VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Bundesliga
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Bundesliga » 29 avg 2011, 09:35

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la:Jok pa koji ima jbgt pa de pogledaj Gotze kako igra + mladji ;)
gledao sam ja gotzea, jest predobar sto jest jest, al mi jos nismo vidjeli pravog alexisa u barci, tek kad to vidimo, reci cemo ko je bolji.
Da naravno trenutno je bolji sta mislis koliko vrijedi Gotze ako Pastore vrijedi 45 mil on je 50 :D
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 31 avg 2011, 14:07

Visca el Barça ! Mes que un club !

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 sep 2011, 19:35

Mandzo sruši Šapke :D , veoma dobra utakmica Schalkeu su se osvetili silni promašaji sjajna akcija kod prvog gola Farfan-Raul.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 sep 2011, 08:29

Al' kako Magath tersuna i laje ... u par navrata je povilenio frajer... vidi se da mu je stalo da uspije... svaka čast za tri boda..
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 13 sep 2011, 13:36

sta je sa Zalihamidzicem :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 sep 2011, 21:22

Friedrich nije vise clan Wolfsburga. Zatrazio je raskid ugovora i dobio je odobrenje, tako da je trenutno slobodan igrac, a glavni razlog njegovog raskida ugovora je ta povreda kicme koju vuce evo vec duzi period.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 19 sep 2011, 21:56

Friedrich najvjerovatnije zavrsava karijeru. Tesko je se povratiti poslije ovakve povrede.
#divovi

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 15 okt 2011, 18:25

mandzinator dominira :!:
dva gola protiv ne bas slabog ninberga i dvije izigrane stopostotne sanse koje smotani saigraci nisu iskoristili.
sta reci, koju poruku poslati :lol: novi dzekson is in d haus 8-)
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 okt 2011, 00:00

secer je napisao/la:mandzinator dominira :!:
dva gola protiv ne bas slabog ninberga i dvije izigrane stopostotne sanse koje smotani saigraci nisu iskoristili.
sta reci, koju poruku poslati :lol: novi dzekson is in d haus 8-)
Felixonja bi i od jelica napravio gol masinu. :lol: :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 24 okt 2011, 11:27

MARIO MANDŽUKIĆ ove sezone za Wolfsburg u Bundesligi zabio šest golova. U posljednjih je 17 dvoboja zabio 14 puta.

"Otkad sam ovdje, Mario je naš najvažniji napadač", pohvalio je svog pulena trener Felix Magath.

U subotu je u 1:1 remiju kod Hamburga Mandžukić zabio već nakon 64 sekunde igre na ubačaj Patricka Ochsa.

Mario, od vas je po statistici bolji samo Bayernov napadač Mario Gomez. Što kažete, pitanje je koji je Bildov novinar postavio hrvatskom reprezentativcu.

"To me uopće ne zanima. Žao mi je ako ste razočarani, ali jednostavno je tako. Nije mi ovaj put bilo teško zabiti. Centaršuteve kakav je bio ovaj Ochsov nije teško pretvarati u pogotke", rekao je Mandžukić, a na opasku da je novi Edin Džeko dodao:

"Edin je Edin. Ja sam Mario. Te me usporedbe često znaju iznervirati. Edin je ovdje ispisao svoju povijest. Ja pišem vlastitu. Želim samo biti važan za ovu momčad."

Raspoloženiji od Mandžukića za razgovor na istu temu bio je njegov suigrač Marcel Schafer.

"Mario je na dobrom putu da postane ono što nam je bio Džeko. Vrlo je važan za nas. Njegov je najveći problem što mu u napadu nedostaje jedan genijalan partner, kakvog je Džeko imao u Grafiteu."

Ostali se napadači Magathove momčadi nisu proslavili nakon deset kola nove sezone. Srđan Lakić čeka još svoj debitantski prvenstveni pogodak, Patrick Helmes nije zabio od prvog kola kada je pogodio dvaput, dok je Ashkan Dejagah dodao samo dva pogotka. Sam Mandžukić zabio je više od trojice suigrača u napadu.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 26 okt 2011, 09:45

Trener Wolfsburga Felix Magath izjavio je u utorak da će mu trebati tri godine da klub dovede do naslova u Bendesligi, a potom je na redu finale Lige prvaka.

'Kad sam 2009. s Wolfsburgom bio prvak Njemačke trebalo nam je dvije godine da ostvarimo taj plan. Sada je situacija malo teža, mislim da je realno reći da će nam trebati tri sezone. Također, nakon toga vjerujem da bi u Ligi prvaka mogli otići do polufinala ili čak finala', kazao je Magath.

Wolfsburg se trenutno nalazi na 11. mjestu Bundeslige sa 9 bodova manje od vodećeg Bayerna. Najbolji igrač Wolfsburga ove sezone je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić sa 6 golova i 3 asistencije.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 26 okt 2011, 18:40

bambina je napisao/la:Trener Wolfsburga Felix Magath izjavio je u utorak da će mu trebati tri godine da klub dovede do naslova u Bendesligi, a potom je na redu finale Lige prvaka.

'Kad sam 2009. s Wolfsburgom bio prvak Njemačke trebalo nam je dvije godine da ostvarimo taj plan. Sada je situacija malo teža, mislim da je realno reći da će nam trebati tri sezone. Također, nakon toga vjerujem da bi u Ligi prvaka mogli otići do polufinala ili čak finala', kazao je Magath.

Wolfsburg se trenutno nalazi na 11. mjestu Bundeslige sa 9 bodova manje od vodećeg Bayerna. Najbolji igrač Wolfsburga ove sezone je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić sa 6 golova i 3 asistencije.
Dali ce on ostat jos 3 sezone? Mislim da su oni pali i da tesko mogu osvojit titulu i za 5 god ili trebaju dovesti mnogo jaka pojacanja. Bayern,bvb,bayer leverkusen, schalke su ispred njih.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 30 okt 2011, 20:39

Mario Mandžukić nastavio je svoju golgetersku seriju, zabio je pogodak za 1:1 za svoj Wolfsburg u domaćinstvu Herthi. Međutim, ni taj gol nije pomogao 'vukovima', koji su izgubili protiv prosječne berlinske momčadi 2:3.
Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić ponovno je bio strijelac za Wolfsburg, ali njegova je momčad u susretu 11. kola njemačkog prvenstva na svom terenu izgubila od Herthe iz Berlina sa 2:3 (1:2).

Mandžukić je postigao pogodak za 1:1 u 31. minuti utakmice, a to mu je već sedmi gol u Bundesligi ove sezone. Mandžukić je odigrao čitavu utakm,icu za Wolfsburg, dok je Srđan Lakić igrao od 63. minute. Andre Mijatović odigrao je čitavu utakmicu za Herthu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 okt 2011, 22:26

@Bambina srećo podigni malo ručnu sa tim copy-paste. ;)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 06 nov 2011, 01:26

Vukojebina je klub koji totalno odstupa od BuLi principa. Onako bas klub bez duse, koji nemilice i krajnje neracionalno trosi ojrice na skart igrace. Klupska politika je sramotna, pa oni nisu izbacili nijednog svog igraca vec sezonama. Poslije titule 2009., prekinut je projekat koji je obecavao mnogo. Ni dan danas mi nece biti jasno zasto je Magonja onako nenadano napustio klub u kojem je bukvalno kontrolisao sve. Poslije dovode mladjeg kobasicara Enesa koji je za godinu dana od kluba napravio smijuriju. I Mago je imao sijaset promasenih transfera, no ipak je na kraju ostvario nevjerovatan rezultat, ali sto je Enes "uspio", e to malo ko moze. Toliko pogresnih odluka, idiotskih transfera, bacenih para, prodefilovanih "strucnjaka", no spasi ih Magonja jos jednom. :evil:

Uzeti tolike pare i tako ih procerdati, e to mi nikako ne ide u glavu. Klub je postao deponija i "last resort" za propale igrace. Pored tolikih talenata po Njemackoj, oni i dalje pilaju naopako. Danasnja pocetna 11-orka je imala prosjecnu starost od 30 godina, a klinci od 20-ak godina se spradju s njima. Ako tome dodamo i enormno velika primanja svog tog gnoja, onda se stvarno covjeku zgade. Cini mi se da je i Magonja pogubio kompas, jer je bio poznat kao strucnjak koji voli dati sansu mladjim igracima. Sad ce vjerovatno gurnuti rucice u doboku VW-ovu kasu, te ce trceci uletiti u prvi secnod hand shop da dodatno upotpuni svoju kolekciju. :roll:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 10:11

Hare_BvB je napisao/la: Ni dan danas mi nece biti jasno zasto je Magonja onako nenadano napustio klub u kojem je bukvalno kontrolisao sve.
On je prije nego kaj je osvojio nasloF sa Wolfsburgom dogovorio se sa Schalkeom. To kaj je kasnije ispalo da se zajebo je druga stvar.. ;) A u biti i nije jer danije bilo Magatha nebi Wolfsburg nabio Intera i tako napravio povijesni uspjeh za taj klub u Ligi Prvaka :mrgreen:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 nov 2011, 17:53

Magath najavio pojačanja na zimu..Moguće je da dovedu 5 pojačanja .Ovaj klub mi se zgadio.Ubjedljivo su najači finansijski poslije BAyerna.VW ima u planu velike novce utrošiti na pojačanja u narednim godinama, ali sve su prilike da se Magath pogubio.Imaju najstarijih prvih jedanest u ligi sa prosjekom većim od 30 godina.Da sam na mjestu Sanza rastjerao bih pola tima i uložio 50-60 mil eura na prava pojačanja već na zimu u suprotnom Wolfsburg će se suočiti sa borbom za opstanak.

Oni trebaju da se bace na prava pojačanja tipa:

-Saqiri
-Rodriguez
-Wollscheid
-Carlos Eduardo
-Reus
-Schmiedebach
-Cisse
-Elkeson
-Montolivo
-Oscar...

Dovođenje igrača koji su na kraju karijere nema smisla.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 nov 2011, 19:10

robin knosche,michael schulze,bjarne thoelke,kevin sidenhauer,sebastian polter,maximilian arnold,orozco samo su neki od igraca koji bi trebali da dobijaju vise prilike...magath je definitivno posenilio...kako je moguce da neko posalje kjaera na posudbu a da umjesto njega igra russ i kirygiakos..kako jedan ozbiljan klub moze dovesti calea kao pojacanje..kakav mamlaz trebas biti pa stavit hitzlspergera na krilo kao sto je magath uradio par puta ove sezone....wolfsburg je od titule pa naovamo uradio sve ali bas sve kako netreba...koliko se samo para potrosilo za kahlenberga npr a da on bas nista nije dao klubu...bas nista...dovode hitzlspergera i hleba a tamo im benfika pred nosom uzima witsela i porto defoura...boze sacuvaj....

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 10 nov 2011, 01:59

Magath je dobio dopuštenje od VW da dovede nove igrače.U kadru već ima 34 pa mi se sve ovo čini kao ozbiljna zajebancija sa ciljem da se klub uništi.Da li su to planovi Magatha ? :D

Pratim njihove forume i često prizivaju dovođenje Carlosa Eduarda iz Rubina.Nekad prva zvijezda Hoffenheima.Zatim spominje se Wollscheid , Chandler talentovani desni bek i Cisse.

Eduardo 10-12 mil eura
Cissea 15 mil eura
Chandler 4-5 mil eura
Wollscheid 8-10 mil eura

Mislim da ovo nije realno iako niko ne zna koliko će novca dobiti Magath.No ako su postavljeni ciljevi finale LP-a i titula u naredne tri godine onda je remont neminovan.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Klare

Post Postao/la Klare » 10 nov 2011, 23:12

S tim da bi ja više od svih pojačanja volio da u kadru Wolfsburga ne gledam više nekih desetak igrača:
Kyrgiakos, Madlung, Chris, Čale, Shulze, Polak, Schindzielorz, Kahlenberg, Hitzlsperger. A ne znam šta da očekujemo od Josuea, Lakića, Helmesa, Hleba, Salihamidžića, njihova imena ipak nešto znače, daleko od prave forme :? , od njih se puno teže rastati, nego od gore pobrojanih. :?

Ma j.ebeš ga, idi na generalno, ovo je toliko sj.ebano da je generalka možda i najisplativija. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []