Četvrta uzastopna pobjeda, devet bodova u pet utakmica, fantastična forma! Iskren da budem, pribojavao sam se ovog meča, Jetsi su bili bolji rival u našoj pobjedi u Winnipegu, tada smo imali dosta sreće. Prvi dio prvog perioda je protekao u gledanju Patriotsa i Giantsa, odnosno Chargersa i Packersa istovremeno sa Rangersima, tako da postoji mogućnost da sam neke sitne detalje propustio. Ali moj dojam je da se tada ionako ništa značajnije nije dešavalo. A onda PP za Jetse, Gaborik pravi cross checking i Jetsi se sele u našu zonu. Nismo imali problema pri killing the penalty, ali zato jesmo odmah poslije toga. Puck je nakon šuta jednog od igrača Jetsa doslovno šetao linijom, za tili čas se sjatilo 7-8 igrača oko Birona, a jedan se zaletio i odnio sa sobom i gol i sve ostalo

Gola nije bilo, ali zato jeste novog penaltyja i to za Anisimova zbog hookinga. I to smo ubili i otišlo se na prvu pauzu sa 0:0. Treba izdvojiti jedno manje naguravanje početkom utakmice, ali ništa slično onome sinoć. Početkom drugog perioda Stepan dobiva penalty zbog interferencea i sada su Jetsi mnogo opasniji, ovo smo ubili uz dosta muke. A onda dolazimo do daha, Ladd dobiva dva penaltyja u samo tri minute, zbog holdinga i hi-stickinga, sijevalo je u oba PP-a, ali se mreža zatresla u drugom, kada je Gaborik uposlio Stepana na maestralan način. Do kraja perioda smo bili opasniji, držali puck dosta često u zoni Jetsa, ali se na drugu pauzu otišlo sa 1:0 u našu korist. A onda početkom trećeg perioda ludnica, prvo Festerling biva isključen zbog cross checkinga, a nepunu minutu kasnije i Flodd zbog trippinga u situaciji kad je Gaborik išao sam na večeras odličnog Paveleca. To je 5 na 3, igramo pola minute i ne uspjevamo ništa, ali onda Stuart zbog jako krkanskog hi-stickinga biva isključen i 5 na 3 se dodatno produžava. Međutim, ukupno minut i pol 5 na 3 i još minut PP-a nije bilo dovoljno da se dadne gol. Zvižduci su se prolamali Gardenom, sa razlogom. Tada Jetsi kreću narpijed i imaju par opasnih situacija, ali onda gube puck iza gola do kojeg dolazi Anisimov, on sjajno pronalazi Stepana koji vuče kontru 2 na 1 i upošljava Gaborika filigranski preciznim dodavanjem, a ovaj pronalazi način da provuče puck iza Paveleca i to je 2:0, najljepši detalj na utakmici. Onda PP za Jetse, Boyle radi hi-sticking, to ubijamo bez problema, a zatim i sami imamo PP, Burmistrov radi hooking. Tada smo bili poprilično opasni, ali nije bilo gola. Jetsi do kraja počušavaju pritisnuti, ali ništa ne čine konkretno, minut i pol do kraja igraju sa empty net, stvaraju par dobrih šansi, ali pet sekundi do kraja Anisimov osvaja face-off u neutralnoj zoni bliže golu Jetsa, puck dolazi do Gaborika, a on pokazuje kakav je majstor, prebacuje igrača Jetsa i ubacuje puck u gol sekundu i pol prije kraja meča, što je popraćeno ovacijama. Posljednji face-off smo takođe dobili i tako simbolično pokazali da smo zaslužili pobjedu. Igrač utakmice je bio Stepan, a briljirali su Gaborik i Biron, koji je napravio 27. shutout karijere, a prvi sa Rangersima. Sada smo peti, sa 13 odigranih utakmica, ako nastavimo sa ovakvom formom uskoro možemo pričati i o samom vrhu konferencije, što je jako dobro nakon slabog starta sezone. Slijedeći meč je gostovanje Senatrosima u noći sa srijede na četvrtak u 01:30 (CET).
LET'S GO RANGERS!!!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!