FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 07 nov 2011, 17:11

proFCB je napisao/la:Je li postoji mogucnost da je Ribery sa jucerasnjim zutim kartonom suspendovan protiv bvb-a? tako su cini mi se rekli oni majmuni na esp2,ali sta oni sve pricaju ne bi me cudilo da su opet neku bombu bacili.
Jedino ako se za sakupljena 2 zuta kartona u dosadasnjem dijeli sezone pauzira.

A kako znamo, potrebno je sakupiti 5 zutih kartona da bi preskocio jednu utakmicu.
To su mozda samo zelje komentatora.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 nov 2011, 17:24

Bundesliga je napisao/la:Ne bih rekao da ce dobiti vise od jedne jer je dobio drugi zuti pa onda crveni.
glat crveni ;)

inace, moram reci da u zadnje 3 utakmice igramo katastrofalno. ustvari ta katastrofa pocinje od 60 i neke minute.
u ovoj formi nemamo sta traziti protiv dortmunda.
i onaj hejnkes mi pocinje ici na qrac :evil: koja mindza u pm. gleda kako se riberi od 75. minute pocinje nesvjestiti i zaplitati nogama, a ne vadi ga. ne bih reka ni ric da nemamo igraca, ali pranjic zna yebeno dobro odigrati na lijevom krilu. osim toga, postavljanje alabe u sredinu je van svake pameti. zar nije jednostavnije postaviti alabu na mulerovo mjesto, muliju u sredinu, a krosonju na sesticu :roll:
hejnkesu svaka cast za ono sto je uradio sa odbranom. nazalost, to je sve. u napadu smo gola qrina.
protiv napolitanaca - jedva, a-burga isto, dok nas je prosjecni hanover nadigrao i pobjedio.
ja sam zabrinut :?
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 17:25

Omerbavarac je napisao/la: Jedino ako se za sakupljena 2 zuta kartona u dosadasnjem dijeli sezone pauzira.
Čovjek je mislio evropski, gdje se za 3 žuta pauzira. :mrgreen:
Bundesliga je napisao/la: Ne bih rekao da ce dobiti vise od jedne jer je dobio drugi zuti pa onda crveni.
Ebiga, ja pijem a ti pijan. Ili drugim riječima, ti gled'o utakmicu (za razliku od mene) i opet ne znaš da je bio direktan crveni karton. :lol:

Neko je počeo sa šprintovima (i pomalo sa loptom). :twisted:

slika

Više na: http://www.bild.de/sport/fussball/arjen ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 nov 2011, 17:28

geronimo je napisao/la:Neko je počeo sa šprintovima (i pomalo sa loptom). :twisted:
ma daj ga vise u igru, bnernandinku mu njegovu.
fali nam neko na desnom krilu jer od mulera nema nista. trenutno je totalno van forme.
jucer ga nisam vidio na terenu(govorim o drugom pv koje odgledah).

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 17:38

secer je napisao/la: ma daj ga vise u igru, bnernandinku mu njegovu.
fali nam neko na desnom krilu jer od mulera nema nista. trenutno je totalno van forme.
jucer ga nisam vidio na terenu(govorim o drugom pv koje odgledah).
Poznato je da Muller treba ponekad pauzicu, mali je isforsiran, pogotovo kada se zna koliko se on zalaže i da se ne zna štediti. Nema ni neke pomoći na boku, pa je često primoran dolaziti do centra, ne bi li došao do lopte.
U svoj toj iscrpljenosti dolazi do toga da je užasan u samoj završnici, gdje mu jednostavno ponestane snage.

Robben je najluđi kada se istom vrati. Pa neka to bude protiv BvB-a. :twisted:
Vom Jäger zum Gejagten

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 07 nov 2011, 17:53

geronimo je napisao/la:Poznato je da Muller treba ponekad pauzicu, mali je isforsiran, pogotovo kada se zna koliko se on zalaže i da se ne zna štediti. Nema ni neke pomoći na boku, pa je često primoran dolaziti do centra, ne bi li došao do lopte.
U svoj toj iscrpljenosti dolazi do toga da je užasan u samoj završnici, gdje mu jednostavno ponestane snage.
sa ovim si pogodio samu srz problema. postavlja se pitanje kakva je razlika izmedju tvrdoglavog gaala i jos goreg hejnkesa osim sto jedan fura totalnu ofanzivu, a drugi totalnu defanzivu?
je li potrebno da se jedan riberi, jedan muler ili gomez ´trose´ u defanzivi?
mislim da nije. nema potrebe da riberi brani ispred naseg kaznenog.
odbrana pocinje na protivnickoj polovini i sasvim je dovoljno da riberi ometa protivnicke sestice u izgradnji igre.
i ono hejnkesovo rotiranje :roll: koliko sam mogao upratiti, her hejnkes rotira samo par igraca.
nedovoljno, her hejnkes, nedovoljno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 07 nov 2011, 18:08

geronimo je napisao/la:Ebiga, ja pijem a ti pijan. Ili drugim riječima, ti gled'o utakmicu (za razliku od mene) i opet ne znaš da je bio direktan crveni karton.
A jbg ocito sam se sjebo , gledao sam cijelu tekmu i mogao bih se zakleti da je prije crvenog imao jedan zuti , jbg desi se . A onaj njegov start pred kraj utakmice i nije bio za direktni crveni iako je dignuo nogu i bezveze uklizavao na igraca. Sjecam se da se neko bunio mislim Gomez i drzao se za lice , ali neka ne igra taj Tymoschuk nema on veze s fudbalom , treba jos nekoga dovesti dok se Bastian ne oporavi podhitno .
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 18:16

secer je napisao/la: sa ovim si pogodio samu srz problema. postavlja se pitanje kakva je razlika izmedju tvrdoglavog gaala i jos goreg hejnkesa osim sto jedan fura totalnu ofanzivu, a drugi totalnu defanzivu?
je li potrebno da se jedan riberi, jedan muler ili gomez ´trose´ u defanzivi?
mislim da nije. nema potrebe da riberi brani ispred naseg kaznenog.
odbrana pocinje na protivnickoj polovini i sasvim je dovoljno da riberi ometa protivnicke sestice u izgradnji igre.
i ono hejnkesovo rotiranje :roll: koliko sam mogao upratiti, her hejnkes rotira samo par igraca.
nedovoljno, her hejnkes, nedovoljno.
Razlika je u tome što Josef zna kako je Bayern izgledao u prošloj sezoni i koje su mu slabe tačke. :D
Išlo se na to da se defanziva popravi (uspjelo je, hvala Bogu), jer i sama uprava (koja je kompetentnija od svih ostalih zajedno :mrgreen: ) je čitav sommerloch brujala o tome.
Jozika je dao/davao svima do znanja kako moraju igrati, tj. da svaki igrač mora ispunjavati i defanzivne zadatke (ink. Rib&Rob).
Dakako da ima potrebe za tim protiv jačih protivnika, ali onda moraš prije mijenjati te igrače, koji nisu naučili na dupli zadatak. Ribery ni protiv Napolija ne bi izašao onako rano da ga taj dan nije mučila prehlada.
Pa da, rotira se samo u odbrani (donekle zadnji vezni) a ovi u napadu rade sve što trener od njih očekuje. :mrgreen: Moraju Olić, Petersen, pa i Japaner, više šanse dobivati.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 07 nov 2011, 19:29

secer je napisao/la:gleda kako se riberi od 75. minute pocinje nesvjestiti i zaplitati nogama, a ne vadi ga. ne bih reka ni ric da nemamo igraca, ali pranjic zna yebeno dobro odigrati na lijevom krilu. osim toga, postavljanje alabe u sredinu je van svake pameti. zar nije jednostavnije postaviti alabu na mulerovo mjesto, muliju u sredinu, a krosonju na sesticu :roll:
Ne prvi put, konstantno iz utakmice u utakmicu.
Ribery isplazi jezik do 70 minute, to je očito, kao što je očito i to da taj igrač nevjerovatno mnogo trči u napadu čas lijevo, čas desno, sredina, a pritom još i značajna odbrambena rola.
Što me posebno ljuti to se dešava i pri rezultatu od 5:0 :roll: , zašto se to radi :roll: , pa nije valjda da je odlučeno da Pranja prima pare, a sjedi do zime, izuzetno je kvalitetan u tim rotacijama.

Također ni ja Alabu ne vidim na centralnoj poziciji, iako neki govore da je to njegovo mjesto. :?
Momak nema osobinu diktiranja ritma, nema tu potrebnu lucidnost, okretnost, a kad na to dodamo da je brzina njegova vrlina, a pritom još i centaršut, mislim da je očito gdje momak pripada. Svakako da je Kroos pametnije rješenje.

Tymošpek je izuzetno kvalitetan, međutim djeca drukčije pričaju. :?
Taman sam mislio da protiv Dortmunda krenemo sa bedemom Tymo-Gustavo, međutim ništa od toga. :(

Zašto Olu ne uvesti protiv Napolia, trke je falilo, inače Ola mi izgleda kao da više zaslužuje :? , Pranja također vrlo koristan, za Japanca nisam siguran, mada možda i to u nekim varijantama isprobati... :?
To su jedine zamjerke što se Juppa tiče, sve ostalo za 5.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 07 nov 2011, 19:33

geronimo je napisao/la:
Pa da, rotira se samo u odbrani (donekle zadnji vezni) a ovi u napadu rade sve što trener od njih očekuje. :mrgreen: Moraju Olić, Petersen, pa i Japaner, više šanse dobivati.
Tocno tj. rotiraju se samo Timo - Gustavo i Buyten-Boateng -Rafinha ostalo nista... Za ostalo svaka pohvala ali nerazumijem Juppa sto se toga tice, pa ako vodimo na poluvremenu 3:0 treba odmorit neke igraci i dat priliku Olicu,Usamiju... a ne ubacit ih u u 80min,sta moze tada napravit??? Kad gubimo( ili nerijeseno), ma kakva osvjezenja Jupp igra s pocetnih 11 do pred kraj!!!

npr. Muller, lik konstantno igra bilo za klub ili Elf i vidi se da u nekim utakmicama pada oko 70-te min( i ne samo on) ali kakva zamjena, mora odradit normu 90... e da mozda ga u 91. zamjeni da ga odmori ipak je produzetak jos 3 min...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 nov 2011, 19:41

Bilo kako bilo, direktni ili indirektni crveni ( :mrgreen: ), Tymo je dobio 3 tekme kazne. :x

Dva zadnja vezna smo izgubili na nesto duzi period, barem sto se tice lige, ali ako znamo da smo tu najbolje pokriveni, ne bi trebalo biti velikih problema.

Da se nadovezem na pricu oko Mullera, a ista ce poceti sa kritikom. :D
Nemojte me napadati, ali definitivno Mulac nije onaj igrac iz prosle i pretprosle sezone, iako se po jucerasnjem prvom poluvremenu tako ne bi moglo reci, ali jedna lasta ne cini proljece.
Na ovoj poziciji je i prethodne dvije godine igrao x puta i pruzao je strasne partije, dok mu se u ovoj sezoni tako nesto ne moze pripisati. Pocetak sezone je nagovjestavao nastavak uspjesnih rezultata, pogotovo oni silni penali koje je izborio, ali kasnije zatisje i samo zatisje.
Vjerujem da mu je ovo najveci pad forme, stoga ocekujem u narednom periodu da pocne pruzati puno bolje partije. ;)
Stoji to da se previse umara, ali pravi profesionalci moraju imati snage za 180 minuta efektivne igre.

Mozda kad se prebaci na poziciju poluspica pocne zabijati. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 19:52

@Omere, na sjećam se da je Mulija nekad ovako dugo igrao na poziciji krila. On to može krpiti i na toj poziciji pružiti briljantnu partiju (pogledati elf), ali u kontinuitetu on nema šta tražiti na ovoj poziciji.

@Balance, znamo li se otkud? :?
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 nov 2011, 19:58

geronimo je napisao/la:@Omere, na sjećam se da je Mulija nekad ovako dugo igrao na poziciji krila.
Igrao jeste, ali ne ovoliko dugo i opet je pruzao odlicne partije, dok jos jednom napominjem, to nije slucaj u ovoj sezoni (citaj, pad forme :) )
geronimo je napisao/la:On to može krpiti i na toj poziciji pružiti briljantnu partiju (pogledati elf), ali u kontinuitetu on nema šta tražiti na ovoj poziciji.
U potpunosti se slazem, pogotovo za ovo zadnje, ali zapamti da ce u Elf-u uvijek igrati tu poziciju, tako da mu nema druge nego podici formu na veci nivo, jer niko nije nezamjenjiv ili pak jeste. :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 20:11

Omerbavarac je napisao/la: Igrao jeste, ali ne ovoliko dugo i opet je pruzao odlicne partije, dok jos jednom napominjem, to nije slucaj u ovoj sezoni (citaj, pad forme :) )
Sezonu je počeo (po običaju :mrgreen: ) veoma loše, Mulac se teško loži i treba mu neko vrijeme da eksplodira. U ovoj sezoni ga nismo dugo čekali, naime, rano je pronašao pravu formu i dugi niz utakmica bio veoma dobar.
Sad (doduše nešto ranije) je ponovo upao u "loch", ali ja za njega ne brinem. Bitnije je šta će trener uraditi, tj. hoće li ga odmoriti, na vrijeme zamjeniti ili mu naći drugu poziciju (povratkom Robbena).
Omerbavarac je napisao/la:ali zapamti da ce u Elf-u uvijek igrati tu poziciju, tako da mu nema druge nego podici formu na veci nivo, jer niko nije nezamjenjiv ili pak jeste. :D
U Elfu igra godišnje (kada nema nekih turnira) 7-12 mečava. To se može izgurati i on se tu uvijek posebno "naloži", tako da na Jogijevom čelu nećeš vidjeti bore (barem zbog njega). :D

Mlad je on još, rano je za reći da neće nikad igrati neku drugu poziciju. Dovoljno da se Ozil povrijedi, on uskoči na njegovo mjesto, dok krilne pozicije, pored Poldija, mogu sjajno pokrivati Gotze i Reus (da ostale ne imenujem).
Isto tako Mulac može biti u samom špicu, mijenjati Gomeza ili mu praviti društvo "iz prikrajka". :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 nov 2011, 22:29

Prema najavama mogli bi imati Robbena na raspolaganju za derbi protiv B.Dortmund.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 07 nov 2011, 22:30

Pojavio se novi termin za gol nakon odbijene lopte "Gomezusa" po ubojitom napadacu Baye
Thomas Müller - Fußballgott

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 07 nov 2011, 23:34

Extra bi bilo kada bi Arjen zaigrao protiv bvb-ea! Takodjer smatram kao i ostali da treba pruziti vishe prilike ostalim igracima,tu najprije mislim na Usamia,Olica,Pranjica.... ja mislim da Pranjic nije ni minute odigrao ove sezone u Bundesligi,a ni LP...
Stern des Südens

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 08 nov 2011, 14:09

LJudi moji ko može u narednom periodu kvalitetno pokriti izostanak Švajnija i Time....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 nov 2011, 14:16

bajern100 je napisao/la:LJudi moji ko može u narednom periodu kvalitetno pokriti izostanak Švajnija i Time....
Tymu svakako mogu nadoknaditi neki igraci i to u vecoj mjeri nego sto Ukrajinac moze doprinijeti, dok je Schweinija malo teze zamijeniti.
U kombinacijama su L.Gustavo, Alaba, Kroos i vec zaboravnljeni Pranjic.
Ja sam vec ranije napisao da smo najbolje pokriveni na veznim pozicijama tako da bi se izostanak bilo kojeg veznjaka dao nadoknaditi.

Moja zelja je da se igra ovako, ali otom potom.

--------L.Gustavo-------------Kroos----------
Alaba--------------Muller------------Ribery--------

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 08 nov 2011, 14:21

Švajni ti je fakticki nenadoknadiv igrac.To ti je proporcionalno slicno kad bi rek'o ko je dostojan da u Barci zamijeni Xavia.Znaci niko.Tako je i sa nasim Bastianom.Improvizaciju vidim u Gustavu i Krosu, za koje vjerujem da ce dostojno odgovorit zadatku 8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []