BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

Nail for Real
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la Nail for Real » 09 nov 2011, 01:09

Pa nemate u timu drvosjece vec fudbalere. Los teren ne odgovara nijednoj strani.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 nov 2011, 01:11

sekula je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Susic kao prvo mora zatvoriti prilaze nasem golu, pa tek onda razmisljati o napadu. Koliko god to cudno zvucalo bolji je rezultat 0:0, nego 2:1 u nasu korist. Glavno oruzije Portugalaca su krila u vidu CR-a i Nanija i Susic bi u petak trebao primjeniti sljedecu taktiku i formaciju:

Prepisujes li, prepisujes.... :mrgreen: :mrgreen:
Priznajem. Od silnog citanja dvije teme nakon tekme sam zaboravio ko je napisao ovo, a u potpunosti se slazem sa ovim sto si napisao. Iskreno misljenja sam da smo blizi prolazu sa 0:0 iz prve utakmice nego li da rezultat bude 2:0.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 09 nov 2011, 01:17

amerosm je napisao/la:
sekula je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Susic kao prvo mora zatvoriti prilaze nasem golu, pa tek onda razmisljati o napadu. Koliko god to cudno zvucalo bolji je rezultat 0:0, nego 2:1 u nasu korist. Glavno oruzije Portugalaca su krila u vidu CR-a i Nanija i Susic bi u petak trebao primjeniti sljedecu taktiku i formaciju:

Prepisujes li, prepisujes.... :mrgreen: :mrgreen:
Priznajem. Od silnog citanja dvije teme nakon tekme sam zaboravio ko je napisao ovo, a u potpunosti se slazem sa ovim sto si napisao. Iskreno misljenja sam da smo blizi prolazu sa 0:0 iz prve utakmice nego li da rezultat bude 2:0.
;)

i ja takodje......0:0 idealno, ali naravno i svaka pobjeda bez primljenog gola...... :mrgreen:
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 nov 2011, 01:18

Po kojoj logici bi bilo bolje odigrat 0:0 nego 2:0? Yebo psihologiju, znate vi sta 2 gola prednosti znaci? Kad bi pobjedili 2:0 u Zenici, jedan nas gol u Lisabonu bi znacio da portugalci moraju dat 4.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 nov 2011, 01:25

Dylan Dog je napisao/la:Bjelancevino,kako objasnjavas da 3 posljedne velike reprezentacije s kojima smo igrali dvomec:
-Spanija(izgubili 1:0 na njihovom dobrom terenu,igrali sasvim solidno protiv Spanije u istom sastavu koji je par mjeseci prije osvojio euro,a na nasem losem terenu kombinovana reprezentacija Spanije nam uvalika petardu)
-Portugal(igrali ravnopravno sa njima na njihovom dobrom terenu,stvorili par 100%tnih sansi i izgubili 1:0,istim rezultatom gubimo i na nasem losem terenu s time da su nas ubili igrom da valja,nismo prisli golu posteno a Hasagic nas spasavao tezeg poraza)
-Francuska(ni njima na nasem losem terenu nismo prisli posteno golu,0:2 lagano za njih,a kako smo igrali u Parizu ne vrijedi ni komentarisati)
Vrlo jednostavno!

Protiv Španije je to bila prva utakmica kvalifikacija, Španci su igrali koliko im treba jer su znali da se mogu vaditi kasnije, a i stekao sam dojam da su nas u toj utakmici podjcjenili jer smo mi ipak dotad bili prosječna ekipa uostalom to su pokazali u posljednjoj utakmici kad su nam u Zenici uvalili 5 komada.

Protiv Portugala smo bili sve osim ravnopravni, oni su na terenu stajali bolje, mi one prilike koje smo stvorili nije bila neka uigrana akcija već su to uglavnom bili prekidi i neke nafakaške odbice, Portugalci su igrali oprezno da ne prime gol jer su i oni bili pod velikim pritiskom...

Protiv Francuske, pa mislim ako ne možemo igrati ravnopravo protiv trećeg tima reprezentacija Francuske onda i ne zaslužujemo da igramo baraž.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 nov 2011, 01:27

Po meni bi mnogo bolje bilo da dobijemo 1:0 nego 3:0.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 nov 2011, 01:32

Cartman je napisao/la:Po kojoj logici bi bilo bolje odigrat 0:0 nego 2:0? Yebo psihologiju, znate vi sta 2 gola prednosti znaci? Kad bi pobjedili 2:0 u Zenici, jedan nas gol u Lisabonu bi znacio da portugalci moraju dat 4.
Po logici sto je ovo Bosna i Hercegovina i sto je takav mentalitet gdje sam 10000000000000 % ubjedjen da bi doslo do opustanja i da bi nas Portugal tamo za pola sata igre rastavio na proste faktore.
Mi ovdje dobijemo 2:0 i onda u subotu navijaci koju su pljuvali igrace dizu ih u nebesa i da im niko na ovom svijetu nije konkurencija, zatim novinari pocinju sa svojim dijelom gdje prave razne analize kako ce ostalim repreznetacijama na vec po njima osiguranom EP-u bit tesko cak i bod uzeti - i da trebaju biti sretni ukoliko se to dogodi, pa bi zatim krenuli da nas porede sa Grckom, zatim bi turisticke agencije vec pocele sa projektom zvanog EP 2012, pa bi nasi tzv. pjevaci poceli pisati pjesme vezane za reprezentaciju predvodjeni Nazifom Gljivom itd itd.
Cist vam je dokaz utakmice sa Danskom. Ja sam siguran da u to vrijeme nije bilo covjeka koji je mislio da cemo dobiti u Kopenhagenu i svi su govorili da ukoliko bude 3:0 za Dance da cemo dobro proci, medjutim mi odigramo jednu od najboljih utakmica u historiji repke i ocitamo Dancima na domacem terenu lekciju iz fudbala, i onda dodje utakmica na Kosevu gdje su izlazile razne pjesme gdje su tzv. novinari pravili neke grupe za EP 04 i mi odigramo jednu veoma losu utakmicu.
Danas je tehnika dosta napredovala i koliko god ti igrace stitio od javnosti i medija, opet informacije dospiju do njih, a poznato je da mi nismo Nijemci i da bas najbolje neznamo kontrolisati nase emocije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Stivi_Dzi
Kontakt:

Post Postao/la Stivi_Dzi » 09 nov 2011, 01:33

Ma bolje da izgubimo 0-2 neg da pobijedimo 1-0 npr.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 nov 2011, 01:34

bolje je pobjedit 1:0 ipak nego izgubit 4:1 :lol:

LukasL33
Kontakt:

Post Postao/la LukasL33 » 09 nov 2011, 01:35

kisa nam ne odgovara kad igramo sa ovim Ruskim ekipama, i iz tog regiona, a sa Portugalom smo bara bara kad je kisa u pitanju, mi na gubitku a i oni bgm.
Nakon malo razmisljanja, Salihovic ce vjerovatno igrati jer ga je cak odmarao i u ovoj tekmu sa Zeljom, znaci da je siguran, kao i Medunjanin, jer nije djaba zamolio makabi da ga oslobode u ponedjeljak. Rahimic je danas dobio veliki minus na ovjo tekmi pa cemo vidjeti da li ce zaigrati. Zahirovica je mjenjao sa Basicem, i pokusao Zahirovica na DMu, tako da ce tu pasti odluka ko ce biti CD, ko bek, a ko DM. Necemo se braniti po svaku cijenu a sigurno da necemo ni srljati. Sa ovakvim ofanzivcima mislim da je Pape svjestan koju snagu ima repka i da ce napasti.
Portugal-BiH
........best GK ever Begovic=our future.....
mladi Zahirovic.....Spaha kapetan....povratnik Jahic.....bolesni Papac
..........Medo....iskusni Rahimic.
mali Pjana....Miske car..........spidi Lula
.........Dzekson tapdjija......

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 nov 2011, 01:36

U ovakvim utakmicama je najbitnije ne primiti gol kući.

Mi ako ga primimo i odemo u Portugal da mi moramo ganjati neki pozitivan rezultat, teško ćemo u tome uspjeti...

U obje utakmice treba postaviti nešto zatvoreniju varijantu i igrati igru u kojoj je Portugal najjači, a to su kontranapadi.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 09 nov 2011, 01:39

Bianconeri1988 je napisao/la:U ovakvim utakmicama je najbitnije ne primiti gol kući.

Mi ako ga primimo i odemo u Portugal da mi moramo ganjati neki pozitivan rezultat, teško ćemo u tome uspjeti...

U obje utakmice treba postaviti nešto zatvoreniju varijantu i igrati igru u kojoj je Portugal najjači, a to su kontranapadi.
Pa gledas li ti nase utakmice? Jesil ikad vidio da smo dobro defanzivno igrali? Shvati da to nije nas nacin igre,i to sad nam fale trojica iz odbrane. Moramo igrati napadacki i pokusati dati sto vise golova.
YNWA!

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 nov 2011, 01:39

pape kaze prije dan da ce biti dosta golova...da cemo zabijat i mi i oni :D :D

a i koji smo mi baksuzi...kad ce ona crna gora uzet taj plasman, a mi se brinemo oko ovog portugala, fakultet sam ostavio radi analiza :lol:

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 09 nov 2011, 01:48

Juve-TZ je napisao/la:pape kaze prije dan da ce biti dosta golova...da cemo zabijat i mi i oni :D :D

a i koji smo mi baksuzi...kad ce ona crna gora uzet taj plasman, a mi se brinemo oko ovog portugala, fakultet sam ostavio radi analiza :lol:
nije da ti je krivo :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 09 nov 2011, 02:03

Amar Dzeko je napisao/la:
Juve-TZ je napisao/la:pape kaze prije dan da ce biti dosta golova...da cemo zabijat i mi i oni :D :D

nije da ti je krivo :mrgreen:
nije mi toliko krivo...kako vrijeme prolazi sve vise mislim da sam za menadzera u premiershipu :D

a u subotu matematika ispit :lol:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 09 nov 2011, 02:03

Bruno Alves:
Oni su zaista odlicna ekipa koja je mnogo napredovala od naseg posljedneg susreta.Gledao sam njihov mec protiv Francuske,i stvarno su u odlicnoj formi.Sigurno da nas ne ceka lahka utakmica,ali Portugal je Portugal.Iako naravno u barazu su sanse uvijek 50:50.
Jos jedna u nizu podcjenjivackih izjava Portugalaca :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 09 nov 2011, 02:14

Stivi_Dzi je napisao/la:Ma bolje da izgubimo 0-2 neg da pobijedimo 1-0 npr.
Bolje ista nego nista.xD
BosnaE

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 09 nov 2011, 03:25

U petak navijaci moraju pljuvati, vikati, sta god na ove cigane, samo ne bacati stvari kao zadnji put.

Ima da im razvalimo usta.
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 09 nov 2011, 04:11

u koliko dolaze portugalci u hotel ?
ser del barça es el millor que hi ha !

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 09 nov 2011, 08:43

Jimmy Jump: Vjerujem u prolaz Bosne i Hercegovine

Jimmy Jump, 34-godišnji Katalonac u svijetu je poznat po svojim utrčavanjima na sportske terene kao i utrčavanju na scenu tokom nastupa španskih predstavnika na Eurosongu 2010. Inače, Jump je veliki navijač FC Barcelone.

''Mislim da ćete proći dalje. Prognoziram 2:1 za Bosnu i Hercegovinu u prvoj utakmici.'', kazao je Jump te dodao da pozdravimo "velikog" Mehu Kodru čije se igre u dresu Barcelone i danas sjeti.

Osim Jumpa i Ivar Matusevich, jedan od urednika portala Goal.com vjeruje da Zmajevi iz drugog pokušaja mogu na jedno veliko nogometno takmičenje.

"Navijam za Bosnu i Hercegovinu. Ukoliko igrači Safeta Sušića u utakmicu uđu koncentrisani i bez straha, Bosna i Hercegovina pobjeđuje, to je sigurno.'', kaže Matusevich za Sarajevo-x.com.

Frontmen grupe Zoster, Mario Knezović kaže kako će dvije utakmice baraža biti veoma napete.

"U Zenici 0:0, a u Portugalu 1:1. Ili, meni draža opcija, 1:1 ovdje i 3:3 u Lisabonu. Samo pojačati dežure u Hitnoj pomoći jer će biti dramatično. Uglavnom, vjerujem u prolaz", kaže Mario.

I reditelj Haris Pašović je uvjeren u prolaz naše reprezentacije. Kaže kako Portugalci neće dati gol u dvomeču, ali i to da vjeruje u zavjeru da Portugalci moraju ići na Euro 2012.

"2:0 za nas u Zenici i 0:1 u Portugalu. Ronaldo je brend. Svjetski kapital će se nasaditi na glavu da nas obori, ali nogomet je lijep zato što uporkos svemo možemo pobijediti jer smo dobri, jaki i pametni. Iza nas ne stoji niko tako da možemo igrati snagom svoje želje koja je golema.", kaže Pašović .

Košarkaš ruskog Krasnoyarska, Elmedin Kikanović vjeruje u naše momke i da će dati sve od sebe kao što su i do sada to radili.

"Pred njima je veliko iskušenje i sjajna ekipa Portugala predvođena, uz Lionela Messija, najboljim igračem svijeta Cristianom Ronaldom. Vjerujem da će pokazati dobru igru, a i da će nas sreća malo poslužiti jer je do sada nismo imali, ni prije dvije godine protiv njih a ni u Parizu.", kazao je Kikanović za Sarajevo-x.com.

Naš poznati komentator Sabahudin Toplabećirević se nada i priželjkuje pobjedu Zmajeva.

"Mislim da će BiH u Zenici odigrati mušku utakmicu, jer ovo je sada selekcija koja ima petlju. Obično se usudim prognozirati, ovaj put zaista ne mogu i ne smijem. Malim selekcijama treba puno vremena da dođu u poziciju da se nađu na velikom takmičenju. Irci su pokradeni u prošlim kvalifikacijama, ali se sve učinilo da dođu do baraža ove godine i na kraju dobiju Estonjiu", kaže popularni Baho te dodaje:

"Nadam se i priželjkujem dobar rezultat. Sanjam o tome ali mislim da će naša selekcija u sljedećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine biti prva u grupi. I zbog snage, kontinuiteta i zbog još sitnih detalja koje obični navijač ne može vidjeti. Bez obzira na plasman, ovim momcima i Sušiću koji vjerovatno odlazi nakon Evropskog prvenstva, sve čestitke. Oni su naš ponos...".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.