gluposti...AlemC85 je napisao/la:Vladavić na proljeće u Veležovom dresu
Admir Vladavić će po završetku prvog dijela prvenstva prijeći u Velež.
Ovu informaciju jučer je za Dnevni list potvrdio i sam igrač Olimpica, inače bivši reprezentativac koji je nakon početka karijere u stolačkoj Iskri igračku afirmaciju stekao u Veležu.
Za sada vam mogu reći kako je to vrlo realna i objektivna mogućnost. U ovom trenutku sam prilično siguran u moj povratak u crveni Veležov dres, rekao je Vladavić. On je u prvih devet kola bio glavni igrač najmlađeg sarajevskog premierligaša.
Posebno je bljesnuo protiv Zrinjskog pod Bijelim brijegom, kada je sa svoja dva pogotka donio bodove Olimipcu u konačnoj pobjedi od 4:2. Vladavić je i za A reprezentaciju BiH ubilježio nastupe, a svoje je mjesto u izabranoj vrsti izgubio odlaskom Blaža Sliškovića.
Osim Veleža nastupao je i za Željezničar, Red Buli Salzburg, a u Slovačkoj je s uspjehom igrao za Žilinu, koja je s Vladavićem prošle sezone izborila i Ligu prvaka, lako o tome nije želio govoriti, kako doznaje Dnevni list, razlog Vladavićeve odluke da napusti Olimpic je negodovanje vodećih ljudi sarajevskog kluba na odluku Vladavića da ne nastupi protiv Veleža u 10. kolu Premier lige.
N.B.
ovo je neka šala...
durakovic je takodje dao intervjuEldar Hasanović i Slobodan Lakičević na zimu napuštaju Velež
Velež u posljednje vrijeme ne zna za trijumf kada je u pitanju Premier liga BiH.
Mostarci su postali neprepoznatljivi u odnosu na igre sa početka sezone, a već se polako naziru i prvi odlasci. Zimsku stanku, čini se, s najviše nestrpljenja iščekuje Eldar Hasanović, igrač koji je izgubio status prvotimca i koji minutažu u posljednje vrijeme dobiva na kapaljku.
On će gotovo sigurno napustiti Mostar, baš kao i Crnogorac, Slobodan Lakičević. To je za naš portal potvrdio Edvin Kurtagić, zastupnik ove dvojice nogometaša.
Lakičević i Hasanović će gotovo sigurno na zimu promijeniti sredinu. Dobit će raskid ugovora na štetu kluba zbog neispunjenja klupskih obaveza prema njima dvojici. Hasanović nije zadovoljan minutažom, a Lakićević novčanim primanjima u Veležu. Kada je potpisao ugovor sa Veležom dogovorio je iznos plate koji niti jednom do sad nije dobio iako u posljednje vrijeme igra u dobroj formi. Od četiri plate koje je trebao primiti do sad, primio je svega pola jedne, što je za mene neshvatljivo. Nema druge nego otići, kazao je Kurtagić.
Prema našim saznanjima koje Kurtagić nije želio ni potvrditi niti negirati, Hasanović odlazi van granica BiH, dok je za Lakičevića interes pokazao jedan od sarajevskih premierligaša.
a sto se spahica tice, postoji hiljadu habera, ali se niko iz uprave do sad zvanicno nije oglasio povodom njega, kao uostalom ni povodom ostalih igraca.Duraković se razišao sa Veležom: Momcima u narednom periodu sve najbolje
Mladi vezista, Dženan Duraković slobodan je igrač, nakon što je raskinuo ugovor sa Veležom, koji je uslijedio nakon suspenzije od strane Mirze Varešanovića...
Siugrno je da su loši rezultati u posljednje vrijeme poljuljali atmosferu u taboru mostarskog Veleža. Naime, trener Mirza Varešanović iz ekipe je udaljio Bajru Spahića i Dženana Durakovića.
Ovaj drugi ( Dženan Duraković, op.a), barem prema informacijama našeg portala, nije zadovoljan minutažom u dresu Rođenih, iznio je svoje mišljenje, a to je nekadašnji trener Sarajeva, Mirza Varešanović, protumačio kao suprostavljanje. Ubrzo je Duraković suspendovan, u prevodu, izbačen iz ekipe.
Sada kada sam slobodan igrač sa čistim papirima, jedino o čemu razmišljam je pronalazak novog kluba, kazao je na početku razgovora za Sportin.ba, Dženan Duraković, a potom se je osvrnuo na eru u dresu Veleža.
Član sam Rođenih od 1997. godine. Šta da vam kažem, Rođeni su izbor srca. Dres sam nosio sa ponosom i dosta entuzijazma. Svaki trenutak proveden na terenu za mene predstavlja čast. To su prepoznali na moju radost navijači kluba, Red Army, govori nam sada već bivši vezista Veleža.
Šta i kako dalje!?
Sada kada je slobodan igrač, najlogičnije je pitanje šta i kako dalje!? Za Durakovića je ranije pokazivala interes jedna ekipa iz Rumunije, ali on nije želo obznaniti ime novog kluba.
Pazite, ja treniram dva puta dnevno, prije svega želim ostati u fizičkoj spremi. O novoj sredini vam ne mogu ništa reći. Za mene je zainteresovana nekolicina klubova, i kada šta bude, znat ćete, bio je tajanstven Duraković uz dodatak:
Čiji god da dres obučem, mogu se zakleti da ću ga nositi sa dužnim poštovanjem i da ću ga u svakoj utakmici dobro natopiti znojem. Iz svega ovoga ću izaći jači. Ranije sam imao probleme, poput potresa mozga ili loma noge, ali vraćao sam se bolji. Moj životni moto je " Što te ne ubije, zasigurno te ojača".
Veležu sve najbolje!
Duraković nije želio govoriti o Mirzi Varešanoviću.
Ne, ja neću komentarisati Varešanovića, sve dok je trener Veleža, ali zato je Veležu u narednom periodu zaželio mnogo sreće i uspijeha.
Nadam se da će Velež konačno izbiti u elitu bh. fudbala. Kao dokazani simpatizer kluba, želio bih reći da vjerujem kako će Uprava pronaći odgovarajuća rješenja da se klub vrati tamo gdje je nekada bio. Da bude u vrhu našeg, ali i fudbala u regionu. Momcima u narednom periodu želim sve najbolje, zaključio je u razgovoru za naš portal, Dženan Duraković
Mislim da treba poraditi na efikasnosti tima, i onda ne bi morali na ovakav način razmišljati...oldbridge je napisao/la:Boli nas qrac, dobili smo Branitelja kuci 2:0, jos tamo da pokusamo izvuci X , drama!
Veležova publika se mora zapitati kakav klub uopšte zaslužuje,100 ljudi na utakmici,a bezbroj pljuvača na forumima i ispijača kafe u Fejićevojarius je napisao/la:jedno je sigurno....samo nas pusti i givigt bi pokvarili
lopov ovaj, lopov onaj, mrkva narkoman , ovaj heroj sto hoce iz Veleza, cccc.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.