BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal
SUŠIĆ: PRONAĆI ĆEMO NEKO RJEŠENJE
Seletor bh. reprezentacije Safet Sušić kazao je poslije revijalne utakmice sa Željezničarom i pobjede na Grbavici da ima još više nedoumica oko sastava.
Problem Sušiću, naravno, stvara neigranje nekoliko standardnih igrača u zadnjoj liniji, pa je večeras protiv Željezničara dostao kombinirao.
"Ništa mi nije pomogla ova utakmica. Ono što sam znao prije utakmice, sada još manje znam. Tek sada imam nedoumica oko sastava. No, nije to (odbrana) jedini problem, problem je i u sredini terena", rekao je Safet Sušić i dodao:
Imamo još dva treninga, vidjet ćemo. Pronaći ćemo neko rješenje".
Selektor je pohvalio igru Željezničara večeras, koji je namučio njegove izabranike: "Željezničar je sjajna ekipa, imali smo dosta problema pa i pored toga što je utakmica bila revijalna. Nisu slučajno u vrhu Premijer lige".
Podsjetimo, BiH je slavila s 2:1, a pogotke je postigao Vedad Ibišević. Za Želju je strijelac bio kapiten Mirsad Bešlija.
Seletor bh. reprezentacije Safet Sušić kazao je poslije revijalne utakmice sa Željezničarom i pobjede na Grbavici da ima još više nedoumica oko sastava.
Problem Sušiću, naravno, stvara neigranje nekoliko standardnih igrača u zadnjoj liniji, pa je večeras protiv Željezničara dostao kombinirao.
"Ništa mi nije pomogla ova utakmica. Ono što sam znao prije utakmice, sada još manje znam. Tek sada imam nedoumica oko sastava. No, nije to (odbrana) jedini problem, problem je i u sredini terena", rekao je Safet Sušić i dodao:
Imamo još dva treninga, vidjet ćemo. Pronaći ćemo neko rješenje".
Selektor je pohvalio igru Željezničara večeras, koji je namučio njegove izabranike: "Željezničar je sjajna ekipa, imali smo dosta problema pa i pored toga što je utakmica bila revijalna. Nisu slučajno u vrhu Premijer lige".
Podsjetimo, BiH je slavila s 2:1, a pogotke je postigao Vedad Ibišević. Za Želju je strijelac bio kapiten Mirsad Bešlija.
de ba ljudi nemojte srat po susicu...
znatel koliko okupljanja reprezentacije i utakmica iza sebe ima muslimovic ili da je zec tu isto dugo vremena..
sto sad da kvari hemiju i da zove ljude tipa dialiba koji nema veze s nama, zukanovica i te ostale za koje pola nas ni ne zna gdje igraju....tamo negdje u slabim belgijskim klubovima...
u ovaj tim kas se bude trebalo ubacivat igraca onda treba zvati vranjesa, sudica, hajrovica, seferovica i te...koji imaju veliku perspektivu...
ovako neka ostane kako je....
npr sljedeci ciklus:
-begovic, sehic, buric
-spahic, pandza, papac, sudic, mujdza, vranjes, besic
-medunjanin, zahirovic, pjanic, misimovic, lulic, salihovic, stilic, alispahic, ibricic, anel hadzic
-dzeko, ibisevic, seferovic, zec i mozda onaj bukva iz sturma
eto vam mlada i perspektivna ekipa sa perspektivnim golmanima, sa besicem,sudicem i vranjesom kao podmladkom u odbrani, sa anelom hadzicem koji ce zamijeniti rahimica, sa zdravim alispahicem i sa nadam se seferovicem i bukvom...
svi imaju perspektivu i sto je najvaznije bila bi mlada reprezentacija...
cim venger pocne koristiti hajrovica i njega zvati
ali to kroz dvije ili tri godine
znatel koliko okupljanja reprezentacije i utakmica iza sebe ima muslimovic ili da je zec tu isto dugo vremena..
sto sad da kvari hemiju i da zove ljude tipa dialiba koji nema veze s nama, zukanovica i te ostale za koje pola nas ni ne zna gdje igraju....tamo negdje u slabim belgijskim klubovima...
u ovaj tim kas se bude trebalo ubacivat igraca onda treba zvati vranjesa, sudica, hajrovica, seferovica i te...koji imaju veliku perspektivu...
ovako neka ostane kako je....
npr sljedeci ciklus:
-begovic, sehic, buric
-spahic, pandza, papac, sudic, mujdza, vranjes, besic
-medunjanin, zahirovic, pjanic, misimovic, lulic, salihovic, stilic, alispahic, ibricic, anel hadzic
-dzeko, ibisevic, seferovic, zec i mozda onaj bukva iz sturma
eto vam mlada i perspektivna ekipa sa perspektivnim golmanima, sa besicem,sudicem i vranjesom kao podmladkom u odbrani, sa anelom hadzicem koji ce zamijeniti rahimica, sa zdravim alispahicem i sa nadam se seferovicem i bukvom...
svi imaju perspektivu i sto je najvaznije bila bi mlada reprezentacija...
cim venger pocne koristiti hajrovica i njega zvati

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
evo sad dosao, onaj 2. tim katastrofa, jedini koji su zadovoljili u drugom pol. su papac i stila 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
.............. Begovic ...............
..Lulic.. Besic...Spahic... Salihovic....
.................Rahimic......................
Pjanic.....................Medunjanin.....
...............Misimovic.......................
........Dzeko..........Ibisevic...............
nesto najjace za prvu utakmicu

ne mozes tako igrat protiv portugala
..............................begovic...................................
zahirovic.........spahic..........jahic/besic..............salihovic
..................rahimic........medunjanin........................
.....pjanic..............misimovic....................lulic.........
..............................dzeko..................................
ja nez, ibisevic je u top formi ali kako brate krenut sa 4 u vezi protiv portugala
ja nez, ibisevic je u top formi ali kako brate krenut sa 4 u vezi protiv portugala

- zmaj_Bosne
- Kontakt:
................Begović.................
..Spahić..Spahić...Spahić...Spahić..
........Rahimić.....Rahimić..........
.....Pjanić........Pjanić..............
.........Džeko....Džeko...............
Ovo je nešto njajjače što imamo

..Spahić..Spahić...Spahić...Spahić..
........Rahimić.....Rahimić..........
.....Pjanić........Pjanić..............
.........Džeko....Džeko...............
Ovo je nešto njajjače što imamo

Dragon Town
Susic 3 dana pred utakmicu otvoreno kaze da nema pojma kako ce skrpiti zadnju liniju.
Realno,najebali smo.
Realno,najebali smo.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Juve-TZ je napisao/la:ne mozes tako igrat protiv portugala
to je to, definitivno je da bekovi nece biti ofanzivni. Cak sto vise, def vezni se moraju vracati, udvajati i zatvarati bokove
Reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras odigrala dovoljno da savlada FK Željezničar, koji je za naše uvjete odigrao na visokom nivou i pokazao se u dobrom svjetlu. Zaista, tim sa Grbavice je sjajno parirao našim asovima i, na kraju, postigao i taj počasni gol Mirsada Bešlije u prvom poluvremenu (ne znate kako mi je drago što je upravo on pogodio. Zaslužio je Bešlija to, koliko je samo dao reprezentaciji...).
Također, osim standardno dobrog Mirsada, Zajko Zeba je još jednom pokazao kakav je velemajstor i da igra u velikoj formi. Dakako da ga Pape treba pozvati i, u slučaju izostanaka, pružiti mu priliku. Tehničara i pouzdanih veznjaka nikad nije na odmet. Osim toga, kao što već navedoh, momak je zaslužio to. Vrstan je paker a zna i pogoditi kad se čovjek najmanje nada.
Dakle, sad ću se bazirati direktno na igru naših (reprezentacija), jer je to u ovom trenutku bitnije u odnosu na Željezničar (bez uvrede za Manijake
). Dakle, naši su odigrali s pola snage, baš onoliko koliko je trebalo za povoljan rezultat (pobjedu). Ovo je za njih bio jedan jači trening, koji je svakako dobro došao kao provjera pred dvomeč protiv Portugala. Nisu se pretjerano borili i davali maksimum, što je i opravdano s obzirom da trebamo čuvati snagu i agresivnost za narednog protivnika. Još jedna stvar je došla do izražaja, vjerovatno ćete pretpostaviti - kratka klupa i loša forma rezervista. Nemamo mnogo konkurenciji u timu, ima tu 13-14 (hajmo reći i 15) kvalitetnih igrača, koji igraju u zavidnoj formi, ali nama treba minimum 17-18, usudio bih se reći i 19, kvalitetnih i rasnih igrača, koji će nam poslužiti kao alternative u slučaju povreda i suspenzija. Ima dosta mladića po Austriji, Belgiji, Njemačkoj, Engleskoj, Francuskoj i ostalim evropskim državama na koje vrijedi obratiti pažnju. Hajde, vjerujem da će Sušić nekog iskopati i dati mu priliku za dokazivanje.
Dalje. Ono što me posebno raduje su i golovi Vedada Ibiševića u dresu reprezentacije BiH. Vedo je, nakon 3 uzastopna gola za Hoffenheim, pogodio i dva puta u dresu repke, što je svakako ohrabrujuće za nas. Mišljenja sam da definitivno trebamo zaigrati sa dva špica protiv Portugalaca. S druge strane, pribojavao sam se nakon izlaska Miralema Pjanića i mogućnosti teže povrede (nisam ni sad pretjerano opušten po tom pitanju
). Nadam se da je s Miretom sve u redu, te da će biti spreman barem 70-80 minuta protiv Portugala na Bilinom Polju. Zar treba(m) govoriti o njegovom značaju za ovu ekipu?
Eh sad, malo ću se osvrnuti i konkretno na baraž-partnere, gdje atmosfera i nije baš najbolja. Naime, Bosingwa se žestoko obrušio na Paola Benta nakon ne dobivanja poziva za utakmice baraža protiv naše zemlje. Rekao je, između ostaloga, da Bento nije spremna voditi jedan kolektiv kao što je reprezentacija Portugala, i još jednom mu zamjerio na njegovim pređašnjim postupcima (opravdano). Koliko će se ovo odraziti na tim - saznat ćemo vrlo brzo.

Dakle, sad ću se bazirati direktno na igru naših (reprezentacija), jer je to u ovom trenutku bitnije u odnosu na Željezničar (bez uvrede za Manijake

Dalje. Ono što me posebno raduje su i golovi Vedada Ibiševića u dresu reprezentacije BiH. Vedo je, nakon 3 uzastopna gola za Hoffenheim, pogodio i dva puta u dresu repke, što je svakako ohrabrujuće za nas. Mišljenja sam da definitivno trebamo zaigrati sa dva špica protiv Portugalaca. S druge strane, pribojavao sam se nakon izlaska Miralema Pjanića i mogućnosti teže povrede (nisam ni sad pretjerano opušten po tom pitanju

Eh sad, malo ću se osvrnuti i konkretno na baraž-partnere, gdje atmosfera i nije baš najbolja. Naime, Bosingwa se žestoko obrušio na Paola Benta nakon ne dobivanja poziva za utakmice baraža protiv naše zemlje. Rekao je, između ostaloga, da Bento nije spremna voditi jedan kolektiv kao što je reprezentacija Portugala, i još jednom mu zamjerio na njegovim pređašnjim postupcima (opravdano). Koliko će se ovo odraziti na tim - saznat ćemo vrlo brzo.

- Unknown Genius
- Kontakt:
Ne može Bešić igrat' protiv Portugala nikako, nema šanse.
Odbrana:
Jahić - Spahić - Mravac - Salihović
Sredina:
Medunjanin - Rahimić
Pjanić - Misimović - Lulić
Napad:
Džeko
Sad ne vjerujem da je baš pametno, ali umjesto Misimovića bi mogao igrati Ibišević. Takav je napadač da može vršiti presing na njihovu odbranu non-stop, i usporavati brzi prenos lopte do Ronalda ili Nanija. Ako im akcija ide sporo, imamo veče šanse da udvojimo nekog od njih dvojice nazad, jer nisam siguran da Spahić sam može zaustaviti jednog od njih, a kamoli ostatak ove naše, oslabljene, odbrane.
Odličan rezultat za prvu tekmu je 0:0 i to bih nekako najviše volio ako već ne možemo dobiti(uz bilo koju pobjedu, bez primljenog gola). Mada recimo i zbog pobjede od 4 ili 5:0 niko se ne bi ljutio na naše igrače, vjerovatno.
Odbrana:
Jahić - Spahić - Mravac - Salihović
Sredina:
Medunjanin - Rahimić
Pjanić - Misimović - Lulić
Napad:
Džeko
Sad ne vjerujem da je baš pametno, ali umjesto Misimovića bi mogao igrati Ibišević. Takav je napadač da može vršiti presing na njihovu odbranu non-stop, i usporavati brzi prenos lopte do Ronalda ili Nanija. Ako im akcija ide sporo, imamo veče šanse da udvojimo nekog od njih dvojice nazad, jer nisam siguran da Spahić sam može zaustaviti jednog od njih, a kamoli ostatak ove naše, oslabljene, odbrane.
Odličan rezultat za prvu tekmu je 0:0 i to bih nekako najviše volio ako već ne možemo dobiti(uz bilo koju pobjedu, bez primljenog gola). Mada recimo i zbog pobjede od 4 ili 5:0 niko se ne bi ljutio na naše igrače, vjerovatno.

Moje ime ovdje od sad znači pravda.
Covjej je fino rekao da ga vise brine sredina nego odbranaDylan Dog je napisao/la:Susic 3 dana pred utakmicu otvoreno kaze da nema pojma kako ce skrpiti zadnju liniju.
Realno,najebali smo.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Lulic i Salihovic nisu klasicni bekovi. Obadvojica naginju prema ofanzivi, u defanzivi su slabi. Lulic jos slabiji nego Salihovic.Edvin_Mg je napisao/la:.............. Begovic ...............
Jedan jos inekako ali obadvojica je vec preveliki rizik.
Kada smo vec kod rizika, Besic nije uigran nikako sa zadnjom linijom i nevjerujem da ce je on igrati.
Moguc je sledeci sastav:
------------------Begovic-------------------
--Zahirovic--Jahic--Spahic--Salihovic---
---------Rahimic-----Medunjanin---------
------Pjanic---Misimovic---Lulic---------
------------------Dzeko---------------------
ili:
------------------Begovic---------------------
-----Jahic--Spahic--Mravac--Salihovic-----
-----------Rahimic---Medunjanin-----------
-----Ibisevic----Pjanic-----Lulic-------------
------------------Dzeko-----------------------
Po ovom stom sam danas vidio je moguce da Misimovic prvu ostane na pocetku na klupi, zavisno od rezultata. Ibisevic je zaista u formi, i mislim da ce igrati od samog pocetka, tako da mi ova donja formacija izgleda za sada najrealnija.
ja mislim da je dao veceras neke naznake da mozda bude zahirovic bek i da nece biti mravca, nego da ce jahic ili besic...
uglavnom vidjet cemo kako ce izgledati u subotu odbrana...
mozda misli da jahic ne moze beka, sto je vrlo vjerovatno pa ga gura sa spahicem, a desno zahivorica
mozda misli da jahic ne moze beka, sto je vrlo vjerovatno pa ga gura sa spahicem, a desno zahivorica

Zadnja izmjena: Juve-TZ, dana/u 08 nov 2011, 21:08, ukupno mijenjano 1 put.
Tek sam gledao od 75-te minute,jbg skola..
Je li igrao Mravac i kako je odigrao ako jeste
Je li igrao Mravac i kako je odigrao ako jeste

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
Juve-TZ je napisao/la:ne mozes tako igrat protiv portugala
zahirovic je odigrao dobro na poziciji desnog beka, mozda je to rjesenje koje se trazilo...a mozda je selektoru drazi besic od jahica cim ga je stavio od pocetka...
- marseille7
- Kontakt:
------------ Dzeko-------Ibisevic-----------
--Salihovic-------Misimovic-----Pjanic---
------Medjunjanin----Zahirovic-----------
--Spahic--------Rahimic------Jahic-------
Juriš!
--Salihovic-------Misimovic-----Pjanic---
------Medjunjanin----Zahirovic-----------
--Spahic--------Rahimic------Jahic-------
Juriš!

Mene je upravo toga strah,zato sto je pitanje moze li Zahirovic parirati Ronaldu i to na svojoj prirodnoj poziciji.Juve-TZ je napisao/la:ja mislim da je dao veceras neke naznake da mozda bude zahirovic bek i da nece biti mravca, nego da ce jahic ili besic...
nadam se da Susic nije toliko blesav da stavi Zahirovica na mjesto desnog beka.....Ronaldo ce ga satrati, a decko ima i zuti karton sto znaci da nemamo alternaciju u Lisabonu za Rahimica (eventualno)......Mislim da je tu bolje rjesenje Sanel Jahic, ako nista iskusniji je od Zahirovica......Mravac ce igrati u tandemu sa Spahicem vjerovatno.....
Begovic
Jahic Spahic Mravac Salihovic
Rahimic Medunjanin
Pjanic Misimovic Lulic
Dzeko
Begovic
Jahic Spahic Mravac Salihovic
Rahimic Medunjanin
Pjanic Misimovic Lulic
Dzeko
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
Džeko nema sanse igrati sam protiv defanzivaca Portugala ! Pepe ce ga pojest ako ga dobije za flastera 
Iz tog razloga treba nam Ibisevic u napadu sa Džekom !

Iz tog razloga treba nam Ibisevic u napadu sa Džekom !
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...
Be Casual ...
Be Casual ...
- Goalgetter
- Kontakt:
Puno opcija, nemoze se zamjerit Susicu, teska je situacija. Ja bi volio nesto slicno ovome:
-------------Begovic--------------
Zahirovic--Jahic--Spahic--Lulic
-----Rahimic-----Medunjanin----
---Pjanic------------Misimovic---
-------Dzeko------Ibisevic--------
ili ovo
Zahirovic--Jahic--Spahic--Sejo
---Pjanic------------------Lulic---
Dobra forma Dzeke i Ibisevica se mora iskoristi, moramo krenuti sa dva napadaca. Puno opcija ima, volio bih Lulica vise vidjeti naprijed, ali onda otpada jedan zadnji vezni. Sve u svemu, jako tesko odluka za Papeta, puno solucija, sad koje je najbolje rijesenje
Zahirovic--Jahic--Spahic--Lulic
---Pjanic------------Misimovic---
ili ovo
Zahirovic--Jahic--Spahic--Sejo
---Pjanic------------------Lulic---
Dobra forma Dzeke i Ibisevica se mora iskoristi, moramo krenuti sa dva napadaca. Puno opcija ima, volio bih Lulica vise vidjeti naprijed, ali onda otpada jedan zadnji vezni. Sve u svemu, jako tesko odluka za Papeta, puno solucija, sad koje je najbolje rijesenje

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.