BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 05 nov 2011, 16:30

Potpuna kontrola utakmice. Igra se onoliko koliko je potrebno, bez srljanja. To je nešto novo u ovoj sezoni od naših ljubimaca što mi se jako sviđa. Navikli su nas u prošloj sezoni da jurišaju naprijed non-stop, ali ova taktika je odgovor na protivničke bunkere u ovoj sezoni. Igramo prilično sigurno uz stalni presing na protivničkoj polovici.

Izdvojio bih osim golova dalekometni pokušaj Schmellea i 100 %-tnu šansu Kevina. Kagawa ponovo onaj stari. Sjajan pogodak i još ljepša asistencija petom za Gotzea. Što se tiče LewanTorskog, suvišni su komentari. Momak je klasni napadač ;).

Kakva imena su na klupi : Lucas,Perišić,Kehl,Santana,Kuba,Owomoyela i Langerak. Strašno. Još kad dodamo tu Lowea i Gundogana (ne računam Da Silvu,Kringea i Zidana - oni su već bivši) imamo odličnu ekipu.

Idemo u 2.poluvrijeme i da potvrdimo 3 boda uz još koji pogodak :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 nov 2011, 16:51

Zbog cega je Neven izasao,citam da mu se ukazivala medicinska pomoc,pa je li zbog toga ili nesta drugo ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 nov 2011, 17:09

Gotze je haman stavio tačku na "i". :mrgreen: Kakva partija Dortmunda. Krenulo je, krenulo. :mrgreen: Odlična uvertira pred meč sa Bayernom (nakon pauze). Nadam se da će tu biti povoljan rezultat, ako ništa onda zbog zanimljivosti lige. :mrgreen: Btw, kako se Lewa glupir'o kod postizanja gola. :lol: Kont'o sam da lopta neće biti ni blizu, kad ono završi iza Benagliovih leđa. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 05 nov 2011, 17:36

kako je to BvB kvalitetno raznio. Hummels je malo kikso kod gola kojeg su primili, ali to nije Wolfsbutgu pomoglo. Jedina svjetla vijest za Wolfsburg je - hleb dao gol :D . Leitner bu još na kraju totalno izbacil Gundogana iz svih jednadžbi. BvB igra jako dobro i konstantni su i to je ono kaj je za njih u ovoj sezoni najbitnije. Poslije Stuttgarta i Wolfsburga, prvi puta imamo aktualnog prvaka koji pokazuje da prošle sezone nije bezveze uzeo nasloF! :bravo:

Gotze KVART! :mrgreen: Kagawa SEX 8-) LewanGnjili - MIROGORIČNI GNOOOOOOOOOOOOOJ!!!!!!! :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 05 nov 2011, 17:50

Devil je napisao/la:Zbog cega je Neven izasao,citam da mu se ukazivala medicinska pomoc,pa je li zbog toga ili nesta drugo ? :?
Kyrgiakos ga nokautirao laktom u skoku, haman mu oko zatvorio.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 nov 2011, 18:08

Ljepota.... Iz utakmice u utakmicu sve više podsjećamo na ekipu iz prošle sezone. Kagawa za mene definitivno igrač utakmice (gol i 2 asist.), podiže formu što me jako veseli, ali sad će opet na put oko svijeta sa repkom Japana :evil: , jbg valjda se neće plaho umorit pred važne utakmice koje slijede.
Takođe Schmelzer je bio odličan, veoma siguran za promjenu. Vidi se da mu je trebalo par utakmica da uhvati ritam nakon što je propustio pola priprema i pola utakmica dosad. Uz Gotzea i Hummelsa dobio je poziv za A-repku. Ostatak ekipe na nivou iz zadnjih 5-6 utakmica.
Iz ovih reprezentativnih utakmica koje slijede jedino je dobro što će Lucas igrat za Paraguay. Treba mu utakmica u nogama da bi uhvatio prilključak s ekipom....

Idemo dalje :D

NUR DER BVB
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 nov 2011, 18:36

Izgleda da je seljak grk polomio Subotiću jagodičnu kost. Odsustvovat će oko 6 sedmica :evil: . Santana će dobit šansu kakvu i zaslužuje. Iako mi je žao zbog povrede Subotića, ali s druge strane drago mi je što će Santana dobit priliku da pokaže svoj kvalitet. Imam puno povjerenje u brazilca ;)

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 05 nov 2011, 18:51

ćao svima,evo dižemo i gol razliku,vrlo je impresivna a imam nos da bi sutra vrlo neugodni hanover mogao isprašiti štrumfove :D i to je to . . .,a onda za dvije hefte šta dragi Bog dadne 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 nov 2011, 18:53

Izbaksuziro sam Sinjija. :mrgreen: To je to moj Japaneru, igras brze i direktnije, "na prvu", a golovi i asistencije frcaju na sve strane. :lol:

Izuzmemo li Pirej, ekipa je odlicno odradila 7 prethodnih tekmi u samo 23 dana. Moze se komotno zakljuciti da su veoma blizu proslosezonskog nivoa. Najbolja prilika da se to potvrdi je gostovanje kod narednog rivala. :mrgreen:

Steta za Subotica. :( Valjda se vrati na teren ranije od ocekivanog. Doduse, Felipe je i vise nego dostojna zamjena.

Ekipa danas odlicna u svim segmentima. Kao sto Sema napisa, izuzteno je bitno da su Sinji i Schmelzer odigrali na visokom nivou.

Ali koji je Lewat mudan!!! :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 05 nov 2011, 21:25

Zašto ja navijam za Japan ? :mrgreen: (dobro da ne bi bilo sad...navijam ja za mnoge repke : Holandeze, Japanere , Meksikance i Švabe :lol: ).
Jer imaju Kagawu (majstora) i Rya (tipa sa avatara). :mrgreen: "Ne zna se" ko je bolji od njih. :lol:

Mog'o bih iskopati svoj post gdje sam rek'o da je Levat kralj ? :mrgreen: I jeste kralj, kraljina! :D Samo je im'o peh dan pa mu onaj "lob" izgleda blentav. :lol:

Odlična igra, odlična pobjeda.

PS. Gotze je najbolji igrač na planeti Zemlji. A vjerovatno i šire! 8-)

Volio bih vidjeti jednog dana Gotzea, Leitnera ,Rya i Wilshira zajedno u ekipi, pa makar na humanitarnoj tekmi. :D
Ekipa koja bi imala njih 4 bi bila nenadyebiva. ;) :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 06 nov 2011, 09:59

Prijatelji " zute boje" sta sam Vam rekao da bi mogla bit dzenaza Magathu ( covjekolikom majmunu )....
Kagawa vam je zacepio usta :mrgreen: :lol: ( nek se pronadju doticni )...i meni je Lewandowski da se razumijemo ali ja i dalje mislim da je Barrios bolje rjesenje mada ce potrajat dok on ponovo izbori se za prvih 11 ! :cry:

Sad je mala stanka nije lose ....da se pripremimo maksimalno i takticki i psihicki za dvije utakmice koje vec sad mogu odrediti tog sezone, o tome vise kad dodje vrijeme...

Neven se povrijedio, kako igra i nije neki PEH realno....ali je problem sto sad nemamo alternative...ja iskreno ocekujem Nevena za neke 4 sedmice ( s maskom )....dobra stvar sto ce "ubiti" dvije sedmice bez tekmi ;) tako da bi on pred pocetak Decembra bio spreman, nije tako strasno....

Ako nije problem da neko ko cita njemacke forumu, napise malo vise stvari o tom 17-godisnjaku...bas ste me zaintrigirali i raduje me to sto nastavljamo gdje smo stali...samo mlade igrace treba afirmisat jer je to jedini nacin da se borimo protiv ovih Naftarosa,Bankara, i ostalih pickih materina ( tipa CIGANA iz BAVARSKE...) i njihovog povlastenog statusa kod
okupnje Njemacke javnosti...i sve ostalo oko njih da ne nabrajam "prenijet ce me " :lol:

ABD DA CIGANE DOBIJEMO SLIJEDECE KOLO DA SAMO SKINEM S KURCA OVE KLARE , ANTUNE , i ostale funjatore sto se lizu s nama kad dobro igramo a kad ne odigramo utakmicu dobro jedva docekaju da gurnu Cigane u prvi plan jer su samo oni "pravi" prvaci !!! i bla bla bla.....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 nov 2011, 10:04

HzBvB je napisao/la:
ABD DA CIGANE DOBIJEMO SLIJEDECE KOLO DA SAMO SKINEM S KURCA OVE KLARE , ANTUNE , i ostale funjatore sto se lizu s nama kad dobro igramo a kad ne odigramo utakmicu dobro jedva docekaju da gurnu Cigane u prvi plan jer su samo oni "pravi" prvaci !!! i bla bla bla.....
A sta ako ne dobijete, valja onda tebi sjest na K.arinu.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 06 nov 2011, 10:38

Omerbavarac je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
A sta ako ne dobijete, valja onda tebi sjest na K.arinu.
Vi svi ( navijaci Bayerna ) glumite neku diplomaciju , visite po tebi BvB , hvalite igru a ustvari jedva cekate da BvB kiksa jer se bojite BvB ( da se slucajno necu dignuti ko Barcelona, mislim ne mora toliko ali u tim nekim Njemackim okivirima pa da vam ni NOVAC ne moze pomoci kao sto Realu ne moze )....a ja vas ZNAM svi ste sosoni, jedini momak koji je realan i sve to je amersom....i zato da vam kazem odmah na cemu smo !!! SVAKI PUT KAD CIGANI IZGUBE KOD MENE JE PRAZNIK !!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 06 nov 2011, 11:34

Nemojte sad ljude nazivati pogrdnim imenima, nemojte da kvarite utisak. Kako da ocekujes respekt i da te ljudi ozbiljno shvataju ako ih tako nazivas. Ostanimo i dalje gospoda :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 06 nov 2011, 12:05

HzBvB je napisao/la:
Vi svi ( navijaci Bayerna ) glumite neku diplomaciju , visite po tebi BvB , hvalite igru a ustvari jedva cekate da BvB kiksa jer se bojite BvB ( da se slucajno necu dignuti ko Barcelona, mislim ne mora toliko ali u tim nekim Njemackim okivirima pa da vam ni NOVAC ne moze pomoci kao sto Realu ne moze )....a ja vas ZNAM svi ste sosoni, jedini momak koji je realan i sve to je amersom....i zato da vam kazem odmah na cemu smo !!! SVAKI PUT KAD CIGANI IZGUBE KOD MENE JE PRAZNIK !!
Bas zbog ovakvog ponasanja treba na svaki kiks podbadati. ;)

Kad si ti procitao da je neko od navijaca Bayerna BvB nazvao ciganima ili nekim drugim pogrdnim imenom?
Za dobru igru treba pohvaliti, a nebrojeno puta se to desilo i to bas od navijaca Bayerna, dok i na kritiku treba ukazati, ali ocigledno da neki kritike ne mogu da prime na dostojanstven nacin.

P.S. Dortmund se moze podici i to je vec ucinio ali opet ponavljam vise od drugog mjesta ne moze. ;)
U nekim okvirima novac bas igra vaznu ulogu, upravo vrti ondje gdje burgija ne moze.

Uzivaj. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 nov 2011, 12:07

HzBvB je napisao/la:Vi svi ( navijaci Bayerna ) glumite neku diplomaciju
Pa diplomatiziraj i ti majka mu stara. ;) Ovo je javno mjesto, imaj to na umu. :!: Nije bas vicno na takav nacin generalizirati i etiketirati skupinu u kojoj se nalazi nemali broj starijih i obrazovanih ljudi. ;)

Btw, amerosm je fan HSV-a.

PS: BSMO svima koji slavite!! :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 nov 2011, 13:38

Sta reci ? Koju posluku porati :shock: Svaka cast 8-)

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 06 nov 2011, 13:57

Omerbavarac je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
Bas zbog ovakvog ponasanja treba na svaki kiks podbadati. ;)

Kad si ti procitao da je neko od navijaca Bayerna BvB nazvao ciganima ili nekim drugim pogrdnim imenom?
Za dobru igru treba pohvaliti, a nebrojeno puta se to desilo i to bas od navijaca Bayerna, dok i na kritiku treba ukazati, ali ocigledno da neki kritike ne mogu da prime na dostojanstven nacin.

P.S. Dortmund se moze podici i to je vec ucinio ali opet ponavljam vise od drugog mjesta ne moze. ;)
U nekim okvirima novac bas igra vaznu ulogu, upravo vrti ondje gdje burgija ne moze.

Uzivaj. ;)

Za mene je Bayern - CIGANSKI KLUB zbog milion razloga....kao npr.
-drzi monopol nad cijelom njemackom ligom i jedini klub koji im se odupire ( na nacin da njima ne prodaje) igrace je BvB
-ima najodvratnije osobe u klubu
-primjer Ballack i milion drugih igraca Borowski i tako te furke....

A to dali cemo mi vise od drugog mjesta TO CEMO TEK DA VIDIMO...kako znam zasad ste VI ISPOD NAS !!! :mrgreen: i dok ne osvojite MI SMO GLAVNI

PS: Ajmo cigani svi na koljena PRVAK vam DOLAZI !!!

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 06 nov 2011, 14:00

Tribalian je napisao/la:Sta reci ? Koju posluku porati :shock: Svaka cast 8-)

slika
Strasno. :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 nov 2011, 14:04

Neven Subotić je danas uspešno operisan, posle teže povrede jagodične kosti u jučerašnjem duelu sa fudbalerom Volfsburga Kirjakosom, koji ga je laktom udario po licu.

Kako je saopšteno iz Dortmunda, operacija je trajala dva i po sata, a Subotiću su u gornju vilicu umetnuta tri implanta, jedan i u očnu duplju.

Prve procene lekara govore da će srpski reprezentativac odsustvovati mesec i po dana, koliko bi trebalo da traje oporavak.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []