FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

kosewsko hill
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la kosewsko hill » 05 nov 2011, 00:32

rodom s Mejtaša je napisao/la:Trebaju da odigraju najmanje 30% bolje i jače nego protiv Čelika da bi mogli dobiti jer protiv Čelika je ono bilo prilično loše. Nekako nema kontinuiteta u igri, gotovo svi igrači igraju po sistemu dobar 10 minuta pa onda ne može da se s loptom sastavi 10 minuta i svi tako redom. Puno nam je Čelik u pojedinim trenucima držao loptu i ako smo mi dali dva gola gotovo ni iz čega, trebali su i oni komotno jedan. Onako se može možda igrati prventvena utakmica, ali domaća u kupu ne jer da smo primili go bila bi drama u revanšu. Daleko smo mi od dominacije čim se pojavi malo čvršća odnosno fizički i tehnički malo spremnija ekipa.
Adilović na nešto liči samo kad je okrenut prema golu dok u svim ostalim segmentima igre :roll: Nadam se da nećemo morati čekati da ga on zabije.
Treba biti oprezan jer pitari bolje igraju u gostima obzirom da oni nemaju kvalitet da drže igru i diktiraju tempo već im više odgovara neka hinjska varijanta. Nama bi najlakše bilo da krenemo oprezno i da čekamo kakav dobar prekid jer tako je najlakše zabiti. Ako krenemo grlom u jagode mogli bi ga lako glabnuti.
Moja prognoza je 40% naša pobjeda, 40% da će biti remi i 20% da oni mogu dobiti. Ne bih ni bodom bio nezadovoljan da znam da ćemo Kozaru dobiti jer uz izvjesnu pobjedu nad Leotarom to bi bilo sasvim pristojnih 33 boda na kraju polusezone što je uz kadar (mislim da bi to bilo nikad više bodova, a gorih igrača) koji posjedujemo SF scenario. To bi nam uz nekoliko prijeko potrebnih pojačanja u svim linijama omogućilo da na proljeće krenemo na duplu krunu.
Sretno nam bilo.
Mrsko mi je da ti skoro svaku rečenicu ispravljam :lol:

Čelik čitavu utakmicu nije imao nijednu ozbiljniju priliku, najbolja im šansa kad se lopta odbila od našeg i Gušo zaustavio na gol liniji ;) Mi smo u prvom poluvremenu mogli haman 3 gola zabiti, a zalaganje je bilo na visokom nivou pogotovo u tom prvom poluvremenu..Kad meni jarani koji su pitari kažu da smo prilično dobri i da se pribojavaju sutrašnje tekme nemam ti šta dalje pričati 8-) Čuj da krenemo oprezno ? K'o da igramo protiv City-a :lol:
Željo - My first love!!!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 05 nov 2011, 00:38

Hawking je napisao/la:
rodom s Mejtaša je napisao/la:
Hawking je napisao/la:Mi kad bi osvojili LP tebi nešto ne bi bilo po volji, nismo izgubili više od dva mjeseca, al džaba...
Ma hajde nemoj zezati. U ovoj smješnoj ligi Željo ne bi smio da gubi više od dvije tekme godišnje. Statistika ne služi ničemu. Svaka tekma je za sebe.
To nije realno. Željo jeste najtrofejniji naš klub, ali nikad kroz historiju nije bio toliko dominantan, pa pobogu nađi mi gdje je to notmalno da jedan tim gubi dvije utakmice godišnje i da je to normalno, pa ni Dinamo to ne radi u Hrvatskoj. To što pričaš nema nikakvog utemeljenja. I ja bih volio da budu sve pobjede, ali to jednostavno NIJE MOGUĆE! I ja ne pričam o statistici nego o formi...
Ma što nije moguće. Imaš trenutno 3 ekipe koje te u kao gostima mogu dobiti. Pa ako si ikakva ekipa makar jednoj od njih svake godine to nećeš dopustiti. imaš pored toga još par ekipa koje bi kao mogle nešto pokušati i to je to. Sve ostalo treba da napravi popis stanovništva kad Željo dolazi i da bude zadovoljno što je Željo poslao kombinovani sastav radi dobrih odnosa u budućnosti. Naravno, kući se mora sve redom dobijati. Istina, to nije moguće sa golmanom ihtijarom (ne što nije dobro branio nego što ovo sa Gušom klub Željinog renomea ne smije dopustiti), bekovima koje ima gotovo svaka ekipa u ligi i špicevima koje takođe ima svaka ekipa u ligi itd.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 nov 2011, 00:40

To danas rade klubovi koji IMAJU PARE, a ne renome, on u ovoj priči ne znači apsolutno ništa. Misliš li ti da Željo raspolaže kapitalom koji mu je dovoljan za to?
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 05 nov 2011, 00:44

Aco izvini koji drugi (je li misliš na Lišticu i "drugoligaša"). Sramota je to naša a ne njihov uspjeh da oni kao nešto žele dominirati. Pitari još jedini imaju pravo da na to pomisle, ali kod nih je tako kako je i bore se da prežive. Željo je morao ovo do sada izdominirati.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 05 nov 2011, 00:51

Hawking je napisao/la:To danas rade klubovi koji IMAJU PARE, a ne renome, on u ovoj priči ne znači apsolutno ništa. Misliš li ti da Željo raspolaže kapitalom koji mu je dovoljan za to?
Imamo mi solidne pare za naše uslove. Jedan Wagner ne smije godinama igrati na "kamenu" pred 100-tinjak boćara pored živog Želje. Nema sigurno veću platu od recimo jednog Stančeskog, Savića i npr. Markovića zajedno. Evo njih trojica ne igraju (ima ih još uzimam samo njih za primjer) i bez veze "zauzimaju" lovu nekom pravom igraču. Itd. itd.

Grande
Kontakt:

Post Postao/la Grande » 05 nov 2011, 00:55

Sa TK dolaze 2 kombija i 5 auta 8-) to je sto znamo a bit ce jos sigurno...

Poderat pitice sutra,a proculo se da ce hordice sutra napraviti incident ako budu gubili 100%

Forza Zeljo ! ! !
INTER SIAMO NOI ! ! !

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 nov 2011, 00:57

rodom s Mejtaša je napisao/la:
Hawking je napisao/la:To danas rade klubovi koji IMAJU PARE, a ne renome, on u ovoj priči ne znači apsolutno ništa. Misliš li ti da Željo raspolaže kapitalom koji mu je dovoljan za to?
Imamo mi solidne pare za naše uslove. Jedan Wagner ne smije godinama igrati na "kamenu" pred 100-tinjak boćara pored živog Želje. Nema sigurno veću platu od recimo jednog Stančeskog, Savića i npr. Markovića zajedno. Evo njih trojica ne igraju (ima ih još uzimam samo njih za primjer) i bez veze "zauzimaju" lovu nekom pravom igraču. Itd. itd.
Sve je to super, ali ni Wagner ni Wagnerov Wagner nisu dovoljni da se dominira u ovoj ligi, koja možda nije vrh fudbala, ali nije baš ni parmak liga kako je neki žele predstaviti. Da imamo igrače kvalitete Dinamvih igrača onda bismo mogli pričati o takvoj vrsti dominacije, a zna se kakve se pare tamo vrte... ništa čemu mi možemo prismrdit...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 05 nov 2011, 01:05

E ****.ga jarane kako ćeš imati pare ako ne rizikuješ pa ne uložiš u igraće. Šta da obični svijet gleda na Grbavici. Hajde pošteno reci. Lazara i Adila? Ovo trenutno može gledati nas par hiljada bolesnika i to je to. Nismo iskoristili onu pozitivnu atmosferu kada je prosjek bio 9 milja i sad opet ispočetka. Svrake, Jamaci, Guše, klinci palci, 3 milje majka i strepi kad ti dođe Sarajevo i Široki.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 nov 2011, 01:11

To je realnost BH fudbala, tu nema para i to je to. Ne možeš ti uzet igrača od milion kad je proračun tri miliona. Koji rizik? Pa možeš osvojit sve sa svim pobjedama i sa punim stadionom, ne može ti se isplatiti transfer od milion eura gdje će plata biti 50,000, a kamo li više takvih igrača. Željo nije Real i treba se sa tim pomiriti. Kad dođe neko sa parama ko misli da to treba uložiti u Želju, onda će biti toga, trenutni prihodi i budžetska izdvajanja to ne mogu napraviti.

Glory glory Man United!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 05 nov 2011, 01:14

Hawking je napisao/la:To je realnost BH fudbala, tu nema para i to je to. Ne možeš ti uzet igrača od milion kad je proračun tri miliona. Koji rizik? Pa možeš osvojit sve sa svim pobjedama i sa punim stadionom, ne može ti se isplatiti transfer od milion eura gdje će plata biti 50,000, a kamo li više takvih igrača. Željo nije Real i treba se sa tim pomiriti. Kad dođe neko sa parama ko misli da to treba uložiti u Želju, onda će biti toga, trenutni prihodi i budžetska izdvajanja to ne mogu napraviti.
eki fol ,otkad to heheh :D
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 05 nov 2011, 01:16

mma_hz je napisao/la:
Hawking je napisao/la:To je realnost BH fudbala, tu nema para i to je to. Ne možeš ti uzet igrača od milion kad je proračun tri miliona. Koji rizik? Pa možeš osvojit sve sa svim pobjedama i sa punim stadionom, ne može ti se isplatiti transfer od milion eura gdje će plata biti 50,000, a kamo li više takvih igrača. Željo nije Real i treba se sa tim pomiriti. Kad dođe neko sa parama ko misli da to treba uložiti u Želju, onda će biti toga, trenutni prihodi i budžetska izdvajanja to ne mogu napraviti.
eki fol ,otkad to heheh :D
Pri tome sam mislio da je Sarajevo Barcelona, samo ne znam što sam to zaboravio da napišem :lol:

Glory glory Man United!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 05 nov 2011, 01:18

nadam se da ces u buducnosti pomno paziti da ti se takve zaista :mrgreen: krupne greske ne ponavljaju... :D :D ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

MarkoDa
Kontakt:

Post Postao/la MarkoDa » 05 nov 2011, 05:51

Ja vec usto,ide pjesma Cuva Bog Zelju Svog.....Odoh po dvolitru,pozdrav vama sto spavate,popit cu i za vas ne sekirajte se ;)
A zasto ne bit' obican i voljet male stvari zasto svako mora biti glavni,sta to lijepo ima obraz zakrpljen sa flekom, zasto sa tugom gledam za covjekom?

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 05 nov 2011, 08:44

leo leo leola zeljo je zivot moj
juzna tribina pjeva
samo zabij jedan go
leo leo la hajmo na noge svi
nasa se pjesma ori
manijaci zeljini
j.... horde i j.... sarajevo
kad tebe volim zeljo ljubavi jedina
daj zaigraj zaplesi na terenu
i zabij tom kretenu da bude ludnica
daj zaigraj zaplesi na terenu
i zabij tom kretenu da bude ludnica...
HOĆEMO POBJEDU,POBJEDU NA DERBIJU

Mirsad94
Kontakt:

Post Postao/la Mirsad94 » 05 nov 2011, 09:51

da li ce se karte rasprodati do 3 ili pola 4?

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 05 nov 2011, 09:59

imal neko onu pjesmu od seje bajraktarevica (msm da je njegova ) šalalalalalalalala željeznicar ne mogu nigdje da je nadjem :? :D
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 05 nov 2011, 10:01

Mirsad94 je napisao/la:da li ce se karte rasprodati do 3 ili pola 4?
nevjerujem , al i da se rasproda pustace dzabe tako su jednom radili sad ne mogu da se sjetim koja je bila utakmica , uglavnom nije bio derbi :? :D
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

mirsoalfakat
Kontakt:

Post Postao/la mirsoalfakat » 05 nov 2011, 10:04

miki 90 je napisao/la:imal neko onu pjesmu od seje bajraktarevica (msm da je njegova ) šalalalalalalalala željeznicar ne mogu nigdje da je nadjem :? :D

to je ono " za tebe su svi kao igracke , jer ti si zeljo sampion " ako je ta ja mislim da je samo uprava ima :/

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 05 nov 2011, 10:05

Molim te Bože da pobijedi ljoŽe 8-)
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 05 nov 2011, 10:09

mirsoalfakat je napisao/la:
miki 90 je napisao/la:imal neko onu pjesmu od seje bajraktarevica (msm da je njegova ) šalalalalalalalala željeznicar ne mogu nigdje da je nadjem :? :D

to je ono " za tebe su svi kao igracke , jer ti si zeljo sampion " ako je ta ja mislim da je samo uprava ima :/
nije nego ona starija sto najcesce puste kad zabijemo go :)
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP i 35 gostiju.