BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

adolino
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la adolino » 07 nov 2011, 20:08

Amna je napisao/la:Biti pesimista ili optimista?

Da li treba da se plasimo Ronalda?

Da li trebamo da se plasimo suđenja?

Da li treba unaprijed da potpisemo poraz, da odemo na Bilino polje masuci bijelom zastavom?

Pa dobro majku mu, dokle vise? Kad se to bosanac, a Boga mi i hercegovac bojao bilo koga i unaprijed potpisivao kapitulciju? Toliko toga smo prosli, toliko toga pretrpjeli, tesko breme proslosti nosimo na leđima, toliko puta bili prevareni, izigrani. Ali...nikad i nikoga se nismo bojali, naprotiv. I kad smo gubili, bili smo dostojanstveni. Mi smo takav narod, dostojanstveniji smo u porazu, nego mnogi u pobjedi, to nam je u genima, ne damo svoga bosanskog ponosa i prkosa.
Gospođa Evropa nas ne shvata, ne razumije i bolje je tako.

UEFA salje svoje ljude da cuvaju Portugalske zvijezde i zvjezdice. Hajde i to cudo da vidimo, UEFA cuva igrace jedne reprezentacije koja igra protiv reprezentacije koja je isto tako clan te iste UEFE. Eh...moji vi...I onda kazu kako oni nas ne razumiju...Ehhh...Od cega i od koga bolan da ih cuvate? Od zvizduka? Od pjevanja pod pendzerom Portugalskih zvijezda i zvijezdiva tokom noci? Od automobilskih truba? Ako mislite da od toga mozete da cuvate i sacuvate miran san Portugalskih zvijezda tokom hladnih, novembarskih, Zenickih noci...auuuuu...mnogo ste se zayebali.
Ok, mozda imaju UEFU, mozda ce i suđenje biti u korist njih. Pa sta? Jel' treba da bude sami protiv svih? Ako je tako, nema problema, ne bi nam bio prvi put, navikli smo. Mozda je i bolje tako. Ponosno mozemo stati i reci, ne dugujemo nikome nista, sve sto su ti momci napravili i uradili, bilo je sa teskom mukom, trudom, radom, prolivenim znojem, zalaganjem, bez icije pomoci. I onda mi treba da se nekoga bojimo? NIKAD! Respect svakome, predaja nikome.
Ko zeli, neka strepi, neka se boji, neka bude pesimista. Ja ne! Sve mi mogu uzeti, ali nadu i vjeru nikad. Ja vjerujem u te momke, vjerujem u selektora. Ova reprezentacija je nada u nase bolje sutra, koliko su ti momci ucinili da se osjecamo ponosno, da zaboravimo na nasu tmurnu svakodnevnicu. Procitala sam clanak koji je na komsijkom portalu napisan, vezan za repku, sta reci nego...Pazite sad svi vi koji nas normalne pokusavate svrstati u torove, na nase i njihove, yebite se svi. Moji su i Miske i Sasa i Edin i Boris i Vedad. MOJI, NASI, BOSANCI I HERCEGOVCI.

P.S. "Neka oprosti gospođa Evropa, ona nema spomenika kulture. Pleme Inka u Americi ima spomenike. Egipat ima prave spomenike kulture. Neka oprosti gospođa Evropa, samo Bosna ima spomenike, STEĆKE. Šta je stećak? Oličenje gorštaka, Bosanca! Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči ili moli, na kome je prikazan kao sužanj."

Ko razumije, shvatice! ;)

Upravo sam gledao klip sa utakmice sa francuskom gdje se jasno vidi da je faul bio izvan sesnesterca a mujdzi je mogao nogu slomiti niko nebi to sankcionisao, sudio je kako treba dok nismo dali gol a onda je morao nesto uciniti jer bi bio na tapetu da francuzi nisu prosli...sjecam se i tekme sa spancima kad se igralo 100 minuta tj. dok nisu izjednacili, kako moze utakmica biti produzena 10 minuta, da su oni vodili bilo bi maksimalno par minuta a posto su oni veliki i skupi izgleda da mora tako uvijek biti praksa...Fudbal je postao biznis i eventualni izostanak nekih zvucnih imena bi smanji zaradu od prvenstva sto znaci da bi bilo manje para za neke uefine projekte i za njihove dzepove i racune...Do par godina Nijemci su bili losa reprezentacija, lose su prolazili itd ali oni su uradili generalne promjene, naturalizovali su igrace itd te na taj nacin napravili jaku reprezentaciju, isto tako spanija, holandija, to su zaista jake reprezentacije...a ovi ostali francuska, engleska, italija zive od stare slave, nista ne poduzimaju da budu ko nekad snazni...portugal je ekipa koja ima jakih igraca a igraju promjenjivo, znaju kiksati a dosta zavisi od inspiracije pojedinaca, zato bi trebalo igrati jak presing i ne dat im da disu koliko god je to moguce...

Oni su favoriti i to je realnost, na kladionicama su bile nesto izjednacenije kvote prije 10 dana a sad su 2.25-2.30 na pobjedu portugala, ali vjerujem u susicevu inteligenciju i pravu taktiku za ove dvije utakmice, ako se postavi igra kvalitetno i predvide moguci problemi onda ce biti lakse...Prilikom slobodnjaka, kornera maksimalna koncentracija treba i tu imamo sansu da postignemo gol...Ne trebamo puno kukati na uefu i sudije jer od tog nema neke koristi, ako ovaj webb ne moze odsuditi utakmicu ne vidim ko moze, trebamo gledati da nesto napravimo pa ako nam se posreci idemo na taj euro, bice tesko jer je portugal jak i imaju taj renome ali ne mogu nam nista ako odigramo dobro, postignemo gol vise i prodjemo dalje....nadam se da ce susic naci tu idealnu taktiku za prolazak, ima stotinu kombinacija tj. dali jedan napadac dali dva, dali ovaj stoper dali onaj...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 nov 2011, 20:09

[youtube][/youtube]
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 07 nov 2011, 20:13

Cartman je napisao/la:[youtube][/youtube]
Joj kad gledam ovo suze mi idu. Yebat cemo im majku!!!
YNWA!

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 07 nov 2011, 20:13

Portugal jest jaci ali ne treba se odmah predavati. I Srbija je jaca od Estonije al' nije ih uspijela pobjediti ni ujednom mecu niti se plasirati na euro ili baraz dok to Etoniji jest uspijelo . Omjer snaga je vjerovatno isti kao u ovom sad mecu.

Ako se ko sjeca utakmice iz Lisabonu prije 2 godine, zna da smo (veoma) dobro igrali al' lopta nije htjela u gol. A sad smo bolji, zreliji nego prije dvije godine pa sam zato optimistican.

Let's go Zmajevi! :D
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2011, 20:14

Evo od mene jedan ;) .

[youtube][/youtube]

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 07 nov 2011, 20:20

marseille7 je napisao/la:
Carlo je napisao/la:HOWARD WEBB SUDIJA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Evo ga :lol:

slika

rano ste poceli, sacekajte makar da odigramo pa cemo onda okriviti sudiju. :D

Anti NWO
Kontakt:

Post Postao/la Anti NWO » 07 nov 2011, 20:21

Amna je napisao/la:Biti pesimista ili optimista?

Da li treba da se plasimo Ronalda?

Da li trebamo da se plasimo suđenja?

Da li treba unaprijed da potpisemo poraz, da odemo na Bilino polje masuci bijelom zastavom?

Pa dobro majku mu, dokle vise? Kad se to bosanac, a Boga mi i hercegovac bojao bilo koga i unaprijed potpisivao kapitulciju? Toliko toga smo prosli, toliko toga pretrpjeli, tesko breme proslosti nosimo na leđima, toliko puta bili prevareni, izigrani. Ali...nikad i nikoga se nismo bojali, naprotiv. I kad smo gubili, bili smo dostojanstveni. Mi smo takav narod, dostojanstveniji smo u porazu, nego mnogi u pobjedi, to nam je u genima, ne damo svoga bosanskog ponosa i prkosa.
Gospođa Evropa nas ne shvata, ne razumije i bolje je tako.

UEFA salje svoje ljude da cuvaju Portugalske zvijezde i zvjezdice. Hajde i to cudo da vidimo, UEFA cuva igrace jedne reprezentacije koja igra protiv reprezentacije koja je isto tako clan te iste UEFE. Eh...moji vi...I onda kazu kako oni nas ne razumiju...Ehhh...Od cega i od koga bolan da ih cuvate? Od zvizduka? Od pjevanja pod pendzerom Portugalskih zvijezda i zvijezdiva tokom noci? Od automobilskih truba? Ako mislite da od toga mozete da cuvate i sacuvate miran san Portugalskih zvijezda tokom hladnih, novembarskih, Zenickih noci...auuuuu...mnogo ste se zayebali.
Ok, mozda imaju UEFU, mozda ce i suđenje biti u korist njih. Pa sta? Jel' treba da bude sami protiv svih? Ako je tako, nema problema, ne bi nam bio prvi put, navikli smo. Mozda je i bolje tako. Ponosno mozemo stati i reci, ne dugujemo nikome nista, sve sto su ti momci napravili i uradili, bilo je sa teskom mukom, trudom, radom, prolivenim znojem, zalaganjem, bez icije pomoci. I onda mi treba da se nekoga bojimo? NIKAD! Respect svakome, predaja nikome.
Ko zeli, neka strepi, neka se boji, neka bude pesimista. Ja ne! Sve mi mogu uzeti, ali nadu i vjeru nikad. Ja vjerujem u te momke, vjerujem u selektora. Ova reprezentacija je nada u nase bolje sutra, koliko su ti momci ucinili da se osjecamo ponosno, da zaboravimo na nasu tmurnu svakodnevnicu. Procitala sam clanak koji je na komsijkom portalu napisan, vezan za repku, sta reci nego...Pazite sad svi vi koji nas normalne pokusavate svrstati u torove, na nase i njihove, yebite se svi. Moji su i Miske i Sasa i Edin i Boris i Vedad. MOJI, NASI, BOSANCI I HERCEGOVCI.

P.S. "Neka oprosti gospođa Evropa, ona nema spomenika kulture. Pleme Inka u Americi ima spomenike. Egipat ima prave spomenike kulture. Neka oprosti gospođa Evropa, samo Bosna ima spomenike, STEĆKE. Šta je stećak? Oličenje gorštaka, Bosanca! Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči ili moli, na kome je prikazan kao sužanj."

Ko razumije, shvatice! ;)
Evo da je tebi nesto kazem o nasem dostojanstvu. Mi smo toliko dostojanstveni da vlastiti narod varamo za novac i prodaju karata, kako bolje stignemo, nije nas nimalo sramota nabiti cjenu za kartu i na 200 KM iako znamo da nevrijedi ni pola toga. Pricamo o tome kako su drugi cigani, koji nas docekuju u hotelima sa 5 zvjezdica i na terenima dje ljudi pozele spavati na njima, a kamoli igrati fudbala. Nasi igraci imaju mir i mogu na miru da se spreme na utakmicu, dok mi nase konkurente docekujemo u ratnoj atmosferi, pljujemo ih na doceku, palimo svjetla automobila iza ponoci, da nemogu spavati, biramo najmanje stadione, kako bi njima bilo teze igrati a nama lakse, skandiramo nocima pred hotelom da nemogu spavati itd...toliko o nasoj velicanstvenoj borbi, kulturi i dostojanstvu. Ako neznas zasto UEFA cuva reprezentaciju Portugala, onda procitaj bolje ovo sto sam gore naveo, jer to sve su pretrpili igraci i strucni stab Portugala u nasoj divnoj BiH. Prema tome, imaju razlog da se zale, jer nisu bili docekani prijateljski prosli put, tako da imaju itekako pravo na zalbu...

Nismo mi toliko cvjece kako ti to sve napisa....daleko od toga.

Druga stvar, jos smjesnija, mi i kada gubimo, gubimo sa dostojanstvom, i to cjeli svijet kao zna? Odakle znaju majketi, kada se u historiji nikada nigdje nismo plasirali. Zar ti neznas da je nama svaka utakmica historijska zato sto do sada nigdje nismo bili.

A kada nesto nevalja, dali zivot u zemlji ili neka odluka onda su krivi Evropa, Amerika, Moon, Obama i ostali ali mi nismo, koji smo dozvolili da masemo na hiljade sa zastavom zuto-plave boje, sa zvjezdicama koja ima toliko zajednicko sa Bosnom i Hercegovinom kao Mujo sa Amerikom. Kriva nam je Evropa, u kojoj svaka zemlja ima veci GDP od BiH za nekoliko stotina miliona Eura, koja ima daleko manji stepen korupcije i daleko vece transparentnost u opstom socialnom drustvu. I onda stizu izjave tipa: "Gospođa Evropa nas ne shvata, ne razumije i bolje je tako."
Sta ti to uopste znaci, majketi? godpoda Evropa?

Sto se tice utakmice, trebate biti svi malo realniji a od pozitivnih komentara bez osnova kao sto je ovaj nema velikog hajra. Jedino sto je tacno, nadu, vjeru i to ostalo sto si navela nemoze ti niko oduzeti, niti hoce.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 nov 2011, 20:23

karameldar je napisao/la:
Cartman je napisao/la:[youtube][/youtube]
Joj kad gledam ovo suze mi idu. Yebat cemo im majku!!!
I to bez kondoma. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

marseille7
Kontakt:

Post Postao/la marseille7 » 07 nov 2011, 20:26

calcio je napisao/la:
marseille7 je napisao/la:
Carlo je napisao/la:HOWARD WEBB SUDIJA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Evo ga :lol:

slika

rano ste poceli, sacekajte makar da odigramo pa cemo onda okriviti sudiju. :D
Pa brate ovo je najava :D

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 07 nov 2011, 20:28

@ anti NWO/ potpis.Bravo za post
"Indija,Pakistan..."

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 07 nov 2011, 20:33

imal prognoza vremena za petak??da ponesemo kisobrane :D :D
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

panties
Kontakt:

Post Postao/la panties » 07 nov 2011, 20:35

jasko_juve je napisao/la:imal prognoza vremena za petak??da ponesemo kisobrane :D :D
oblacno, maglovito, chance of rain 20%, 9 stepeni.
eh sad, dobro je pa su vremenske prognoze pouzdane :)
...

underground
Kontakt:

Post Postao/la underground » 07 nov 2011, 20:36

evo samo jedan od razloga zasto se igra i uvijek ce se igrati u zenici 8-)

[youtube][/youtube]
UNITED CONVICTS ! ! !

Plavo, ružno, utonulo u bijelo.
Ko je to, sta je to, kaži... kaži... ?!

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 07 nov 2011, 20:37

Kakva vremenska prognoza,kakvi kisobrani,da je meni karte nabaviti.
YNWA!

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 07 nov 2011, 20:40

karameldar je napisao/la:Kakva vremenska prognoza,kakvi kisobrani,da je meni karte nabaviti.
koja ti tribina treba ? Mozda nesto pokusamo
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 07 nov 2011, 20:41

ma legla bi nama kisa, ko' bilbau s barcom :mrgreen:
ser del barça es el millor que hi ha !

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 07 nov 2011, 20:43

Scof1eld je napisao/la:ma legla bi nama kisa, ko' bilbau s barcom :mrgreen:
S obzirom da ja ocekujem da ih napadnemo od prve minute,bas bi nam godila :roll:
Sa ovakvom odbranom ionako tesko da mozemo racunati da ne primimo gola u 90 minuta i da se defanzivno postavimo,zato bi ja njih napao od prve minute,krenuo skroz otvoreno pa ko koga.
**** taktiziranje,ni ono nam ne bi previse garantovalo dobar rezultat.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

fahrenheit
Kontakt:

Post Postao/la fahrenheit » 07 nov 2011, 20:51

Emir ZENICA je napisao/la:
karameldar je napisao/la:Kakva vremenska prognoza,kakvi kisobrani,da je meni karte nabaviti.
treba meni bilo koja samo da dobijem kartu, odnosno njih 5, svi smo ostali bez ...
"Like a krme in Teheran."

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 07 nov 2011, 20:52

underground je napisao/la:evo samo jedan od razloga zasto se igra i uvijek ce se igrati u zenici 8-)

[youtube][/youtube]

HAHAHA! PREJAKO! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 07 nov 2011, 20:54

fahrenheit je napisao/la:
Emir ZENICA je napisao/la:
treba meni bilo koja samo da dobijem kartu, odnosno njih 5, svi smo ostali bez ...
ma niste jedini, po onom jeb.e.nom piku sve po 200 KM prodaju. Stoka seljacka, dabogda ne dozivjeli sutrasnji dan.
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 07 nov 2011, 20:58, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.