FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

dr.adnan
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la dr.adnan » 03 nov 2011, 02:07

@Gero, sad me podsjeti na tu tekmu kad je Hargreaves zabljesnuo. To je bilo polufinale LP-a protiv Reala i momak je razvaljivao i sjećam se da ga je Baha stalno Owen zvao (bilo lakše izgovoriti) ;)
Šteta za Švajnija, ali mislim da će nam trebati samo protiv Dortmunda i Šitija, ali siguran sam da u Jupovoj glavi i sistemu rotacija ima mjesta za Švajnijevu alternativu te sam i ja mišljenja da je to morebit Alaba ;)
Malo smo statistiku pokvarili, primili smo gol kod kuće, no nastavljamo taj niz u BL ;) ali haman polako Manu se privikava na vađenje lopti iz mreže, što je u neku malu ruku dobro, jer mi je dosadilo da pri vodstvu od 4:0 strepim da ćemo primiti gol i eto belaja :D
Sent from my Philips Smart TV.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2011, 10:48

amerosm je napisao/la:@ gero

evo pretrazivao sam forum i bio si upravu sto se tice kvalitetnog zadnjeg veznog, a ti si samo rekao/napisao da nije potrebna zamjena za Robbena i Riberya i da je kao taj igrac planiran Usami.
Koliko god neki od Vas kritikovali van Gaala, ipak se njemu trebate zahvaliti sto je Schweini izrastao u igraca svijetske klase, jer mu je on pronasao idealnu poziciju na kojoj vruhunski igrac. No takodjer treba imati na umu da je on Bayernu uskratio jos jednog odlicnog igraca iz samog vrha, a to je Sami Khedira.
U danasnjem modernom fudbalu pozicija veznog igraca je najvaznija i misljenja sam da Bayern sebi nesmije dopustiti da tu ima samo jednog igraca svijetske klase - uz duzno postovanje prema Gustavu, Pranjicu i AT44.
Što se tiče Khedire šteta što ga nismo doveli, a vjerovatno bi uprava dovela i Khediru i Ozila da je bio neko drugi trener a ne Van Gaal.
Van Gaalove zasluge niko ne zaboravlja, jer treba uvijek pamtit da je taj čovjek doveo Bayern do finala LP nakon 9 godina, te da je zaslužan za izbacivanje na veliku scenu i napredak Mullera i Badstubera, te da je svakako Schweinsteiger pod njim napredovao. Naravno Van Gaal je i osvojio i duplu krunu, ne uspije to svako pa makar bio i trener Bayerna.
Što se tiče dvojca Ribery-Robben mislim da mi možemo kompenzirat izostanak jednog od dvojice, ali ne bi mogli izostanak obojice. Muller je više nego dobra alternativa na strani, taj igrač je već svjetska klasa i jednostavno fantastičan fudbaler.
Kažeš Schweinsteiger na poziciji defanzivnog veznog jedini svjetska klasa, pa to od prilike jeste tako, ali ja sam siguran da će Gustavo postati isto svjetska klasa. On ima sve predispozicije za to, odličan u duel, sjajno tehnički potkovan, zna precizno odigrat pas. Za Tymu je kasno da baš postane svjetska klasa, ali reći ćemo da se radi o jako dobrom fudbaleru koji puno ne griješi i tehnički je potkovan, ali bi svakako mogao biti malo brži kod transformacije igre pogotovo.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2011, 11:00

slika
Gomez je sada najbolji njemački strijelac u Ligi prvaka sa 17 pogodaka. Prestigao je Ballacka koji je postigao 16 pogodaka.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2011, 13:57

effe_sa je napisao/la:
amerosm je napisao/la:@ gero

evo pretrazivao sam forum i bio si upravu sto se tice kvalitetnog zadnjeg veznog, a ti si samo rekao/napisao da nije potrebna zamjena za Robbena i Riberya i da je kao taj igrac planiran Usami.
Koliko god neki od Vas kritikovali van Gaala, ipak se njemu trebate zahvaliti sto je Schweini izrastao u igraca svijetske klase, jer mu je on pronasao idealnu poziciju na kojoj vruhunski igrac. No takodjer treba imati na umu da je on Bayernu uskratio jos jednog odlicnog igraca iz samog vrha, a to je Sami Khedira.
U danasnjem modernom fudbalu pozicija veznog igraca je najvaznija i misljenja sam da Bayern sebi nesmije dopustiti da tu ima samo jednog igraca svijetske klase - uz duzno postovanje prema Gustavu, Pranjicu i AT44.
Što se tiče Khedire šteta što ga nismo doveli, a vjerovatno bi uprava dovela i Khediru i Ozila da je bio neko drugi trener a ne Van Gaal.
Van Gaalove zasluge niko ne zaboravlja, jer treba uvijek pamtit da je taj čovjek doveo Bayern do finala LP nakon 9 godina, te da je zaslužan za izbacivanje na veliku scenu i napredak Mullera i Badstubera, te da je svakako Schweinsteiger pod njim napredovao. Naravno Van Gaal je i osvojio i duplu krunu, ne uspije to svako pa makar bio i trener Bayerna.
Što se tiče dvojca Ribery-Robben mislim da mi možemo kompenzirat izostanak jednog od dvojice, ali ne bi mogli izostanak obojice. Muller je više nego dobra alternativa na strani, taj igrač je već svjetska klasa i jednostavno fantastičan fudbaler.
Kažeš Schweinsteiger na poziciji defanzivnog veznog jedini svjetska klasa, pa to od prilike jeste tako, ali ja sam siguran da će Gustavo postati isto svjetska klasa. On ima sve predispozicije za to, odličan u duel, sjajno tehnički potkovan, zna precizno odigrat pas. Za Tymu je kasno da baš postane svjetska klasa, ali reći ćemo da se radi o jako dobrom fudbaleru koji puno ne griješi i tehnički je potkovan, ali bi svakako mogao biti malo brži kod transformacije igre pogotovo.
Slazem se sa vecinom tvog posta, ali slozit ces se s mnom da Bayernova politika prethodnih godina nije bila bas na vrhunskom nivou. Sve to stoji i da AT44 i Gustavo imaju kvalitet, ali u poredjenju sa ostalim klubovima - mislim na top klubove - Bayern je tu u podredjenom polozaju sto se pozicije zadnjeg veznog tice, a sinoc se dobro moglo vidjeti kako igra izgleda bez Schweinija.
Opet ponavljam pozicija veznog igraca u modernom fudbalu je najvaznija i misljenja sam da Bayern sa svojim mogucnostima tu bi trebao imati vise kvaliteta.
Za mene bi idealno bilo kada bi se Bayern uspio rjesiti Pranjica i AT44 i dovesti igraca ko sto je M`Vila, Montolivo ili Mouthino i tako povecati kvalitet na toj poziciji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 nov 2011, 14:08

@amerosm, zato što se igra zasniva na krilima. Bayern ima 2 ponajbolja u svojim redovima i njih možeš svrstati u vezni red. Povratkom Robbena, Kroos će vjerovatno izgubiti mjesto u timu (a znamo da taj može igrati svaku poziciju u veznom redu).
Bilo bi pretjesno, a i sam znaš da Bayern teži malom kadru (kad vidim koliko engleski timovi imaju registrovanih igrača, onda mi ovaj naš izgleda užasno mali). Pri tome moraš paziti da nemaš (previše) nezadovoljnih igrača u ekipi, koji bi remetili klimu unutar iste.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2011, 14:18

@ geronimo

sve to stoji, ali samo se sjetimo kako su Klopp i Magath prosle godine ta krila zatvorili tzv. Tannenbaum-taktik gdje su Robben i Ribery bili udvajani i onda su velikim problemima. Takodjer znam da bi bili "tijesno" a od kako pratim fudbal i Bundesligu znam da je Bayern uvijek tezio da ima ekipu od 22 igraca, i zato sam predlozio da bi bilo odlicno da se rjese AT44 i Pranjica i dovedu igraca svijetske klase.

PS: Evo sada citam na TM-u forum, i gdje jedan navijac Bayerna kaze sljedece: "Odbrana Bayerna i dalje najslabiji dio ekipe, ali ostale ekipe nemaju hrabrosti da nas napadnu, i cim to neko ucini mi smo u velikim problemima".
"My Favorite Ring is Always the Next One"

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 nov 2011, 14:19

Sinoc veoma vazna pobjeda protiv Napolia, za mozda i osigurano prvo mjesto. Nakon prvog poluvremena mislio sam da cemo do nogu potuci goste, ali izgleda da je Heynckes odlucio da primiri igru. Vise smo se bazirali na to da sto vise drzimo loptu u svojim nogama. Primili smo jos jedan gol i onda sam se pravo zabrinuo. Ali na svu srecu do kraja smo izdrzali, a malo je falilo da pobijedimo sa 4:2. Prava je steta sto ona lopta nie usla u gol. Gomez nas ponovo odusevio i sa 3 gola donio novu pobjedu. Ostatak ekipe je bio na nivou, osim mozda Badstubera i DvB. Schweini se povrijedio i jos nije poznato koliko ce tacno odsustvovati. Sigurno je da ce nam puno faliti, ali je takodjer sigurno da na klupi imamo igraca koji jedva cekaju svoju priliku.

Sada idemo u goste komsijama i nadam se nastavku dobre serije.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 nov 2011, 14:37

amerosm je napisao/la:@ geronimo

sve to stoji, ali samo se sjetimo kako su Klopp i Magath prosle godine ta krila zatvorili tzv. Tannenbaum-taktik gdje su Robben i Ribery bili udvajani i onda su velikim problemima. Takodjer znam da bi bili "tijesno" a od kako pratim fudbal i Bundesligu znam da je Bayern uvijek tezio da ima ekipu od 22 igraca, i zato sam predlozio da bi bilo odlicno da se rjese AT44 i Pranjica i dovedu igraca svijetske klase.

PS: Evo sada citam na TM-u forum, i gdje jedan navijac Bayerna kaze sljedece: "Odbrana Bayerna i dalje najslabiji dio ekipe, ali ostale ekipe nemaju hrabrosti da nas napadnu, i cim to neko ucini mi smo u velikim problemima".
Istina, u prošloj sezoni Bayernova igra je postala jednostrana, providna i pročitana. Nisi morao biti veliki lisac pa da to zatvoriš klasičnim bunkerom i onda sjevne kontra, koja pored onakve odbrane rezultira golom. Kad tome dodamo i loš štimung u ekipi, kakav je bio u protekloj sezoni, krajnji epilog je katastrofalna sezona.
Nisam se ja protivio dolasku još jedno veznog igrača, šta više, radovao sam se dolasku Vidala, iako se znalo da će teško biti standardan, pod uslovom da Tymo ostane i pošto se zna da je Kroos Heynckesov miljenik.

U ovoj sezoni Ribery je ponovo "pronašao sebe" i sa povratkom Robbena njegova igra može da bude samo bolja. Primjetio si kako mijenjaju strane, zatim da Bilal igra desetku, potpomognut agilnom Lahmom ili Kroosom. Moraju biti nepredvidljivi, baš iz razloga koje si ti spomenuo.

Ima veze to za odbranu i taj strah koji je prisutan kod protivnika. Ne može se sa Bayernom svako hrvati.
Naime, pored ovakve ofanzive, vrlo lako možeš dobiti po p..ki. :mrgreen:

Ali u odnosu na prošlu sezonu, napredak je ogroman.

@el-fighter, Schweinsteiger je završio za ovu (kalendarsku) godinu.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2011, 15:10

@Gero: ja bi dodao samo na ovo još kao što sam rekao podržao bi onda dovođenje Khedire i tada ga nismo doveli i završili smo s tim, poslije smo doveli Gustava i odmah smo popunili fond igrača za te pozicije. Da je Vidal došao onda mislim da bi Tymo bio višak. Međutim mora se reći da i Gustavo a i Tymoshchuk kada igraju odrađuju svoj posao dobro, a uz to ne treba zaboravit da tu poziciju može pokrit i Alaba. Zamjena ko zamjena, kada je u pitanju samo pozicija na kojoj igra za Schweinija se može naći, tačnije ona postoji, ali zamjena za Bastiana kao ličnost se ne može pronaći u jednom Gustavu, Tymi ili Alabi. Međutim sve više odgovornosti preuzimaju na sebe Gomez i Ribery a sad moraju preuzet još jedan dio odgovornosti više i onda se to može kompenzirat.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 03 nov 2011, 16:06

---Gustavo - Kroos---
-Muller---Alaba---Ribery-
----------gusta-------kros-----------
alaba----------mulija----------riberi

vrijeme je da kros dokaze da je za klasu bolji od svinjceka.

gomez :shock: zabio je dva u stilu mesija, ali je izgubio par duela koje ni osnovac ne bi izgubio.
ali, to cemo mu oprostiti zbog ona dva majstorska gola.

svajni?
steta :( yebena povreda, znam iz iskustva. hvala Bogu ne iz licnog :)
naime, jednom insanu sam slomio obje kljucne kosti. vrist´o nije, ali je par mjeseci nos´o neke kajsheve.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 nov 2011, 16:58

amerosm je napisao/la:PS: Evo sada citam na TM-u forum, i gdje jedan navijac Bayerna kaze sljedece: "Odbrana Bayerna i dalje najslabiji dio ekipe, ali ostale ekipe nemaju hrabrosti da nas napadnu, i cim to neko ucini mi smo u velikim problemima".
Ovo stoji itekako , jos ako se odredjeni igraci ne prilagode na Schweiniewu poziciju taj posjed lopte na kom se zasniva igra Bayerna,Barcelone ( a koji je rezultat filozofije Gaala ) gdje lopta ide vise pozadi i na sredini terena nego naprijed bi mogao da se izgubi za Bayern ako se Tymoschuk , Alaba,Kroos ne snadju medjusobno . To je taj moderni fudbal koji vodi protivnike Barcelone , Bayerna do ludila a takvom nacinu fudbala trenutno moze da kontrira mozda jedino Mourinho s Realom i SAF s Utd-om i po meni niko vise .
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

gorstak
Kontakt:

Post Postao/la gorstak » 03 nov 2011, 17:01

The fracture was successfully repaired and a plate inserted in an operation performed at around 2 am on Thursday morning by Prof. Imhoff, assisted by FCB chief medical officer Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Schweinsteiger will remain in hospital until Friday, and has been ordered to rest completely for two weeks after that. The first step in his sports rehabilitation programme will be to resume jogging, before the player is cleared to resume training with the team in approximately six weeks. That in turn means Schweinsteiger will not play again this calendar year.

:(
24.04.1991.
Stern des südens

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 nov 2011, 18:07

Ne imadoh kad da napisem nista povodom ocekivane pobjede nad žabarima.Sve je to zasjenila eto ta nesretna povreda Bastiana.Ev' kako citam mogo bi propustit cijelu sezonu.Ostaje pitanje da li bez njega u sredini mozemo nastavit kontinuitet dobre igre, te kako ce se to psiholoski odrazit na cijelu ekipu.Basti, drzimo ti fige ! :(
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 nov 2011, 20:41

Centre forward je napisao/la:Ev' kako citam mogo bi propustit cijelu sezonu.
Polusezonu, druze. Vjerujem da si tako i mislio, ali ipak pogresno napisao. :mrgreen: I usput mene nasekirao, pa sam morao zvati Doc Mullera da cujem info iz prve ruke. :D

Sok je bio ogroman, kako igraci sami kazu poslije sinocnjeg meca. Bilo im je dovoljno da vide kako sefa (istinskog kapitena i vodju ove ekipe) iznose na nosilima.
Ne treba puno dramatizovati (kao sto Uli kaze) i tako dodatno poljuljati ekipu. Tim je na dobrom putu, pa se do zimske pauze ocekuje puno od onih, koji bi mogli njega zamjeniti.
Tu i Juppi mora odradit lavovski posao, cega je i sam svjestan.
Vom Jäger zum Gejagten

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 nov 2011, 20:51

Jučer je Gomez poništio i Napoli i onog bjednog cavania. Eto sad buju valjda i napolitanci sretni pošto sam napisao post u ovoj temi! :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 04 nov 2011, 12:45

Veliki sok,al mislim da cemo uspjeti izgurati ovih jos nekoliko utakmica,2 u ligi prvaka i 5 cini mi se u domacem prvenstvu do povratka Bastiana.
Naci ce Jupp pravo zamjenu,uostalom to se od njega i ocekuje.
Stern des Südens

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 04 nov 2011, 14:47

ljudi da vas pitam kakva je situacija sa robenom kad se on vraca kake su sanse da se nadje u timu protiv dortmunda
Samo Sarajevo

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 04 nov 2011, 15:31

Posle povrede Bastiana treba ocekivat i promjenu formacije sa jednim veznim i 2 napadaca sto je inace Juppova formacija ...
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 04 nov 2011, 16:07

Nema sansi da Robben zaigra protiv BVB, i sami su rekli da se nezna kada ce Robben biti ponovo spreman!
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 nov 2011, 17:02

Bastian otpušten iz klinike, 2 sedmice mora apsolutno mirovat a o njemu će se sada samo puno pažnje brinuti njegova djevojka top-model Sarah Brandner. Sad se više niko ne mora brinut da će Schweini brzo ozdravit, jer Sarah igra ulogu die Krankenschwester. :D :D
http://bilder.bild.de/fotos-skaliert/mf ... 3.bild.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []