RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

kimbo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la kimbo » 02 nov 2011, 21:38

Moj Vladavicu ni raja na forumu te vise ne shvataju za ozbiljno :lol: :oops:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 02 nov 2011, 23:07

Pa sta i ako dodje, ne kontam...
Bice tu pogodine, i cao djaci kao i mnogi manje kvalitetni igraci u ovom nekad svetom dresu ...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 03 nov 2011, 05:48

ko ga ****, mogli smo do sad bez njega :D

brato brato
Kontakt:

Post Postao/la brato brato » 03 nov 2011, 08:09

AlemC85 je napisao/la:Vladavić na proljeće u Veležovom dresu

Admir Vladavić će po završetku prvog dijela prvenstva prijeći u Velež.

Ovu informaciju jučer je za Dnevni list potvrdio i sam igrač Olimpica, inače bivši reprezentativac koji je nakon početka karijere u stolačkoj Iskri igračku afirmaciju stekao u Veležu.

Za sada vam mogu reći kako je to vrlo realna i objektivna mogućnost. U ovom trenutku sam prilično siguran u moj povratak u crveni Veležov dres, rekao je Vladavić. On je u prvih devet kola bio glavni igrač najmlađeg sarajevskog premierligaša.

Posebno je bljesnuo protiv Zrinjskog pod Bijelim brijegom, kada je sa svoja dva pogotka donio bodove Olimipcu u konačnoj pobjedi od 4:2. Vladavić je i za A reprezentaciju BiH ubilježio nastupe, a svoje je mjesto u izabranoj vrsti izgubio odlaskom Blaža Sliškovića.

Osim Veleža nastupao je i za Željezničar, Red Buli Salzburg, a u Slovačkoj je s uspjehom igrao za Žilinu, koja je s Vladavićem prošle sezone izborila i Ligu prvaka, lako o tome nije želio govoriti, kako doznaje Dnevni list, razlog Vladavićeve odluke da napusti Olimpic je negodovanje vodećih ljudi sarajevskog kluba na odluku Vladavića da ne nastupi protiv Veleža u 10. kolu Premier lige.

N.B.

ovo je neka šala...
gluposti...
Admir Vladavic 99% pospisuje za slaviu prag

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 03 nov 2011, 11:54

sretno mu te sretno im bilo!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 03 nov 2011, 12:22

Sarajevo-Mostar konekcija ;)

[youtube][/youtube]
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 03 nov 2011, 12:34

Na Rondou ljubavi, ROĐENI su ostali...

ZAUVIJEK!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 nov 2011, 14:05

Nakon losih igara u ligi na red je dosao i kup, gdje ove sezone imamo najvise sansi. Ostvarili smo pobjedu od 2:0 i sada idemo na revans da to sacuvamo i lagano prodjemo dalje.

Sto se tice ovoga za Vladavica, mislim da je ovo obicna patka. Ono kao covjek napustio Olimpic, o njemu se nista ne pise, pa ajde da nesto bubnemo.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 nov 2011, 15:12

slažem se, da nam je jedina šansa kup., mada ne bi trebali zapostavljati prvenstvo.

sada u subotu igramo protiv Borca, koji je favorit, a pošto se tekma igra pred praznim tribinama, iskreno se nadam da možemo barem do boda, iako će biti teško...

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 03 nov 2011, 17:12

Kada je to Mladen Maric na "Paralelama" rekao, citiram: "Gadafi je morao otici isto kao sto Siroki i Velez moraju igrati u finalu Kupa" :lol:
Support Velez, It's logical! ★

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 nov 2011, 17:18

dobro si rekao MONTO..... :lol: :lol: :lol:

ziggystardust
Kontakt:

Post Postao/la ziggystardust » 03 nov 2011, 20:22

ja ne znam da li ce vladavic preci u Velez.
na oficijelnom sajtu Veleza o tome nema nista.

koliko sam upucen, nema nista ni o odlasku durakovica i spahica, kao ni o problemu hasanovica i lakicevica.

ne znam kakav je to oficijelni portal kluba kad provjerene i ZVANICNE vijesti o igracima kluba ciji je to zvanicni sajt- ne izlaze na portalu???

neozbiljno. kao uostalom i mnoge stvari u Velezu. 5 bodova iz 8 kola a strucni stab se ni malo nije potresao. woooow pobijedili smo branitelj?! i to treba da opere sve ovo?

ah da. shvatio sam. kad se pobijedi nizerazredni klub u kupu, onda je to zasluga "maestralnog vodjenja sa klupe, brilijantne taktike i superiorne strategije, kao i motivacije koju je iskusni trener prenio na deprmirane igrace u cilju da ih digne posle svih problema u koje je klub zapao".

..a kad se izgubi onda su krivi ti isti igraci i njihovo nezalaganje. nije krivo ni vodjenje sa klupe ni nebrilijantna taktika ni nesuperiorna strategija ni lose prenesena motivacija.

golemo....

sto se tice problema hasanovica i lakicevica, tu je intervju
Eldar Hasanović i Slobodan Lakičević na zimu napuštaju Velež

Velež u posljednje vrijeme ne zna za trijumf kada je u pitanju Premier liga BiH.

Mostarci su postali neprepoznatljivi u odnosu na igre sa početka sezone, a već se polako naziru i prvi odlasci. Zimsku stanku, čini se, s najviše nestrpljenja iščekuje Eldar Hasanović, igrač koji je izgubio status prvotimca i koji minutažu u posljednje vrijeme dobiva na kapaljku.

On će gotovo sigurno napustiti Mostar, baš kao i Crnogorac, Slobodan Lakičević. To je za naš portal potvrdio Edvin Kurtagić, zastupnik ove dvojice nogometaša.

Lakičević i Hasanović će gotovo sigurno na zimu promijeniti sredinu. Dobit će raskid ugovora na štetu kluba zbog neispunjenja klupskih obaveza prema njima dvojici. Hasanović nije zadovoljan minutažom, a Lakićević novčanim primanjima u Veležu. Kada je potpisao ugovor sa Veležom dogovorio je iznos plate koji niti jednom do sad nije dobio iako u posljednje vrijeme igra u dobroj formi. Od četiri plate koje je trebao primiti do sad, primio je svega pola jedne, što je za mene neshvatljivo. Nema druge nego otići, kazao je Kurtagić.

Prema našim saznanjima koje Kurtagić nije želio ni potvrditi niti negirati, Hasanović odlazi van granica BiH, dok je za Lakičevića interes pokazao jedan od sarajevskih premierligaša.
durakovic je takodje dao intervju
Duraković se razišao sa Veležom: Momcima u narednom periodu sve najbolje

Mladi vezista, Dženan Duraković slobodan je igrač, nakon što je raskinuo ugovor sa Veležom, koji je uslijedio nakon suspenzije od strane Mirze Varešanovića...

Siugrno je da su loši rezultati u posljednje vrijeme poljuljali atmosferu u taboru mostarskog Veleža. Naime, trener Mirza Varešanović iz ekipe je udaljio Bajru Spahića i Dženana Durakovića.

Ovaj drugi ( Dženan Duraković, op.a), barem prema informacijama našeg portala, nije zadovoljan minutažom u dresu Rođenih, iznio je svoje mišljenje, a to je nekadašnji trener Sarajeva, Mirza Varešanović, protumačio kao suprostavljanje. Ubrzo je Duraković suspendovan, u prevodu, izbačen iz ekipe.

Sada kada sam slobodan igrač sa čistim papirima, jedino o čemu razmišljam je pronalazak novog kluba, kazao je na početku razgovora za Sportin.ba, Dženan Duraković, a potom se je osvrnuo na eru u dresu Veleža.

Član sam Rođenih od 1997. godine. Šta da vam kažem, Rođeni su izbor srca. Dres sam nosio sa ponosom i dosta entuzijazma. Svaki trenutak proveden na terenu za mene predstavlja čast. To su prepoznali na moju radost navijači kluba, Red Army, govori nam sada već bivši vezista Veleža.

Šta i kako dalje!?

Sada kada je slobodan igrač, najlogičnije je pitanje šta i kako dalje!? Za Durakovića je ranije pokazivala interes jedna ekipa iz Rumunije, ali on nije želo obznaniti ime novog kluba.

Pazite, ja treniram dva puta dnevno, prije svega želim ostati u fizičkoj spremi. O novoj sredini vam ne mogu ništa reći. Za mene je zainteresovana nekolicina klubova, i kada šta bude, znat ćete, bio je tajanstven Duraković uz dodatak:

Čiji god da dres obučem, mogu se zakleti da ću ga nositi sa dužnim poštovanjem i da ću ga u svakoj utakmici dobro natopiti znojem. Iz svega ovoga ću izaći jači. Ranije sam imao probleme, poput potresa mozga ili loma noge, ali vraćao sam se bolji. Moj životni moto je " Što te ne ubije, zasigurno te ojača".

Veležu sve najbolje!

Duraković nije želio govoriti o Mirzi Varešanoviću.

Ne, ja neću komentarisati Varešanovića, sve dok je trener Veleža, ali zato je Veležu u narednom periodu zaželio mnogo sreće i uspijeha.

Nadam se da će Velež konačno izbiti u elitu bh. fudbala. Kao dokazani simpatizer kluba, želio bih reći da vjerujem kako će Uprava pronaći odgovarajuća rješenja da se klub vrati tamo gdje je nekada bio. Da bude u vrhu našeg, ali i fudbala u regionu. Momcima u narednom periodu želim sve najbolje, zaključio je u razgovoru za naš portal, Dženan Duraković
a sto se spahica tice, postoji hiljadu habera, ali se niko iz uprave do sad zvanicno nije oglasio povodom njega, kao uostalom ni povodom ostalih igraca.

operite pare sad slobodno. otjerali ste igrace a niste im isplatili plate. i kakva je STABILIZACIJA kokoshari jedni klosharski, o kojoj vi stabilizaciji pricate????? sve ste para strpali u dzep, ocigledno, jer ako je javno receno da lakicevic nije primio nego jednu platu od 4...ako ste spahicu ostali duzni i ako je durakovic potpisao ispisnicu i odrekao se za BiH prilike ogromnih para koje ste mu duzni, sto od ugovora sto od plata..a sve to u sprezi sa pricom o STABILIZACIJI, onda je jasno gdje su pare zavrsile, gnjide!!
kad ste isli na pripreme u francusku, puna su vam usta bila price o stabilizaciji. a i tada ste zabranili igracima da se prica kako ste protjerani iz hotela jer fakture i pare nisu legle na racun tamo gdje ste odsjeli.
i sad odjednom - imate za pripreme a nemate za jednu platu u cetiri mjeseca igracima? evo javno se prica o tome? hajde stisnite muda pa tuzite kurtagica sto je rekao ono? recite da su to lazi oko neisplacivanja i tuzite ga? hajde mishevi?

stabilizovali tako majku svoju da Bog da....

[youtube][/youtube]

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 04 nov 2011, 11:52

U kakvom raspoloženju i sa kakvim ambicijama stižete sutra?
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 04 nov 2011, 13:48

stižemo, da što manje golova primimo... :lol: :lol: :lol:

evo nekih komentara s drugih foruma o dešavanjima u Veležu:

"Moram da kazem da necu vise ici na Velezove utakmice a niti jednu nisam propustila zadnjih 8 godina. Razloga je vise a dovoljno je da odete na tribine i vjerujte mi da je svaka prica o lopovlucima u Velezu istinita. Za malog Djenu jedina istina je da ga je otjerao narkomanski trijumvirat Velagic,Kajtaz, Varesanovic uz amin dzamijskog goluba Tanovica. To je trojac egzekutora a sljedeca meta,najavljeno prije 15 dana i sada se obistinilo. Pero Ivetic. Uz Djenu nas najbolji igrac ovoga prvenstva. Na skupstini treba provjeriti da li su" isplacene" pare Durakovicu jer se decko odrekao svih dugovanja i dostojanstveno napustio klub . To isto se spremaju i Zolj i Demic tako da ce ostati siroko polje za djelovanje narko kartela. Zasto se ne smije u javnosti objaviti da su Velagic, Kajtaz i Varesanovic narkomani!? Pa to zna svak u gradu!"

Ako je ovo istina za Mrkvu i Kajtaza, onda nek ih je sram i stid..... :evil:

"Dzenane kralju moj,pusti miseve da vire iz svojih jadnih rupa i neka samo ujedaju. Aleksa Santic rece za ovaj grad da je grad smradova i da nema onog ko vrijedi a da za njim ne laju i smradaju. Gledao sam te kao dijete u dosta utakmica. Osjetio sam u tebi nesto sto je nekada bio Velez. nekako si me podsjecao na neka minula ljepsa vremena. Gledao sam te i kada si stasao u prvotimca i vjeruj mi,a dosta ljudi dijeli to misljenje, da si najkarizmaticnija Velezova licnost na teren. Moj sin mi je dosta puta rekao da mu nabavim tvoj dres. Nekako mi je bilo tesko prici i upitati ali ti se sada kunem da ce jedan desetogodisnjak ulicama Beograda nosati Velezov dres sa tvojim brojem i imenom na njemu. Djete drago svu ti srecu svijeta zelim a beskrajno bih bio sretan da obuces dres Zvezde. Nikada ne reci nikada!"

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 04 nov 2011, 14:37

@AlemC85 , nije istina da su narkomani Velagic i Kajtaz , to je sigurno , a za Mirzu ne znam , niti me on zanima :lol:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 04 nov 2011, 14:55

jedno je sigurno....samo nas pusti i givigt bi pokvarili

lopov ovaj, lopov onaj, mrkva narkoman , ovaj heroj sto hoce iz Veleza, cccc.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 04 nov 2011, 15:04

Bravo za post iznad...

Nekako su nam uvijek bili draži igrači tipa Hasanovića, a uvijek smo pljuvali po onima koji su uvijek srcem branili Crvenu boju...
:?
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 04 nov 2011, 15:40

Boli nas qrac, dobili smo Branitelja kuci 2:0, jos tamo da pokusamo izvuci X , drama! 8-)
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 04 nov 2011, 15:46

oldbridge je napisao/la:Boli nas qrac, dobili smo Branitelja kuci 2:0, jos tamo da pokusamo izvuci X , drama! 8-)
Mislim da treba poraditi na efikasnosti tima, i onda ne bi morali na ovakav način razmišljati...

Onoliko prilika u prošloj utakmici, a samo dva gola, ako želimo osvojiti ovaj kup, efikasnost se mora itekako popraviti...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 04 nov 2011, 15:51

arius je napisao/la:jedno je sigurno....samo nas pusti i givigt bi pokvarili

lopov ovaj, lopov onaj, mrkva narkoman , ovaj heroj sto hoce iz Veleza, cccc.
Veležova publika se mora zapitati kakav klub uopšte zaslužuje,100 ljudi na utakmici,a bezbroj pljuvača na forumima i ispijača kafe u Fejićevoj ;) Koliko je trenera,uprava i igrača otjerala mahalska priča!?Pita li se iko zašto su otišli Bajro i Džano?Otjerala ih narkomafija :lol:
A što niko ne kaže tužnu istinu,da je Mrkva sa svojih 36 godina protiv Zvijezde igrao bolje od svih golobradih mladića.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.