostići jesu cifre koje imaju Alfredo di Stefano i Pele.
Osim što pomjera granice kao neviđeni golgeter, Messi se može pohvaliti i još jendim rekodrom. Naime, on je jedini nogometaš koji je osvojio 17 titula sa 24 godine. Argentinac iza sebe ima pet trofeja prvaka španske lige, jedan trofej Kupa Kralja, tri titule Lige prvaka, dva osvojena Superkupa Evrope, pet trofeja Superkupa Španije i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.
DRŽAVA ŽELJO!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Los Blanos i njegovi biseri.
Kako je samo doček'o da neko napiše neku kritiku na račun Messijevih golova, pa da i on stavi pečat na to.
Kome je sve Raul davao golove u CL? Je li moram ovdje stavljati klubove poput Partizana, Ferencvaroša, Steaue, Rosenborga, tadašnjeg Porta, Sturma i ostalu buraniju? Da l' je to najbolji strijelac CL igrao samo kontra jakih klubova i samo njima zabijao? Ili se tu i tamo morao napatiti ne bi li zabio koji gol i gorenavedenim klubovima?
Ne mogu da vjerujem kako razmišljate. Ili jednostavno tad niste pratili fudbal (što mi je ipak malo vjerovatnije)?
Činjenica je da će svaki klub igrati protiv slabijih i jačih timova. Isto to važi i za Real, Barcelonu, Manchester i Bayern. No, da bi bio najbolji, moraš preći sve prepreke (kako ove unaprijed upisane bodove, tako i utakmice u kojima ćeš se dobrano oznojiti ne bi li došao do pobjede). Messiju nema niko ništa prigovoriti. Momak pokazuje da je najbolji i to je to. Može se to nekome sviđati, a i ne mora. No, osporavati neosporivo je krajnje neumjesno sa vaše strane. Čuj nije pravedno.
Da i to čujem. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.