Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Emir ZENICA
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu,Lyon,Real.

Post Postao/la Emir ZENICA » 08 nov 2011, 01:14

npr. [youtube][/youtube]
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 nov 2011, 01:22

Ne znate vi sta je ljubav , da budemo realni ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 08 nov 2011, 01:27

Sarajlijc@ je napisao/la:Ne znate vi sta je ljubav , da budemo realni ;)

znamo neki ;)
Thomas Müller - Fußballgott

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 08 nov 2011, 01:29

bang je napisao/la:Ne znam sta da ti kazem. Vazda moje draze taman da je dno dna, da je supak cijelog svijeta. Mislim da je ova pojava posljedica i promjene drustvenog poredka sa socijalizma na kapitalizam, da sad svako gleda sta on ima od svega toga(klasicno kapitalisticko razmisljanje) a ne da li pomaze necemu sto je njegovo ,iz njegovog grada, iz njegove drzave.Defintivno je i medju rajom nestalo one radnicke solidarnosti koja je nekad bila poprilicno izrazena. Pitajte svi svoje babe/oceve/ tate za kog su navijali.....
da, moj stari navija za Zelju, a od stranih klubova, manje vise ne navija ni za jedan, al eto simpatise Barcu zbog nacina igre...
ode s vremena na vrijeme na utakmicu (vise od mene ide), al moj stari je nekad gledo kako Zeljo igra fudbal, a ja evo jos to nisam dozivio...
ja bi radije pogledo neku utakmicu od prije rata nego sad, usput ako neko ima neki link za download starih utakmica Zelje, bio bih mi zahvalan, volio bih malo pogledati Mesu, Mihajlovica, Baljica, Sabanadzovica, Nikica....

a osvrno bih se malo i na tvoj prvi dio posta, mozda je moje draze, to prihvatam, al zasto smo doveli do toga dno dna, to je pravo pitanje?

i jos nesto...
sad po tvom izgleda mi koji navijamo za strane klubove ispadosmo kapitalisti, ili pokusaj kapitaliste...

e ovo me stvarno vrijedja...
ja sam socijaldemokrata i politicko opredjeljenje u ovom slucaju nema veze sa fudbalom...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 08 nov 2011, 01:35

Vi ste simpatizeri i skacite kad "vas" tim da go i placite kad ga primi :lol:

Nemate vi pojma sta znaci ljubav,voljeti....nema to veze sa fudbalom!
Ljubav je kad ti zenska osoba kaze stavi mi ga u d**** ;)
RIP SALE VILENJAK

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 08 nov 2011, 01:36

RKO je napisao/la:Vi ste simpatizeri i skacite kad "vas" tim da go i placite kad ga primi :lol:

Nemate vi pojma sta znaci ljubav,voljeti....nema to veze sa fudbalom!
Ljubav je kad ti zenska osoba kaze stavi mi ga u d**** ;)
A sta ako je strankinja :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 08 nov 2011, 01:47

Nikad gluplju temu nisam našao na ovom forumu.
Može li meni neko pomoći od ovih domaćih zaljubljenika?
Rođen sam u Zvorniku 1987. godine i u njemu sam živio do 1992. godine. Potom sam preselio u Tuzlu gdje sam živio do 1997.godine. Potom sam se preselio u Vogošću gdje živim do dana danas. Srednju školu sam pohađao u periodu 2001. do 2005. u Visokom. Fakultet sam završio u Sarajevu. Od maja 2010. godine radim u Francuskoj u gradu Sochaux.

Mogu li mi zaljubljenici u Bosnu preko tastature objasniti za koga da navijam: Drinu iz Zvornika, Slobodu iz Tuzle, Unis iz Vogošće, Bosnu iz Visokog, Željezničar, Sarajevo, Slavija ili Olimpic iz Sarajeva ili za Sochaux u Francuskoj?

Ako mene iko pita za koga navijam, odgovor je za Liverpool. Niko me ne može ubjediti da ti navijaš za Slobodu ili neki drugi klub više od mene, niti to ima bilo kakve veze sa bilo čime. Ljubav se rodi spontano. Kako ste krenuli, na kraju će te početi pričati da se čovjek smije ženiti samo sa ženom iz svog sela :lol:
Ne znam zašto počinjete ograničavati ono što samo po sebi ne može biti ograničeno. Navijanje se rađa iz ljubavi, a ljubav je nemoguće ograničiti.
Zadnja izmjena: Rizah, dana/u 10 nov 2011, 16:05, ukupno mijenjano 1 put.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 08 nov 2011, 01:49

Da odgovorim na pitanje iz naslova, naravno da smatram normalnim.

Evo cisto jedan primjer, necu ici dalje od sebe. U mom zivotu postoje dvije ekipe FK Zeljeznicar i
FC Barcelona. Za Zelju navijam od kad sam se rodio, a za Barcu od svoje 6-7 godine zivota kad sam nekad davno gledao Mehu Kodru u dresu Barce, i nekom koisidencijom ili cime vec tad sam gledao mec Barcelona - Real Madrid na Nou Campu 3-0 za Barcu (dva gola Kodre ako se ne varam) i tako od tog trenutka Barca je zauzela mjesto u mom srcu tu negdje pored mog Zelje.

Danas sa svojih 21-22 godine redovan sam na 99% domacih utakmica FK Zeljnicara, i redovan sam na 99% utakmica FC Barcelone na zalost pred TV-om ili racunarom ali se uvijek snadjem. A znam da cu sigurno kad tad jedan dio zivota provoditi i na Nou Campu. Od fudbala/nogometa gledam samo Zelju i Barcelonu, u zadnje vrijeme kad imam malo vise vremena volim pogledati City-a zbog Edina prije svega i Romu zbog Pjanica a i zbog stila igre koji zagovara Luis Enrique, znaci City i Romu simpatiziram/simpatisem ili sta vec iz nekih trecih razloga i slicno dok Zeljo i Barca ostaju u mom srcu vjecno :D

I da zakljucim naravno da smatram normalnim da neko navija za evropske ekipe, naravno one istinske navijace tih ekipa, ja sam sa Barcom prosao sve i svasta kao i sa Zeljom, navijao za njih kad su bili skoro na dnu a u zadnjih nekoliko godina mogu biti samo sretan radi titula koje donosi i moj Zeljo a Bgm i Barca :D

Mi smo Zeljini, Zeljo je nas!!!....................................................Mes Que Un Club!!!
Mes Que Un Club

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 08 nov 2011, 01:51

Kako to da navijas za 2 kluba ? :?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 08 nov 2011, 02:32

Ali naslov teme je objasnio: "Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu,Lyon,Real...." :mrgreen:
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 08 nov 2011, 09:35

Od prije rata, kao dječarac u mojoj kući se uvijek poštovao Željo. Adže rahmetli je išao gdje god je igrao Željo, otac je simpatisao Želju, familija muški dio kompletan, Ja sam kao dijete gledao neku tekmu, ne sjećam se koja je bila, igralo je Sarajevo sa nekim - neam pojma kim, svidjela mi se bordo boja dresova i počeo se zanimati za Sarajevo, postepeno je to preraslo u simpatije pa u navijanje i tako je ostalo do današnjih dana - crna ovca reklo bi se . nema veze.. Sarajevo majstore, Sarajevo
Došao rat, u gradu u kome živim nema struje, nema vode godinu i po i više, život stao, ratne tri strane, svako svakog tuče, granate padaju, gine se (i sam sam ranjen), kao maloljetnik nemaš nikakvog života, uvijk sam pratio nogomet, kad je struja prvi put došla, upalim tv u sobi na spratu, željan svega kad tamo utakmica.
Za Milan sam čuo - Savićevića i Bobana znao iz lige bivše Juge, igraju protiv nekog tima koji nosi crno-bijele dresove. Svidjelo mi se njihova boja dresova- prava robijaška, buntovnička i banditska što je jednom momčiću mojih godina bilo kao neki uzor, gledam utakmicu, posebno mi se sviđaju dvojac u napadu jedan ćelav - robustan, jak bori se kao lav, rasni strijelac i fajter, drugi sjede kose ne i star, borac i ratnik, uklizava bori se, trči, ne popušta, neda daha odbrambenim fudbalerima - Vialli i Ravanelli, gledajući ih divio sam se njihovom odnosu prema dresu, igri, saigračima, protivnicima i osjetio sam privrženost prema tim ljudima i onome što oni predstavljaju, kao momčić željan svega, u ratno vrijeme to mi je bio bijeg iz svakodnevnice, bijeg od rana, smrti, krvi, gubitka najbližih, u igri koju sam uvijek sa strašću volio našao sam način da se poistovjetim sa nekim ko mi nije ni rod ni blizak ali predstavljao je nešto što sam uvijek poštovao.
Od tada u fudbalu moja parola : Sarajevo, Juventus, Reprezentacija BiH
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 08 nov 2011, 09:54

kratko i jasno : Da !
Smatras li ti je li normalno jest BigMac iz McD :lol:

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 08 nov 2011, 12:38

Što je najgore ovi pačenici što navijaju za ova kapitalistička g.... osnivaju svoja udružunja , prave svoje rekvizite itd.Drugim riječima postajemo jadnici kao Japanci , Korejanci , Kinezi koji žive za nešto sa čim nemaju dodirnih tačaka.DERPERSKA POSLA. 8-)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 nov 2011, 12:41

DRHAUSE je napisao/la:Što je najgore ovi pačenici što navijaju za ova kapitalistička g.... osnivaju svoja udružunja , prave svoje rekvizite itd.Drugim riječima postajemo jadnici kao Japanci , Korejanci , Kinezi koji žive za nešto sa čim nemaju dodirnih tačaka.DERPERSKA POSLA. 8-)
Uh šta bih dao da živim u Japanu, Koreji ili Kini. :)
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 08 nov 2011, 13:09

Arnelinho je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:Što je najgore ovi pačenici što navijaju za ova kapitalistička g.... osnivaju svoja udružunja , prave svoje rekvizite itd.Drugim riječima postajemo jadnici kao Japanci , Korejanci , Kinezi koji žive za nešto sa čim nemaju dodirnih tačaka.DERPERSKA POSLA. 8-)
Uh šta bih dao da živim u Japanu, Koreji ili Kini. :)
Nedavno sam vidio slike sa jednog od ovih okupljanja ovdašnjih uhljupa , i bile su baš onakvog tipa kao što sam ih i zamišljao(skupina ružnih štrebera i neoženjenih mačora sa najnovijim dresom i šalom oko vrata sa pivom u ruci grize nokte za nešto što je svjetlosnim godinama udaljeno od njihove realnosti).Nismo nimalo dalako od azijskih čudaka koji pola svoje teško zarađene plate potroše za najnovije rekvizite kapitalističkih klubova.Naravno kapitaliste su to odavno shvatili pa organizuju turneje i neprestano smišljaju načine da gule levate.Da navijaš za strani klub pored domačeg moraš biti baš to LEVAT. :!:

Dr. Gregory House

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 nov 2011, 13:24

Ovu temu smo već prežvakali.

Al' aj sad mi reci : Medju navijačima domaćih timova nemaš "neoženjenih štrebera" ?

Azijski čudaci žive jako dobrim životom, takvim da ga u Europi osjeti samo par zemalja (ne više od 10). Pa ne vidim razloga, ako ću tako živjeti, a zauzvrat moram kupovati njihove rekvizite da ne radim(o) isto.

Moraš da shvatiš da nije nužno da je ispravno ono što okolina radi/prihvata. Neka mi niko ne zamjeri, jer ne želim povrijediti nečija osjećanja, al' ono što je većina prihvatila tokom 90-tih u BG još uvijek nije značilo da je ispravno (hvala bogu, ja znam i svjestan sam da je i u tadašnje vrijeme u Bg bilo jako dobih ljudi i imam i nekoliko prijatelja od tamo ;)). I naši klubovi su samo jedna organizacija ,koja na sve načine pokušava doći do profita. A uporedi gdje su naše organizacije ,a gdje Dinamo Zagreb i Partizan. Nije Barcelona toliko daleko od tebe. Ispred kuće ti je, a to svjedoče i njihovi navijači. Pa desetine miliona je istih, šta to znači da oni nisu u pravu?

Meni se malo čini da imaš predrasude ? ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 08 nov 2011, 13:36

Bosanci za pet godina
" onclick="window.open(this.href);return false;
NEMOJMO BITI LEVATI. :!:

Dr. Gregory House

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 nov 2011, 13:42

DRHAUSE je napisao/la:Bosanci za pet godina
Sumnjam, jer nisu iste kulture.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 08 nov 2011, 13:46

Arnelinho je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:Bosanci za pet godina
Sumnjam, jer nisu iste kulture.
Kapitalizam je čudo. :idea:

Dr. Gregory House

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 08 nov 2011, 13:47

Azijski cudaci,
mogu li ja biti jedan od njih..

primjera radi, bdp u Japanu je oko 30 hiljada dolara po glavi stanovnika, dok je kod nas oko 6 hiljada dolara
industrija tih drzava u kojima zive ti Azijski cudaci je daleko razvijenija od nase, u svakom pogledu su daleko ispred nas...

al evo da se vratimo na fudbal, imaju odlicne stadione, odlicne uslove za rad, u sustini sva infrastruktura je na visokom nivou,
a sad imaju dosta jaku reprezentaciju, njihovi igraci igraju u najjcim klubovima na svijetu, za razliku od nas ulazu u sport...

ja zelim da i mi budemo kao oni, moze i upola kao oni...
jer oni za razliku od vecine ljudi ovdje mogu sebi priustiti da kupe rekvizite voljenog im europskog kluba,
a ne kao kod nas na pijaci za 10KM dobijes tri dresa i jos ti kusur vrate...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.