Kaka, za razliku od Ronalda, Ronaldinha, Adriana i ostalih brazilskih čarobnjaka, je imao sretno djetinjstvo i imao je sve što poželi. Zato ga novac neće promijeniti. Ne može se staviti znak jednakosti između odrastanja u zdravom i nezdravom okruženju. Kaka je navikao na luksuz, te koji milion gore-dolje ga neće promijeniti. Da ne govorim o odgoju (klasična bečka škola).

No, budimo realni i recimo da su i Ronaldino i Ronaldo mnogo bolji igrači od Kake. Sjetimo se samo priče o Ronaldu i njegovim počecima, pa o smrti Ronaldinhovog oca kada je čarobnjak im'o 7-8 godina. Psihologija je čudo. A, svi znamo kako Brazilci vole život. Kako žive 200 na sat.

Nije to nikakvo pr*seravanje, jednostavno ljudi su hedonisti.

I ja da sam igrom slučaja zaradio pare poput Ronalda i Ronaldinha, vjerovatno bih se okren'o svim mogućim porocima.

Jbg, treba uživati u plodovima svog rada i talenta.
A, što se tiče ovih komparacija Raul vs Messi, Ronaldo, Ronaldinho. Hm, jednostavno, Raul nije čarobnjak poput njih. To se mora priznati. No, Raul je jedan od najboljih napadača svih vremena. Stvarno je zabijao kao na traci. Šteta je što nije cijelu karijeru igrao u Realu, jer bi tako bio baš besmrtan. No, to su neke stvari u koje ne bih ulazio. Meni lično jedan od dražih igrača, moram priznati. Al' sasvim je sigurno da nije talentovaniji i nije fudbalu donio tu popularnost kao gorenavedeni likovi (Messi, Ronaldo Luis Nazario da Lima i Ronaldinho). Druga je stvar što to neko ne želi primijetiti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”