Ne budi smijesan, bili smo bolji na toj utakmici, sad ste samo u formi i bit ce te jos 2-3 kola max. onda polako ali sigurno cete ici prema donjem dijelu tabele gdje i pripadategloryhunter je napisao/la:cuj kiks u Newcastleu, kad ste to dobili 3 boda sa st james parka, ja se ne sjecam..trebao je NUFC dobit, zakinuti smo za penal kad je onog na kraju pogodila u obe ruke
Tottenham Hotspur F.C.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Tottenham Hotspur F.C.
- gloryhunter
- Kontakt:
sta ste bili bolji zabili 2 slucajna gola, i jos imali 2 prilike na cijeloj utakmici..zadnjih 10 minuta ste bili silovani na desnoj strani, da je jos bilo koja minuta igre primili bi i trećeg.belefront je napisao/la:Ne budi smijesan, bili smo bolji na toj utakmici, sad ste samo u formi i bit ce te jos 2-3 kola max. onda polako ali sigurno cete ici prema donjem dijelu tabele gdje i pripadategloryhunter je napisao/la:cuj kiks u Newcastleu, kad ste to dobili 3 boda sa st james parka, ja se ne sjecam..trebao je NUFC dobit, zakinuti smo za penal kad je onog na kraju pogodila u obe ruke
Pavljučenko bi se najradije vratio u Rusiju, a mediji već nagađaju kako bi mogao završiti u Anžiju iz Mahačkale, vlasnik kojega Sulejman Kerimov ne žali novca za atratktivna pojačanja, a najzvučnije je Samuel Eto'o koji je ljetos došao iz Intera.
Ruski nogometaš Roman Pavljučenko (29), koji je nezadovoljan svojim statusom u Tottenhamu, najavio je da će u zimskom prijelaznom roku zatražiti od Spursa da ga stave na transfer listu.
'Na treninzima dajem sto posto, radim sve što mi se kaže, nikad ne prigovaram i ne plačem, ali čini se da trener Redknapp nema povjerenja u mene. Minutažu dobijam na kapaljku, a moj cilj je da igram na Euru 2012. Ako ne promijenim klub mogu zaboraviti EP i zato želim otići u zimskom prijelaznom roku', kazao je ruski napadač, koji je u Spursima od 2008.
Pavljučenko je dodao da bi se najradije vratio u Rusiju, a mediji već nagađaju kako bi mogao završiti u Anžiju iz Mahačkale, vlasnik kojega Sulejman Kerimov ne žali novca za atratktivna pojačanja, a najzvučnije je Kamerunac Samuel Eto'o koji je došao ovog ljeta iz milanskog Intera.
Ruski nogometaš Roman Pavljučenko (29), koji je nezadovoljan svojim statusom u Tottenhamu, najavio je da će u zimskom prijelaznom roku zatražiti od Spursa da ga stave na transfer listu.
'Na treninzima dajem sto posto, radim sve što mi se kaže, nikad ne prigovaram i ne plačem, ali čini se da trener Redknapp nema povjerenja u mene. Minutažu dobijam na kapaljku, a moj cilj je da igram na Euru 2012. Ako ne promijenim klub mogu zaboraviti EP i zato želim otići u zimskom prijelaznom roku', kazao je ruski napadač, koji je u Spursima od 2008.
Pavljučenko je dodao da bi se najradije vratio u Rusiju, a mediji već nagađaju kako bi mogao završiti u Anžiju iz Mahačkale, vlasnik kojega Sulejman Kerimov ne žali novca za atratktivna pojačanja, a najzvučnije je Kamerunac Samuel Eto'o koji je došao ovog ljeta iz milanskog Intera.
- M. Scofield
- Kontakt:
Redknapp: Osjećam se dobro i nadam se brzom povratku
U srijedu je menadžer Tottenhama Harry Redknapp podvrgnut lakšem operativnom zahvatu na srcu.
"Osjećam se dobro. Očekujem da ću se vratiti vrlo brzo, kroz nekoliko dana", citirao je riječi 64-godišnjeg trenera engleski dnevnik Mirror.
Iz londonskoga su premierligaškog kluba saopćili da su treneru uspješno ugrađene dvije elektrode čime je odblokirana njegova srčana arterija.
Zbog srčanih je problema Redknapp u bolnicu primljen u utorak navečer.
Prema pisanju engleskih medija, Redknapp računa da bi tim mogao voditi već pri nedjeljnome prvenstvenom gostovanju kod gradskog rivala Fulhama.
Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson 2004. godine se vratio na posao dan nakon ugradnje srčanog elektrostimulatora.
U srijedu je menadžer Tottenhama Harry Redknapp podvrgnut lakšem operativnom zahvatu na srcu.
"Osjećam se dobro. Očekujem da ću se vratiti vrlo brzo, kroz nekoliko dana", citirao je riječi 64-godišnjeg trenera engleski dnevnik Mirror.
Iz londonskoga su premierligaškog kluba saopćili da su treneru uspješno ugrađene dvije elektrode čime je odblokirana njegova srčana arterija.
Zbog srčanih je problema Redknapp u bolnicu primljen u utorak navečer.
Prema pisanju engleskih medija, Redknapp računa da bi tim mogao voditi već pri nedjeljnome prvenstvenom gostovanju kod gradskog rivala Fulhama.
Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson 2004. godine se vratio na posao dan nakon ugradnje srčanog elektrostimulatora.
Audere est Facere
Ovaj Bassong mi stvarno ide na zivce, stalno se zali kako ne dobija sanse, a onda kad mu daju tu sansu, kao najgori pocetnik grijesi... Treba se rijesiti njega, onog Piennara, i pouzdat se u mlade nade kao sto su Townsend, Yago, Livermol itd.
- gloryhunter
- Kontakt:
e stvarno sta je s Pieenarom....bio dosao iz Evertona za nešto sitno love, počeo igrat uglavnom slabo....sad ga nema na mapi

- dr.van nostrand
- Kontakt:
Lagano se vraca u tim, u cetvrtak je u Kazanu odigr˙o cijelu utakmicu.gloryhunter je napisao/la:e stvarno sta je s Pieenarom....bio dosao iz Evertona za nešto sitno love, počeo igrat uglavnom slabo....sad ga nema na mapi![]()
![]()
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
- M. Scofield
- Kontakt:
Moze se reci Spursi iz 3 dobre prilike 3 gola.
A Fulham se ispromasivao kao niko,kod rezultata 1:2 su zakinuti za penal,kada je na travi Walker loptu dirao rukama,i to objema.
A Fulham se ispromasivao kao niko,kod rezultata 1:2 su zakinuti za penal,kada je na travi Walker loptu dirao rukama,i to objema.
Evo ostvaruje se polako ono što sam rek'o. 
T'ham je pao u igri, a uskoro očekujem da se to osjeti i u rezultatima. Šutevi na gol na današnjoj tekmi govore sve. Usput, Walker je igr'o očigledno rukom u petercu. Ono je crveni karton i penal al' sreća pa sudija nije vidio (ili nije htio da vidi).
Modrić je odigr'o sramotnu tekmu. Ono što je danas radio je bilo na nivou naše lige, gdje je, usput rečeno i napravio prvi proboj u karijeri.
Bale i Lennon su jedine svijetle tačke današnje tekme. Onaj Kaboul nije kvalitet za iole ozbiljniju ekipu, on je za ekipe poput Leicestera ili N. Foresta i tako tih drugoligaša.
Uglavnom, samo bog zna kako danas Tottenham nije upis'o poraz.
PS. Onaj Bryan iz Fulhama je strašan igrač. Ode on naljeto il' u United il' City, Arsenal, Chelsea il' Liverpool. A i kad bi ga T'ham doveo bi bio strašno pojačanje. Svidja mi se njegova igra.
T'ham je pao u igri, a uskoro očekujem da se to osjeti i u rezultatima. Šutevi na gol na današnjoj tekmi govore sve. Usput, Walker je igr'o očigledno rukom u petercu. Ono je crveni karton i penal al' sreća pa sudija nije vidio (ili nije htio da vidi).
Modrić je odigr'o sramotnu tekmu. Ono što je danas radio je bilo na nivou naše lige, gdje je, usput rečeno i napravio prvi proboj u karijeri.
Bale i Lennon su jedine svijetle tačke današnje tekme. Onaj Kaboul nije kvalitet za iole ozbiljniju ekipu, on je za ekipe poput Leicestera ili N. Foresta i tako tih drugoligaša.
PS. Onaj Bryan iz Fulhama je strašan igrač. Ode on naljeto il' u United il' City, Arsenal, Chelsea il' Liverpool. A i kad bi ga T'ham doveo bi bio strašno pojačanje. Svidja mi se njegova igra.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Arnelinho
Ja bih se zabrinuo da sam na tvome mjestu
. Fulham je jedno od najtezih gostovanja u sezoni. Uz to, ekipa postaje opasna kada pobjedjuje losom igrom.
Come on Tottenham
!!
Ja bih se zabrinuo da sam na tvome mjestu
Come on Tottenham
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Uopste se ne slazem sa tobom, Walker je pao na loptu, znaci nije namjerno igranje rukom, Modric je odigrao solidnu utakmicu, ispod svog dosadasnjeg nivoa ali i dalje korektno, Kaboul je sjajan igrac i jos uvijek je mlad, samo treba jos utakmice odnosno iskustva, nije imao srece jer ga je King pogodio kad je glavom izbijao loptu, a i bolje on nego Bassong , a Bryan Ruiz je odigrao dobro, ali on se ne smije drzati na klupi, mozda su zato i izgubili, jer kad je on usao Fulham je prebacio u novu brzinu, ali Risse, Demspey i Dembele su stvarno ODLICNO odigrali i svaka im castArnelinho je napisao/la:Evo ostvaruje se polako ono što sam rek'o.
Modrić je odigr'o sramotnu tekmu. Ono što je danas radio je bilo na nivou naše lige, gdje je, usput rečeno i napravio prvi proboj u karijeri.![]()
@Valencia: Fulham je Arsenalova vječita mušterija, ne brinem ja.
Uostalom, zar ti stvarno misliš da će se Arsenal boriti za četvrto mjesto ? On u najmanju ruku ima sigurno četvrto, a boriće se za više pozicije. Ovo je moje mišljenje i ono je argumentirano sa 15 godina Wengerova rada. Ja samo City vidim kao trunku jaču ekipu. Za Chelsea se obistinila moja prognoza, kao i za Liverpool, United ima očigledne probleme, a Citya mora stati, mada gura odlično.
Što se tiče Modrića: lik je im'o 99% netačnih dodavanja (nakarikirano). Imao je jedno "katastrofa" dodavanje na 20-tak metara od svog gola, gdje je izgubio loptu, da su protivnici znali makar malo bolje odreagirati bilo bi 2:2.
btw. Kaboul nije mlad. Ima 25 godina. A osim onog F'hamovog gola skrivio je i slobodan udarac, nakon kojeg je Friedel bio na "teškim mukama". Da bude stvar gora sam je "zamolio" sudiju da mu da katron za taj potez (glupiranje, kao "nije slobodni" i izljev bijesa).
A kod penala: Nebitno što "nije htio" igrati rukom. Da nije odigr'o rukom bilo bi 2:2, zato je bio penal.
Uostalom, zar ti stvarno misliš da će se Arsenal boriti za četvrto mjesto ? On u najmanju ruku ima sigurno četvrto, a boriće se za više pozicije. Ovo je moje mišljenje i ono je argumentirano sa 15 godina Wengerova rada. Ja samo City vidim kao trunku jaču ekipu. Za Chelsea se obistinila moja prognoza, kao i za Liverpool, United ima očigledne probleme, a Citya mora stati, mada gura odlično.
Što se tiče Modrića: lik je im'o 99% netačnih dodavanja (nakarikirano). Imao je jedno "katastrofa" dodavanje na 20-tak metara od svog gola, gdje je izgubio loptu, da su protivnici znali makar malo bolje odreagirati bilo bi 2:2.
btw. Kaboul nije mlad. Ima 25 godina. A osim onog F'hamovog gola skrivio je i slobodan udarac, nakon kojeg je Friedel bio na "teškim mukama". Da bude stvar gora sam je "zamolio" sudiju da mu da katron za taj potez (glupiranje, kao "nije slobodni" i izljev bijesa).
A kod penala: Nebitno što "nije htio" igrati rukom. Da nije odigr'o rukom bilo bi 2:2, zato je bio penal.
Stvarno si optimistican sa obzirom da se oslanjate na jednog igraca, Van Persia koji je cesce u bolnici nego na terenu, a molim te lijepo 25 godina nije mlado ??? 30 godina nije staro za odbranbenog igraca, on JESTE mlad, a svi imaju los dan, malo je temperamentan a Modricu je bio "losiji" dan mada sam ja skroz zadovoljan igromArnelinho je napisao/la:@Valencia: Fulham je Arsenalova vječita mušterija, ne brinem ja.![]()
Pa dobro, da je mlad jeste, al' da je mlad da naprijed uči i postaje bolji nogometaš to nije. Ovo je njegov maksimum u karijeri, sad će se držati koju godinu na ovom nivou, a onda polahko padati.
A Luku ja uopće ne sporim kao igrača, samo kažem šta sam danas vidio. I to je sve...
Što se tiče Arsenala, ne brini, daleko od toga da je to 1-igrač ekipa, ima puno igrača, koje vjerovatno nisi ni gled'o, a neke možda i jesi, a da su dobri.
Inače je RvP medju top 5 igrača svijeta, pa ne čudi da odskače. Kad bi Arsenal imao takve igrače na svakoj poziciji bio bi najjači tim na svijetu. 
Inače ja sam mišljenja da trebaju igrati Bassong i King (kad je zdrav).
Budi pozdravljen...
A Luku ja uopće ne sporim kao igrača, samo kažem šta sam danas vidio. I to je sve...
Što se tiče Arsenala, ne brini, daleko od toga da je to 1-igrač ekipa, ima puno igrača, koje vjerovatno nisi ni gled'o, a neke možda i jesi, a da su dobri.
Inače ja sam mišljenja da trebaju igrati Bassong i King (kad je zdrav).
Budi pozdravljen...
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Otkad je to Bassong bolji od Dawsona?
A, odlika velikih ekipa je da pobjeđuju kad im ne ide. Tottenham je to najbolje pokazao. CC je jedno od najgorih gostovanja u ligi (svi znamo kako se Fulhamovci napištolje te kako znaju biti neugodni svakoj ekipi koju ugoste), a Pijetlovi to uspješno riješiše.
Tottenham igra u strahovitoj formi. Europa League im ne oduzima ništa (a i kako bi kad tamo igraju sa kadetima
), tako da su sve svoje nade usmjerili na Premiership. Ne trebamo zaboraviti da imaju utakmicu manje kontra neprepoznatljivog Evertona, tako da bismo im komotno mogli upisati još 3 boda.
A, to je ekipa koja je nakon City-ja u najboljoj formi (uz Newcastle imaju 4 pobjede i 1 remi u posljednjih 5 utakmica). Uzimajući u obzir probleme sa povredama (posebno u odbrani), ovo je fenomenalno.
A, odlika velikih ekipa je da pobjeđuju kad im ne ide. Tottenham je to najbolje pokazao. CC je jedno od najgorih gostovanja u ligi (svi znamo kako se Fulhamovci napištolje te kako znaju biti neugodni svakoj ekipi koju ugoste), a Pijetlovi to uspješno riješiše.
Tottenham igra u strahovitoj formi. Europa League im ne oduzima ništa (a i kako bi kad tamo igraju sa kadetima
A, to je ekipa koja je nakon City-ja u najboljoj formi (uz Newcastle imaju 4 pobjede i 1 remi u posljednjih 5 utakmica). Uzimajući u obzir probleme sa povredama (posebno u odbrani), ovo je fenomenalno.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- M. Scofield
- Kontakt:
sve dobro rečeno, ne bih ni ja boljeMonolog je napisao/la:Otkad je to Bassong bolji od Dawsona?![]()
A, odlika velikih ekipa je da pobjeđuju kad im ne ide. Tottenham je to najbolje pokazao. CC je jedno od najgorih gostovanja u ligi (svi znamo kako se Fulhamovci napištolje te kako znaju biti neugodni svakoj ekipi koju ugoste), a Pijetlovi to uspješno riješiše.![]()
Tottenham igra u strahovitoj formi. Europa League im ne oduzima ništa (a i kako bi kad tamo igraju sa kadetima), tako da su sve svoje nade usmjerili na Premiership. Ne trebamo zaboraviti da imaju utakmicu manje kontra neprepoznatljivog Evertona, tako da bismo im komotno mogli upisati još 3 boda.
![]()
Audere est Facere
Pah, vi ste navijači Tottenhama (i mrzitelji Arsenala
@monolog) pa vam se svidja sve što se dobro kaže.
Inače, za mene je Bassong 2. najbolji štoper Tottenhama. Dawson mi nije čemu igrač, djeluje mi nespretno. Najpre Bassong i King (koji je medju najboljim u EPL , sasvim sigurno) onda Dawson ,pa tek onda za ne daj bože Kaboul, mada bih ja radije Vedrana stavio na štopera nego njega. Gallas kad dodje.
A što se tiče velikih ekipa i teških pobjeda, po toj logici ispade da je Barcelona mala ekipa
Već vidjeno u prošloj tekmi, a i obično kada igraju loše gube bodove.
Razumio bih da se redaju rezultati 1:0 5-6 tekmi (nešto kao United nekada), al' reći da je neko velika ekipa (ne sporim, za Engleske razmjere su velika) i pri tome ne gledati kako su odigrali tekmu u najmanju ruku nije na mjestu. Sledeća tekma (ili sledeće dvije) će potvrditi da li su velika ekipa. Onakav Fulham i nije bilo teško pobjediti. 20x su džabe šutali (naspram T'hamovih 5)...Liverpool nije mala ekipa ,iako su do sada 11x pogodili okvir gola.
I da dodam vezano za težinu gostovanja kod Fulhama: Arsenalu Fulham godi, možda im prepuštaju bodove, ne znam.
Al' prošle sezone su u zadnjem kolu igrali 2:2 (a znamo kako je Arsenal igr'o zadnjih par kola), sezonu prije toga Arsenal je pobjedio (za ostalo se ne sjećam)... Inače teška su gostovanja i kod Ville, Newcastla, Stoke , najjačih 6, Evertona (doći će i oni na svoje, svake godine ovako počnu), teško je gostovanje i kod QPR (jedno od najtežih), i kod Welšana. Tako da je svako od tih gostovanja teško već samo po sebi-jer se gostuje.
Inače, za mene je Bassong 2. najbolji štoper Tottenhama. Dawson mi nije čemu igrač, djeluje mi nespretno. Najpre Bassong i King (koji je medju najboljim u EPL , sasvim sigurno) onda Dawson ,pa tek onda za ne daj bože Kaboul, mada bih ja radije Vedrana stavio na štopera nego njega. Gallas kad dodje.
A što se tiče velikih ekipa i teških pobjeda, po toj logici ispade da je Barcelona mala ekipa
Razumio bih da se redaju rezultati 1:0 5-6 tekmi (nešto kao United nekada), al' reći da je neko velika ekipa (ne sporim, za Engleske razmjere su velika) i pri tome ne gledati kako su odigrali tekmu u najmanju ruku nije na mjestu. Sledeća tekma (ili sledeće dvije) će potvrditi da li su velika ekipa. Onakav Fulham i nije bilo teško pobjediti. 20x su džabe šutali (naspram T'hamovih 5)...Liverpool nije mala ekipa ,iako su do sada 11x pogodili okvir gola.
I da dodam vezano za težinu gostovanja kod Fulhama: Arsenalu Fulham godi, možda im prepuštaju bodove, ne znam.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ti očigledno nisi gled'o Bassonga ili se sada na neki čudan način želiš izvući iz neprilike jer si zaboravio Dawsona.
Dawson bi mog'o igrati u 1. postavi Arsenala. Bolji je od svih stopera izuzev Vermaelena.
Kaboul je jako zahvalan igrač, jer može igrati na više pozicija. A ne zaboravimo da Tottenham raspolaže i Gallasom, te Ćorlukom koji mogu pokriti te pozicije. No, Dawson i King su prve opcije. S tim da bi King treb'o posuditi nečija koljena.
Analogija na Bilbao - Barcelona situaciju.
Fulham je klasična domaćinska ekipa. Uglavnom bodove osvajaju na CC-u, dok se u gostima ide s parolom naših premijerligaških klubova "daj šta daš".
Ne znam kako ti Arsenal iskopa u svemu ovome.
Kao da je bitno da l' Arsenalu leži Fulham ili ne. Bitno je da je to užareno gostovanje, koje su Pijetlovi uspjeli preći. Ili nisu? Utakmicu nisam gled'o, jer sam im'o preča posla. Al' ako su imali samo 3 prilike i zabili 3 gola, onda je to stvar rutine.
Ti podcjenjuješ ekipu Tottenhama, a s druge strane precjenjuješ Liverpool i Arsenal. Dovoljno je pogledati ovosezonske igre da bismo to primijetili. Arsenal je tek u posljednje vrijeme dig'o formu (mora se priznati da izuzev Chelsea protivnici i nisu bili bogza kakvi), a Tottenham je im'o jedno katastrofalno izdanje kontra Cityja nakon kojeg su se opet vratili na pobjednički kolosijek. Uostalom, pa i Arsenala su nadigrali i pobijedili. Ili možda nisu? I Liverpoola. Dakle, sve konkurente za to 4. mjesto na kojem ti vidiš Chelsea (jer, po tebi je Arsenal bolji od njih, te će biti bolje plasiran na kraju). Jedino je Newcastle od ovih konkurenata (barem trenutno kada se pogleda tabela, mada će Svrake opasti, u to sam siguran) nadigr'o Tottenham, iako je 2x gubio na toj utakmici.
Cityja ne računam, jer oni imaju samo jednog konkurenta u ligi - United. 
Btw, ne mrzim Arsenal. Samo su mi smiješni simpatizeri istoimenog kluba koji su sinonim za nerealnost i pretjerivanje, počevši od tebe.
Glupost. Al' vodimo se tvojom logikom. Arsenal je mali klub, jer nije dobio Blackburna.Arnelinho je napisao/la:A što se tiče velikih ekipa i teških pobjeda, po toj logici ispade da je Barcelona mala ekipa Već vidjeno u prošloj tekmi, a i obično kada igraju loše gube bodove
Fulham je klasična domaćinska ekipa. Uglavnom bodove osvajaju na CC-u, dok se u gostima ide s parolom naših premijerligaških klubova "daj šta daš".
Btw, ne mrzim Arsenal. Samo su mi smiješni simpatizeri istoimenog kluba koji su sinonim za nerealnost i pretjerivanje, počevši od tebe.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Bassonga sam gled'o zadnju tekmu , tačnije u Europa ligi. Znam o kome pričam. Možda je stvar i u tome što ga simpatišem (kao nogometaša), za razliku od Dawsona. Gledao sam i jednog i drugog nekoliko (desetina) puta.
Ne znam, nadam se da misliš da si ga pretjer'o kad kažeš da je bolji od Arsenalovih svih štopera. Ispred je sigurno i Laurent, dok bi se dalo diskutovati o tome ko je bolji Per ili Michael.
Što se tiče te tekme kontra Arsenala: Opet nećeš da uzmeš u obzir kakav je Arsenal bio. Za historiju važan je samo rezultat, za analizu je važno apsolutno sve.
Što se tiče pretjerivanja :nemam riječi. Ne znam u čemu pretjerujem. Arsenal ima u najmanju ruku kvalitet da se utrkuje sa svim najvećim klubovima, a ja smatram i da budu bolji. Po kvalitetu odskaču od Tottenhama i Liverpoola, malo slabiji su od Uniteda i Citya, dok se sa Chelseaom skoro pa da mogu i mjeriti (što se igračkog kadra tiče).
Da se malo bolje pogleda i jedan i drugi sastav (Chelsea i Arsenal) vidjeli bi da je Chelsea bolji za nijansu.
A Arsenal ima Wengera.
Ne znam, nadam se da misliš da si ga pretjer'o kad kažeš da je bolji od Arsenalovih svih štopera. Ispred je sigurno i Laurent, dok bi se dalo diskutovati o tome ko je bolji Per ili Michael.
Ovo sam ja izvuk'o iz tvoje konstatacije. A, da..tom logikom je Arsenal mali klub, što je ,naravno, apsolutno netačno.Monolog je napisao/la:Glupost. Al' vodimo se tvojom logikom. Arsenal je mali klub, jer nije dobio Blackburna.Analogija na Bilbao - Barcelona situaciju.
Naravno da jesu, samo ne vidim razloga zašto bih ja bio zabrinut. Ja uopće ne brinem, niti smatram da je Tottenham Arsenalu u čemu konkurent.Monolog je napisao/la:Bitno je da je to užareno gostovanje, koje su Pijetlovi uspjeli preći. Ili nisu?
Stoji. Al' džaba njima pobjedjivati konkurente kad moraju i slabije (da ne kažem bunkeraše). Zadnjih par tekmi su jedva dobili (ili izgubili- UEFA Cup), što opet govori da ne mogu nastaviti ovakvim tempom.Htio se ti pomiriti ili ne-ovaj Tottenham pada u igri, a to će se osjetiti i na rezultatu. Nemaju oni WC igrača da ih može vući i kad ne igraju dobro- a to je odlika velikih ekipa.Monolog je napisao/la: Uostalom, pa i Arsenala su nadigrali i pobijedili. Ili možda nisu? I Liverpoola. Dakle, sve konkurente za to 4. mjesto na kojem ti vidiš Chelsea (jer, po tebi je Arsenal bolji od njih, te će biti bolje plasiran na kraju).
Što se tiče te tekme kontra Arsenala: Opet nećeš da uzmeš u obzir kakav je Arsenal bio. Za historiju važan je samo rezultat, za analizu je važno apsolutno sve.
Što se tiče pretjerivanja :nemam riječi. Ne znam u čemu pretjerujem. Arsenal ima u najmanju ruku kvalitet da se utrkuje sa svim najvećim klubovima, a ja smatram i da budu bolji. Po kvalitetu odskaču od Tottenhama i Liverpoola, malo slabiji su od Uniteda i Citya, dok se sa Chelseaom skoro pa da mogu i mjeriti (što se igračkog kadra tiče).
Da se malo bolje pogleda i jedan i drugi sastav (Chelsea i Arsenal) vidjeli bi da je Chelsea bolji za nijansu.
A Arsenal ima Wengera.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.