Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

DANTES
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la DANTES » 03 nov 2011, 00:47

dobro ajde ovaj runi je donekle u pravu...nego ljudi zašto niko neće u repku ovog Tadića? jesu i tu menadzeri u pitanju ili šta? p.s. večeras gledam ajaks-dinamo, a komentator ne zna više šta da priča jer dinama nema nigdje na terenu pa našao o Sulejmanijevim korjenima i etnicitetu.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 nov 2011, 00:52

DANTES je napisao/la:dobro ajde ovaj runi je donekle u pravu...nego ljudi zašto niko neće u repku ovog Tadića? jesu i tu menadzeri u pitanju ili šta? p.s. večeras gledam ajaks-dinamo, a komentator ne zna više šta da priča jer dinama nema nigdje na terenu pa našao o Sulejmanijevim korjenima i etnicitetu.
Sto nece,pa spisak igraca ti daje jednostavan odgovor,moraju da se poguraju Volkov,Vilotic,Fejsa,Mrdja,Jovanovic.
Petrovic "igra" sada u Blackburnu pa nekako i mogu i da svarim njegovo pozivanje,a i istina je da je u reprezentaciji kud i kamo pruzao dobre partije kada je hteo.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 nov 2011, 00:56

ja ovde jedino FEjsu mogu svariti, kao neku rezervu, ostalo teško...Tadić je u boljoj formi od svih naših krilnih igrača....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 03 nov 2011, 01:00

Tribalian je napisao/la:
Niko od tih iz Djenove nije sa Novog Beograda. A odlicno znam da niko od tih na koje ti mislis nije povezan sa ovim odbeglim likom kog pominjes. I ne znam koji je razlog da se pominju neka imena na ovom forumu kao i povezanosti nekih kriminalnih grupa sa drugima :?
Decko sa kapuljacom jeste sa NBG_a i jedan je od vidjenijih Delija u celom gradu,a ne samo na NBG-u...Ako cemo o Cetniku sa Severa u pitanju je Senjak...ne mozes bolje znati krimi pricu Zemuna i NBG-a pa da licno radis u BIA-i
:mrgreen:
Salu na stranu ne pricam napamet jer mnoge od tih momaka znam licno,rekoh vec odakle delom...a temu je zapoceo ne mogu se setim bese ko kad je pitao za Keku?Posto se njegovo ime provlaci na forumu,a nije bio upucen.

Neka bude Devile da ga nisu poslale Delije,ali taj isti je jedan od glavnih vam ljudi na Severu Posle P... i S..... i jos pored njega su isla minimum petorica(barem ekipa koja je vidjena putem kamera).Nisu meraklije usle u bus da napadnu Stojkovica...meraklije su zna se gde pohapsene na parkingu,tu je mogao pasti bilo ko i obican simpatizer.
Najvise na kraju stradase meraklije i zemunci...od vasih je samo Ivan pao,ostali su lagano izasli sa stadiona.
Nije Keka organizovao i zvizdanje na JNA protiv Estonije i na Mari na derbiju....ima tu i vasih prstiju tako da ne peri bezveze nesto sto je jako uprljano :)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 nov 2011, 01:02

Meni su bas Fejsa i Volkov upravo najvece enigme reprezentacije.Jbt Fejsa ne igra godinu dana,jedva se vrati u formu,skromne partije u Oly-u i odjednom standardan na spiskovima.Pa Milijas je za ovakvog Fejsu licno Ballack iz najboljih dana. :roll:
O Volkovu da ne pricam,on nije igrao ima dva meseca na visokom nivou,povredi se opet nedavno i on opet na spisku. :roll:
Ajde Vilotic igra u Zvezdi karinaski ali to nije zato sto ne zna vec sto nece,igra preko one stvari,a da sada ode u neki ne mora jaki klub vec osrednji tipa Pajinog Toulousa ili upravo spomenutog Olya pokazao bi svoje pravo lice i ono sto zapravo najbolje zna,ali opet i pre njega izbora i izbora.Meni nije jasno sto Pejcinovica nikako nema na spiskovima. :roll:

Ajde Jovanovic je u nazovimo dobroj formi u Anderlechtu reci cemo da im je glavni igrac,ali opet taj Jovanovic nije odigrao za reprezentaciju ihaha vremena kvalitetnu utakmicu,rekao sam to davno da on vise ne treba biti na spisku.

O Stojkovicu da ne pricam,kako ce mu Guardado zavaliti neki gol iz daljine dok bude u svome prepoznatljivom stilu "Ode medo u jagode". :roll: Isailovic,Brkic,Kahriman,Jorgacevic,Aleksic,Lukac,Saranov svi su oni bolji od njega u ovome trenutku,da ne govorim jos jedno ime koje bi izazvalo polemiku. :roll:

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 03 nov 2011, 01:07

Koliko ti mrzis covece Partizan i njegove igrace pa to nije normalno :mrgreen:
Nenadjebivi Devil u pljuvanju svega sto dolazi iz Partizana....sa ovakvom retorikom opasno pretis da smenis Nikolovskog na mestu portparola,a i Gebels bi ti zavidio :D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 nov 2011, 01:10

sasagmp je napisao/la:Koliko ti mrzis covece Partizan i njegove igrace pa to nije normalno :mrgreen:
Nenadjebivi Devil u pljuvanju svega sto dolazi iz Partizana....sa ovakvom retorikom opasno pretis da smenis Nikolovskog na mestu portparola,a i Gebels bi ti zavidio :D
Sta sam sada uradio jbt.
Nije valjda da bi tebi ova trojica cinila okosnicu reprezentacije. :roll: :oops:
Meni bi npr.vec sada Lazar bio u prvoj postavi,nije losi od Mrdje pa da se nasadis na glavu,meni bi Aksentijevic vec sada bio back umesto Paje koji je u blagom padu forme.Pa cak mi i jedan Lola Smiljanic izgleda kao stasiti veznjak u odnosu na Fejsu. :roll:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 nov 2011, 01:12

@devile ne bi valjda Bajkovića :mrgreen: Ovo su prijateljske tekme, pa fejsa može, jer ima potencijal za dobrog zadnjeg veznog, kao rezerva kuzmi, kačaru. volokov je jedini igrač koji je u zadnje vrijeme došao u partizan, a da je pravo pojačanje i da pravi razliku, međutim pao mi je malo u očima sa svim ovim igrarijama bil' ne bil'
ja bi lijepo u repku lazara i darka pa nek peku zanat i stiču iskustvo, da ne bi sutra bilo ma trema ih spucala prvi out u repki i slično
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 nov 2011, 01:17

DANTES je napisao/la:@devile ne bi valjda Bajkovića :mrgreen: Ovo su prijateljske tekme, pa fejsa može, jer ima potencijal za dobrog zadnjeg veznog, kao rezerva kuzmi, kačaru. volokov je jedini igrač koji je u zadnje vrijeme došao u partizan, a da je pravo pojačanje i da pravi razliku, međutim pao mi je malo u očima sa svim ovim igrarijama bil' ne bil'
ja bi lijepo u repku lazara i darka pa nek peku zanat i stiču iskustvo, da ne bi sutra bilo ma trema ih spucala prvi out u repki i slično
Bi bgm. :lol:
Par deka gore dole razlike. ;)
Kada bi sabrali kvalitete i oduzeli mane jednog i drugog mislim da bi resenje bilo nekih 50-50 %. ;)

Ja gledam igrace iskljucivo po formi i onome sta pruzaju za reprezentaciju.Pogledajmo opet Volkova,momak je krenuo izvanredno u sezonu,prvih 7-8 utakmica kakve samo moze pozeleti neki klub iz nase lige da odigra neki igrac tako,i onda povreda i stagniranje,stagniranje,tako da se ja ne secam utakmice u blizoj proslosti da je kvalitetno odigrao.Bas kao i Eduardo s tim da je ovaj imao jos manje dobrih utakmica.Dve izvrsne utakmice protiv Shkendije da sam pomislio da ce ovaj da strpa jedno 30 golova u ligi kao od sale(to napisah posle tog dvomeca)ali onda pad da preti da postane izrazito kvalitetan "flop sezone". :roll:

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 03 nov 2011, 01:22

Ne kazem da trebaju biti okosnica,ali mora neko i na klupi sedeti....ko je trenutno najbolja rezerva Kolarovu?Bolje od Volkova nemas,decko je odlicno igrao do povrede i sada posle nje standardno igra(protiv Spartaka asistencija,stalna ubacivanja)
Za Lazara se slazem,ali potrebniji je mladoj trenutno.
Za Aksentijevica je rano,Ninkov je mnogo bolji.

Fejsa je po meni posle Duljaja najbolji zadnji vezni koji je igrao u Partizanu,prati malo bolje bratski klub pa ces videti da je standardan i jedan od boljih...pisali su i nasi mediji o tome,cak i golove neke davao...ne mestu zadnjeg veznog je bolji od pomenutog Milijasa koji igra samo karling kup(vise nece ni to jer su ispali),Smiljanicu je prioritet sada Nikolina Pisek tako da od njega nista :mrgreen:
A sto se tice Stojketa samo se njegovi golovi sa 30m gledaju...a kad Brkic primi protiv Estonije,a kad Jorgacevic primi sa pola terena gol gde lopta putuje 10 minuta?
Ja sam rekao samo Aleksica vidim kao buduce resenje,svi ostali su prosek.Isailovica i ostale necu da komentarise,neozbiljno je :)
Lazovic Darko mora u reprezentaciju,Tadic mora u reprezentaciju,Suki mora u reprezentaciju,Kacar dace bog da se vrati na staru formu...ja bi se najiskrenije ovog momenta zahvalio Jovanovicu,Petrovicu,Mrdji,pa mozda cak i Krasicu jer na njegovoj poziciji ne znamo ni sami koliko igraca moze da igra: Jankovic,Tosic,Tadic,Suki,Lazovic...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 nov 2011, 01:45

sasagmp je napisao/la:Ne kazem da trebaju biti okosnica,ali mora neko i na klupi sedeti
Post od pre mozda mesec dana kada sam u visku vremena napisao moj idealni trenutni sastav+backupe+buducnost.To pogledati i videces klupu. http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... c#p1345862 Naravno Volkov je tu jer je to kao sto vidis 25.septembar kada je bio pri kraju te fenomenalne serija ali i dalje dostojan klupe.Sada kada je povredjen i van forme+ovo kukanje za koga ce da igra odaljile su ga.
sasagmp je napisao/la:.ko je trenutno najbolja rezerva Kolarovu?Bolje od Volkova nemas,decko je odlicno igrao do povrede i sada posle nje standardno igra(protiv Spartaka asistencija,stalna ubacivanja)
Lekovic u strasnoj formi,Tosic u dosta dobroj sasvim dovoljno za nekog backupa ako se ne daj Boze povredi Aca ili imadne kartone.Steta sto je Obradovic u nemilosti trenera. :(
sasagmp je napisao/la:Fejsa je po meni posle Duljaja najbolji zadnji vezni koji je igrao u Partizanu,prati malo bolje bratski klub pa ces videti da je standardan i jedan od boljih...pisali su i nasi mediji o tome,cak i golove neke davao
Davno proslo vreme,onaj Fejsa pre povrede u Japanu svaka cast,sada bi imao mesto ovde mozda i u prvoj postavi,ali ovaj Fejsa. :lol: Ovo oko igre u "bratskom klubu" necu da komentarisem nadam se da je to bila samo sala.Odigrao 4 utakmice ili ti 283 minute ukupno gde je tri puta izasao iz igre.Golova nista,asistencija nista.Govorim o zvanicnim jeste on dao gol mozda i golove letos ali to nije to,prica se o zvanicnim utakmicama.
Evo potvrda odma' da se ne peglamo http://www.transfermarkt.co.uk/en/ljubo ... 46110.html
Za razliku od Milijsa koji je u klubu koji se takmici u EPL odigrao 5 utakmica(2 u ligi jednu usao jednu izasao)i postigao 2 gola u Carling cupu(jedan Cityu drugi ne znam kome)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/milij ... 36123.html
Statistika slicna ali nivo i kvalitet jednog i drugog ipak ide na stranu "ubojite levice".
sasagmp je napisao/la:A sto se tice Stojketa samo se njegovi golovi sa 30m gledaju...a kad Brkic primi protiv Estonije,a kad Jorgacevic primi sa pola terena gol gde lopta putuje 10 minuta?
Sve smo to davno apsolvirali,vrati se unazad.Cinjenica je da je nas svaki golman primao pacerske golove,ali kao sto rekoh malopre saberimo sve kvalitete i oduzmimo mane i dobicemo mnogo jasniju sliku. ;)
sasagmp je napisao/la:Ja sam rekao samo Aleksica vidim kao buduce resenje,svi ostali su prosek.Isailovica i ostale necu da komentarise,neozbiljno je
Ko zna sto li je neozbiljno spominjati Isailovica,verovatno sto ga nisi gledao nikada u prenosu ili snimku ili uzivo,vec samo putem YT.Jbt ispade ozbiljno spominjati Stojkovica u reprezentativnom dresu.Sto se ovaj svet okrenuo. :mrgreen:
sasagmp je napisao/la:Lazovic Darko mora u reprezentaciju,Tadic mora u reprezentaciju,Suki mora u reprezentaciju,Kacar dace bog da se vrati na staru formu
Lazovic kao neki backup to se slazem i to sam napisao u onome spomenutom postu,ali pre njih svih jedno ime se izdvaja Djuricic,strsana forma strasne partije u Herenvenu. ;)
sasagmp je napisao/la:ja bi se najiskrenije ovog momenta zahvalio Jovanovicu,Petrovicu,Mrdji,pa mozda cak i Krasicu jer na njegovoj poziciji ne znamo ni sami koliko igraca moze da igra: Jankovic,Tosic,Tadic,Suki,Lazovic...
Za Jovanovica se slazemo,Petrovica bih i ostavio vec sam naveo zasto a i nekako mi jedini za sada "smrdi" na "klasnog" :lol: :roll: zadnjeg.Mrdja davno zatvorena knjiga.Krasica ostaviti,jbg to sam nekoliko puta apostrofirao Krasic i Jovanovic su reprezentaciju poslali medvedju uslugu odlaskom u veliki tim,jer su do tada igrali kako znaju jer su znali da samo igrama u reprezentaciji mogu do sjajnog transfera.Dodjose u Juve odnosno Liverpool i od tada ne znaju za reprezentaciju,ali Krasic moze itekako pomoci,a opet ne znam ni taj Jankovic vidis on mi je promakao gore,i on nakon povrede ko zna u kakvoj je formi,opet je tu bolje resenje Ljajic(ne znam je li on povredjen ili sta). :?

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 03 nov 2011, 10:51

E jbg, ti ne bi zvao Volkova zbog forme ali bi Tosica za koje ne znam da li je jos uvijek debitovao za Betis (mislim da jeste jednu utakmicu usao sa klupe)? :lol:
Jankovic sada takodje igra sve vise i bolje, dao je i gol Romi dok Ljajica nisam vidio da je i jednu utakmicu odigrao ove sezone a mislim da nije povrijedjen.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 03 nov 2011, 13:04

Smatram da se ovde gresi u startu sa nekakvim Milijasima, Fejsama i Petrovicima. To je dilema sta nam ne treba, a ne sta nam treba. Nama treba moderan CDM koji igra u oba smera. Niti jedan, ni drugi, a ni treci to nisu. Klasicni carinici lopte, odigravaci pozadinskih albi lopti i sl. Potreban je neko ko ima fiziku, pokretljivost, ali da se ne urusava u agresivnosti i samodestrukciji. Gledali ste juce Bayern-Napoli, pa ste videli kako to radi Inler. Takav profil igraca nama treba.
Glede golmana, ja bih isao linijom toga ko gde i na kakvom nivou brani. Dakle, bez dileme ide #1 Brkicu.
Odlaskom Vidica, ostaje nam Bane na CBu, koji je tu upotrebljiviji nego na RBu. Na RB staviti kombinaciju Tomovic/Basta, a na Ninkova i ostale zaboraviti. Nisu taj nivo i tesko da ce do njega doci.
Krila su nam ocajna. Bar ona koja su u prvom planu. Jovanovicu se zahvaliti, pa i Krasicu (koji mozda uradi jos nesto, ali je Jovanovic zavrsen). Tu nam treba profil igraca koji zna da podigne glavu i da povuce loptu, a bez da to radi sa 40g mozga. Dakle, Tadic, Sulejmani i Jankovic, a Tosica disciplinovati.
Nedostatak playmakera je i dalje najveci kadrovski problem i zaista nemam pojma kako ga resiti. Da li ici preko krila ili isforsirati neko resenje sa klincima ili Ninkovicem - pojma nemam.
U napad vratiti Lazovica, a zahvaliti se Mrdji i Pantelicu. Na malog Markovica sacekati, jer je jos uvek zelen. Zigica ostaviti samo kao extra opciju za zavrsnih 15ak minuta igre, nikako za prvu postavu.
Kakogod, mi ne mozemo da pobegnemo od 4-5-1, jer nemamo igrace za 4-4-2 ili nekakve 4-3-3 modifikacije.

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 03 nov 2011, 16:12

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... z-kontakta" onclick="window.open(this.href);return false;
...."Da li ste u kontaktu sa Nemanjom Vidićem?

- Video sam ga poslednji put na meču sa Estonijom u Beogradu, posle toga se nismo čuli. Zbog čega pitate?

Zbog priča da je on rekao da neće da dolazi i igra za Srbiju u prethodnim kvalifikacijama, ako vi budete pozivani?

- Ne bih ulazio u to, ne razmišljam o tome. To je sasvim nebitno! - uverljiv je Vladimir Stojković, koji će posle gotovo 13 meseci ponovo da bude deo srpske reprezentacije i možda je dobro što se ti prvi mečevi igraju tako daleko od otadžbine."

Nije prvi put i prvi slucaj gde je Vidara ovako uslovljavao i posle treba takav da mi igra?Ne hvala.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 nov 2011, 17:43

MaGiCa je napisao/la:Smatram da se ovde gresi u startu sa nekakvim Milijasima, Fejsama i Petrovicima. To je dilema sta nam ne treba, a ne sta nam treba. Nama treba moderan CDM koji igra u oba smera. Niti jedan, ni drugi, a ni treci to nisu. Klasicni carinici lopte, odigravaci pozadinskih albi lopti i sl. Potreban je neko ko ima fiziku, pokretljivost, ali da se ne urusava u agresivnosti i samodestrukciji. Gledali ste juce Bayern-Napoli, pa ste videli kako to radi Inler. Takav profil igraca nama treba.
Glede golmana, ja bih isao linijom toga ko gde i na kakvom nivou brani. Dakle, bez dileme ide #1 Brkicu.
Odlaskom Vidica, ostaje nam Bane na CBu, koji je tu upotrebljiviji nego na RBu. Na RB staviti kombinaciju Tomovic/Basta, a na Ninkova i ostale zaboraviti. Nisu taj nivo i tesko da ce do njega doci.
Krila su nam ocajna. Bar ona koja su u prvom planu. Jovanovicu se zahvaliti, pa i Krasicu (koji mozda uradi jos nesto, ali je Jovanovic zavrsen). Tu nam treba profil igraca koji zna da podigne glavu i da povuce loptu, a bez da to radi sa 40g mozga. Dakle, Tadic, Sulejmani i Jankovic, a Tosica disciplinovati.
Nedostatak playmakera je i dalje najveci kadrovski problem i zaista nemam pojma kako ga resiti. Da li ici preko krila ili isforsirati neko resenje sa klincima ili Ninkovicem - pojma nemam.
U napad vratiti Lazovica, a zahvaliti se Mrdji i Pantelicu. Na malog Markovica sacekati, jer je jos uvek zelen. Zigica ostaviti samo kao extra opciju za zavrsnih 15ak minuta igre, nikako za prvu postavu.
Kakogod, mi ne mozemo da pobegnemo od 4-5-1, jer nemamo igrace za 4-4-2 ili nekakve 4-3-3 modifikacije.
NEVJEROVATNO!!! PRVI TVOJ POST SA KOJIM SE GOTOVO U POTPUNOSTI SLAŽEM...sem formacije... ko zna kako bi bilo kad mi zaigrali 4-3-3, sa dosta trčanja, rotacije i ukrštanja....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 nov 2011, 20:12

braoolyo je napisao/la:E jbg, ti ne bi zvao Volkova zbog forme ali bi Tosica za koje ne znam da li je jos uvijek debitovao za Betis (mislim da jeste jednu utakmicu usao sa klupe)? :lol:
Jankovic sada takodje igra sve vise i bolje, dao je i gol Romi dok Ljajica nisam vidio da je i jednu utakmicu odigrao ove sezone a mislim da nije povrijedjen.
A ti poredis neigranje Volkova zbog povrede(tek se vratio) i njegovu u ovome trenutku skromnu formu+to sto glumi neku igracinu sa biranjem i prevrtanjem iz reprezentaciju u reprezentaciju,i Volkova kome je konkurencija super kvalitetni Lazevski,sa Tosicem koji opet istina ne igra standardno ali sam Vidakovic kaze da radi strasno dobro na treninzima ali da mu problem predstavlja aklimatizacija i to sto na poziciji levog beka u Betisu igra Nacho,ja se upravo najvise i nadam tome da Pepe Mel dobije otkaz i da na klupu sedne upravo Vidakovic jer bi tada Tosic zaigrao i jos vise podigao formu i postao cvrsta rezerva Aci. ;)

@Magi slazem se da nam treba zadnji vezni koji moze igrati u oba pravca,ali ko.Kacar ? Da li ce on dobiti toliku slobodu u reprezentaciji,mislim da nece,mozda u buducnosti Ignjovski ili Mijailovic,ali jos su oni zeleni za tako bitnu poziciju u reprezentaciji. ;)

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 03 nov 2011, 20:40

dobar vam je ovaj sulejmani,al koliko sam primjetio nije previše igrao za vašu reprezntaciju...al vjerojatno će dobit više prilike u sljedećim kvalifikacijama? to mi se ne sviđa ,jer takvi vam igrači fale da budete bolja ekipa

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 nov 2011, 23:45

@devile ne loži se toliko na tošića, meni se čini da je njegovo prošlo, onog trena kad je otišao u bremen gdje je propao, a bio je igrač mogao je igrati i štopera...njegove partije u zvezdi nisu mjerilo, jer u domaćem prveenstvu nema neku konkurenciju...sad kažeš da trenira dobro u betisu,a neigra, a protiv si fejse koji je možda u boljoj situaciji, je li to pomalo licemjerno...ti očito vrlo simpatišeš tošića, priznajem kao igrač, ali da li je prednosti on ili volkov? ja kažem nijedan...prvi jer neigra, drugi jer diluje repkom....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 nov 2011, 13:57

VD selektora objavio spisak
MONDO

ĆURČIĆ:BEZ GOMILANJA I VELIKIH REZOVA
Vršilac dužnosti selektora Srbije obrazložio je spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve u Meksiku i Hondurasu. "Nikoga se ne odričemo!"

Radovan Ćurčić po drugi put u karijeri će sedeti na klupi nacionalnog tima Srbije i ponovo će to biti na udaljenim meridijanima.

Aprila prošle godine, sa fudbalerima iz domaćih klubova, pobedio je Japan u Osaki - 3:0.

Sada će protiv Meksika u Keretaru (12. novembra u 3.00 ujutru po našem vremenu) i Hondurasa u San Pedro Suli (14. novembra, termin još nepoznat) probati da podigne "orlove" i čitavu fudbalsku javnost iz apatije u koju smo zapali posle neuspeha reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2012.

"Tražiću od igrača da budu u službi kolektiva, motivisani i disciplinovani, da igraju onako kako treba da se igra za reprezentaciju. Da vraćamo veru u srpski fudbal kroz prijateljske utakmice", rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u prostorijama FSS.

Spisak sa 23 imena, koji je pre nekoliko dana "procureo" u javnost, pokazao se 100 odsto tačnim.

Na mini-turneju po zemljama Centralne Amerike trebalo bi da idu:

Golmani Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Sijena), Damir Kahriman (Tavrija);

Defanzivci Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Neven Subotić (Borusija), Slobodan Rajković (Hamburg), Milan Vilotić (Crvena zvezda), Pavle Ninkov (Tuluz), Vladimir Volkov (Partizan), Nenad Tomović (Leće);

Vezisti Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Miloš Krasić (Juventus), Zoran Tošić (CSKA), Milan Jovanović (Anderleht), Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Gojko Kačar (Hamburg), Boško Janković (Đenova), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Radosav Petrović (Blekburn);

Napadači Nikola Žigić (Birmingem), Miralem Sulejmani (Ajaks), Dragan Mrđa (Sion).

"Od 23 pozvana igrača, čak 22 imaju zapažene uloge u svojim timovima. Samo Miloš Krasić u poslednje vreme nije imao kontinuitet utakmica, ali nadamo se da će igrati za vikend", rekao je Ćurčić.

Što se tiče fudbalera koji su bili prisutni u poslednjim kvalifikacijama, a sada nisu na spisku, za svakoga od njih postoji razlog.

Jorgačeviću trenutno "nije potreban dodatni pritisak" posle kiksa u Sloveniji, Pantelića u narednom periodu "očekuju velike obaveze u klubu", Biševac je povređen...

"Posle jedne loše utakmice u Sloveniji nismo želeli da se odreknemo bilo koga. Srbija je mala zemlja i zato moramo da čuvamo sve kvalitetne igrače. Ovom prilikom odlučili smo da probamo sa istim 'kosturom', malo sveže krvi i nekim povratnicima", objasnio je Ćurčić.

S obzirom na to da nećemo igrati takmičarske mečeve do početka septembra 2012, logično je možda bilo da se isproba još novih igrača, poput Radovića, Baste, Tadića, koji trenutno pružaju dobre partije u svojim klubovima.

"Nismo hteli da stvaramo gužvu i gomilamo igrače na određenim pozicijama. Bilo bi neozbiljno da vodimo, na primer, trojicu desnih bekova. I ja kao vršilac dužnosti moram neke odluke da ostavim budućem selektoru", odgovorio je Radovan Ćurčić.

On je dodao da je nastup nekih pozvanih fudbalera pod znakom pitanja zbog lakših povreda (Tošić, Fejsa, Sulejmani) i da će u slučaju eventualnih otkaza upravo Radović, Tadić ili neko treći biti najbliže alternative.

Što se tiče povratnika Vladimira Stojkovića, rekao je da on "svojim iskustvom i kvalitetom zaslužuje da bude među tri golmana Srbije", dok je Vladimir Volkov "praćen još dok je bio u Šerifu" i Ćurčić očekuje da se on u narednom periodu ustali među kandidatima za nacionalni tim.

Na pitanje zašto reprezentacija usred sezone odlazi na drugi kontinent, gde je vremenska razlika sedam sati, a putuje se više od pola dana, odgovorio je tim menadžer "orlova" Aleksandar Bošković.

"Nismo imali puno vremena, ni mogućnosti da biramo i verujem da se FSS u toj situaciji odlučio za najbolju ponudu. Dug put i vremenska razlika će sigurno predstavljati problem, ali su temperature slične ovdašnjim. Uz to, Meksiko i Honduras svakako imponuju kao učesnici poslednjeg Svetskog prvenstva", rekao je Bošković.

On je naglasio da je od važnosti i misija "širenja dobrog glasa o srpskom fudbalu i Srbiji" u delu sveta gde reprezentacija nije gostovala od 1995. godine, kada su sa po 4:1 savladani Meksiko i El Salvador.

Okupljanje "orlova" je u ponedeljak 7. novembra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, istog dana biće održan jedan, a u utorak dva treninga.

Let za Meksiko Siti preko Frankfurta predviđen je za sredu, a prva utakmica za petak uveče po lokalnom vremenu, odnosno subotu rano ujutru po našem.

(I. B. - MONDO
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 04 nov 2011, 16:42

Nisam znao da su Stojkovic i Vidic u sukobu,da li se zna razlog?

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []